Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Beznadzieja, doskonały przykład antyserialu, coś pokroju Trudnych Spraw. Najśmieszniejsza jest cała ta wielka
dramaturgia, wyolbrzymianie każdej pierdoły. Robienie afery z powodu tajemnic, które nie są jakieś cholernie ważne.
No i ciąganie motywu z "kim jest A" - to jest dobre na kilka odcinków, góra jeden sezon, ale absolutnie nie na cały
serial.
Ale może to ma być taki serial, mało ambitny. Przecież młodsza publiczność też musi coś sobie obejrzeć, a Zbrodni i
Kary też się nie czyta w wieku 10 lat.

ocenił(a) serial na 9
GodWhore

Dobrze, że oglądany przez Ciebie Pamiętnik Wampirów, to pełna powagi, wstrząsającego dramatu oraz akcji historia która zasługuję na uwagę. Kto powiedział, że w PLL ktoś szuka głębokich przeżyć intelektualnych czy złotych myśli? Ktoś lubi ktoś nie. Gdybym miała się tak wyrzygać prawdą pod każdym filmem którego nie ogarniam to doby przed monitorem by mi zabrakło. Trochę luzu. Oglądaj sobie Grę o Tron która dopiero co jest idiotyczna i nie polega na zbyt wygórowanych porywach intelektu a raczej na pokazywaniu coraz to nowej pary cycków. I sorry, Stara malutka z Ciebie - mam 28 lat i lubię pooglądać takie głupoty jak PLL.

sibel85

A co GOT czy TVD ma z tym wspólnego? O.o
Nigdzie nie napisałam, że są to jakieś wybitne dzieła, także kompletnie nie rozumiem co chciałaś mi przekazać, czy chodziło tylko o odszczekanie się, mówiąc kolokwialne. Ja o jednem, a Ty ni z gruszki wyjeżdżasz mi o innych produkcjach. Lol. Chcesz gadać o tym, że nie podoba Ci się GOT, to polecam odwiedzić forum tegoż serialu, na pewno więcej osób Ci odpisze.
"Trochę luzu" - ależ ja jestem spokojna, zwyczajnie oceniam serial, nie wiem gdzie Ty widzisz jakieś emocje w mojej wypowiedzi..?

ocenił(a) serial na 9
GodWhore

Tak, wyjeżdżam z produkcjami które oceniasz na 10 plus dodajesz do ulubionych, także nie zgrywaj głupiej pisząc, że nie wiesz o co mi chodzi. To się nazywa porównanie - dla Ciebie gniotem jest PLL dla mnie GoT czy Pamiętniki Wampirów. Pokazałam Ci tylko, że jak to nazwałaś wyszczekanie swojego widzimisie do niczego nie prowadzi bo ocena zawsze pozostanie oceną subiektywną zarówno moja jak i Twoja. I nie, nie oceniłaś normalnie - wyśmiałaś, skwitowałaś iż serial jest dobry dla 12/13 latków. Ale tak jak napisałam wyżej wyrażanie swojej subiektywnej oceny jeszcze w taki sposób jaki zrobiłaś to Ty nie zasługuje na dłuższą dyskusję.

sibel85

Nie zasługuje na dyskusję, to dlaczego ją zaczynasz?
I nadal nie wiem po co mi mówisz o tym GOT. Nie podoba Ci się? Okej. Mnie się nie podoba PLL. W czym masz więc problem?

ocenił(a) serial na 9
GodWhore

Dziewczynoooooo, czytamy ZE ZRO-ZU-MIE-NIEM.
Po pierwsze na cytuje: dłuższą dyskuje,
Po drugie: odpowiedź na Twoje pytanie w czym widzę problem znajdziesz w postach powyżej.

sibel85

A no. Od tego jest jest taka opcja - "zgłoś nadużycie". Polecam kliknąć, jeśli uważasz, że dana wypowiedź obraża pewną jednostkę, a nie zawracać mi d*pę.

sibel85

Najeżdżasz na oceny seriali "GodWhore" pogrążając się tylko wypisywaniem głupot m.in, że GoT to pokazywanie coraz to nowej pary cycków. Takim zachowaniem pokazujesz tylko swoją skrajną niedojrzałość emocjonalną.

ocenił(a) serial na 9
KUNOvonLICHTENSTEIN

no dobra - kolejny nie potrafiacy czytac fan Gry o tron? dla mnie jak zaznaczylam to serial gdzie liczbe golych cyckow widzialam w najwiekszej ilosci, tyle. I co to za podsumowanie - „ skrajna niedojrzalosc emocjonalna”, no dobrze, ze Ty jestes juz w pelni dojrzaly z kazdej strony.

sibel85

No tak szczerze to ani TVD ani PLL ani GOT nie są bardzo głębokie, ale fajnie je sobie pooglądać tak dla zajęcia czasu. przecież nie stworzono ich po to żeby dawały przekaz młodzieży. Niektóre wątki we wszystkich tych serialach są beznadziejne, ale czy na pewno o to w tym chodzi? Żeby serial miał sens?

użytkownik usunięty
GodWhore

Moim zdaniem twórczyni serialu- Marlene nie płodzi żadnych ciekawych wątków. Wszystko jest na tyle ograne, kiczowate,że człowiek od tej tandety słabo się robi. Wątki wcześniej rozwinięte są urywane z niewiadomych przyczyn. Co prowadzi w każdym sezonie do ogromnych dziur fabularnych, sztuczność i tandeta wylewa się z ekranu. Zadaje więcej pytań niż wnosi odpowiedzi. Bohaterki zachowują się irracjonalnie i mało naturalnie. Przez własną głupotę każdy dowód obciążający A znika w "niewyjaśniających" okolicznościach. W każdym sezonie "niesłusznie" podejrzewają inną to osobę, wszystkie swoje hipotezy opierają na przeczuciach i intuicji. Niekoherentne wątki trącą o telenowelskie zapychacze, aby czymś wypełnić epizod. Ogólnie intryga rozłazi się niemiłosiernie, ostatnio się złapałem na tym,że zapomniałem o istnieniu A a na czym skupiłem moją uwagę to związek Hanny i Caleba Sam A jest istotą z pogranicza światów, jest zawsze na bieżącą, jest w stanie dokonać rzeczy niemożliwy. Sam dobry zamysł nie zamydli nam oczu. Dziur fabularnych jest więcej niżeli na polskich drogach. Wg mnie III sezon to już było wielkie nieporozumienie, a ciągnąć tę sieczkę przez kolejne sezony to już zakrawa o telewizyjną wersję nagrody Złotych Malin. Kłamczuchy przez całe swoje życie będą biegać jak oszalałe po lesie i wciąż mające oczy szeroko otwarte,bo może A zaatakuje? Nawet ich prawnuki będą szantażowane?
Jestem zdaniem,że bardziej powinni się skupić na mrocznym aspekcie tej intrygi z A. Muszę przyznać,ze motyw z prześladowcą był dość innowacyjnym w serialach dla nastolatek. Dobrym posunięciem byłoby aby twórcy szli w stronę autentycznej historii. Próbują na siłę wpleć dreszczowe elementy w serial co wychodzi na minus całej produkcji.

Podsumowując: pomysł na serial był genialny, jedynie realizacja woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) serial na 6

Zgadzam się w 100%. PLL oglądam już tylko żeby się pośmiać, bo nigdy nie porzucam seriali choćby stały się tragiczne. Twórcy serialu chyba biorą swoją publiczność za kompletnych idiotów, bo można wybaczyć parę błędów fabularnych, urywanych wątków, ale seriously to dzieje się niemal od początku emisji. A wraz z kolejnymi sezonami stopnień absurdu zaczyna narastać i twórcy nie silą się już nawet na upodobnienie zdarzeń do prawdopodobnych. Wszystko jest chaotyczne, doklejane są coraz to nowe wątki, stare zostają porzucone. Gdyby obejrzeć wszystko od początku to połowa wydarzeń wykluczałaby się wzajemnie.

użytkownik usunięty
GodWhore

+Czegoż można się spodziewać po serialu dla młodzieży?;-)

GodWhore

przecież jak komuś się serial nie podoba to nie musi oglądać proste:)

kaziulla17

Geniuszu, no co Ty nie powiesz?

GodWhore

no właśnie już powiedziałam...:)

kaziulla17

Ameryki nie odkryłaś.

ocenił(a) serial na 5
GodWhore

Dziękujemy za odwiedziny i żegnamy!

Defacto

Bardzo...wyczerpująca odpowiedź i to na temat.

ocenił(a) serial na 5
GodWhore

Nie zamierzam nic więcej pisać, naprawdę bardzo miło Nam, iż wykazałaś choć odrobinę zainteresowania i poświęciłaś 5 minut swojego życia na napisane tych jakże interesujących słów. Dzięki!

Defacto

Proszę bardzo. Cała przyjemnosc po mojej stronie.

ocenił(a) serial na 9
GodWhore

Ja myślę, że bożej ku*wie już podziękujemy.

sibel85

Ja już mówiłam, nmzc :*