PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Jak tam po 1 odcinku nowej serii? :D

Ja osobiście jestem w trakcie oglądania, więc jak wrócę ze szkoły to napiszę. Zapowiada
się ciekawie, Garret trochę przeraża o.O

Jakby ktoś chciał obejrzeć nim pojawi się na iitv, to można tu:
http://prettylittleliarswatchonline.com/pretty-little-liars/season-2-episode-1-i ts-alive-pretty-
little-liars/

Osobiście szukałam strony z odcinkiem online z dobre 40 minut x.x

amakulska

Ej kim jest Jason bo nie pamiętam ?Brat Jenn'y ?

aqua01

;O Brat Alison.

aqua01

Tez sie zgadzam ze Jenna musi widziec bo jak garett rozmawiał z dziewczynami na uboczu to ona przeciez stała kawałek dalej to skad by wiedziała ze oni akurat tam rozmawiaja skoro jest niewidoma?Ona napewno widzi i ich widziała ! Udaje przed wszystkimi ze jest slepa !

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Już podczas pierwszego sezonu miała wrażenie że Jenna widzi, ale z drugiej strony jak mogłabym tyle udawać, przecież po wypadku na pewno była w szpitalu, a lekarzy nie mogłaby oszukać. Co do "A" obstawiałabym Garetta, Jenne i Jasona. Ta trójka najbardziej mnie przeraża i wzbudza jakieś dziwne emocje. No i jeszcze Noel, dziwne że zawsze jest blisko wydarzeń jak np. to w kościele ...

ocenił(a) serial na 5
Amee_

No, zgadzam się. Tzn co do podejrzanych. :)
Odcinek b. fajny, czekam na kolejny. :)
Tylko mam 1 'ale' - ja chcę żeby Caleb był z Hanną...taka fajna była z nich para..

Marko81

Ale po co by udawała przed swoim facetem który jej pomaga, że jest ślepa.
Może gdy Spence przyszła pod dom Toby'ego to u Jenny akurat był Garrett i to on stał przy oknie, albo rodzice Jenny.

ocenił(a) serial na 10
em71

Zauwazcie ,ze ktokolwiek puka do Domu Tobiego i Jenny zawsze ktos odchyla firanke i patrzy , takze nic nowego..lecz kto to taki ????pewnie Jenna , tez tak mysle ,ze widzi :)

ocenił(a) serial na 8
Kaya1456

Jeśli okaże się, że Jenna widzi to będzie to najgłupszy serial w historii tv, bo w jaki sposób Jenna byłaby w stanie oszukać lekarzy, że nie widzi i przede wszystkim po co? Po pożarze wylądowała w szpitalu na badaniach i powiedziała lekarzowi "wiesz co powiedz mojej rodzinie, że jestem ślepa", a lekarz na to "nie ma sprawy"?? To by było totalnie idiotyczne

smiles

Całkiem fajny odcinek :)

ocenił(a) serial na 8
Oleandria

czekam na kolejny :)

ocenił(a) serial na 9
katarzyna15

z tą firanką to ja myślę, że to jest Garett.

ocenił(a) serial na 8
apricoot

Świetny odc. właśnie skonczylam ogladac.:)
Strasznie szybko zlecial, az za szybko, nie moge sie doczekac kolejnego odc! Normalnie bedzie za tydzien? Bo cos slyszalam ze kolejny jest planowany dopiero na wrzesien jak wszystko :\..
Hannah i Caleb- piękna para i ja im gorąco kibicuję. :D
Tedy słodki, uwielbiam gościa i też mam nadzieję że będzie ze Specner której mi totalnie szkoda, cała rodzina przeciwko niej, swoją drogą mysle ze Melissa cos kreci i uknula to z Ianem, ale to jest takie skomplikowane ze nie zdzwilabym sie gdyby osoby ktore najmniej wydaja sie podejrzane, mialy z tym cos wspolnego.. ;d
Ezra jak zwykle mega przystojny, spodobal mi sie od 1 odc. ale nie mam watpliwosci ze bedzie z Aria, sa dla siebie stworzeni. ;D
Ja chce juz nowy odcineeeek, can't wait!!! ;D

apricoot

ja tez :)

ocenił(a) serial na 8
Oleandria

Ostatnio na jednym forum natknęłam się na fragment z książki gdzie ejst napisane wszystko kim jest A i zastanawia mnie czy w serialu zrobią tak samo czy inaczej, hmm

kilmenyy

Właśnie też się zastanawiam nad tym czy będzie tak samo jak w książce. Ale mam nadzieję, że tak, bo to jeszcze bardziej ciekawe i pogmatwane było ;]

ocenił(a) serial na 8
MMM777

A czytałaś calą książke? Jezeli tak, to warto? :D
Bo ja nie czytałam i nawet nie chcialam wiedzieć kim jest A, ale na jednym forum gdzie sie udzielam weszlamw watek PLL i tam jedna uzytkowniczka umiescila ten znaczący fragment. :D
Ciekawe bo tego się nie spodziwałam, w sumie fajnie gdyby było wlasnie tak, ale gdyby zmienili to tez nie źle bo mnie przynajmniej zaskoczą. ;)

ocenił(a) serial na 8
kilmenyy

myślę, że raczej zmienią, gdzieś tak czytałam. fajniej by było, bo większe zaskoczenie:)

ocenił(a) serial na 8
zilustrowana

W sumie racja, jak dla mnie moga zmienic, byleby nie upraszczali.. :D
Mam nadzieję że Ezra nie ma z tym nic wspolnego bo za bardzo go lubię.. ;D

kilmenyy

Nie ma szans na to, że Ezra jest A. Przynajmniej ja go wykluczam z grona podejrzanych. Jaki miałby powód? Przecież on nawet nie znał Alison.
A czy wie ktoś co się stało ze sceną w której Spence i Toby sie całują? Bo w zwiastunie była a w odcinku już nie...

White_Rose05

mi się wydaje ze Jenna widzi i manipuluje policjantem, tak jak wczesniej manipulowala Tobbym. Ona cos ukrywa...

ocenił(a) serial na 4
mini6222

W Stanach książka jest bardzo popularna, zrobiliby film gdyby chcieli ja zekranizować, bo komu chciało by się wyczekiwać co tydzień na odcinek i oglądać to co on już od dawna wie?
A propos włączonego laptopa Emily. Co się tak uczepiliście ;] ? Przecież laptop mógł stać sobie spokojnie z boku, a A mógł go włączyć.

ocenił(a) serial na 10
White_Rose05

A skad Ty mozesz wiedziec ,ze nie znal???Mozliwe ,ze cos ich laczylo

kilmenyy

Kilmenyy, czytałam całość i uważam, że warto :) Dlatego też mogliby mnie (i inne osoby, które przeczytały książkę) zaskoczyć w serialu trochę ;) Tak, czy inaczej - najważniejsze by nic nie upraszczali, ale zmiany są jak najbardziej mile widziane ;D

MMM777

Z tym laptopem to naciągane.Może i zostawiła go włączonego ale jakim cudem ''A'' mógłby go używać?Przecież obok stał ten pracownik :/

ocenił(a) serial na 8
MMM777

Ooo, ja tylko ten fragment odnośnie A, i szczerze byłam totalnie zdziwiona jak to przeczytałąm. :D
A powiedz mi, całość składa się na 1 tom czy jest ich kilka? Fajnie by było przeczytać w wakacje, ale skoro polski przekład ma być dopiero na jesień.. -.-

Ja momentami miałam wrażenie że ta Jenny ściemnia z tym że jest niewidoma i przez to wykorzystuje Tobiego co zresztą też jest oczywiste.. Nie wiem, ona mi śmierdzi z leksza.. xD

kilmenyy

jak dobrze znów oglądać PLL. Powiem tak Jenna widzi na 100% a nosi tylko okulary a żeby zgrywać biedną duszyczkę. Garett jest dziwny... moim zdaniem on może dużo namieszać, to samo Noel. Nie podoba mi się ten pomysł rozdzielenia dziewczyn... no ale jak wiadomo musi się coś dziać bo byłoby nudno ;) nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.... no i jeszcze Melissa ja osobiście jej nie ufam. I jestem pewien, że Ian żyje!

PS: Wiecie co na początku 1 sezonu jak oglądałem ten serial to myślałem, że Ali się mści na dziewczynach, i chce je wrobić. Teraz uważam, że ktoś ją po prostu zabił i podszywa się pod nią. Chociaż kto wie jak potoczy się dalej los kłamczuch ;)

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Obejrzałam ale jak dla mnie był zbyt duży natłok informacji ze 3 razy po scenie która miała się nie wyjaśnić (często było tak w 1 sezonie że po większym wydarzeniu które było tajemnicze odcinek się kończył, więc przez kolejny tydzień zawsze się zastanawiałam o co chodziło) myślałam że to już koniec odcinka a tu nagle bum i wszystko 5 minut później się wyjaśniało, jakoś nie było tego napięcia i już nie czekam tak na kolejny odcinek, ale mam nadzieję że to tylko dlatego że był to pierwszy odcinek 2 serii i musieli dać dużo informacji :)

http://www.youtube.com/watch?v=suH8Bp9DnTM

ja polecam ten link :) promo kolejnego odcinka! (z polskimi napisami) ;) oj będzie się działo.... :P

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

hej ;d ma ktoś link do tego fragmentu ksiązki gdzie wyjawiają gdzie jest -A ? Plis napiszcie ;)

ocenił(a) serial na 8
Szalott

Ja mam i już dodaję, tylko ostrzegam
!!!!!!!!!!!JAK KTOŚ NIE CHCE WIEDZIEĆ CO MÓWI WERSJA KSIĄŻKOWA NA TEMAT "A", NIECH TEGO NIE CZYTA!!!!!!!!!!!!! :D
aHA, w gwoli ścisłości nie ejst to dakladny fragment z ksiazki chyba tylko jedna uzytkowniczka napisala na innym forum to co pamieta gdy czytala ksiazke, takze skladniowo nie jest to idealnie napisane ;D
oto co sie dowiedzialam:
"A to była Alison a tak ktora zostala zabita przez Iana to była jej psychiczna siostra bliźniaczka ktora byla zamknieta w jakimś psychiatryku i jakos jej sie udalo podmienic siebie na Alison i potem to Alison byla w psychiatryku i sie mscila na dziewczynach za to ze sie nie zorientowały ze to nie ona"

No, także tego.. :D

ocenił(a) serial na 8
Leo_Wyatt

Dokładnie, dziwne że za każdym razem wiedziała że za nią stoją akurat te dziewczyny, wiele było takich momentów pokazujących że ona po prostu zgrywa ofiarę.. Nie lubię jej, a co do Melissy- mnie też się ona nie podoba, moim zdaniem dobrze gra wielce niewinną córeczkę ktora nie wie dlaczego jej siostra Spencer tak miesza w jej jak dotąd cudownym i idealnym życiu.. -.-

A zwiastun genialny, pragnę już kolejnego odc. can't wait!! ;D

ocenił(a) serial na 10
kilmenyy

Dzięki killmeny ;)
a gdzieś na forum czytałam , że Mona była -A . Ta sprawa z Melissa też wydaje się podejrzana . A propo sms-ów . Przecież skoro A zna ich wszystkie sekrety imię dziecka nie powinno byc dla niej tajemnica . Co do Iana uważam , że nie zyje , a Melissa jest w spisku z - A .

ocenił(a) serial na 8
Szalott

Nie ma za co, polecam się na przyszłość. :D
Co do Melissy to podzielam Twoje zdanie, mnie tez sie wydaje ze ona jest w spisku A.
Ta wersja ksiazkowa jest ciekawa, fakt że Alison ma psychiczna siostre blizniaczke mnie mega zdziwił. Kurcze, serial coraz ciekawszy jest, ciekawe na ile sezonów to rozbija i jak dlugo nasbeda trzymac w niepewnosci. xD

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

A ma ktoś może soundtrack z tego odc?

ocenił(a) serial na 8
justynaa95

ja niestety nie mam, ale jak znajde to sie podziele ;)

justynaa95

http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/articles/music-from-pretty-little-li ars-season-2-episode-1-its-alive tu jest :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

http://www.4shared.com/folder/PR3peH3p/Episode_2x01_-_Its_Alive.html

ocenił(a) serial na 9
kluska92

http://www.filmweb.pl/serial/Pretty+Little+Liars-2010-556945/discussion/Czyj+to+ pogrzeb,1667827

ocenił(a) serial na 7
AnnieM

O dziękuję bardzo!:*

ocenił(a) serial na 8
smiles

Obejrzałam. Odcinek mi się podobał. + klata Ezry :)

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Haha, klata Ezry- jest moooc :D

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Haha, klata Ezry- jest moooc :D - genialny komentarz
Ezra jest suuuuper ; p