Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73555
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

już się kilka razy zastanawiałem,ale jakoś nie chciało mi sie tego składać;p
dzisiaj postanowiłem Was zapytać o zdanie ;D
Jak to jest z czasem w PLL..chodzi o miesiące,pory roku..jak to wygląda bo ja się pogubiłem ;(
Więc tak:
Akcja rozpoczyna się końcem wakacji-Alison zaginęła..mija cały rok gdy Aria jest w Irlandii i o
reszcie dziewczyn nic nie słychać..no i Aria wraca w wrześniu za rok.Rozpoczyna się nowy rok
szkolny!No i tu moje pierwsze pytanie.Czy ktoś wie ile trwa akcja pierwszego sezonu serialu?
Ponieważ w 2 sezonie jest ślub ojca Hanny,których CHYBA jest w listopadzie..i to jest ten sam
rok co pierwszy sezon?Chyba tak,a raczej na pewno..czyli co;/ pierwszy sezon i połowa 2 trwa 2
miesiące? Potem jest miesiąc przerwy gdzie dziewczyny pracują społecznie..no w takim razie
wracają w styczniu po wszystkich świętach itp..no i potem to już nie wiem ;/
W finale nie pokazali końca szkoły więc jak to będzie gdy w 3 sezonie ma minąć 6 miesięcy od
finału? Chyba,że finał drugiej seri wyszedł coś koło marca..i wtedy jak policzyć 6 miesięcy to
będzie wrzesień czyli kolejny nowy rok szkolny.To by było logiczne..dziewczyny wyjadą na
wakacje..wrócą a tu "A" wita..czy to jest tak?Czy ktoś ma inne przemyślenia..prosze o
odpowiedź bo mnie to bardzo nurtuje ;(( Dziękujee ;**

*przepraszam jak coś napisałem niezrozumiale ;//

ocenił(a) serial na 7
duperak3

Na pewno nie minęły jedynie dwa miesiące, biorąc pod uwagę samą ciąże Melissy to minęło gdzieś z 8 miesięcy bo jest już w bardzo zaawansowanej ciąży, tyle że nie pamiętam kiedy ona zaszła w ciąże. Drugi sezon ? Koniec pierwszego ?

ocenił(a) serial na 10
coccinelle_pll

kurde no racja ;//
ja sam nie pamiętam..to ja nie wiem jak oni to zrobili ; ((
może sami nie mają tego poczucia czasu ;| ?
chociaż sądzę,że Melissa zaszła coś pod koniec 1 sezonu..no i drugi sezon na pewno był dłuższy od pierwszego..
więc może będzie te 8 miesięcy trwał..szkoda,że nie pokażą nam porodu ;(( może będą jakieś wspomnienia ? ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

gdzies czytalam opis ze w 3 sezonie Melissa urodzi dziecko.
Lubie ten serial,bardzo,ale z czasem to troche kiepsko niekiedy.
Jesli Melissa pod koniec 2 sezonu wyglada na cos okolo 8 miesiac to musialaby nosic w sobie slonia,zeby go nosic jeszcze kolejne 6 miesiecy :P.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

pewnie dziecko będzie już w serialu gdy zacznie się drugi sezon!
Może wszyscy wrócą po wakacjach..mi Melissa też-gdzieś z dzieckiem sobie była..;D
może przywiezie nowego tatusia ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

z tym tatusiem to sie nie zdziwie :P

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

hahaha ;D
kurcze..czekam na zwiastun 3 sezonu PLL,który dziś ma wyjść,ale nie wiem jak to w tej ameryce ;/
kojarzysz może :)?

ocenił(a) serial na 10
duperak3

u nas będzie w nocy dopiero,chyba coś koło 2. Takie ploty chodzą,ale na 100 % pewna nie jestem.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

jakby ktoś był zainteresowany- link do oficjalnego trailera
http://www.youtube.com/watch?v=sMDmIi_ikXA&feature=youtube_gdata_player

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

kurde..szukałem wszędzie!
to nie możliwe..co tam będzie się działo ;O

Aria w końcu nadrobi

ocenił(a) serial na 4
duperak3

ta scena w toalecie może być świetna ;d tak samo jak Hanna i Mona w szpitalu. Czy tylko ja mam wrażenie że Chora-Mona to jest coś? szczególnie "you're getting them again, aren't you?" ;D Mimo tego, że trailer świetny to i tak mam wrażenie, że zmierzają to wątku z bliźniaczką...

ocenił(a) serial na 10
equinox17

Aria jest moją ulubienicą od samego początku jak i Ezriaa>33
ślicznie wygląda..i tak-scena będzie świetna..oby tego nie zniszczyli typem-że to jakiś tam znajomy ze szkoły się przebrał i chciał ukraść papier toaletowy ;//

Mona..to będzie świetne..ten tekst bossski <333

ocenił(a) serial na 10
duperak3

ah ah a prosze bardzo :P
nie moge sie doczekac sceny w lazience i z grobem ali.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

poewnie nie pokazali nam wszystkiego..
nie kręcom tego długo..pamiętam jak pisało,że ruszył pierwszy dzień zdjęć i było coś to koło kwietnia..więc mają pewnie około 4-5 odcinków nagranych.. ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

mysle,ze wiecej :P
marlene juz jakies pare dni po tym jak zaczeli krecic 1 odcinek to pisala,ze sa w trakcie trzeciego.

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

o ile ja ja dobrze understand ;P

ocenił(a) serial na 6
coccinelle_pll

Melissa w ogóle chodziła czasami z mniejszym albo większym brzuchem xD

ocenił(a) serial na 10
duperak3

ślub ojca Hanny na pewno nie był w listopadzie, bo na początku listopada Hanna i Caleb mieli swój pierwszy raz. dokładnie 5 listopada, bo w haśle do laptopa Caleb'a była ta data. xdd

ocenił(a) serial na 10
hopeless_place

ale o ślubie była mowa..to jaka to była data ;((
bo mówili..;p

ocenił(a) serial na 10
duperak3

trudna sprawa xd

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

raczej "ukryta prawda" xdd

ocenił(a) serial na 7
hopeless_place

Powiem tak: świetny plakat 3 sezonu [najlepszy wg mnie :P] i niesamowity trailer! :D ja jzu odliczam dni by zobaczyc ten 1 odc 3sezonu :D

duperak3

Od 2x08 do 2x12 minęło 6 tygodni. Słowa Ashley z 2x08: "Żenisz się za 6 tygodni." (powiedziane do Toma) - w 2x12 faktycznie zobaczyliśmy jego ślub.

Data ślubu Toma to 19 października lub listopada 2011.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no tak myślałem,ale chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć czasu zaistniałego w PLL ;((

duperak3

Czyli serial (1x01) zaczął się we wrześniu 2010, ale w 2x12 był już listopad 2011? A w 3 sezonie ma być już rok 2012?

Chyba, że serial zaczął się 31 sierpnia/1 września 2011, w 1x19(pierwszy seks Caleba i Hanny) był 5 listopada 2011, potem od 1x22 do 2x01 minął niecały jeden dzień, w ale w 2x12 był już listopad, ale tego samego roku (2011) Potem w takim razie w 2x14 musiałby być grudzień, ale przecież jak jesteśmy na końcówce 2 sezonu to jest około marca (słowa Marlene King)...

A na dodatek podobno od 1x01 do 2x01 minęło 8 tygodni, ale to nie ma sensu, bo 8 tygodni to 2 miesiące, czyli cały wrzesień i cały październik, a co z 5 listopada(1x19, Caleb/Hanna)?

Strasznie im się to pomieszało.

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

w dodatku gdzieś czytałem, że akcja S03 rozpocznie się w wiosną 2011 "czasu PLL" ...

equinox17

Już coraz bardziej zaczynają mnie wnerwiać te niedociągnięcia, takie jak czas, czy
SPOILERY SPOILERY SPOILERY!!!
Mona z nadprzyrodzoną siłą, żeby udźwignąć trupa i pokonać 4 dziewczyny w szklarni. SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY!!!

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

A przecież Emily jest dużo wyższa i pływa, a Mona rzucała nią na prawo i lewo. Tak samo Ian na wieży... :|

equinox17

Albo akcja z kupowaniem domu :D
Brawa dla tego agenta nieruchomości, że nie skapnął się, że coś może nie grać (i dodatkowe brawa dla Emily, która zostawia włączony komputer w dniu otwartym dla potencjalnych kupców!).

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

Dziewczynka w dresie, ale z pełnym makijażem i lokami ... gdy o tym pomyślę, to zawsze się śmieje xd Chociaż gdzieś pisało, że 2 rzeczy nie zrobiła Mona..

equinox17

Tak, a potem się okaże, że Mona może w ogóle nie zrobiła NIC, przecież to PLL i Marlene King, wszystko się może zdarzyć.

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

Marlene to Marlene, kupki wiewiórki zamiast mózgu. Najbardziej dziwi mnie to, że gdy oglądałem kilka wywiadów po finale to Amerykanie aż sikali ze szczęścia nad tożsamością "A"....

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

nikt tego nie wyjaśni ; (
pewnie nawet Marlene nie umie..sądzicie,że nie pomyśleli ;/ ?

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

aha..no,ale po 2x12 jest miesiąc przerwy..dziewczyny pracują społecznie..więc omijamy grudzień-i potem styczeni,luty,marzec i finał ;] może jednak da sie to jakoś złożyć ;/

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

wydaje mi się że zaczął się w 2010, zresztą to akurat łatwo jest sprawdzić bo w pierwszym sezonie Spencer splagiatowała tą pracę o historii Rosji od Melissy i zmieniała w niej datę, więc wystarczy odnaleźć odcinek i co do tego sprawa rozwiązana, wydaje mi się że mógł to być 5 odcinek ? chociaż co do tego nie mam pewności .