PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73312
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

To już oficjalne - 7 seria będzie ostatnią serią serialu! Zostało więc 11 odcinków do końca! Z jednej strony czuję ulgę i nadzieję, że dobrze zakończą wątki. Z drugiej lekki smuteczek i mój nastrój najlepiej określa piosenka Ruelle- Daydream, która była na zakończeniu 8 odcinka :D Jakie są Wasze odczucia? ;)

ocenił(a) serial na 7
kamciax

Zastanawiam się, jakie pierwotnie były plany odnośnie serialu. Nawet gdy aktorzy przyznawali w wywiadach, że 7 sezon będzie ostatnim, Marlene unikała ostatecznej odpowiedzi. Często mówiła, że to będzie koniec serialu "takim jakim go znamy", ale to nie oznacza końca PLL. Mówiła też coś kiedyś o tym, że fani zadecydują, co dalej, gdy 7 sezon dobiegnie końca.
Wydaje mi się, że Marlene chciała kontynuować serial bez głównych bohaterek - coś w stylu spin-offu o Ravenswood, z akcją osadzoną w Rosewood i z "zatrudnieniem" do głównych ról postaci pobocznych znanych z PLL. Podejrzewam, że niska oglądalność PLL zadecydowała o zakończeniu serii i dlatego jest to ogłaszane tak późno.

esgal

Przyznam szczerze, że się zdziwiłam tymi wiadomościami ponieważ tak jak mówisz Marlene unikała decyzji o ostatecznym zakończeniu. Aktorzy też mówili, że to koniec serialu w takiej formie więc pewnie planowali właśnie spin- off lub film. Może miała też na to wpływ krytyka fanów a może Marlene pochłonął za bardzo nowy serial, pewnie nigdy się nie dowiemy. Co do moich odczuć to mam podobnie jak kamciax, z jednej strony ulga, z drugiej żal i lekki smutek. Oglądałam/oglądam wiele seriali ale przyznam szczerze, że żaden nie wywarł u mnie tak skrajnych emocji jak PLL. Na pewno zapamiętam go na długo. Nie ukrywam, że dla mnie w pewnym momencie "atutem" tego serialu stały się jego absurdy, które dawały możliwość komentowania, tworzenia wszelkich memów, przeróbek czy pokręconych teorii.

ocenił(a) serial na 6
justyna429

Dla mnie PLL to sezon 1 i 2 w 3 i 4 było za dużo magii i niewyjaśnionych zjawisk, które po plajcie s-off szybko zakończyli. Sezon 5 zwyżkowy, a później już w dół. CC i zmiana płci nie przekonuje mnie i liczę, że jakoś to jeszcze wyjaśnią

ocenił(a) serial na 6
esgal

Pierwszy i drugi sezon były tak prowadzone żeby w razie klapy móc zakończyć serial. A miała być Mona i takie było założenie dalej widać, że pozwiązywali tak wątki żeby pasowały do pierwszych dwóch sezonów i żeby jakoś stworzyć nowe A.

kamciax

Hej to ile będzie odcinków w sezonie 7??

ocenił(a) serial na 8
minio83

Słyszała, że ma być w sumie 20

ocenił(a) serial na 9
minio83

kiedy ma być emitowany 11 odcinek, bo juz minął miesiąć od poprzedniego? :/

dominka114

4 kwietnia

ocenił(a) serial na 9
Tina_93

ehh tak długo trzeba czekać :/
oby było warto ;) dzięki za odp