PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73333
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

lena45

masz rację lena Ezra wsiadał do samochodu po scenie z Emily więc go też mam na oku o bycie A ...

fankapretty12343

i był rano w ich szkole jak Emily miała te płatki śniadaniowe od A ]:->

fankapretty12343

W jednej scenie Hanna upada. Ciekawe co jej się stał. Btw wkurza mnie ta blondyna Kate czy jak jej tam. Nie dość,że mają i tak już kłopotów z "A" to jeszcze ona będzie dręczyć Hannę.

fankapretty12343

wydaje mi się, że Ezra wtedy wracał z tych prezentacji Uczelni co wtedy sie z Arią pokłócił i ta jego była im przerwała. Poza tym gdyby był w innym miejscu to skąd Spencer miałaby wiedzieć gdzie go znaleźć?

Catharine

http://imageshack.us/photo/my-images/217/pllpromo11.jpg/

zdjęcie fragmentu z promo http://www.youtube.com/watch?v=Fki9o7ZyBIs

myślicie,że to dokumenty dr Sullivan. np. opisy pacjenta przeprowadzane w trakcie terapii. dziewczyny opowiedziały jej wszystko o A. ona powiązała fakty, podobne wypowiedzi, zwroty z którymś z jej pacjentów...
zdanie zaczyna się od słów "client seems confused...", "monitoring all activity"
nazywa swoje przeciwniczki/ wrogów "nosey bitches"!
czy to naprawdę A??

blue_valentine

na to wygląda! :>

blue_valentine

Oo sprytne ;> rzeczywiście ta pani dr właśnie takim sposobem mogła się dowiedzieć kim jest A ;]

Miley_16

Podejrzewam, że dr Sullivan zostanie zamordowana zanim się dowiemy kim jest A.
Nie ma tak łatwo. ;p

Felicity_

Zamordowana może nie ale na pewno zniknie.

Oleandria

Wiecie co mi się wydaje, że to Jenna jest A. Już w pierwszym sezonie tak myślałam i jakoś nie mogłam uwierzyć, że ona nie widzi. Poza tym nie sądze żeby nie chciała się zemścić za tamto co Alison jej zrobiła i, że jeszcze miała te nagrania. Poza tym Garret jej we wszystkim pomaga. Spokojnie mogłoby być tak, że jedno z nich zabiło Alison, a drugie zastrasza dziewczyny.
Jason się tej nocy pojawił i pewnie też go uderzyli ale tak, że stracił pamięc tamtego dnia i teraz boją się, że sobie przypomni jak Aria będzie na niego naciskać.

Catharine

poza tym stronę wcześniej Caroline napisała 'reżyser powiedział, ze wielokrotnie ludzie dobrze zgadywali po pierwszym sezonie kim jest A.'

użytkownik usunięty
Catharine

Czy to nie jest zbyt oczywiste że to Jenna jest A. Wydaje mi się że to będzie bardziej skomplikowane. A tak poza tym to nie wydaje Wam się że to Spencer cały czas znajduje nowych A. Na początku był Toby, potem Noel, Iana już "zabiła", a teraz przyszła kolej Jasona. To zawsze Spencer wymyśla nowe teorie.

ocenił(a) serial na 9

Wiesz, scenarzyści mogą myśleć: "nikt jej nie weźmie pod uwagę, bo jest zbyt oczywista" :D

Catharine

Jeśli Jenna nie jest niewidoma to też mogę uwierzyć że ona jest A :P

alioth89

Ja zawsze myslałam, że to Spencer jest A... Bo czy nie byłoby to zaskakujące? Co, może wszyscy chcecie się dowiedzieć, że to Jenna, Garrett, Jason i wszyscy których większość podejrzewa? I nie, nie sądze, żeby to był tata Spencer.

Hmm_Ciastko

Spencer jako A. jest chyba niemożliwa, już nad tym była debata i jakoś wyszło że to nie jest możliwe

użytkownik usunięty
alioth89

Może nie jest A. Ale zachowuje się podejrzanie... Kiedyś to Allison manipulowała dziewczynami, a teraz stery przejęła Spencer...

ocenił(a) serial na 5
Oleandria

Haha, ale by było, jakby "A" ją zamordowało :D Jeszcze dziewczyny by o to podejrzewali xD

Chimcharo

Więc jak tak debatowaliście, to kto Wam pasuje do A?

Hmm_Ciastko

Ja obstawiam Ezre;)

użytkownik usunięty
izka21gramowa

A mi się Spencer nie podoba...

ocenił(a) serial na 5

Ja chciałbym, aby był Ezra, albo Jenna ;]

użytkownik usunięty
Chimcharo

Nie, tylko nie Ezra. <3

użytkownik usunięty

Moja koleżanka twierdzi że nie ma żadnej A, że to dziewczyny są A, że mają jakieś rozdwojenie jaźni czy coś takiego...

Chimcharo

'reżyser powiedział, ze wielokrotnie ludzie dobrze zgadywali po pierwszym sezonie kim jest A.'
kogo ludzie obstawiali?
- Melissa
- Ezra
-Jenna
-Garrett
-Spencer

Jason w pierwszym sezonie mało było, raczej nie był z tego co pamiętam brany pod uwagę co do 'A'
Jenna i Garrett to byłoby zbyt oczywiste. Oni coś ukrywają, ale nie sądze, żeby to było to.
Spencer? Tak dobrze by udawała?
Sama już nie wiem kogo obstawiać. Przekonamy się na samym końcu zapewne. ;D

monika79

Ja w pewnym momencie obstawiałam, ze to Melissa zabiła Ali z zazdrości o Iana, bo najpierw zdradzał ją z jej siostrą, a później zabrał się za jej przyjaciółkę.
Oni musieli mieć jakiś wspólny sekret, bo ten ich nagły ślub był podejrzany.

Poza tym chyba na którymś forum przeczytałam, że Garret wysyłał wiadomości po śmierci Iana czyli miał w tym jakiś interes by myślały, że Ian wciąż żyje. Jak wiedział gdzie jest jego ciało to spokojnie mógł napisać tą kartkę w której przyznaje się Ian do zamordowania Ali i dzięki temu odsunął zarzuty od siebie albo od kogoś na kim mu zależy np. Jennie.

Catharine

Doklaqdnie ten ich szybki slub byl podejrzany. Moze to ma cos wspolnego z tym co miala powiedziec Melissa Spencer zanim odezwal sie podrzucony tel Iana?? gdzies czytalam ze ma wyjasnic sie co Melissa chciala jej powiedziec ale nie bylo powiedziane kiedy to bedzie.

Catharine

http://imageshack.us/photo/my-images/217/pllpromo11.jpg/ a z tym fragmentem mi się Toby kojarzy. On miał nadzór policyjny i areszt domowy po tym jak podejrzewali go o zabójstwo Ali. On też skorzystał na jej śmierci i miał ten tatuaż z datą śmierci Ali o ile się nie mylę.

Catharine

JEB, faktycznie.. może toby jest w zmowie z jenną? bo tak..
1. gdyby to on przyszedl do terapeutki pod koniec 2x10, przyznał się do wszystkiego, opowiedział o areszcie itp. byłoby to zapisane w całym sprawozdaniu terapeutki
2. skąd jenna wiedziałaby o przeszukiwaniu yearbooka?
3. gdyby to jenna masowała emily, mogłaby potem skłamać komuś, że zabłądziła, bo przecież nie widzi

butterpecan

hahaha, zgadzam się, ale ostatni punkt mnie rozwalił... Hahhaha
"Przepraszam, zabłądziłam i przypadkiem zaczęłam masować jakąś kobietę" hahahahaha

ocenił(a) serial na 9
blue_valentine

myślę, że nie tyle powiązała to z którymś z pacjentów, ile A sam się jej podłożył podczas tej wizyty z końca 2x10, pozwolił jej zaalarmować dziewczyny, że wie kim jest A, a później się nią zajął, tak, ze "doctor is out" ;)

użytkownik usunięty
MissNaive

"a później się nią zajął", "zajął" się już tak Ianem. Ja bym się załamała na miejscu dziewczyn, juz 2 osoba przez nie umiera.

ocenił(a) serial na 9

ale z drugiej strony, nie wiadomo czy ona zginie.. na pewno dziewczyny będą miały jakieś zadania do wykonania, żeby ją ocalić... inna sprawa czy A jest na tyle szlachetne, żeby obietnicy dotrzymać - a wtedy jakoś wypadałoby rozwiązać problem jakim jest fakt, że pani doktor rzekomo wie kim jest A.

użytkownik usunięty
MissNaive

amnezja?? :D

MissNaive

dokładnie! przecież pozwalając żyć pani doktor zdradzi swoją tożsamość.
co do tych zadań, to chyba nie najlepiej się one skończą dla dziewczyn, skoro widzimy je na komisariacie.

co myślicie o Tobym jako A?
w pierwszym sezonie był podejrzany. pojawił się w pierwszym odcinku, co prawda nie ten sam aktor, ale...

blue_valentine

albo moze Noel jest A., w sumie w pierwszym sezonie też sporo osób stawiało na niego. On też się często kręci w pobliżu dziewczyn, znał Iana, a przecież to chyba A. uratował Spencer gdy Ian próbował ją zabić, Noel później był w tłumie i przyglądał się co się dzieje. Teraz zreszztą też się co jakiś czas pokazuje jak np. na pokazie.

Ciekawa jestem czy zabójca Ali jest powiązany jakoś z A., czy to są sobie obce osoby.

Catharine

myślę,że to dwie różne osoby. ale nigdy nie wiadomo...

Noel najbardziej podejrzany wydał mi się kiedy zrobił ten napis na szybie Ezry, a później Hanna został potrącona i ten sms,że wiedziała za dużo

A musi być bardzo nieszczęśliwym, chorym człowiekiem, z rozdwojeniem jaźni. Do tego zdolnym zabić. I bardzo nienawidzi dziewczyn. Tylko za co? Jedyna osoba która coś do nich ma to Jenna.
To dziwne,że nikogo z bohaterów nie można tak bezpośrednio podejrzewać o jakieś zaburzenia psychiczne. Dobrze się kamufluje....

blue_valentine

Przecież Noel też nienawidził Ali. Przez nią rozstał się z jakąś tam dziewczyną, był flashback nawet, ale nie pamiętam który to odcinek. Na pewno 1 sezon.
To było chyba 1x12? na imprezie Hanny.

Catharine

myślę, że tak.. chociaż w tym serialu nic nigdy nie wiadomo ;d

ocenił(a) serial na 9
butterpecan

ja wiem kim jest A. To brat Arii, to jasne.

Przecież to go matka własnie w 19 odcinku wysyła do psychologa. Wszystko ma sens. Nie podważycie tego na konie cserialu przyznacie mi rację ;)

Tragon

tyle że, pani doktor nie chciała być jego terapeutką. powiedziała mamie Arii, że to niedobrze jak rodzeństwo ma tego samego terapeutę. obiecała kogoś polecić.
zresztą wydaje mi się,że Mike tak chętnie by nie poszedł na terapię

blue_valentine

w ogole jak dla mnie powod, dla ktorego Mike włamywał się do domu jest inny, niż jakaś chęc buntu przeciwko rodzicom.

ocenił(a) serial na 9
butterpecan

oczywiście, przecież on nienawidzi Arii, w dodatku jako młodszy brat ma po prostu przegwizdane w zyciu. Całe to A bardzo do niego pasuje.

Tragon

tylko czy ktoś po pierwszym sezonie by go podejrzewał? tak szczerze.

butterpecan

ja mam przeczucie, że to może być Wren ( jako zabójca, wykonawca różnych akcji)
(z siostrą bliźniaczką jako A, centrum sms:))

umie masować:)
mógł dosypać czegoś do piwa dziewczyn, w noc śmierci Ali
mógł dodać czegoś do maści Emily
jest smukły
jest z nami od początku
ma wieloznaczne teksty moim zdaniem

co do mika to może coś wie, albo tez jest szantazowany (np zeby sie gdzies włamał hihi) i dlatego tak się zachowuje

flawik

I jest Brytyjczykiem! :> a ponoć A. miało się pojawić w którymś filmie HP, a aktor - Julian Morris w czasie kręcenia HP grał już w różnych filmach czyli mógł być statystą.

flawik

A skąd miałby się tam wziąć w noc śmierci Alison? O.o
Przecież on poznał Melissę dopiero po roku chyba.
W 1x01 Spencer mówi "poznajemy nowego narzeczonego Melissy"
Więc jakby to on miał wejść im do tej szopy i dosypać im czegoś, to chyba by się zdziwiły, bo to obcy facet.

youhaveamessage

A Ezra ? Też pojawił sie po roku.
Mógłby dac tej bliźniaczcce, albo do torby z zakupami zajrzeć, jak kazdy inny potencjalny a :) Mógłby ją poznać jak jeżdzili razem z Kate siostrą Hanny konno w tej miejscowości gdzie byli Ian i Melissa;d Nie wiem:)
Teraz mi on w sumie nie pasuje do tej wizyty u terapeutki.

ocenił(a) serial na 9
butterpecan

w pierwszym sezonie przecież kompletnie nikogo nie mozna było podejrzewać, podejrzenia rzucane były na innych..dla zmyłki.

Tragon

właśnie podobno niektórzy trafiali ze swoimi podejrzeniami ;) a raczej malo kto podejrzewal Mike'a.

flawik - w noc smierci Ali Wrena jeszcze nie bylo, Melissa byla z Ianem.