SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
To chyba mialaby ich sladowe ilosci, niekoniecznie pisano by o tym w podsumowaniu raportu z sekcji zwlok. Bardziej prawdopodobne jest, ze jednak rzeczywiscie zostala zakopana zywcem. Dziewczyny moga nie nalezec do najmadrzejszych, ale lekarz - autor raportu chyba juz tak :)
No nie koniecznie.... w raportach z autopsji musi być opisane wszystko nawet to czy kawałek ciasta znajdował się pod paznokciem.
Jeśli była by głową przyciśnięta do podłoża musiała się nawdychać ziemi, kiedy cię duszą automatycznie starasz się chwytać powietrze... a w pierwszym sezonie była też coś mowa o śladach duszenia.
Ale glupio,ze zrobili z Arii taka idiotke. Wiem,ze staraja sie pokazac Spencer jako ta najmadrzejsza, ale uzywanie do tego az takiego kontrastu. Prosze Was, ktora nie zorientowala sie od razu ,ze ten brud w plucach oznacza ,ze musiala go wdychac tuz przed smiercia. Poza tym.. Zastanawiam sie nad interpretacja Spencer. Napisali w autopsji ,ze byl to brud, nie ziemia. Gdyby to byla ziemia prawdopodobnie napisaliby po prostu ziemia. Skoro napisali ,ze byl to brud podejrzewam ,ze nie zidentyfikowali go.
A to moze oznaczac ,ze przed smiercia Ali mogla byc w jakims miejscu z jakims pylem, czy cokolwiek. Mysle ,ze scenarzysci specjalnie skierowali nasze przypuszczenia na pomysl Spencer zeby pozniej nas wlasnie zaskoczyc inna wersja wydarzen.
A co do osoby pod prześcieradłem, wysoka i szczupła.... więc raczej jak dla mnie to mógłbyć facet a nie kobieta.... przynajmniej tak z postury ciała....
Mi sie predzej wydaje ze Jason widzial cos co maja na sumieniu Jenna i Garrett i to jest zwiazane z Ali.
tak dla informacji to odcinek z napisami jest już na iitv tylko, że w playerze AnyFiles niestety :(
A nie wydaje się wam, że to jednak nie ciało Alison znaleziono ? Zniknęła 5 strona dokumentacji, jak myślicie, co na niej mogło być ? Byc może właśnie dane tj. wzrost/waga itd, po których dziewczyny rozpoznalyby, że to jednak nie Ali leży w grobie ;) no i w tym momence możemy przypuszczać, że to Ali zabiła KOGOŚ (tylko kogo?), a teraz się ukrywa (tylko gdzie? u Jeasona? a może to Jenna i Garrt jej pomagają?). Być może to jednak ona jest tajemniczym A, a być może A zastraszało także ją i wlaśne datego musiała się ukryć ?
Dokładnie! Akurat Aria mówi że Ezra czeka na dole, chwilę później Aria wróciła a tu się A. podnosi pod prześcieradłem... 99% że to Ezra, to jego postura
Nie, to jakis trup ozyl w kostnicy ;p hehe, a swoja droga to ciekawe po co A. tam siedzial pod tym przescieradlem. Nie ma nic lepszego do roboty ? ;P lezal tam tylko po to, zeby w ostatniej scence sobie triumfacyjnie wyskoczyc?! ;P jak dla mnie glupie :D
Być może chciał czekać, aż wszyscy opuszczą szpital. Czekał do wieczora i wtedy wyszedł.
Wiem że to nie temat ale patrzcie :
http://photos.got-secret.pl/thumbnails.php?album=143
świetne te koszulki... też taką chcę... :D ta ostatnia byłaby lepsza, żeby zamiast Mr. Fitz był Toby lub Caleb. :D
bo to na stronie głównej to jest http://got-secret.pl/ : D
Poszukaj tam tej notki i tam było : )
ile taka koszulka kosztuje ? można ją kupić ? bo ja chcę taką, ale nie wiem, czy można kupić .. a są inne napisy ?
Przecież kilka postów wyżej, meel napisała jak znaleźć link do strony z zamówieniami.
Koszulka kosztuje 69 zł.
Według mnie są 2 lub 3 "A".Napewno nikt nie dałby sam rady to wszytsko zrobić, takze tak jak ktoś juz wczesniej to powiedział/napisał jest jedno "A" od wysyłania wiadomosci i jedno "A" od brudnej roboty.I wydaje mi sie że to jest Jenna i Garret(i coś mam takie jeszcze przeczucie ze do tej spółki należy Jason).A kolejnym przeczuciem jest to że jednak moje przypuszczenia są błędne.Bo patrzecie,niby wszystko wskazuje na Jenne ale w każdym filmie/serialu zawsze tym złym charakterem/winowajcą ostatecznie okazuje sie tak naprawde osoba na którą nic nie wskazuje,której nikt nigdy by nie podejzewał wiec moze trzeba spojżeć w tym kierunku, moze poprostu autorzy serialu chcą nas zmylić zwalając wszytsko na Jenne?Może tak naprawdę "A" to osoba na którą nic w serialu nie wskazuje?Moze tak samo jest z zabójcą Alison?Ja miałam taka terorię ze zabójcą jest(skopiuje z innego forum na ktorym pisalam bo juz nie chce mi sie pisac tego jeszcze raz):
Ja natomiast mam taką wersję.Pamiętacie jak w odcinku pierwszego sezonu kiedy to znaleziono ciało Ali mówili że na jej ciele znaleziono ślady po uderzeniach,ale zginęła od uduszenia?A więc wydaje mi sie że te ciosy zadała jej Spencer(bądź Melissa która dowiedziała się o Ianie i Ali) właśnie tym kijem hokejowym czy jaki to był i uciekła.I wtedy jeszcze Ali żyła.I moze byc tak ze Spencer tego nie pamięta (ponieważ, nie wiem czy ogladałyscie może "Sekretne okno"?Tam główny bochater wydaje sie być dobrym póki nie wychodzi a jaw że całym mordercą jest on sam tyle ze nic nie pamięta bo miał chyba rozdwojenie jaźni(juz sama nie pamietam,dawno nie oglądałam tego filmu ;d) i u spencer mogło byc podobnie) bądź pamięta ale udaje że nic nie wie.I moze dalej to wszystko widział ojciec Spencer który chciał uchronić córkę przed kłopotami, dusi Ali, by ona o niczym nikomu nie powiedziała(bądź miał też może jakieś inne powody jakie wysnuwacie ze on miał z kimś romans,Ali sie dowiedziała etc. ;d) i dalej żyje jak gdyby nigdy nic i udaje że nic sie nie stało.Czyli ogółem o morderstwo ja podejżewam rodzinę Hastings ;D.A kto moze być "A" tego nie wiem ;D.
Ale może to też jest błędę.Moze zabójcą też jest ktoś na kogo nic nie wskazuje.
Heh, to ja pisałam o tym że są dwa "A" jedno wysyła drugie odwala czarną robotę x D I też myślałam, o Jennie i Garrecie tylko nie wiem czy to nie za proste.
Ale tak poza tym to jest wszystko bez sensu ! jeśli są 2 lub 3 A zakładając że jest to Jasson Jenna i ten na G. albo Ezra zamiast któregoś z nich to jest to bez sensu....
No bo załóżmy pierwszą wersje że żadna z dziewczyn nic nie zrobiła Ali, no to jedyny sens Jenna - tak jak mówiła- gadała z Ali w szpitalu dowiedziała się sporo bo Ali była perfidna itd. - to tylko Jenna ma powód by się mścić na dziewczynach a G. jako jej facet jej pomaga. w takiej sytuacji Jasson ma powód? - nie... a Ezra tym bardziej !
gdyby jednak Melissa albo Spencer zabiły A. zakładając że to MElissa, a M. i S. to siostry ta sama postura itd... ktoś mógł stwierdzić że to spencer... Jenna tak samo jak w pierwszej opcji mści się za ten wypadek G. jej pomaga, Jasson wykorzystuje filmy by się zemścić za zabicie siostry. a Ezra tu mi nie pasuje ....bo mu młodszą kochanke zabiły o.o
no nie trzyma to się kupy.... chyba że rozpatrzeć wątki psychologiczne dziewczyny miały dość A. więc ją ukatrupiły za to wszytsko bo się dowiedziały że Ali wszytsko powiedziała Jennie a te jej ufały i czuły się fanie i w ogóle .... no ale miał dosyć rządzenia się jej... więc ją nastraszyły i uderzyły - nie ale to bez sensu.
W ogóle co sądzicie też o tym filmie na cmentarzu.
Alison wstaje jak gdyby nigdy nic. i sobie idzie... więc to dae do myślenia cholera Ali może żyć... Ian jej nie zabił. w ogóle skąd ktoś wziął ten film! i zna te tajemnice o dziewczynach... to tak nie logiczne... może włąśnie Ezra bo była jego kochanką. Ale no Ian był pedofilem to na pewno... potem co nie no jak tak wszytskow całośc poukładać to nie ma sensu. i zgadzam się że jest więcej A. i one na pewno za każdy m razem są blisko siebie no bo wyniesienie ciała iana z lin dla jedenj osoby no to sory... nie przesadzajmy.To był facet któy na pewno warzy z 90kg... zaplątane sztywne zwłoki ! i wszędzie ludzie dookoła kościoła i nikt nie zobaczył że
ktoś wynosi wielkie zwłoki ?! Niektóre rzeczy co pokazują scenarzyści się w głowie nie mieszczą dziewczyny są tak naiwne. czmeu filmików nie zrobiły więcej kopii ? nie nagrały rozmowy gdy słyszały że ian goni spencer?
zostawić otwartego laptopa gdy się wie ze obcy ludzie wchodza do domu.
może tez tak być że Ali została zgwałcona bo byłą taka scena że na to wskazuje jak spencer się pyta Ali "Co oni ci zrobili" i chciała się na tym zemścić i ktoś ją zabił i wykorzytsuje wszytsko.
Ale tak a propo A. na pewno jest ta dobra i te złe . No bo skąd by złe A. wiedziały że dobra A schowała filmy w pudełeczku? przecież Janna i Ian by się nie podłożyli-.-' w każdym bądz razie ian był juz nie potrzebny jednej z złych A. wiec sie go pozbyła - i podejrzewam ze ta osoba zabila tez Ali (o ile Ali nie zyje) bo jak sie zabije raz to potem jest latwiej.
no i dobra A. pomogła Emilly i nie tylko.
tak btw. mi też Wren pasuje na A. nobolek żeby podać Emilly który spowoduje skurcze mięśni ze nie bd mogła oddychać... i Wren mówi że "powtórzyłem badanie dwukrotnie to sterydy" ale sterydy chyba nie mają takich objaw.... wiec cos mi tu nie halo. Może Wren jest w spółce złych A. no bo łatwiej mu by byłoukraść strone z akt. i w ogóle.
Ktoś zauważył ze są trójkąty z głównymi bohaterkami. Może włąśnie każda z bohaterek ma adoratora złego A. któzy wiedzą co nie co i maą powody by je zastraszać-chociaż więcejz tym zachodu niż fanu.
albo podrywają ich dobre A i zle A. wiem dziwnie to wszytsko brzmi... ale no nietrzyma się dokońca nic siebie..
sry za błdedy pisałam szybko jestem nie wyspana bo nie spie od wczoraj godz. 16;p
ale chyba z pisownia nie jest tak zle.
doszłam właśnie do tego że Alison gdyby w jakkolwiek sposób ożyła to nie mogłaby być A, bo przecież mama Arii jak wydawała komuś kurtke to powiedziała : mam nadziej że dobrze się bawiłeś, a gdyby to była Alison to by było ; ;oooooooooo ty żyjesz?
A mi się wydaje że musimy oddzielić sytuacje A-podobne od A-właściwych :P myślę że twórcy serialu celowo robią pewne wstawki żebyśmy myśleli że to A. ale na pewno nie zawsze to właśnie A. Wg mnie sytuacja po balu z numerkiem to podpucha, to nie było naprawdę A. Było jeszcze kilka takich podpuch wg mnie. Bo oni wiedzą że my te rękawice od razu kojarzymy z A.
Mi natomiast po ostatnim odcinku i promo przyszłego narodziła się taka teoria odnośnie śmierci Alison .
Alison zabił Garett na zlecenie Jenny . Możliwe,że początkowo miał ją tylko nastraszyć,ale po ciosie kijem hokejowym Ali dłuższą chwilę nie podnosi się,więc spanikowany policjant uznaje ją za zmarłą,z powodu adrenaliny,zapomina,lub źle sprawdza puls .Całą sytuację widzi naćpany Jason,Garett niewiele myśląc wciska Jasonowi kij i próbuje mu wmówić,że to on ją uderzył . Młody DiLaurentis odchodzi razem z kijem golfowym . Garett w tym czasie dzwoni do Jenny,żeby poinformować co się stało i zapytać co ma robić dalej. Jenna karze mu pozbyć się "problemu" . Nieświadomy tego ,ze Alison żyje Garett zakpuje ją żywcem . Jason w tym czasie spotyka ojca Spencer&Melissy . Widzi ,że ten trzyma zakrwawiony kij golfowy i majaczy coś o Alison . Stary Hastings postanawia pomóc Jasonowi z racji tego,że jest jego ojcem .
Nie pamiętam,czy wątek z nagrywaniem dziewczyn został wyjaśniony,ale wydaje mi się,że mogli je nagrywać właśnie Jason i Ian . Dla rozrywki,gdy panowie sobie popili,albo zapalili zioło nagrywali mieszkańców Rosewood .
Hmm.. w sumie możliwe że jest jego ojcem. Ale skąd Garett miał by kij Hastingsów ?
Kartkę mógł podłożyć Garett myśląc,że tym samym Jason się wystraszy i wyjedzie z Roswood .
Co do kija,to Alison mogła go mieć ze sobą,tego wieczora Spencer uczyła ją grać ,lub Garett idąc do Alison zabrał go po drodze,w końcu mógł wiedzieć,że Alison spotyka się z Ianem . Śledził Ali,a po drodze przechodził przez podwórko Hastingsów i uznał,że kij idealnie będzie się nadawał .
musimy pamiętać, że to wszystko zdarzyło się w nocy, że Spencer słyszała krzyk Ali.. więc raczej nie uczyła się ona grać w środku nocy, pytanie tylko, czemu wyszła gdzieś sama, czemu tylko Spencer usłyszała krzyk i wyszła...
Alison była umówiona z Ianem,a że był środek nocy,to idąc na sptkanie zabrała ze sobą kij do hokeja ,tak na wszelki wypadek . Nie pisze,że uczyła się grać w środku nocy,tylko zabrała kij ze sobą,w razie potrzeby , o ironio dla obrony . Był środek nocy,czy też późny wieczór,więc różne typy mogą się kręcić po ulicy .
Spencer mogła usłyszeć krzyki,bo ma mocniejszą głowę,lub nie wypiła tyle co pozostałe trzy dziewczyny,ewentualnie ma płytki sen ;).
też tak to sobie tłumaczę, ale, tak naprawdę, nigdy tego wątku nie wyjaśniono. dziewczyny też nigdy same z siebie nie zastanawiały się, czemu Spencer ich nie obudziła tylko sama poszła szukać Ali w lasach i ciemnościach. ;P w serialu zostawili wiele rzeczy bez odpowiedzi i mam nadzieję, że to wyjaśnią i wszystko ułoży się w logiczną całość. :D
Jak dla mnie calosc bardzo prawdopodobna. Autorem karteczki rowniez mogl byc Garett, chcial zeby sam Jason byl przekonany o tym, ze to on ja zabil. Wybaczcie, ale lykne teraz wszystko co wybieli Jasona ;) mam slabosc do goscia :)
Powiem Wam szczerze, ze na poczatku bardzo lubilam Arie, ale zawsze przez znajomosc z Ezra tracila w moich oczach ;) No, zeby teraz oczywiscie dzieki Jasonowi znowu zyskac :D
HEJ! zastanawialiśmy się kiedy mogło być to użyte czerwone światło, kiedy tam Ezra coś opowiadał. zobaczcie odcinek 4 sezon 1 minuta 18. w mieszkaniu Ezry pali się czerwone światło. prawda ? właśnie oglądam ten odcinek. może to o to mu chodziło wtedy? sądzę, że to nie ma znaczenia, ale po prostu chciałam wam to powiedzieć :)
Dziewczyny!
Już kiedyś myslałam o bardzo istotnym znaku dla nas.
Mało kto z nas zwracał uwagę,ale dziś zauważyłam na AXN jak chyba Aria dostała sms podipsane:
--A
natomiast w innych smsach był:
-A
różnica musi być