SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Jak dla mnie Jenna i Garett odpadaja byloby to zbyt oczywiste ,a tak na pewno nie bedzie ..oni sa taka "podpucha" :P
Jak dla mnie A moze byc :
Toby,Ezra, Melissa :D
Bianka - też się zgadzam. Bo dlaczego nie Toby? Że niby taki kochany chłopak Spencer? A może razem coś wymyślili..? Ezra też niby taki niewinny. A Caleb?
Melissa miałaby dobry motyw. Dowiedziała się o romansie Iana z Ali, a skoro tak bardzo go kochała to ją zabiła, a że dziewczyny też o tym wiedziały to M. zaczęła się mścić. Potem doszły kolejne sekrety: Jenna thing, Aria i Ezra... i zrobiło się z tego błędne koło. Ciekawe o czym Melissa chciała powiedzieć Spencer, wtedy po śmierci Iana?
Przeważnie jest to jedna z najbliższych osób głównych bohaterów i często przez wiele osób pomijana.
Ja myślę, że nie można wykluczyć też byłej Ezry, jest kobietą i mało o niej wiemy, do tego podczas jednej z rozmów z Arią wynikało tak jakby nie wiedziała czegoś strasznego o Ezrze.
"A" musi mieć jakiś poważny powód, więc Noel odpada, bo Ali jedynie rozbiła jego związek.
Jenna? Kiedy Alison wrzucała petardę, widziała że Jenna była tam z Tobym - a w 6 odc. pierwszej serii, było pokazane jak Ali przyznała się do zaglądania w okna Tobiego - może była w nim zakochana, ale on ją odrzucił?
Owszem - Lucas oraz Mona byli dręczeni przez Alison i biorąc pod uwagę fakt, że Mona się dobrze uczyła, a jego interesowała fotografia oraz lubił sms'ować - można by stwierdzić, że wręcz idealnie pasują do roli "A" - jednak według mnie, "A" kieruje się chęcią zemsty, z jakiegoś większego powodu.
Alison najbardziej zniszczyła życie Tobiemu. Chyba, że "A" widział/a jak któraś z dziewczyn oglądała scenę zabójstwa, lecz z obawy o własne życie - nie zareagowała i chce pomścić śmierć ukochanej - tutaj pasowałby mi Ezra, ponieważ mam wrażanie że Ali miała z nim romans ;D
Ezra, Ezra ;d wszyscy na niego naskakują. rozumiem, przez niego Aria nie może być z Jasonem, ale bez przesady ;d to też człowiek, dajcie mu szansę :]
Ian myślał, że Ali zginęła od uderzenia (w liście który, napisał w imieniu Spencer, było o tym, iż niechcący popchnęła Ali, a ta się uderzyła bodajże o kamień) - czyli pewnie widział scenę zabójstwa, ale miał też wyrzuty sumienia wrabiając Spencer (dlatego napisał że niechcący ją zabiła). Skoro nie wspomniał o uduszeniu, to pewnie nie miał pojęcia iż ktoś zakopał ciało. Sądzę, że Melissa zabiła Alison (Ian przez przypadek to zobaczył), a potem z prawdziwym ukochanym (sądzę, że był to Ezra), zakopała ciało. Potem czekała tylko na odpowiednią okazję, by rękami ukochanego (Ezry z którym zaszła w ciążę), zabić Iana - "A" ukradło ciało - dlatego Melissa była taka załamana - bała się, iż ktoś się o tym dowiedział.
Ezra musi być zły, po prostu musi ;D
nudziło mi się i zrobiłem taki sobie spis smsów od "A" ;d
Sezon 1:
Odcinek 01: 5 wiadomości z 1 myślnikiem (Aria, Hanna, Emily, Spencer, wszystkie razem)
Odcinek 02: 4 wiadomości z 2 myślnikami (Aria, Hanna, Emily, Spencer)
Odcinek 03: 2 wiadomości z 2 myślnikami (Hanna, wszystkie razem)
Odcinek 04: 1 wiadomość z 1 myślnikiem, 1 wiadomość bez myślnika, dedykacja (2xwszystkie razem, Hanna)
Odcinek 05: 2 wiadomości z 1 myślnikiem i 1 wiadomość w 2 myślnikami (2xHanna, Aria)
Odcinek 06: 1 wiadomość z 1 myślnikiem i 1 wiadomość bez myślnika (wszystkie razem, Spencer)
Odcinek 07: 1 wiadomośc z 2 myślnikami (Emily)
Odcinek 08: 1 wiadomośc z 2 myślnikami (Spencer)
Odcinek 09: 3 wiadomości z 2 myślnikami (2xEmily, Spencer)
Odcinek 10: 2 wiadomości z 1 myślnikiem, 2 wiadomości z 2 myślnikami, 1 wiadomość bez myślnika (4xwszystkie razem, Aria)
Odcinek 11: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Hanna)
Odcinek 12: 2 wiadomości z 1 myślnikiem, 1 wiadomość z dwoma myślnikami (2xHanna, Spencer)
Odcinek 13: 4 wiadomości z 1 myślnikiem, 2 wiadomości z 2 myślnikami, 1 wiadomość bez myślnika (4xHanna, 2xwszystkie razem, Spencer)
Odcinek 14: 5 wiadomości z 2 myślnikami (4xHanna, Spencer)
Odcinek 15: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Hanna)
Odcinek 16: 2 wiadomości z 2 myślnikami (Aria, Hanna)
Odcinek 17: 1 wiadomość z 2 myślnikami (Spencer)
Odcinek 18: 1 wiadomość z 2 myślnikami (wszystkie razem)
Odcinek 19: 2 wiadmości z 1 myślnikiem, 1 wiadomość z 2 myślnikami (wszystkie razem, Spencer i Toby, Aria)
Odcinek 20: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Hanna)
Odcinek 21: 2 wiadomości z 1 myślnikiem, 1 wiadomość bez myślnika (2xSpencer, Emily)
Odcinek 22: 1 wiadomość z 2 myślnikami, 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Aria, Hanna i Emily, wszystkie razem)
Sezon 2:
Odcinek 01: 2 wiadomości z 2 myślnikami (Aria, wszystkie razem)
Odcinek 02: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (wszystkie razem)
Odcinek 03: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Emily)
Odcinek 04: 2 wiadomości bez myślnika i 1 wiadomość z 1 myślnikiem (terapeutka, Emily, wszystkie razem)
Odcinek 05: 3 wiadomości z 1 myślnikiem (2xEmily, Spencer)
Odcinek 06: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (wszystkie razem + ludzie z pokazu)
Odcinek 07: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (wszystkie razem)
Odcinek 08: 1 wiadomość z 1 myślnikiem (Emily)
Odcinek 09: 3 wiadomości z 1 myślnikiem (3xEmily)
Odcinek 10: 2 wiadomości z 1 myślnikiem i 1 wiadomość bez myślnika (3xEmily)
Odcinek 11: 2 wiadomości z 1 myślnikiem (Emily, wszystkie razem)
Podsumowanie:
Hanna: 21 wiadomości (10 z 1 myślnikiem, 10 z 2 myślnikami, 1 dedykacja)
Spencer: 11 wiadomości (4 z 1 myślnikiem, 5 z 2 myślnikami i 2 bez myślników)
Aria: 8 wiadomości wiadomości (2 z 1 myślnikiem, 6 z 2 myślnikami)
Emily: 19 wiadomości (12 z 1 myślnikiem, 5 z 2 myślnikami, 2 bez myślników)
Wszystkie razem: 20 wiadomości (12 z 1 myślnikiem, 6 z 2 myślnikami, 2 bez myślników)
Spencer i Toby: 1 wiadomość (1 z 1 myślnikiem)
W sumie: 80 wiadomości (41 z 1 myślnikiem, 32 z 2 myślnikami, 6 bez myślników, 1 dedykacja)
nadmiar wolnego czasu doprowadzi mnie kiedyś do szaleństwa xDD
Jestem pod wrażeniem ;D
Jak nie będę mogła zasnąć, to przeanalizuję to co napisałeś i może do czegoś dojdę ; )
Narzekasz, ze wszyscy naskakują na Ezrę a ty i większość naskakujecie na Emily, to to samo, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
A Ezra chyba na Hollis studiowała więc mógł znać Ali, i mieć coś wspólnego z jej zniknięciem.
Czyli właściwie wszystkie bezpieczne typy, tak żeby przypadkiem się nie pomylić.
Jasona chyba możesz skreślić bo w jakimś wywiadzie była mowa że całe to zamieszanie wokół niego skończy się dobrze.
Jesli chodzi o ostatni romans Ali to sadze, ze miala go z Tobym , Ezra lub ktoryms ojcem :)
Ja obstawiam jakąś bardziej skomplikowaną, zagmatwaną i pomylona intrygę.
Np: ten zabił Alison bo myślał, że ma romans z tym, a nie miała, miała z tym drugim.
Coś w tym stylu.
Hm.. a może to z Mikem się Alison spotkała, tej ostatniej nocy?
Filmik który "A" pokazało dziewczynom, ewidentnie został zmontowany - najpierw było jasno (Ali miała wtedy sweter i żółtą bluzkę), a później kiedy się podnosiła - niebo było już ciemne, a zamiast swetra, miała na tą samą żółtą bluzkę, założoną bluzę - kto takie nosi? Mike. Może Ali wstydziła się tego, że spotyka się z młodszym chłopakiem.. a może po prostu zdradziła tego starszego (Ezrę) z Mikem? Ezra to zobaczył, więc zabił Ali, a Mike szantażuje.
Wiele osób pisze, że Ali wiedziała iż zginie - nakłoniła babcię do zmiany testamentu, pojechała do Jenny itd. - jednak kto wie, czy przypadkiem nie planowała zakończyć pewnego etapu w swym życiu i rozpocząć całkiem nowy - lepszy? Wątpię, żeby Alison pozwoliła się zabić.
teoria z młodszym chłopakiem jest bardzo dobra moim zdaniem.
wątpię, by Alison chciała zmiany na lepsze. uważam, że nie zmieniłaby swojego życia. może planowała jakąś grubszą intrygę, demaskującą kilka osób naraz? sama powiedziała, że chciałaby zostać zapamiętaną "to się nazywa nieśmiertelność, dziewczęta".
Przejąć wszystkie pieniądze Jasona, zniszczyć życia kilku osób na raz i zniknąć ?
To całkowicie w stylu Alison.
Dziękuję : )
Ostatecznie obstawiam Tobiego - powiedział kiedyś, że potwory w tym mieście mają bardzo dobrą pamięć. "A" ma laptopa który wygląda tak jak laptop Jenny - Toby pewnie z niego korzystał. Kiedyś już chodził do psychiatry - jego akta trafiły do wody, więc mógł zmienić terapeutę. W liście samobójczym Iana, "T" było napisane dużą literą. Toby chyba wie o "A", a "A" nic sobie z tego nie robi. Ktoś musiał powiedzieć Jennie, że przeglądał ze Spencer kroniki - pewnie zna sekret Jenny i chciał by pomyślała, że dziewczyny są bardzo blisko jego poznania. Potrafi się skradać. Pomimo tego co go spotkało, nie wyjechał z miasta. Alison zniszczyła mu życie. Myślę, iż Toby w rzeczywistości nie kocha Spencer, ale chce być blisko dziewczyn - najpierw wykorzystywał do tego Emily, a teraz Spencer. W dodatku, "A" podobno ma zniszczyć (albo przynajmniej spróbować) związek Tobiego ze Spencer - pewnie już się mu znudziła. Kiedy Emily pobiegła i wszystko wyglądało, jakby Toby ją zabił - "A" zmieniło liczbę mieszkańców - jeżeli by ich śledziło, wiedziałoby iż Emily nic złego się nie stało, więc zmiana liczby nie miałaby sensu, a Toby (jako "A") mógł to zrobić dla zabawy - w końcu to całe bycie "A" jest swoistą grą.
Nie wiecie może czy Mike był też w książce?
Ja stawiam dalej, że mordercą jest Noel albo Ezra, Mike może pomagać A., ale raczej ma jakieś problemy...
Właśnie ściągnęłam z chomikuj książkę na końcu jest tak jakby przemówienie A (nie mogę skopiować - szkoda) - A pisze tam jako kobieta. I że jest bardzo bardzo blisko.
A ja mam pytanie.
Te kartki wypełniają lekarze/psycholodzy czy ci co się leczą?
Bo jeśli te pisma z listu samobójczego,kartki do Jasona i akt Tobyego są takie same oznaczałoby to,że pisał to albo Toby albo jego psycholog/lekarz.A kto jest psychologiem lub lekarzem w pll?Mi się nasuwa jedynie Wren.
Ale głupoty piszę :]
Wren praktykuje i moim zdaniem jakby uzupełniał takie kartki to ktoś by go sprawdzał itd.
Te karty z najnowszego odcinka wypełniali pacjenci, ale nie mam pojęcia kto napisał imię i nazwisko Tobiego, na tej teczce która została wyłowiona z wody - albo on albo lekarz. Mógł to być Toby, bo jak kiedyś dostarczałam do szkoły dokumenty, to założyli mi teczkę i kazali mi samodzielnie napisać do kogo ona należy ;d
twoje teorie czyta się normalnie jak książkę :D
w ogóle wszyscy mnie tak nakręcacie, że nie mogę się doczekać następnego odcinka! :)
i każdy mi pasuje, Toby, Ezra, Mona, Lucas, Mike i nawet Mona.. najmniej wydaje mi się prawdopodobna teoria z Calebem i dziewczyną Ezry.. za późno się pojawili w serialu i kompletnie nic na nich nie wskazuje :)
Aha,no to pewnie on sam się podpisał.
A tak po za tym to skoro Alli powiedziała,że chciałaby zostać zapamiętaną i to się nazywa nieśmiertelność to faktycznie jej się udało,bo nikt o niej nie zapomniał.
Albo Alison upozorowała swoją śmierć jak w Romeo i Julii,a teraz ukrywa się,zakłada perukę,maskę i wypycha sobie ciuchy?:p
Kiedyś oglądałam taki film,że mąż takiej kobiety upozorował swoją śmierć,że niby ta kobieta go zabiła na statku,jak się obudziła znalazła nóż z jego krwią i go trzymała,bo go znalazła i ewidentnie wszystko wskazało na nią.A on tak naprawdę znalazł sobie inną rodzinę i żył innym życiem.A ta kobieta potem wyszła z więzienia i próbowała go,a on ją zabić :d
Mam nadzieje, że A to jedna osoba jednak, i że jest to facet, no bo proszę, dziewczyna nie poradziłaby sobie np z zepchnięciem Iana w kościele albo z przeniesieniem ciała... i tak dalej, poza tym ciekawiej będzie jak sie okaże że to facet ;) Ja stawiam na Ezrę albo Toby'ego, nie wydaję mi sie, żeby to był Jason, Garret czy Mike...
Właśnie ściągnęłam z chomikuj książkę na końcu jest tak jakby przemówienie A (nie mogę skopiować - szkoda) - A pisze tam jako kobieta. I że jest bardzo bardzo blisko.
-ale w filmie nie wiadomo
Chodzi o Monę i było mówione, że w serialu na 90% tak nie będzie. chociaż ja, coraz bardziej skłaniam się właśnie ku Monie niestety...
Mam wrażenie, że to nie "A" zepchnęło Iana. Wiele osób pisze, iż "A" nie chce zabić głównych bohaterek, ale skąd miało wiedzieć, czy potrącając Hannę złamie jej nogę/rękę czy przypadkiem jej nie zabije? "A" chciało aby Hanna nic nie powiedziała dziewczynom, więc dlaczego miało jej tylko złamać nogę/rękę - przecież przez to nie straciłaby pamięci. Potem "A" się zorientowało, że Hanna zobaczyła Noela, a nie jego/ją, dlatego dało jej na chwilę spokój. Więc, wątpię aby "A" ratowało Spencer, skoro chciało zabić Hannę. Pewnie Iana zepchnął ten, z którym Melissa ma dziecko (obstawiam Ezrę ;d), a "A" skorzystało z okazji.
Sean po prostu jakoś zniknął z serialu - chyba nie był aż tak znaczącą postacią.