PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73311
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

monisia99

Ona ma na imię Aria, nie Ariana.
I nie, nie podejrzewam jej, ani Lucy Hale nie podejrzewa Arii o bycie "A" to był PRZYKŁAD
"(może prostszy przykład: dajmy na to Aria jest "A":"
rozumiesz?

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Z imieniem się walnęłam faktycznie Aria nie Ariana :) ok, ok rozumiem

ocenił(a) serial na 10
monisia99

Fakt o "A" namber 4

"A" podszywa sie w swoich wiadomościach pod Ali. Ba! "A" najprawdopodobniej myśli że nią jest xD (może o tym świadczyć np. peruka przypominająca włosy Ali która leży w jednym z odc na jej biurku) *kolejny powód by twierdzić że a to dziewczyna no bo widzieliście kiedyś faceta twierdzącego że jest kobietą? xD poza tym choroba psychiczna A jest na 90% pewna wg. mnie xD*

A podszywając się pod Ali jednocześnie mogła zasugerować że Alison żyje. (mogła bo równie dobrze mogła pisac o sobie, w końcu ona myśli że jest Ali, right?) Jak zapytacie się? A czytaliście może Przygody Tomka Sawyera? *jasne że tak przecież to lektura była -.- * Jeśli tak nie wiem jakim cudem nie skojarzyliście faktów xD haha dobra wymądrzam się xD Pamiętacie SMS w którym A pisała "I will watching just like Tom Sayer"? *taaak ten sam który także stał się kolejnym powodem oskarżeń Ezry bo "on lubi literaturę" xD* A co takiego widział nasz Tomek? Swój pogrzeb, kochani! Swój pogrzeb! xD *kto czytał temu się pewnie przypomniało o co kaman xD*

ocenił(a) serial na 7
Nava15

Jak książka Przygody Tomka Saywera była lekturą szkolną to albo jej nie przeczytałam albo to tak dawno temu było, że nie pamiętam. No cóż wątpie żeby Ali żyła raczej myślę, że to jest osoba która chciałaby być jak ona i dlatego ma np perukę blond czy podobne rekwizyty. Ali była bardzo przebiegła i wiedziała, że jej coś się stanie dlatego zaplanowała że pozostawi po sobie pewne wskazówki.

Z drugiej zaś strony mam wrażenie że za "A" kryje się kilka osób, jedna obserwuje, druga pisze smsy, trzecia robi jeszcze coś innego i razem się komunikują między sobą. I wynika że to raczej nie jest Jenna i Garett ale widzą kto to jest .

Nava15

O mam w domu tą książkę,bo mój brat ją bardzo kiedyś lubił,ale jakoś nie chce mi się jej czytać :)
Jestem zbyt leniwa,ale chyba zacznę.U nas była kiedyś w szkole,a tak po za tym to coś tam było,że to osoba,która była w pierwszym sezonie,więc można odrzucić te z drugiego i każdą po kolei odrzucać.
A i mam nadzieje,że mnie wbije w fotel i będzie to ktoś kogo nie podejrzewałam i pokażą dlaczego tak zrobił :]

ocenił(a) serial na 6
karolinax6

Wcześniej pisząc o osobach, na które padło podejrzenie miałam na myśli podejrzenia Hanny, Spencer, Emily i Arii, przecież dziewczyny brały niektóre osoby pod lupę, zastanawiały się wspólnie, a czasem nawet osobno czy dana osoba nie jest "A". W jakimś krótkim momencie serialu wspomniały nawet o Calebie jako o potencjalnym "A" (akcja z Jenną i śledzeniem Hanny), fakt faktem, że od razu tę teorię odrzuciły, ale jednak przez chwilę mogły pomyśleć "źle" o Calebie. Melissy oczywiście bohaterki nie podejrzewają, ani Ezry i kilku innych i wydaje mi się, iż właśnie któraś z tych ,,nie branych" przez dziewczyny pod uwagę osób okaże się "A". Mam nadzieję, że nasze bohaterki będą zaskoczone prawdziwą tożsamością "A" i myślę, że o to właśnie chodzi- idealne zaskakujące zakończenie i rozstrzygnięcie sprawy.

Co do Sullivan- to chyba rzeczywiście coś mi się przewidziało, ale zawsze miałam wrażenie, że widziałam jak zagadała kiedyś którąś z dziewczyn na korytarzu szkolnym, przez co wyciągnęłam błędne wnioski.

"A" myśli, że jest Allison? Nie sądzę, zawsze brałam te podpisy pod wiadomościami czy odniesienia do osoby Ali jako ironię "A". W sumie to nawet nie wiem po co to pseudo podszywanie się pod Alisson. Albo ma to na celu skłócenie dziewczyn z osobą Allison, jaką pamiętały (nieważne czy była wredna czy nie- była przecież ich przyjaciółką). Swoją drogą czy przez samo śledzenie dziewczyn przed i po zabójstwie Ali pozwoliłoby poznać te wszystkie sekrety bohaterek, o których tak dobrze poinformowany jest "A"?

ocenił(a) serial na 6
septyma

ja tez myślałam że Sullivan miała jakieś zajecia w szkole dziewczyn, pare razy tam była chyba że po prostu miała tam coś do załatwienia :D

ocenił(a) serial na 7
kasztanowa_filmweb

Sullivan przeprowadzała pogadankę z uczniami jako psycholog-terapeuta na temat tego bodajże, że nie można się bać i trzeba szukać pomocy u innych ale zdaje mi się że zajęć na etacie nie miała.

monisia99

Dokładnie. A ktoś już pisał, że jakby to Ezra był u niej w gabinecie, to Sullivan by go poznała w szkole, ale on już nie pracował w liceum dziewczyn.

youhaveamessage

Nie zdążyłam edytować.
Aria i Ezra nadal są razem (2x17 odcinek) i będą się całować :D

2x19 będzie nazywał się "The Naked Truth" - Naga prawda.
Cytat z tego odcinka:
Aria: To genialne. To pierwszy tydzień szkoły, a ona poniża Hannę, sprawia, że każda dziewczyna jej zazdrości, a każdy chłopak chce ją mieć.

youhaveamessage

co do sceny Ezrii w 2x17 - będzie bardzo romantyczna.
W 214 będzie kolejna taka scena Arii i Jackie jak w 212 i być może taka sama scena Ezry i Jackie.
Paige wraca w 220.
Dowiemy się (kiedyś) dlaczego A znęca się nad dziewczynami.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Ej, Nie wiem czy to ogarnełyście ale w scenie ,w ktorej Sullivan zadzwoniła do Emily ,Maya ukradkiem dzwoni do kogoś.. Mayby ma to jakiś związek z "A" ???

ocenił(a) serial na 6
ChairDair

http://www.youtube.com/watch?v=Yn97Vddetuk&feature=related
A myśleliście kiedyś że może A to Lucas i Mona :D

youhaveamessage

W 2x22 wreszcie dowiemy się, co Melissa chciała powiedzieć Spencer w 2x05.
"Lepiej nauczcie się pierwszej pomocy do sezonu 2b. Będziecie tego potrzebować."
Toby będzie w 2x13
Kate jest w 2x19 i 2x20

youhaveamessage

youhaveamessage dzięki wielkie za informacje ;* nie wiem co by było gdyby nie Ty!

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

widzieliście to promo? http://www.youtube.com/watch?v=QGAgUl32gMo&feature=player_embedded dokładniej chodzi mi o ostatnią scenę. po zobaczeniu tego zaczęłam myśleć,że Ali tylko wkręcała girls z tym całym porwaniem. chociaż w sprawie A wątpię żeby mogła je wkręcać xD *przecież dostała smsa podpisanego A*

ocenił(a) serial na 6
Nava15

ja już nie wiem nic poczekajmy jeszcze te 11 dni ;d

kasztanowa_filmweb

http://a.yfrog.com/img857/2435/gsbkn.jpg niesprawiedliwe, że oni już wiedzą, co stanie się w 2x20 a my nie wiemy praktycznie nic nawet o 2x14 ;x

// "A" grają zawsze inne osoby.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

jeszcze jakoś wytrzymam do tego odcinka 19 października, ale jeśli odcinek okaże się bardzo dobry to nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, że mam czekać na następny do stycznia :D

ocenił(a) serial na 7
kasztanowa_filmweb

dokładnie zgadzam się, czekanie na następny odcinek do stycznia to czysta paranoja. Wolałabym żeby puszczali odcinki w pewnym ciągu, bo oczekiwanie tak długo sprawia, że widz zamiast czekać z utęsknieniem to jakoś odwrotnie się robi.

monisia99

Pewnie was to mało ciekawi, ale Spencer i Toby nie uprawiali jeszcze seksu ;D
No i zapowiada się, że Maya zostanie na dłużej.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

To to ja wiem i miałam nadzieję ,że w końcu dojdzie do zbliżenia.... :)

ocenił(a) serial na 6
monisia99

nie przepadam za Mayą ;p denerwuje mnie

ocenił(a) serial na 7
kasztanowa_filmweb

hej dziewczyny ;)
jeżeli to co napiszę zostało już wspomniane i wyjaśnione to przpepraszam,
nie przeczytałam wszystkich postów ;*

zauważyłyście, że każde pół sezonu poświęcone jest każdej dziewczynie jakoś szczególnie,
każda jest na coś narażona i szczególnie dręczona przez A.?
Hanna-potrącenie przez samochód, Spencer- historia z Ianem, Melissą, Emily-sterydy dodawane do kremów... W drugiej połowie 2 sezonu czas na Arię!
Ciekawi mnie co wymyślą, może coś z Ezrą?
I jeszcze jedno, teraz analizowałam wszytskie zakończenia PLL z czarnymi rękawiczkami w roli głównej
i przypomniałam sobie końcówkę z pieskiem i A,która/y go głaszcze, a pies wyraźnie się nie boli i nawet kładzie, co świadczy o tym, że doskonale zna A. i ulega jej pieszczotom.
Myślę, że możnaby ustalić kto jest A dokładnie analizując każde zakończenie, otoczenie A.
(przedmioty,meble itp)
Pamiętacie końcówkę gdzie A. uczy się francuskiego? Jak myślicie , o co chodzi? Strasznie mnie to zastanawia, bo w tym okresie to Toby miał problemy z Francuskim...

ocenił(a) serial na 7
rollingheart

Przypomniało mi się jeszcze coś. Była scena, w której A. kupuje online buty... identyczne buty miała Maya po swoim powrocie, zwróciła na nie nawet uwagę Hanna, kiedy dziewczyny rozmawiały i Emily wyprosiła ją z pokoju. Wspomniała nawet coś, że są z nowej kolekcji,a na aukcji, jak A. je kupowała widniał identyczny napis- new collection czy coś takiego. co myślicie ?

rollingheart

Zostało już potwierdzone, że te buty Mayi były dla zmyłki, a buty które A zamawiało miał manekin z ziemi.
http://www.youtube.com/watch?v=QclvLfQPLwM&feature=player_embedded nowy.
///Caleb i Aria chyba będą mieli wspólną scenę.

youhaveamessage

http://www.youtube.com/watch?v=EwCiST3kAss Pierwsze spotkanie Ali i Jenny .

ocenił(a) serial na 6
Negacja

tydzień do nowego odcinka ;)

kasztanowa_filmweb

http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/video/the-halloween-special-pretty-l ittle-liars-opening-credits-video - tak będzie naprawdę.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

To tylko wstęp do filmu, myślę że większość już to widziała bo był puszczany już link z tym wideo. Ali zmienili chyba kolor paznokci i do tego doszło trochę krwi i napis na glazurze.

monisia99

No tak, wstęp, ale specjalnie zmieniony na Halloween.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no właśnie , rollingheart , o co chodzi z tym francuskim ?!

wszyscy o to podejrzewają Monę, bo potem mówiła. a pamiętacie jak się zeszli Spencer z Tobym?
Toby miał problemy z francuskim.

A c.d ''A'' ja mam swoją teorię. Jest jeden główny A i on ma swoich ''pomocników'' jednego na każdą z dziewczyn. i tak:

Aria - Mike (on jest jakiś dziwny i poplątany ^^)
Emily - Maya (mogła znaleźć jakis pamiętnik , cokolwiek w domu po Ali. Alison mówiła że ma w domu dużo kryjówek. Skoro znaleźli jej ciało, to czemu nie coś osobistego?)
Hanna - Mona (Mona, Mona, Mona... niby ma nie być jak w książce, ale tam Mona zabiła Ali , a NIE BYŁA A. Ona i Lucas coś za często się pojawiają i to jest podejrzane)
Spencer - Melissa (ona coś kręciła z Ianem. Cały ich związek był jakiś poplątany, owiany sekretem. I tak na gwałt się starali o dziecko...)

nie wiem , może nie do końca mam rację, ale cóż... A miała być na literę M . no to proszę bardzo - 4x M ; D

ravival_

A kto powiedział, że A ma być na literę M?
I Mona była w książce A.
Mike? Mike na 100% nie jest "A", nawet producentka to potwierdziła.
Mayi nie było przez długi czas, a jak dobrze wiemy, A wie wszystko, więc musi być blisko dziewczyn.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

niee! Maya nigdzie nie wyjechała, tylko siedziała w jakichś krzaczorach. a powtarzam moją teorię z pamiętnikiem.

no właśnie może dlatego że producentka to potwierdziła to tym bardziej jestem za Mikem. może to była taka zmyłka?

no i ponawiam pytanie - o co chodziło z tym frnacuskim, noo?

ravival_

A co ma do tego pamiętnik? Ok, mogłaby wtedy znać jakieś tajemnice, które dziewczyny miały za życia Ali, ale co po tym, jak umarła? Śledziła dziewczyny jako duch i uzupełniała go zza światów? Dla mnie teoria pamiętnika jest głupia - jak powtarzam - mogłaby znać wcześniejsze tajemnice, ale nowych nie.

Nie, to nie była zmyłka, bo powiedziała dokładnie, że wtedy jak terapeutka patrzyła przez okno chyba i widziała A, to wtedy Mike był z Arią i nie mógł tam być - przytoczyłabym ci to dokładnie, ale nie chce mi się grzebać w tematach. Jak chcesz, poszukaj sobie w części 7 lub 6.

Co do francuskiego - chodzi ci o ten fragment wpisu rollingheart:
"Pamiętacie końcówkę gdzie A. uczy się francuskiego? Jak myślicie , o co chodzi? Strasznie mnie to zastanawia, bo w tym okresie to Toby miał problemy z Francuskim..." ? Jeśli tak to mam kilka wytłumaczeń:
1. Toby jest "A"
2. "A" po prostu też w tym czasie uczyło się francuskiego
3. "A" już wcześniej uczyło się francuskiego, może po prostu dla przyjemności, żeby coś posłuchać, bo wtedy też chyba wyjęło statuetkę podłożoną dziewczynom w 1x18 - może w czasie pracy chciało czegoś posłuchać.
4. "A" ukradło Toby'emu tę płytę i słuchało
5. "A" widziało, jak Spencer daje ją Toby'emu i też zachciało się uczyć.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Ej!!
Powtarzam : Nikiogo nie dziwi scena w przed-ostatnim odcinku kiedy to do Emili dzwoni Doktorka i mówi jej ,że wie kim jest "A", a MAYA do kogoś UKRADKIEM dzwoni!!!!?????
Ej, prosze spojrzyjcie jeszcze raz ,proszę, na Mayę .
Swoją drogą Wren wydaje mi się tak samo podejrzany ,jak Maya.
Jest lekarzem i ma zdolności do świetnego masowania, rozlużniania mięśni ;) <3

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

boże , tego jest tyle że sama już nie wiem co myśleć -.- naczytałam (i nasłuchałam) się tyle różnych teorii, że po prostu... wszystko jest poplątane i pogmatwane i wgl ...

i tak jak rollingheart (już o tym gadałyśmy, kochana ; D) to diabeł tkwi w końcówkach. trzeba by je jakoś poprzypominać i uporządkować i może byśmy doszły do A

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Nie wiem czy to było już tutaj wspomniane, ale jak jest bal w szkole to "A" odbiera numer rzeczy, które były pod numerem 32, koleś z takim numerem tańczy za jedną z dziewczyn (bodajże za Hanną) w jednej scenie.

P.s. czytałam bardzo szybko pierwszy komentarz i mi się od razu to przypomniało, ale mogłam coś pomylić. Jak trzeba to sprostujcie.

O-Je-zu. Numery na ubraniach nie mają nic wspólnego z numerami z szatni.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Ołkej więc wtopa... a masz może teorie na to skąd "A" zna wszystkie sekrety dziewczyn?

ocenił(a) serial na 10

może właśnie A nie zna, tylko się od kogoś dowiaduje, jak w mojej teorii. xd

użytkownik usunięty
ravival_

ale od kogo skoro tylko Ali je znała

ocenił(a) serial na 10

no ale to te stare. bo np Aria i Ezra sa ze sb teraz , a nie jak Ali żyła

ravival_

Nie wydaje mi się. Jakby A miało się od kogoś dowiadywać, to by było jak z plotkami - ktoś coś powie, ktoś coś doda, ktoś coś usunie.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no to jak A to robi że widzi i wie wszystko ? ;d

ravival_

Musi być zawsze blisko, może na ekranie się gdzieś przewija, ale nie zwracamy uwagi, albo dziewczyny po prostu mają jakieś podsłuchy. No, albo są takie pieprznięte, że gadają na cały głos :)

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

teoria z podsłuchami na pewno nie tzn mam wielką nadzieję że nie, w domu ok mogło im A podłożyć podsłuch ale przy sobie? chyba ze w tel ale nie bo to wtedy podsłuchujesz jedynie rozmowy tel mam nadzieje ze to tylko nasz wymysł

ocenił(a) serial na 10
kasztanowa_filmweb

no a np. podsłuch jakoś do telefonu doczepić? wtedy możesz słyszeć dookoła.

za to jedna scena nie daje mi spokoju. w 1 odc Hanna siedzi na komisariacie i chce wziąć cukierka czy coś takiego. i wtedy dostaje sms'a że będzie gruba czy jakoś tak. nie pamiętam jej dokładnie, ale tak było...
więc jak A się o tym dowiedział(a)? na myśl przychodzą mi 2 osoby - Garrett i Wilden.

a może to wszystko to klub N.A.T? Ian i Jason byli dość ''blisko'' z Ali więc mogli się co nieco dowiedzieć, a Garrett to może człowiek od brudnej roboty? ; D Sama już nie wiem xd

ocenił(a) serial na 6
ravival_

nie przypominam sobie czegoś takiego o cukierku ;p już dawno temu widziałam 1 odc wiec może dlatego. to może wskazywać na Wildena ;> chyba jest coraz bardziej podejrzany

ocenił(a) serial na 10
kasztanowa_filmweb

ja tam myslę że A ma hackerskie umiejętności (baa! jestem tego pewna!) co to za problem przechwycić mejle i smsy? podsłuchać rozmowy? namierzyć kogoś GPS'em?(komórka to tez taki mały komputer w końcu. w komórce nie trzeba mieć nawet realnego podsłuchu, wystarczy odpowiednio napisany program i włala!)