PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73311
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

To wracając do tematu moje pomysły na to kim jest "A" to: Melissa lub Ezra.

Zakładając oczywiście iż w serialu faktycznie "A" jest kimś innym niż w książce a nie jest to tylko podpucha żeby budować napięcie.

ocenił(a) serial na 9
Spicke

tu kolejna informacja, ze Marlene wie kim jest "A"
.Just out of curiosity: When did you, as the creator of PLL, know who 'A' was? Did you know from the beginning? Has it changed?
Marlene: yes, from the beginning.

ocenił(a) serial na 6
olcia_pll

żeby tylko Mona nie była A bo będę mega rozczarowana ;d

ocenił(a) serial na 9
kasztanowa_filmweb

a widziałyscie to ? http://www.youtube.com/watch?v=bZ6gy9WVUHw&sns=tw Tyler spiewa ?:D

ocenił(a) serial na 6
olcia_pll

o matko jak ja go uwielbiam ;d a to jest jakiś serial? ;>

ocenił(a) serial na 9
kasztanowa_filmweb

własnie nie wiem tego. To tylko 5.40 min jest i nic wiecej nie moglam znalezc na ten temat.. :(
Ale ten kawałek mi sie spodobał *.*

ocenił(a) serial na 6
olcia_pll

na stronie prettylittleliars jest napisane coś na ten temat http://www.prettylittleliars.com/exclusive-interview-with-wendy-star-tyler-black burn/ ;> ale nigdzie nie mogę tego znaleźć

ocenił(a) serial na 9
kasztanowa_filmweb

haha a ja ciagle slucham tej piosenki;d wpadla mi w ucho xd

olcia_pll

Też jej przedtem słuchałam :D

W Halloweenowym odcinku będziemy mogli przyjrzeć się rodzinie Alison.
Ten odcinek pokaże nam również, co zaszło między Ali a Noelem (O.o?)
"Kiedyś mieli świetną relację. Byli do siebie przyjacielsko nastawieni. Zobaczycie, jaka była w szkole zanim wszystko się zaczęło. Odcinek nazywa się PIERWSZY SEKRET nie bez powodu. Jest tam dużo pierwszych sekretów związanych z dziewczynami, z rodziną i z różnymi rzeczami."
Co do odkrycia, kim jest "A", Pieterse obiecuje odpowiedzi, nie tylko pytania.
"Wiele rzeczy zdarzy się w tym sezonie. Znajdziemy pytania na wiele zagadek, ale zostawią one nowe pytania. Robi się naprawdę gorąco i jest to na bardziej realistycznym poziomie, bo one już nie zmagają się z problemami na poziomie liceum. Jest to jeszcze większa sprawa, niż im się wydawało."

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

aaa przez te wszystkie spoilery/wywiady itp coraz bardziej się nie mogę doczekać kolejnych odcinków dobrze że teraz zaczynają wychodzić nowe sezony moich innych ulubionych seriali więc będę się miała czym zająć

ocenił(a) serial na 9
kasztanowa_filmweb

A można wiedzieć jakie seriale jeszcze oglądasz?

Co do spolierów to bardziej ciekawa chyba już być nie mogę !

olcia_pll

Kurczę, jestem ciekawa co z Noelem i Ali... Zawsze on mi się jakiś podejrzany wydawał.

ocenił(a) serial na 9
maaj_banes

A ja szczerze mówiąc lubiłam Noela i Arie. Niby byli krótko, ale jakoś fajnie mi sie na niego patrzyło.Ale pomimo tego wydaje mi się "groźny" xd

olcia_pll

Jejku,już się nie mogę doczekać :)
Wydaje mi się,że Alison mogła być kiedyś miła,ale te tajemnice ją zmieniły.
A tak po za tym jak ktoś chce obejrzeć inny serial z aktorem grającym Noela to niech obejrzy na stronie axn na axnplayer "Private" tam to jest nazwane "Szkoła".
I jest krótkie,więc dużo czasu nie zajmie,a mi się nawet podobało :]

ocenił(a) serial na 9
karolinax6

dzięki, zobacze :)

ocenił(a) serial na 6
olcia_pll

Oglądam jeszcze mentaliste, gotowe na wszystko, plotkarę, skinsów ale tylko UK, jak poznałem waszą matkę, fringe, dextera, awkward ;d I zaczęłam oglądać the lying game ale zauważyłąm że jest mega dużo seriali z tematem rozdzielonych/zaginionych bliźniaczek no i nie wiem jak to się rozwinie.

Ktoś zadał na twitterze Marlene pytanie czy Alison oślepiła Jenne bo myślała, że to ona jest A odpowiedziała że niedługo właśnie się to wyjaśni ;d Na pewno Alison miała jakiś głębszy powód oślepiając Jenne

kasztanowa_filmweb

http://yfrog.com/nwwk9jj Garrett i Caleb? O_O

Sprawa Jasona to ten liścik w jego kieszeni ALE coś jeszcze.
Ezria - pocałunek w deszczu, wyznanie, miłość
Dowiemy się, co Ezra powiedział Elli na posterunku, ale nie usłyszymy tej rozmowy słowo w słowo.
Haleb - on ratuje ją, a ona jego, Caleb pozna dziewczyny bliżej.
Ezra ma jakieś 23 lata.
Dużo będzie się działo w 2x14. Będziemy mówić OMG, potem WTF a potem znowu OMG :D

- Czy terapeutka wróci w sezonie 2b?
- Zbyt duży spoiler, nie mogę odpowiedzieć.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

przecież była mowa o tym, że terapetka wróci ale na pewno nie w pierwszych odcinkach nowego sezonu dopiero koło 20 ;>

kasztanowa_filmweb

No ale teraz Marlene mówi, że zbyt duży spoiler, haha ;D

youhaveamessage

ale mnie tu dawno nie było :DDD
nie mogę się doczekać tego odcinka, chcę poznać rodzinę Ali dokładniej ;)

i mam nadzieję na wyjście na jaw związku Arii i Ezry. no. :)

yootsuu

Jeśli nie możecie się doczekać PLL, obejrzyjcie Dextera (w niedzielę chyba nowy sezon <3), bo to najlepszy serial, jaki widziałam <3 Inny klimat niż w PLL, ale o wiele wiele lepszy, albo Glee - bardzo sympatyczny serial o chórze. Mi się podoba. No i jeszcze Skins jest mega.

ocenił(a) serial na 6
Hmm_Ciastko

no ja też czekam na Dextera to mój ulbiony serial ;p a za serialami typu Glee nie przepadam

Hmm_Ciastko

Dextera bym obejrzała, gdybym miała czas nadrobić wszystkie sezony, a go nie mam :D a Glee oglądam na bieżąco i kocham przeogromnie <3

mam co oglądać, ale PLL ma swój niepowtarzalny klimat ;) na tyle fajny, że oglądam powtórki na axn co tydzień. ^^

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

http://www.youtube.com/watch?v=bONCfh3hQKA&feature=player_embedded - Nowe promo, jest tam kilka nowych scen :)

ocenił(a) serial na 6
meel

jak dla mnie to jest to samo promo tylko przed jest jeszcze pare scen z całego sezonu ;p

kasztanowa_filmweb

Emily: well are you going to say it? Maya:say what? Emily: something dirty.

Emily: Powiesz to?
Maya: Co?
Emily: Coś nieprzyzwoitego.

Prawdopodobnie po Halloweenowym odcinku zobaczymy promo do 2x14.
Chad Lowe (Byron) będzie reżyserował 2x22

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

o ja już chcę to promo do 2x14 ;o

kasztanowa_filmweb

Cytat z Halloween:
- Znam cię?
- Nie, ale poznasz.
/- do I know you? - no, but you will.

2x14:
Ezra do Arii: Nadal mi ufasz?
/do you still trust me?

youhaveamessage

http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/gallery/pretty-little-liars-hallowee n-episode-first-look-pics-?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

youhaveamessage

youhaveamessage dzięki za link! :* na zdjęciu numer 4 to Jenna prawda? :>

Leo_Wyatt

Nie ma sprawy :D
Tak, to Jenna, jest podpisane z boku po prawej "Hello, Jenna Gaga".
No i jest też jeszcze zdjęcie tej postaci w masce - czyli nie będzie to ani Mona, ani Jenna bo one mają inne stroje.

youhaveamessage

Cytaty z 2x13:

"I wasn't planning on dressing up this year but I got invited to a party so..."

"Oh, I'm Alison." "I know. I'm Jenna."

"Shy on the streets. Sexy in the sheets."

"Twenty dollars for a secret. You're so cheap."

http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/gallery/pretty-little-liars-hallowee n-episode-behind-the-scenes-?utm_source=dlvr.it&amp;utm_medium=twitter

Ezra i Aria "spotkają się" przez chwilę w Halloweenowym odcinku.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

więc Noel też nie jest A bo też miał inne przebranie, chyba że ta osoba w masce to nie A ;>

kasztanowa_filmweb

Tak więc obstawiam Lucasa. O nim ma być dużo w odcinku.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Ja pozwolę sobie odświeżyć temat :]
Kilka faktów o "A":
1.Jest dziewczyną:
dowód? "In an interview for ABC Family, Oliver Goldstick and Marlene King discuss "A," clearly referring to "A" as a SHE multiple times." (wzięte z wikia)
Przecież Marlene wie kim jest A, right? więc wątpię żeby mówiła "SHE" tylko tak ogólnikowo niczym PLL mówiące "Bitch"
2.Ma mnóstwo kasy
bo kogo normalnego byłoby stać na kupienie hormonów wzrostu czy pierścionka wartego kilka(dziesiąt) tysięcy dolców?
3.Lubi stare filmy/musicale -
wiadomość z chińskiego ciasteczka w "There's No Place Like Homecoming" brzmiała "Lions and tigers and bitches, oh my!" i nawiązywała do kwestii Dorotki: "Lions and tigers and bears, oh my!" z filmu "Czarnoksiężnik z krainy Oz". (1939r. pierwszy film o czarnoksiężniku z krainy Oz) Poza tym sam tytuł odcinka tez nawiązuje do tego filmu(pod koniec filmu Dorotka ciągle powtarza "There's No Place Like Home")
A w "Can you hear me now?" na kartce która przywianej przez wiatr (która stała się później powodem oskarżeń Ezry xD) pisało "Ding Dong The Bitch Is Dead" to również nawiązanie do czarnoksiężnika ;) A dokładniej do piosenki "Ding Dong The Witch is Dead" użytej w filmie.

Nava15

Ad. 1 - tak mi się wydaje, ale nie jestem na 100% pewna - kiedyś ktoś zapytał Marlene, czemu się tak zwraca do "A" - ona powiedziała, że tak jest łatwiej. No ale pogrzebię, poszukam, popytam, może coś znajdę na ten temat.
Ad. 3 - przypominam, że Ezra lubi stare filmy :D

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

oj na początk myślałam, że fajnie by było gdyby Ezra był A teraz tego nie chcę ;p co do tego że on/ona jest bogatą osobą to nie podlega wątpliwości no i raczej jeśli to ktoś w wieku dziewczyn to rodzice chyba nie wchodzą do jego pokoju i niezbyt się nim interesują bo te wszystkie zdjęcia podsłuchy ;> no nie wiem kiedyś aktor grający Noela też powiedział "she" ;> chociaż podobno oni nie wiedzą kim jest A

ocenił(a) serial na 10
kasztanowa_filmweb

Dobra ale jeszcze fakt że A najprawdopodobniej jest rówieśniczką PLL obala teorię "Ezra jest A"

ocenił(a) serial na 6
Nava15

no niby tak bo na karcie A był rocznik 94 a była kiedyś mowa o tym ile dziewczyny mają lat? bo jakoś nie zwracałam uwagi. Pamiętacie tą scenę gdzie jenna mówiła jak ali ją odwiedziła w szpitalu i mówi że chłopak który mi się podoba lubi kręcić filmy, kręci wszystko nie tylko mnie i dziewczyny, tu ofiarą nie jesteś ty a Toby czy chodzi o Iana?

kasztanowa_filmweb

Ale właściwie może to była data pierwszej wizyty? Obok gdzieś pisało dr Rollins, więc może to pierwszy psycholog - a taką ciekawostką jest, że Wilden kiedyś dużo imprezował, dokładnie w 96 roku, więc może w 94 był pryszczatym kujonem któremu dokuczali i był u psychologa. :D
"A" czuje, że ma obowiązek obserwowania i pilnowania okolicy, a kto najczęściej to robi? Policjant/detektyw.

Dziewczyny mają po 16/17 lat.
A z tymi filmikami chodzi raczej o Iana, bo wiemy, że Ali z nim miała romans, ale właściwie to mógłby być np. Garrett lub Toby, albo nawet Lucas.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Ogólnie Jenna, Garret, Jason i Ian byli/są zamieszani w całą tę sprawę. Jest to napewno ktoś ze szkoły, osoba którą każdy zna. Moje podejrzenia często kierują się na Melissę przez wzgląd że może chciała zabić Ali za to że ta miała romans z Ianem. Jakoś ona mi cały czas chodzi po głowie. Mam nadzieję że to nie Toby bo go uwielbiam i byłoby mi bardzo przykro. Ogólnie Ali go nie lubiła i każda z dziewczyn na pączątku nim gardziła więc ciężko stwierdzić. Ezra nie wydaje mi się być A i jakoś nie brałam go ngidy pod uwagę. Niby po co miałby się mścić na dziewczynach, tym bardziej że zaczął uczyć dopiero rok po śmierci Ali i nie znał wcześniej dziewczyn. Nic tu nie skleja się do całości po prostu nic. Nie wiem co A miał na Dr Sullivan i jakim cudem ją przekonał do takiego czynu. Nie mam pomysłu kompletnie ale moje podejrzenia jak narazie kierują się na Melissę najbardziej.

ocenił(a) serial na 6
monisia99

ten detektyw coraz bardziej mi pasuje ;d ale nadal mam nadzieje ze to ktos w wiieku dziewczyn

ocenił(a) serial na 7
kasztanowa_filmweb

Detektyw też jest podejrzany , nagle nam tu wrócił do drugiego sezonu i ktoś tutaj ładnie wkręca w zabójstwo dziewczyny choć Dr Sullivan ciągle żyje. Na wielu innych forach wyczytałam że wiele osób uważa, że to Ezra i Lucas są "A" . Lucas z wiadomych przyczyn mści się (ciągle był poniżany) to bym mogła jego zrozumieć ale Ezra ? Zauważyłam, że w odcinku kiedy zabierany jest klucz z pod wycieraczki mieszkania Ezry osoba która je zabiera ma bardzo szczupłe i chude ręce w czarnych rękawiczkach i to raczej kobieta aniżeli mężczyzna.

ocenił(a) serial na 6
monisia99

ale my w sumie nie wiemy czy ta osoba która jest A naprawde gra A tzn czy ona jest przebrana w te skorzane akcesoria czy ktos przypadkowy ;> bo raz ta osoba jest drobna raz nie zreszta Marlene ktos zadał pytanie wlasnie o to a ona odpisala cos w stylu hmmm bardzo ciekawe pytanie wiec wymijajaco

ocenił(a) serial na 6
kasztanowa_filmweb

Mnie się wydaje, że ta osoba w przebraniu to nie jest aktor bądź aktorka grająca A, bo przecież w razie kręcenia takich scen cała obsada wiedziałaby kim jest "A".
Ezra jest "A"? Przecież Sullivan pracowała chyba w szkole, w której Ezra uczył. I jak gdyby nigdy nic zwraca się do niego jak do obcej osoby w czasie terapii? Na pewno się znali, chociażby z widzenia.

Może Jennie i Garretowi wydaje się tylko, że to oni są odpowiedzialni za zabójstwo Allison, a w rzeczywistości wina stoi po stronie "A"? I "A" ma wszystkich w garści, że się tak wyrażę, bo wie wszystko o wszystkich, zna dokładnie wydarzenia z nocy morderstwa Allison i może do woli podawać mylące tropy dziewczynom.

Mnie ciągle zastanawia Mona, właściwie to pasowałaby do "A". Zauważyłam, że podczas w ciągu całego serialu rzucono podejrzenia prawie na wszystkich oprócz kilku osób. No np. przez chwilę podejrzenie mogło paść na Lucasa(zniszczenie grobu, brudne buty), na Noela, Toby'ego, Jennę, Garreta, Iana, Jasona, czwórkę głównych bohaterek. Nigdy nie podejrzewana Mony, Melissy czy Mayi, czy nawet tego detektywa...

ocenił(a) serial na 7
septyma

Mi pasuje od dłuższego czasu Mellisa na "A", a szczególnie po tej rozmowie z Ianem w kuchni którą podsłuchiwała Spencer. Choć w zasadzie jedynie widzę powody dla których miałaby się mścić na Spencer i Allii ,ale na pozostałych dziewczynach?
Nad Maya się chwilę zastanawiałam jak tylko co przyjechała do miasteczka ale też nie wydedukowałam powodów dla których miałaby być "A".
Za Moną nie przepadam, jedynie co mogę wymyślać dlaczego byłaby "A" to to że nigdy dziewczyny nie przyjęły jej do grupki przyjaciółek i była zazdrosna.

ocenił(a) serial na 6
monisia99

A może Lucas nie jest A ;> co prawda był moim typem od początku ale teraz jak się zastanawiam to czy nie pasuje on za bardzo? no ta cała agresja i prześladowanie go przez Ali ;p chciałabym żeby to był ktoś taki że szczena mi opadnie

ocenił(a) serial na 7
kasztanowa_filmweb

Mam nadzieję szczerze że to nie Lucas, bardzo go polubiłam. Miałam nadzieję, że zaiskrzy coś między nim a Hanną, ale niestety to raczej się nie wydarzy.

septyma

Sullivan nigdy nie pracowała w szkole dziewczyn, ani w Hollis, nie wiem, skąd ten pomysł.
Mony się nie podejrzewa z reguły, bo wszyscy wątpią, że byłoby SPOILER tak jak w książce. SPOILER
Melisse dużo przecież osób podejrzewa :D

A co do aktora:
"A" nie gra ta sama osoba co jest naprawdę "A", ale osoba, która jest "A" zaczyna się domyślać że jest "A" :D
(może prostszy przykład: dajmy na to Aria jest "A":
Lucy Hale nie gra "A" w serialu, ale zaczyna podejrzewać, że to właśnie jej postać jest "A")

//w Halloweenowym odcinku zobaczymy Meredith - kochankę Byrona.
zobaczymy jeszcze Monę i Noela (albo dowiemy się co się z nimi stało)

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Troszkę zakręciłaś z ta postacią "A". Czyżbyś podjerzewała Arianę o bycie "A", zaś sama Ariana nie wiem że nią jest a raczej Lucy Hale odtwórczyni Ariany. A skąd stwierdzenie że Lucy Hale podjerzewa że jej bohaterka gra "A" ?