PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73451
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, że dobrze się bawiłeś/aś."

//ten wątek nie ma numerka, bo razem z Chimcharo robimy nową listę i chcemy ją dać do nowego tematu, więc kiedy tylko będzie gotowa, założę nową, 10 część już z nową listą i tą zostawimy nawet, jak nie będzie 1000 postów.

Chimcharo

Zachowaj swoje rady dla siebie ;)
Zdanie jest napisane chaotycznie, a składnia odbiega od skodyfikowanej normy i akurat co do tego nie ma żadnych wątpliwości ;)

ocenił(a) serial na 5
M917

Mógłbym ci powiedzieć to samo :)

Jeżeli nie potrafisz czegoś takiego zrozumieć, to przykro mi, nie mam zamiaru rozkładać tego na części i po kolei ci wszystkiego tłumaczyć ;]

Chimcharo

Nie mógłbyś powiedzieć mi tego samego, bo ja nie udzielam ci żadnych rad, co najwyżej polecenia ;)
Nie mówię, że nie potrafię zrozumieć, ale w co lepszej szkole (bo wnioskuje, że wciąż chodzisz do gimnazjum lub liceum... ale raczej gimnazjum ;)) polonista by się do tego doczepił. Szczęście w nieszczęściu, ale z różnymi patologiami językowymi mam styczność na co dzień, więc rozumiem to, co starasz się przekazać.

ocenił(a) serial na 5
M917

Ja uznaję to za rady, sądzę, że nie muszę wykonywać tego, co ty mi każesz robić ;]

No to brawo, znalazłaś błąd, jestem z ciebie dumny :)

Chimcharo

Nie jeden, a kilka ;)
Zamiast wymyślać sobie bzdurne powody do dumy, pomyśl lepiej co zrobić, żeby w przyszłości takie błędy wyeliminować.

ocenił(a) serial na 5
M917

No to czemu jeszcze mi ich nie wypomniałaś? Bardzo chętnie się dowiem, co źle piszę (i tutaj to już naprawdę ;]) :)

Nie wiem, gdzie tutaj mógłbym się doszukiwać powodów do dumy, też nie wydaje mi się, abym gdziekolwiek napisał, że takie widzę ;] Nie stwierdziłem też nigdzie, że nie biorę sobie tego do serca, jak ktoś mnie poprawia, to ok, wiem, że to ciebie może irytować, tak jak mnie "dziewczyny" i postaram się to poprawić ;]

Chimcharo

Jako wisienka na torcie, dwie twoje wypowiedzi ;)
1. "No to brawo, znalazłaś błąd, jestem z ciebie dumny :)"
2. "Nie wiem, gdzie tutaj mógłbym się doszukiwać powodów do dumy, też nie wydaje mi się, abym gdziekolwiek napisał, że takie widzę"

Albo nie zrozumiałeś co JA napisałam, albo nie wiesz co sam piszesz ;)
Mówiąc o Twoich błędach, powiedziałam już wcześniej, że zdanie o które toczymy spór napisane zostało niezgodnie z szerokopojętymi zasadami językowymi. Jeśli chcesz dokładnej informacji, to popełniłeś błędy wewnątrzjęzykowe gramatyczne (składniowy) i leksykalne (słowotwórczy) ;)
"Nic innego bolesnego w plecy, niż zabić nie da się zrobić" ---> można to napisać na sto różnych sposobów, żeby było poprawnie. Zapewne w ferworze frustracji za chwilę będziesz chciał, żebym napisała poprawne warianty, ale póki co się wstrzymam, bo może sam je znajdziesz ;)

M917

w ramach ochrony przed atakiem, wiem, że zjadłam dwa przecinki i jeden myślnik i prawdopodobnie duże litery i możliwe, że jakieś polskie znaki, ale chwilowo zmuszona jestem pisac na telefonie ;)

ocenił(a) serial na 5
M917

Ogólnie co do zdania "Nic innego bolesnego w plecy, niż zabić nie da się zrobić", to wiem, że mogę dodać przecinek po zabić, żeby mi wyszło wtrącenie, ewentualnie nie da się zrobić przenieść na początek ;] Pisałem na szybko, nie zwracałem uwagi na takie pierdółki ;]

Ale co do tych zdań, które wypisałaś przed chwilą, to niezbyt wiem, na czym mogą polegać tamtejsze błędy. Wiem, że mógłbym dać "jestem z ciebie dumny", jako kompletnie osobne zdanie, ale nie wiem, czy dokładnie o to ci chodziło. To samo można zrobić z tym drugim przykładem, ale nie jestem pewien, czy na pewno o to ci chodził.

Mimo wszystko, ja nie jestem aż taki zły i niedobry :) Nie wiem, jak z tobą, ale ja się z tobą nie kłócę, bardziej nazwałbym to ostrzejszą wymianą zdań. Tym bardziej, szanuję cię za tą dociekliwość, gdyż nie za wiele jest teraz takich osób ;] Jesteś polonistką, czy po prostu jesteś tak bardzo obeznana w temacie gramatyki?

Chimcharo

Nie skupiam się na twoich pozniejszych zdaniach, bo tylko to jedno dzgnelo mnie w oczy.
Studiuje filologie polska.

ocenił(a) serial na 5
M917

No to przykro mi, że mnie nie uświadomisz. W każdym razie, ja nadal nie widzę w nich niczego złego.

Chimcharo

serio chcesz zebym analizowala po kolei kazde jedno twoje zdanie? skoro nic o calej reszcie nie pisze, to sa dobre lub po prostu zawieraja bledy dalszej kategorii, na ktore nie zwraca sie uwagi. zwrocilam uwage na jedno zdanie, ktore przytoczylam juz kilka postow wyzej.

M917

JEZU, DOBRA, SKOŃCZCIE!
Ja chciałam tylko zażartować, a wy się zaczęliście sprzeczać.

ocenił(a) serial na 5
M917

1. "No to brawo, znalazłaś błąd, jestem z ciebie dumny :)"
2. "Nie wiem, gdzie tutaj mógłbym się doszukiwać powodów do dumy, też nie wydaje mi się, abym gdziekolwiek napisał, że takie widzę"

To nie do końca rozumiem, po co wypisałaś te zdania. Akurat jestem ciekawy, gdzie jest błąd, szczególnie w tym pierwszym. W drugim mam wrażenie, że wiem, co jest nie tak, ale nie jestem pewny ;]

Chimcharo

piszesz ze jestes dumny (TY jestes dumny ;)), a w nastepnym piszesz (upraszczając), ze nigdzie nie napisales o powodach do dumy i o doszukiwaniu się ich. tylko o to wzajemne przeczenie sobie chodziło.

ocenił(a) serial na 5
M917

Haha, tak właśnie nie mogłem ogarnąć, o co ci chodziło :D Kompletnie zapomniałem, o tym pierwszym, że to napisałem, więc muszę przyznać ci rację ;] A jeśli chodziło o dumę, to to był sarkazm, co sądzę, że udało ci się wywnioskować :)

Chimcharo

Jezu, ludzie, proszę was...

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

No, chyba trochę przesadziliśmy.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Haha, bym nie zauważył, ale mój nick w twoim poście od razu zwrócił moją uwagę :D

M917

a teraz myślę, że to może być Garett przecież był wtedy kiedy dziewczyny się pokłóciły i pobiły tzn (Em i Spencer) widział całą sytuację prawda? więc stwierdził, że między nimi zaczyna się psuć, dlatego Em dostała tego smsa, czy chce zawrzeć układ.... CO NAJWAŻNIEJSZE! ~A stwierdziło, że Em to najsłabsze ogniwo prawda? moim zdaniem Garett dobrze to wiedział, bo przecież mieszkał blisko Em prawda? i dobrze ją znał! dlatego ~A chciało zawrzeć układ właśnie z nią a nie np: ze Spencer.
co wy na to???

Leo_Wyatt

Też tak myślę, ale Garrett pojawil się zbyt późno..

youhaveamessage

ale o co Ci chodzi z tym, że pojawił się zbyt późno? ;)

Leo_Wyatt

Że pojawił się dopiero w 19 odcinku, jakoś mi to nie pasuje.

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

No ale w pierwszej serii, wiec moze w sam raz.

youhaveamessage

może to specjalny zabieg, kto wie... daje 80% że był to Garett.

Leo_Wyatt

kurde, po obejrzeniu tego mega odcinka, stwierdzam, że to był chyba Garett...
- A. biegło delikatnie i cicho, ale szybko - to mi pasuje do Ezry, ale Garett, jako policjant, też raczej 'umie' tak biegać xd
- postura A. - bardziej garettowa moim zdaniem
- atak złości - Ezra jest spokojny i opanowany według mnie

ale, w ogóle, kto byłby takim debilem, żeby a). zgubić telefon, b). trzymać go w kieszeni bez zamka, luźno rzucony?... chociaż stawiam, że A. ma kilka telefonów.

ocenił(a) serial na 6
yootsuu

to jest pewnie ten tel do brudner roboty raczej numeru mamy tam nie bedzie miec wg mnie ;p

kasztanowa_filmweb

to na pewno, ale pewnie tych od 'brudnej roboty' tez ma kilka ;D przynajmniej ja bym miala ich duzo, ten serial zawsze potrafi zaskoczyc w takich sprawach ;d

yootsuu

w sumie tak chociaż ja mogę powiedzieć tak, że A nie spodziewał się, że będzie musiał uciekać... i był zaskoczony! w dodatku wylądował na masce samochodu, dlatego ten telefon mu wypadł. Po za tym nie ma zbrodni doskonałej ;) zawsze zostawia się jakieś ślady, albo dowody, i taki też dowód pozostawił po sobie ~A (w końcu nie?) ;)

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

dokładnie zgadzam się zawsze się popełnia błędy A nie jest bogiem ;p

kasztanowa_filmweb

pomyślcie co by było gdyby A uciekł i nie zostawił, żadnego śladu ani dowodu? :D a tak przynajmniej mamy kolejny ciekawy wątek... sam jestem ciekaw jak go rozwiną... :)

kasztanowa_filmweb

no niby tak, dla nas i fabuły lepiej, że nareszcie jakiś błąd, ale no.. nie wiem, może jestem przewrażliwiona na punkcie pilnowania telefonu, ale i tak mnie to dziwi :P no ale mniejsza, ważne, że cudowny Caleb to pewnie odblokuje i może coś wyjdzie na jaw :D

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

ale wiemy ze A było pacjentem dr. Sulivan ( czy jak tam sie ona nazywa ) a kiedy ktoś (A) włamał się do jej biura, przyjechala policja czyli Garett i jakis koles. A Sulivan wgl na niego nie zareagowała.. Po za tym co z kurtką i rękawiczkami, po dyskotece, które Ella dawała A ? Myślę, ze Garett moze byc tylko pomocnikiem A.
Co do tych danych o A ktore miala Sulivan to myśle ze moglbyc to Jason lub Lucas (napady złośći)

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

to na pewno facet, ale Toby odpada. Toby ma jakiegoś starego pick upa, a ten samochód był całkiem inny. Skłaniam się ku lucasowi albo garretowi.

wikam5

na pewno nie Toby ;) przecież ~A to osoba która ma dużo pieniędzy, widać było to po samochodzie, a jak wiemy Toby jeździ starym autem, i dorywczo pracuje, więc skąd miałby tyle kasy? a żeby mieć taki wypasiony samochód? :P

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

to moze ta strona ktora zamykal luckas ma cos z tym wspolnego bo to chyba byly jakies zaklady sportowe i moze stad miec kase ale watpie ze jest A to byloby za latwe :P

gabrysiag

dlaczego za łatwe? :d ma motyw, żeby być ~A.

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

wiem, ale jednak wolalabym gdyby A to byl ktos inny chociaz po spoilerach w 15 odcinku wszystko na niego wskazuje, ale nigdy nie wiadomo co wymyslili scenarzysci ;D

gabrysiag

zgadzam się :) nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać na kolejne odcinki.... bo ile osób tyle różnych teorii. Chociaż ja obstaję przy tym, że ten gość w przebraniu z ostatniego odcinka który walczył z Em to Garett.

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

a nie uważacie, że to ktoś zupełnie spoza linii Jenna/Garett/Jason/Caleb/Toby/Melissa itede ? Wiadomo, że jak zrobiły scenkę w szkole to wiele osób to słyszało. a zwrócił ktoś uwagę na Monę? Może to ona jest A, tyle, że posługuje się innymi rękoma. Dla mnie A to duet Mona+Lukas, albo w ogóle ktoś kogo jeszcze nie znamy. Nie zapominajmy, że Ali prawdopodobnie miała siostrę bliźniaczkę. Może Ali żyje?

AlicjaLange

A wiecie co ja myślę? Że to wcale nie musi byc jedna osoba. "A" to może byc grupa osób poniżanych przez Ali a było ich sporo.. po ostatnim odcinku mam takie odczucia, że to może byc jednak jakaś większa ilosc osób.. ale jestem baaaardzo ciekawa jak to się wszystko rozwinie :D

użytkownik usunięty
AlicjaLange

Ico niby ta bliźniaczka tak swobodnie sobie po szkole łazi itp.. bez sensu, jesli juz to moze ona kierowac innymi ale to raczej malo prawdopodobne. Byc moze wprowadzą ją dopiero w 3 sezonie, według mnie o bedzie przesada i chyba przestane ogl PLL

youhaveamessage

Ludzie, zauważyliście do JAKIEGO samochodu dobiegł A? Z pewnością nie mógł na taki wóz pozwolić sobie Lucas, czy zwykły policjant. To ktoś kasiasty. Jason? Sama już nie wiem. Zbyt wiele rzeczy się zwyczajnie nie zgadza.
I wątpię, żeby to była Mona, dla tych, którzy czytali książkę serial nie byłby tajemniczy.

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Wreszcie wróciłam do żywych i mogę z wami spiskować! :D *czytaj mam z powrotem neta xDD* Dobrze więc teraz kilka prawd od cioci Navci na temat naszego ukochanego A :D Czyli takie małe podsumowanie + moje uwagi xDD

Numer 1. Pamiętajcie że w scenach z A za każdym razem naszą zagadkową postać niewiadomej jeszcze płci *łał jakie słownictwo o.O łahaha* gra ktoś inny, najczęściej statysta. Dzieje się tak ponieważ tylko kilka osób z ekipy ma wiedzieć kim jest -A c'nie? Więc nawet jeśli będziecie analizować nie wiadomo ile te wszystkie sceny to i tak nic wam nie da ponieważ dla naszej zmyłki raz gra -A mężczyzna a raz kobieta ;) Więc to jaką A miało posturę w danej scenie nie mówi nam nic o jej/jego RZECZYWISTEJ płci xDDD

Numer 2. Szukacie kogoś kasiastego/mającego kasiastych rodziców, wysportowanego (nasze A biega jak jakiś sprinter xDD), młodego *jak dla mnie Wilden odpada* i o wzroście przeciętnej kobiety. (zwykle większość kobiet ma tak do 170 nie więcej)

Numer 3. Nie wiem czemu ale zdaje mi się że osoby pokazane podczas "kłótni" o szkatułkę Ali są wyszczególnione jakoś tak noo... specjalnie xDD *jeśli wiecie o co mi chodzi xD* zmyłka czy podpowiedź??

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

A ja chciałabym zauważyć że pod koniec 13 odcinka (scena z dr. Sullivan i "A') po raz kolejny ktoś mówi do naszego "A" że ma ładne oczy. Wcześniej taka starsza pani, która zrobiła bransoletki mówiła to też. Dlatego mi się wydaje że to by było trochę dziwne gdyby takie dorosłe kobiety mówiły tak do nastolatka (chłopaka) lub dorosłego mężczyzny! Bardziej pasuje to do jakiejś młodej dziewczyny. I jeszcze wydaje mi się że Mona jest jednak za głupia by robić takie intrygi *przynajmniej ta serialowa* by być A.

użytkownik usunięty
iLuna

ale jakiej mlodej dziewczyny ? Melissa ? Jest w ciazy (no chyba ze zmysla), poza tym A to ktos kto chodzi do liceum dziewczyn(scena z Ellą i wgl) No i dr. Sullivan mowila ze 1 terapeuta na rodzenstwo nie jest dobrym rozwiązaniem a "A" leczylo sie u niej..

ocenił(a) serial na 10

ale mówiąc młoda dziewczyna chodzi mi o nastolatkę :P

ocenił(a) serial na 10
iLuna

nawet nie wiesz jakbym chciała żeby to była prawda (tzn. że A to dziewczyna) ale ostatnio scenarzyści coś się uwzięli i wciskają nam że A to chłop ;P Będę zawiedziona jeśli to będzie chłopak :( Who run the wold? GIRLS! łahahahaa

Nava15

To nie może był Toby bo jak Spencer z nim rozmawiała to A już było z Emily. I to nie moż eteż był Jason bo dziewczyny wyraźnie mówiły w tej "kłótni" że chodzi o szkatułke którą Jason dał Arii więc Jason wie co w niej jest więc po co miałby chcieć zobaczyc jej zawartość.

użytkownik usunięty
Nava15

Postacie które mozna wykluczyc :
- GARETT nie sadze zeby był głownym A ; pojawil sie dosc pozno, nie chodzi do liceum, A było pacjentem dr Sullivan a kiedy ona widziala sie z policją czyli Garettem nie traktowala go jak kogos znajomego

- MELISSA jest w ciązy, czyli nie moglaby robic tych wszystkich rzeczy co A (chyba ze jej ciąża to fikcja), raczej nie byla pacjentką Sullivan, nie chodzi juz do liceum wiec dlaczego mialaby byc na tej imprezie w szkole ?

- CALEB pojawił się za późno, raczej nie znał Ali, nie bylo go przez pewien czas

- MAYA nie bylo jej przez dlugi czas, wprowadzila sie po smierci Ali, dlaczego miałaby nienawidzic dziewczyn ?

- MIKE podobno producentka go wykluczyła a szkoda bo byl podejrzany