SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, że dobrze się bawiłeś/aś."
//ten wątek nie ma numerka, bo razem z Chimcharo robimy nową listę i chcemy ją dać do nowego tematu, więc kiedy tylko będzie gotowa, założę nową, 10 część już z nową listą i tą zostawimy nawet, jak nie będzie 1000 postów.
Właśnie Melissa jest w ciąży, poza tym to A popchnęło Iana na wieży. Przecież Melissa by nie zabiła swojego męża. Ktoś powiedział że może Paige, ale przecież Paige też już dawno nie występuje w odcinkach i raczej nie miałaby motywu.
A mnie się wydaje, że głównym A jest Jenna. Pomocnikami są Mona, Lucas i Garett.
Yoursun - Garett ostatnio dość często przebywa w szkole dla Jenny.
A ja myślę,że mimo,że to najprostsze co by mogło być może to Jenna.
Zauważcie,że nie było jej w tym odcinku i było ostatnio mówione,że miała mieć operację na oczy,a więc pewnie już przeszła operację i widzi.Chociaż nie sądze by to w lesie była ona,jednak mógł by być to Garret.
Jenna jest sprytna,była wtedy gdy zmuszała Toby'ego do czegoś tam i wcześniej ciągle widziała dziewczyny w szkole,a teraz nie było jej,więc posłała Garetta,który ma ten czarny wóz z początka odcinka i pewnie może sobie je wymieniać.
Mógł być w kościele i zepchnąć Iana,bo jest wystarczająco silny.A Jenna ma taki powód,że straciła wzrok przez Alison i to co kochała czyli na przykład pływanie czy coś co mówiła o morzu.
Jej chłopak jest policjantem,więc ma dostęp do podsłuchów i monitoringu,a co za problem by Jenna lub on im wczepił.Ewentualnie Noel lub Willden.Ale myślę,że to chyba nie byłoby zaskakujące w ogóle z tą Jenną. :]
Przecież Toby nie może być A. Nie wysyłałby sam o sobie "rozkazu" dla Spencer od lalki: "chroń Toby'ego". To by było bezsensu, zresztą "A" to osoba baaardzo drugoplanowa, lub trzecio. Myślę że na Toby zbyt wiele razy był skupiony serial, jak na jego ucieczce i pościgu przez policję.
Nie wiem czy już to widzieliście czy nie, ale na blogu spoilery.bloog.pl jest "wywiad" przeprowadzony z "A" przez amerykańską stronę. O to przetłumaczony (skopiowałam z tego bloga):
"A" udzieliło E! Online odpowiedzi na pytania, ostatnio były tylko dwa, dziś reszta pytań!
Czy pracujesz z kimś?
Czy diabeł się liczy?
Kogo uważasz za najsłabsze ogniwo, dlaczego?
Jestem bardziej zainteresowana najsilniejszą kłamczuchą
Czy pójdziesz do Roswood High?
Tak.
Czy usłyszymy Twój głos?
Już słyszeliście...
Wygląda na to, że zrywasz związki wszystkich par- którym chłopakiem, dziewczyną jesteś najbardziej zainteresowany/a?
Toby. Czekaj.. co masz na myśli przez zainteresowanie?
Czy poznamy twoją tożsamość w tym sezonie?
Tak.
Jakie jest Twoje noworoczne postanowienie?
Więcej cardio.
( nie wiem, co cardio może oznaczać, jakieś pomysły?)
Kto według Ciebie jest najładniejszą kłamczuchą?
Ja.
Ulubiony trik jaki użyłaś na dziewcznach?
Masaż Emily
Wiemy, że spędzasz dużo czasów chowając się w szafach kłamczuch, szpiegując. Która z nich posiada najbardziej imponującą kolekcję butów?
Trudno wybrać. Hanna lub Aria...
Jak ubierasz się na włamanie, nadal modnie?
Czerń nigdy nie wychodzi z mody.
Czy ktoś jeszcze z Rosewood (oprócz kłamczuch) otrzyma od Ciebie wiadomość w tym sezonie?
O tak ,krąg się poszerza...
Czy jesteś znajomą twarzą w Rosewood?
Tak
Jak daleko się posuniesz w tym sezonie, by osiągnąc swój cel?
Na krawędzi (over the edge)
Jakich wskazówek dowiemy się o Tobie?
Dowiecie się więcej o mojej relacji z Alison
Co masz w zanadrzu dla Mai i Emily?
Zawsze lubiłem/am Paige bardziej
Jaka kłamczucha ucierpi najbardziej w tym sezonie?
Dzielę się miłością
Gdzie mamy Cię szukać w tym roku?
Jestem zawsze w tle
Nadal uważacie że to chłopak? Bo jak dla mnie to bardziej dziewczyna może uważać że "czerń nigdy nie wychodz z mody" ;)
Chłopcy też lubią się interesować modą. Dobrze, że chociaż w tym sezonie dowiemy się kto jest A.
Cardio kojarzy mi się z jakimiś ćwiczeniami. Może A postanowiło poćwiczyć. Albo podsuwa nam jakąś myśl? Może coś z siłownią. Nie mam pojęcia.
A według Ciebie to też mógł powiedzieć chłopak?
"Kto według Ciebie jest najładniejszą kłamczuchą?
Ja."
A tu jesz dwa pytania do "A":
Dlaczego "A" nienawidzi tak bardzo Ari, Spencer, Hanny i Emily?
"Jest cienka linia pomiędzy miłością, a nienawiścią- 'A' "
Wolisz zawsze być anonimowa,czy chcesz, by dziewczyny w końcu dowiedziały się kim jesteś?
"Tylko jedna z nich-'A' "
Dobrze, wiem o tym, chciałam tylko odpowiedzieć na Twoją wypowiedź, że chłopcy też mogą się interesować modą.. "Nadal uważacie że to chłopak? Bo jak dla mnie to bardziej dziewczyna może uważać że "czerń nigdy nie wychodz z mody" ;) ". o to mi chodziło.
a tak jeszcze skojarzyło mi się jak Mona na jakiejś imprezie była przebrana za kotkę. Miała wtedy czarny strój. I chyba jeszcze rozmawiała z Jenną, wtedy się chyba poznały. Może to ma jakiś związek.
Podobno Mona to "A" w książce, ale w serialu ma ktoś być inny, zresztą to musi być ktoś kto dobrze zna Emily, bo nieźle się jej uczepił. Gdyby "A" była Mona lub Lucas, myślę że oni skupiali by się bardziej na Hannie bo dobrze ją znają, w każdym bądź razie się z nią kolegują bardziej niż z pozostałymi 'kłamczuchami'. Oni mogą być pomocnikami "A".
a może 'A' jest hermafrodytą czy coś? bo te odpowiedzi wskazują na dziewczynę, a np. siła (atak 'A' na Em w szklarni) na chłopaka. nie no żartuję oczywiście, ale jak zawsze masa pytań i zero odpowiedzi :(
cardio to rodzaj ćwiczeń wpływających na wydolność serca i ogólnie organizmu. Najpopularniejsze cardio, to bieganie, jazda na rowerze czy PŁYWANIE. Bardzo szybko spalaja tłuszcz, więc poszukajmy kogoś, kto chce zrzucić kilka kilogramów, a może znajdziemy A ;)
Albo może ktoś nowy dołączy do drużyny pływackiej, może A, albo pomocnik A. :)
37 15 "A Hot Piece of 'A'"[29] January 9, 2012 (2012-01-09)[30]
Spencer, Hanna, Aria and Emily realize that "A" is not acting alone and his/her "helper" may be closer than they think.
z tego wychodzi, zę A nie gra sam(a) , podejrzewam że to może być Lucas, dla zainteresowanych polecam promosa z MuchMusic XD
Ja po obejrzeniu najnowszego promo (to co Lucas tak dziwnie się zachowuje) podejrzewam, że osoba która biła się z Emily i uciekała przed dziewczynami to nie było -A (przecież chyba nie ryzykował/a by ujawnienia swojej twarzy... raczej wysłał/a tam kogoś... takiego jak np. Lucas. Jako że Lucas zwalił swoje zadanie bo zgubił telefon -A może być ostro na niego wkurzone i może kazać mu coś zrobić (stąd scena gdzie Lucas jest z Hanna na jakiejś łódce i raczej nie zachowuje się normalnie). w komentarzach na youtube widziałam teorie że to właśnie Lucas jest osobą która w tym sezonie ma umrzeć ale są 2 odrębne teorie: 1. Popełni samobójstwo 2. Ponoć we wcześniejszym promo (nie do tego odcinka tylko chyba takie ogólne nowego sezonu) widać jak Hanna kogoś czymś uderza gdy jest na łódce [nie pamiętam już tego promo a nie chce mi się szukać więc nie potwierdzam tego] więc może zabija Lucasa bo on próbuje zrobić jej krzywdę czy coś... Od siebie dodałabym jeszcze jedną teorie a mianowicie -A zabija Lucasa bo może np. zachowywał się tak bo chciał się Hannie przyznać że pomagał -A itp. ? Generalnie to tylko takie tam teorie nie potwierdzone jakoś specjalnie ale mnie zaciekawiły.
może to z tym cardio jest związane z Hanna ? bo przecież ona była kiedyś przy kości, ale już sama nie wiem.
Mi na A pasuje Mona. Były w serialu sceny, gdzie dziewczyny razem z Ali ją ignorowały, czyli to było zwrócenie na nią uwagi, ale nienachalne. Mona ma kase - czyli ten samochód... Dodatkowo podane tłumaczenie dowodzi, że A to dziewczyna. Jeśli jedna z dziewczyn ma się dowiedzieć, kim jest A to myślę, że skoro to Mona, to może Hannah się dowie? Czytałam gdzieś, że producenci nie określili czy A będzie książkowe...
W następnym odcinku trzeba szukać kogoś, kto jeździ autem z wybitym lusterkiem.
Tylko postura tego A mi totalnie nie leży jesli to miałaby być kobieta - jest za duże no, może Mona + Lucas? Dwie niedorajdy?
w zasadzie jeśli kobieta ubierze proste męskie spodnie i workowatą bluzę z kapturem, to też można pomylić ją z mężczyzna, zwłaszcza w ciemności :D
No właśnie, poza tym nie wydaje mi się, żeby A było wysokie, więc...
Zastanawia mnie tylko psychoza A - czarne, grube rękawiczki, bieganie po lesie (jak w odcinku z tymi kartkami, chyba z aktu zgonu Ali)... I dlatego myślę też, że to Mona - bo to ona nie widziała, jak dziewczyny ją ignorują, tzn nie rozumiała słowa nie itp. Ona ma najmocniejszy motyw.
i myslisz ze pokażą, ze np. Lucas jeździ samochodem z wybitym lusterkiem ? Hahaha to raczej jasne ze nie. Co najwyżej moga pokazac sam samochod. A co do kobiety A to raczej moze byc tylko Mona bo kto inny ? Melissa ? Pisalam juz dlaczego ją wykluczam
Jak A to kobieta to nie musi być to koniecznie Mona. Może faktycznie będzie tak, że będzie to siostra Ali.
Własciwie to nie wiem, ale po co pokazywaliby, że wybija lusterko? Może będzie miało rozwaloną rękę (walnięcie w szkło jednak nie jest bezpieczne dla skóry, nie?).
A siostra Ali to nie będzie z racji tego, że podobno A poznaliśmy w pierwszej serii, a znamy siostrę Ali? Ja nie;)
No niby nie, ale nigdy nic nie wiadomo. A wybijając szybę miało grube skórzane rękawiczki, więc troszkę to zamortyzowało uszkodzenia, ale ręka w jakimś stopniu na pewno będzie uszkodzona.
Jezu ludzie przestancie juz o tej bliźniaczce. Jeśli juz to wprowadzą ją w 3 sezonie. Teraz na pewno nie ona jest A !!! Po 1 tak jak mowi amru A poznalismy w 1 sezonie. Po 2 ona nie mogłaby tak swobodnie łazic po ulicy, szkole itp. Po 3 to nie miałoby teraz sensu...
A co do lusterk, to jesli pokażą rekę rozwaloną to juz byłoby wiadomo kto to..
sorka ale juz mnie to denerwuje ;p
ciekawe kto zginie w finale, mam nadzieje, ze ani Caleb ani Melissa ;d
retrospekcje, sprzed śmierci Ali - jeśli Courtney istnieje, to tam ją widzieliśmy, bo przecież w książce, Courtney udawała Ali rok przed "śmiercią" :]
Przestańcie z tą siostrą Ali. Jeżeli by tak było to bym się zawiodła na serialu, bo to by było taakie kręcenie już jak w beznadziejnych operach mydlanych, a to jest bardziej kryminalny serial, gdzie wszystko ma sens, a przynajmniej ten sens nam się ukaże w ostatnim odcinku...Zresztą myślicie że zrobią 3 sezon jeżeli A się ujawni w finale 2-go? Wątpie.
Sądzę, że nie będzie dla nich problemem zrobić drugiego "A", potem trzeciego, dziesiątego, aż w końcu oglądalność będzie tak niska, że nie będzie im się opłacało nagrywać dalej ;]
W książce też tak było, że po ujawnieniu A akcja toczyła się dalej. Więc w filmie też pewnie tak będzie.
myślę, że będą kręcić, aż popularność im nie spadnie. A co do A, to na pewno nie jest jedna, więc ujawni się pomocnik A
Marlene bardzo spodobał się ten wątek z bliźniaczką w książce, więc nigdy nie wiadomo.
//twitter:
Marlene:
Jaki kolor Spence miała na sobie w pilocie? Spoiler: ten kolor będzie bardzo ważny w sezonie 2.
(chodzi o ten czerwony sweterek)