Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Kod Morse'a

ocenił(a) serial na 8

Przeglądając dawne tematy z cyklu"kim jest A" ktoś napisał o wiadomosciach od A, które dzielą się na "A","-A","--A". A kreseczki przed A mają swoje odpowiedniki w alfabecie Morse'a Działo sie to jeszcze przed finałem 2 sezonu. Sprzawdziłem i zgadza się! "--" oznacza litere M czyli Mone, "-" oznacz T czyli Toby'ego. Niestety innych podpisów A nie używało. Jedyna inna literka która moze pasować to "E" które w alfabecie oznacza się ".". Mozna to zapisać w odwrotnej kolejnosci jako "A." ale nie wiem czy A używało tego podpisu.

Sądzicie zże to bardzo dziwny zbieg okolicznosci czy rzeczywiście podpowiedź do 2/3 członków drużyny?

ocenił(a) serial na 3
Wonderlife

Bardzo ciekawa teoria, myślę, że może coś w tym być, nigdy wczesniej się temu aż tak nie przyjrzałam.

ocenił(a) serial na 10
Wonderlife

Bardzo interesująca teoria. Ja zauważyłam, że litery A różnią się od siebie jedne jest bardziej zaokrąglone przy górze, drugie ma kreskę wyjeżdżającą z prawej strony, a jeszcze inne jest normalne,raz zauważyłam takie, którego kreska wyjeżdża z lewej strony tak jak A które napisał Noel na swojej pracy, tę w której żądał od Ezry, aby mu podniósł ocenę .

Wonderlife

E jak Ezra, hahah!
Ale teoria jest świetna, sama ją wymyśliłaś?

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Niekoniecznie SAM, zaispirowałem się postem kogoś kto coś takiego odkrył. Sugerował Melisse, ale każdy o tym zapomniał a ja lubie odkopywac stare wątki.
Również uważam ze ezra jest A.

Wonderlife

Przepraszam Cię, byłam przekonana że jesteś dziewczyną :)

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

JESTEM POD WRAŻENIEM!:) szczerze przeczuwam,że Ezra jest A,w końcu coś to oznacza,że pojawił się w PLL od 1 odcinka.. jeśli nie jest głównym A,to i tak wg mnie ma coś wspólnego z Ali :) jak ktoś sprawdzi,czy A czasem stawiało kropkę to niech się odezwie :)

ocenił(a) serial na 9
Resire

http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/A%27s_Messages_in_Season_1 wiadomości od A, pierwszy sezon
http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/A%27s_Messages_in_Season_2 drugi sezon
http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/A%27s_Messages_in_Season_3 trzeci sezon

z tego co przejrzałam A nigdy nie stawiało kropki. raz albo dwa razy zdarzyło się, że przed A nie było żadnej kreski.
a tak btw fajnie teraz przejrzeć i popatrzeć kiedy Toby, a kiedy Mona wysyłali wiadomości:P

ocenił(a) serial na 4
askabanana

niektóre smsy z ''--'' nie pasują mi do Toby'ego..ciekawe czy ta teoria może być prawdziwa.
''Thanks for getting Toby out of my way. --A'' .. np. to jest takie dziwne,temat do spekulacji.. ale może faktycznie kod Morse'a jest dobry :)

ocenił(a) serial na 4
Resire

ale mamy raczej pewność,że siedzą w tym trzy osoby,Mona,Toby i kto jeszcze?

ocenił(a) serial na 8
Resire

Ale jak Wonderlife napisał "--" oznacza litere M czyli Mone, a "-" T czyli Tobiego ;)

ocenił(a) serial na 4
Yilia

już wieeem,pomyliło mi się,właśnie chciałam usunąć tą odp ale nie umiałam :)

ocenił(a) serial na 8
Resire

heh ;p kurcze ja jestem pod ogromnym wrażeniem że ktoś w ogóle wpadł na to żeby to powiązać z alfabetem Morse'a :D

ocenił(a) serial na 4
Resire

''Mona played with dolls, I play with body parts. Game on, bitches. -A '' i od tej pory Toby poważnie wkracza do akcji ;D

Resire

Genialne to jest :D

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

dokładnie :) Wiesz co,myślę,że to było wtedy jak Mona trafiła do szpitala psychiatrycznego :) Wtedy Toby sam zaczął konkretnie swoją grę :)

ocenił(a) serial na 9
Resire

może właśnie Mona chciała się pozbyć Toby'ego, albo coś?

ocenił(a) serial na 4
askabanana

''Thanks for getting Toby out of my way. --A'' no właśnie .. ciekawe jak to było..czy Toby z jakiegoś przymusu musiał dołączyć do A teamu.. bo ten sms mówi o pozbyciu się Toby'ego.. czy to jakaś zmyłka.. bo myślałam że członkowie A razem współpracują.. ale już od pierwszego sezonu są smsy '--A',czyli tak jakby Toby był od początku w tym..

ocenił(a) serial na 4
Resire

''Mona's almost gone. Hanna's next. -A '' Tu natomiast Toby o Monie..ciekawe jak to jest z tymi A..

ocenił(a) serial na 4
Resire

* ale już od pierwszego sezonu są smsy '-A',czyli tak jakby Toby był od początku w tym..* poprawiam się

ocenił(a) serial na 9
Resire

no właśnie, tylko może Monie przeszkadzało to, że Toby się zaczął spotykać z Emily?

ocenił(a) serial na 4
askabanana

No właśnie nie rozumiem tego.. szkoda,że nigdzie nie było 'A.' .. bo Marlena raczej nie spodziewała się tego,że ktoś z fanów domyśli się,że '-' to może mieć jakieś znaczenie.. gdyby było jeszcze 'A.',to moglibyśmy podejrzewać Ezrę(chociaż ja i bez tego go podejrzewam)

ocenił(a) serial na 9
Resire

haha, może jeszcze Ezra nie wkroczył do akcji :D jakoś mi ciężko sobie wyobrazić tę słodką mordkę Ezry z miną bad guy'a w czarnym kapturze:PP

ocenił(a) serial na 4
askabanana

Toby też był wcześniej taki uroczy i słodki,a teraz jego miny mnie przerażają,ostatnio miałam wrażenie,że miał ochotę udusić Spence w jacuzzi :P

ocenił(a) serial na 10
askabanana

zauważyłem ze w niektórych wiadomościach widnieje podpis .-A co oznacza a- ARIA; tak wiem ze kropka moze byc poprostu kropką na koniec zdania ale tak jest tylko w kilku wiadomościach

ocenił(a) serial na 10
poncho003

http://shk.republika.pl/strony/morsa.htm

poncho003

Albo Ali :)

ocenił(a) serial na 9
askabanana

Jest tylko jedna wiadomość podpisana -A. Gdy pominiemy A wychodzi -. co daje nam literkę N

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110826221741/prettylittleliars/images/8/ 84/EF211.png

ocenił(a) serial na 8
Wonderlife

trochę to by było bez sensu, szantażował by Arie, żeby powiedziała mu o dziecku skoro już o tym wie?

Wonderlife

Kiedyś też trafiłam na ciekawą teorię odnośnie A team'u :P Trochę mi wtedy nie pasowała, głównie przez Toby'ego, w którego miłość strasznie wierzyłam :P
A - Ali
T- Toby
E - Ezra
A - Aria
M- Mona

ocenił(a) serial na 10
FrozenHope

Mam pytanie troche odbiegajace od tematu : Ogladacie moze The lying game? W ostatnim odcinku co kilkanascie minut na dole ekranu wyswietlal sie'Twitter''Mony ktora pisala tam i zaznaczala wyraznie pierwsze literki ktore tworzyly adres strony internetowej. Ja niestety nie zwrocilam na to uwagi na poczatku ale teraz pisze:'' Do Obey The Codes Of Mania '' (dot com.)

ocenił(a) serial na 10
middleaged

juz mam . z poprzednich liter ułożyla sie denoflies
. com co daje nam to : Sekretne wideo Money

ocenił(a) serial na 7
middleaged

jeszcze z 1-szych liter wyszło denoflies a zdanie było Dear Ezra not only father live in extra secret.chyba coś takiego.

middleaged

Po wpisaniu w wyszukiwarkę "denoflies.com" wyskakuje nam video Mony -
https://www.youtube.com/watch?v=VTY1jbjvlmI na końcu jest ciekawie, bo w odcinku widzieliśmy tylko połowę. Potem Mona mówi do kogoś, że "zgodziłeś/aś się na to, jesteśmy w tym razem. Jak będzie, przyjacielu/przyjaciółko?". Może to do Jasona?

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

To moze byc kazdy, w tym serialu nawet najbardziej niewinna osoba moze okazac sie morderca.

ocenił(a) serial na 7
Wonderlife

woooow, dobry jesteś! całkiem porządna teoria!

ocenił(a) serial na 8
Wonderlife

podoba mi sie ta teoria;D

ocenił(a) serial na 8
shiva89

Tu Twórca!!! :D
Niezbyt pasuje mi to że Toby jest od początku. Gdyby było na odwrót, jak najbardziej.
Zakopuje inny bzdurny temat.

ocenił(a) serial na 10
Wonderlife

dlaczego niby Toby nie pasuje ci od początku

ocenił(a) serial na 8
poncho003

Chwile po 3x12 ktoś z twórców potwierdził ze toby dołączył po studniówce do A-team. Jakoś tak mi nie pasuje zbieranie zespołu, bycie wszechwiedzącym. Bardziej pasuje jako pomocnik geniusza Mony.

ocenił(a) serial na 10
Wonderlife

dzięki za odp

ocenił(a) serial na 10
Wonderlife

Oni nie powiedzieli, że dołączył wtedy do A Teamu, tylko, że poraz pierwszy wtedy skłamał, w sumie trzymając się tego mógł być w nim już wcześniej. No i co do tej teorii Morsa, to przypadkiem Aria nie dostaje takiego smsa od A, kiedy Ezra ma opuścić szkołę, a to jednak Noel wylatuje? Nie mogę tego znaleźć, ale wydawało mi się, że był inaczej podpisany.

ocenił(a) serial na 10
megaami

Warto jeszcze dodać, że w filmiku Mony słychać kobiecy głos : ' What just happened ' no i nie jest głos Mony xD

megaami

Nie był podpisany właśnie. Było tylko "A to Alison, a nie Amator."

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Oj to znaczy, że to Ezra XD

ocenił(a) serial na 8
megaami

Masz racje, było coś o kłamstwie ale również o dołączeniu do teamu. Tuż po 3x12.
YHAM pisała gdzieś spojlery ze ma wyjasnić sie jak Mona trafiła do drużyny. Troche mnie to ździwiło, bo myślałem ze chciała tylko się zabawić(a wyszło jak wyszło) ale moze ktoś od poczatku nimi kierował wiec Toby mógł by od początku. Wtedy moja teoria pasuje.

ocenił(a) serial na 10
Wonderlife

myślę, że chyba to nie ma nic wspólnego, ale fajnie że ktoś to zauważył. być może ma to jakiś związek. ale może dziewczyny by to zauważyły, przecież Spencer jest mądra

ocenił(a) serial na 4
kala996

No nie wiem, Spencer ma dobrą pamięć i ogarnia, ale dla mnie to żadna z nich nie jest MĄDRA.

Extra teoria, chociaz nie wiem czy PLL stać na coś tak błyskotliwego.

ocenił(a) serial na 10
But_w_butonierce

Dokładnie, Spencer dużo zauważa, ale na to uwagi nie zwróciła :P

ocenił(a) serial na 8
megaami

ale np w sezonie pierwszym kiedy Hanna wraca ze szpitala i na imprezie giną pieniądze z pojemnika z makaronem i Hanna dostaje wiadomość od A podpis jest -A (czyli jeśli sugerować się tą teorią, jest to wiadomość od Toby-iego) a wtedy Toby miał to jakieś urządzenie na nodze że nie mógł wychodzić z domu, więc jak niby to zrobił?

Wonderlife

Dziewczyny też często dostają smsy z wielokropkiem, podpisane "-A".
"...-A" w alfabecie Morse'a oznacza "V". W serialu jest tylko jedna osoba mająca imię na V - Vivian Darkbloom.
A często podpisuje się też "- A" z przerwą w środku.