Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73555
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Książki.

ocenił(a) serial na 9

Właśnie wczoraj skończyłam czytać piątą część serii Pretty Little Liars i jestem ciekawa czy osoby które chwalą czy też krytkują serial czytały książki. Widziałam kilka postów które krytkowały Sarę Shepard ponieważ serial jest durny , sztuczny czy bez sensu . Ja się pytam co ona ma do serialu napisała książki a nie scenariusz . A ksiązki są naprawdę świetne więc wszystkim którzy jesze nie sięgneli po tę serie szczerze je polecam !

Ps. Chciała bym was prosić o to byście napisali czy czytaliście serię z góry dziękuję.

TheLejdis

jak dla mnie serial jest o wiele lepszy od książki, nie wiem, wszystko to jeśli tak to można nazwać bardziej realne się wydaję, a książka, jak dla mnie słaba ; d

ocenił(a) serial na 10
Quaint_2

zgadzam sie :)
dla mnie tlumazenie ksiazek jest wrecz glupie. Nie moge tego czytac. Zabiorę się za serie po angielsku.

Versatile_Nat

Nie czytałam książek, ale serialem jestem zachwycona, trzyma w napięciu i już nie mogę doczekać się następnego sezonu! Słyszałam, że w książce okazało się, że Ali miała siostrę bliźniaczkę itd. - mam nadzieję, że nie przeniosą tego wątku do serialu i to nie ta bliźniaczka jest główną A... jakim cudem nikt nigdy nie wspomniał o tej siostrze? nikt jej nie pamiętał? nie pojawiła się na pogrzebie, Jason o niej nic nie mówił, matka Ali? zamknęli ją w tym zakładzie zaraz po urodzeniu? jak dla mnie, to byłoby najgłupsze rozwiązanie... obstawiam, że Ali żyje i kieruje w jakiś sposób Lucasem, Moną, może Jenną... no i Aria jest dla mnie ciut podejrzana... no, jakkolwiek to się wszystko wyjaśni, mam nadzieję, że nie będę rozczarowana, bo jak na razie uwielbiam ten serial. Myślę, że odejdą od książkowego zakończenia, bo za dużo osób je zna i wtedy nie byłoby zaskoczenia :)

ocenił(a) serial na 10
Cudzoziemka87

Właśnie skończyłem czytać 3 część "Doskonałe".
Książki mi się podobają, zdecydowanie różnią się od serialu. Też się nie mogę doczekać jak wszystko rozwiążą.
Niestety kolejne części kupię dopiero w czerwcu, ale jestem bardzo ciekawy jak to autorka wymyśliła z tą bliźniaczką - bo słyszałem właśnie to o czym pisała Cudzoziemka, a sam mam wiele pytań.