Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

hej może ktoś czytał i mi odpowie
znalazłam całą serię książek PLL na stronie znaku, az do 10 części.
nawet nie wiedziałam, że serial jest na podstawie książki. Zastanawiam się czy są fajnie napisane i czy opłaca się je kupić?????

ocenił(a) serial na 7
vitalia

są fajne, ale z założenia serial trochę się od nich różni. przeczytałam chyba 6 części jakiś rok temu, były naprawdę niezłe, ale jednak wolę serial :)

ocenił(a) serial na 3
vitalia

Ja czytałam do 7 części (btw. ma ktoś e-booki kolejnych części po polsku?). Szczerze mówiąc ciężko powiedzieć, że serial jest na podstawie książki. Bardziej nazwałabym to inspiracją, albo czymś takim, bo jednak książka się sporo różni od serialu. Co do stylu itd. to są to dość nieskomplikowane, lekkie i łatwe książeczki, które bardzo szybko się czyta. Na Twoim miejscu raczej bym poszukała ich w jakiejś bibliotece młodzieżowej w okolicy, bo raczej nie są to książki do ktorych się chce wrócić i przeczytać ponownie.

vitalia

Książki napisane w raczej banalny sposób, odbiegają od serialu, młodzież tam jest gorsza niż w Skinsach (seks, seks i imprezy), aczkolwiek szybko się czyta i nawet przyjemnie ;) Jestem w połowie 3 części, ale wiem co się wydarzy dalej, strasznie pogmatwane są (gorzej niż serial)

PS: Czy u was w szkole dziewczyny też chodzą w butach od Prady, Loubuitton'a, mają torebki od Chanel i tego typu sprzęty, tak jak w Liceum Rosewood? :D