Jeszcze nie oglądałam, ale czy mi się wydaje, czy to jest coś w stylu "Gotowych na wszystko"?
"Rosewood to małe idealne miasteczko, nikt by się nie domyślił, że kryje ono tak wiele tajemnic. Te najpaskudniejsze skrywają najładniejsze dziewczyny w mieście - Aria, Spencer, Hanna i Emily. Rok temu Alison, liderka grupy, zniknęła" - do tego momentu brzmi uderzająco podobnie. No, może z wyjątkiem "zniknęła", bo MA popełniła samobójstwo. Elementy thrillera i obyczajówki też kojarzą się z desperatkami. Aczkolwiek w "DH" był jeszcze humor.
"Serial opowiada o grupce nastolatek. Pewnego dnia jedna z nich ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Po roku reszta dziewczyn zaczyna dostawać dziwne wiadomości. Okazuje się, że dziewczyny ukrywają pewną tajemnicę... "
"Serial skupia się na postaciach czterech dziewczyn związanych osobą ich wspólnej koleżanki Allison, która zaginęła rok wcześniej. Twórcy postawili na zacięcie thrillerowe: bohaterki będą musiały stawić czoła tajemniczej "A", osobie, która wydaje się ich zaginioną przyjaciółką. Szkopuł w tym, że właśnie odbył się jej pogrzeb, a wiadomości od "A" jest coraz więcej. " - itp, itd. Na moje zero podobieństwa - i w fabule i w opisie;)