Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73555
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Bo szukałam na seriale online . pl i nie ma. na innych portalach również :C

Bezsenna14

http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /3x06+%22The+Remains+Of+The+A%22%C2%A0,1962372 - temat zaśmiecony informacjami o napisach

Bezsenna14

Napisy 24 . pl

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Dzięki wam, ale mi raczej chodzi o serial od razu z napisami

ocenił(a) serial na 10
Bezsenna14

no wlasnie tez mi o to sie rozchodzi :D

Bezsenna14

Jak ktoś doda, czyli pewnie za kilka godzin.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

już jest ;] na seriale online

Bezsenna14

Na ii tv też.

Bezsenna14

Ludzie można oglądać i bez napisów ;)

dragonjedark

Powiedz to komuś, kto nie zna angielskiego :D

youhaveamessage

No to źle bo serial nie jest zbyt trudny do zrozumienia, a znajomość języków się przydaje, zwłaszcza takiego angielskiego, bo teraz to praktycznie wszędzie wymagane ;)

dragonjedark

Też tak sądzę, ja sama głównie tak nauczyłam się angielskiego, ale żeby oglądać serial bez napisów, trzeba rozumieć angielski i mieć dobry słuch. Niemniej jednak lepiej oglądać z napisami, niż z choćby lektorem, który zagłusza aktorów i nie da nic z angielskiego zrouzmieć ;D Nie wspominając o tym, że często przekręca wiele rzeczy.

youhaveamessage

No lektor to jest masakra :) Według mnie oglądanie serialu bez napisów jest świetnym ćwiczeniem właśnie można poćwiczyć słuchanie. No właśnie po to się uczymy angielskiego, żeby go rozumieć w życiu, a nie żeby potrafić tylko zrobić ćwiczenia w szkole. Gdy oglądasz z napisami praktycznie nie skupiasz się na tym co, mówią bo napisy cię rozpraszają. Gdy nie ma napisów nie masz wyjścia i odkrywasz, że wbrew pozorą bardzo dużo rozumiesz. Może nie na początku, ale jak już się przyzwyczaisz do akcentu i sposobu mówienia to doskonale rozumiesz sens rozmów.