PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Co myślicie? Ja właśnie jestem w trakcie oglądania.

sund1ay

Dlaczego zaprzestaliście tego wspaniałego zwyczaju jakim było podrzucanie wszelakich linków (promo,sneak peek, zdjęcia) ? tak więc proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=Yso24WaPIF4&feature=related w sprawie pierścionka może się coś Wam rozjaśni :)

ocenił(a) serial na 7
em71

Wren na pewno ie zginie bo widziałam go na jakichś zdjęciach do 7 odcinka, no chyba że zginie później.

katia_2007

Dzieki Bogu! Ten news tylko poprawil mi humor :) ktos mi niepotrzebnie namieszal w glowie ;) tez kiedys mialam do Niego slabosc jak ktoras z poprzedniczek, no ale z drugiej strony jest Toby .... Cos na pewno i tak popsuje ta jego sielanke ze Spencer, wiec jak juz cos musi to niech to bedzie Wren! Przynajmniej plakac nie bede ;P

katia_2007

Faktycznie coraz więcej nowych wątków :o
Nie mogę się doczekac następnego odcinka!

ocenił(a) serial na 5
katia_2007

nie podejrzewałam nigdy Ezry jako A, ale..:
Tak naprawdę tajemnica Arii i Ezry była chroniona przez A, a był to przecież bardzo ryzykowny związek i wyjawienie go byłoby dość.. satysfakcjonujące dla A, który/a nigdy się nie powstrzymał, zeby zrobić dziewczynom na złość;>
no i ta sytuacja z Jenną.. Tylko to pogłebiło moje przypuszczenia;)
To, co zrobiła Spence było okropne, ale zrozumiałe- dowiedziała się, że Melissa wybrałaby chronienie Iana, a nie jej więc sama zrobiła dokładnie to samo ze swoim chlopakiem, bo wierzyła, że Toby znajduje się w niebezpieczeństwie.
troche przerazająca była ta scena z jenną - ja bym chyba nie zgasiła światła;d
ale przynajmniej wiemy na pewno, ze nie widzi;)

ocenił(a) serial na 10
sund1ay

Racja , dziwne, ze Spencer nie zapytala sie kto go kupil ?

ocenił(a) serial na 6
bianka226

Nie zapytała się, bo jeszcze nie wie, że "A" go kupił.
W odcinki również bardzo, bardzo brakowało mi Caleba. Chciałabym, żeby nadal był z Hanną, uwielbiam ich.
Widzieliście to :
http://www.youtube.com/watch?v=ylG7onltHq0&feature=related
będzie w następnym odcinku. chyba Lucasowi nie wyszła randka z nową koleżanką :>

sund1ay

Zgadzam się co do Emily i Tobiego. Razem są znacznie lepsi niż osobno. Ona wydaje się ciekawsza, on mniej dziwny.

olcia_pll

Melissa jej nie olała, tylko powiedziała, że teraz ma swoje problemy i nie jest w stanie myśleć o czymś jeszcze. Poza tym co miałaby zrobić, gdyby ktoś znowu się włamał do domu? Zastąpić jej drogę swoim ciężarnym brzuchem? Co do pierścionka, to najbardziej żal mi Melissy, bo to ona straci pamiątkę po swoim mężu i ojcu swojego dziecka. Specer sama prosiła się o kłopoty. Kradzież nie popłaca. Przecież sprzedawca widział, że to kradziony pierścionek.
Zresztą dziewczyny nigdy nie były niewinne. To przez nie Jenna straciła wzrok, Toby poszedł do poprawczaka (a one pozwoliły, by niewinny chłopak cierpiał za ich winy), nie przeprosiły nigdy Jenny za to, co jej zrobiły. Gdyby pokazały rodzicom smsy od A, wtedy rodzice na pewno by im uwierzyli. Nie zrobiły tego z prostego powodu, wtedy musiałyby się przyznać do swojej roli o oślepieniu Jenny i wtedy to one wylądowałyby w poprawczaku.

ocenił(a) serial na 9
lily333

przepraszam, wlasnie chodzilo mi o to że Melissa zbyła ją swoimi problemami. Fakt faktem masz racje mogla pierscionka nie krasc. Faktycznie dziewczyny to święte nie sa...

lily333

Całkowicie zgadzam się z drugą częścią wypowiedzi, dziewczyny same są sobie winne, dopuściły się różnych czynów, których nie można tłumaczyć, a my wciąż o tym zapominamy.
Ale co do bronienia Melissy, może spróbuj obejrzeć tą jedną scenę jeszcze raz. Melissa jest naprawdę wzruszona i moim zdaniem czuje się winna i czuje, że zawiodła swoją siostrę. Dopiero później jest wkurzona, stara się to stłumić. Jest tak wkurzona, że jeżeli ktoś nazwał to olaniem, mógł mieć po części rację. Nie przejęła się emocjami, którymi Spencer się z nią dzieliła, ale odepchnęła ją. Takie jest moje odczucie po obejrzeniu tego. Nie patrz na to tak powierzchownie, tu chyba nie chodzi o to, żeby ciężarna zastawiała drzwi wejściowe własnym ciałem, ale żeby okazała trochę ciepła i wsparcia swojej siostrze, która przeszła porównywalnie dużo do niej w ostatnim czasie. W końcu są rodziną i powinny trzymać się razem, tymczasem jedyne czego Spencer zaznała od siostry to gniew, ciągłe obwinianie o wszystkie jej nieszczęścia i brak wiary w cokolwiek, co mówi.

ocenił(a) serial na 9
sund1ay

sund1ay : Zgadzam się z twoją wypowiedzią

sund1ay

A może było jej przykro, że nie pamięta tej sytuacji. Spencer też się zbytnio nie popisała jako siostra. Melissa nie tylko martwi się swoim mężem,ale też i ojcem swojego dziecka. Poza tym kobieta w ciąży ma prawo być rozchwiana emocjonalnie już przez sam fakt ciąży, a tu jeszcze piętrzą jej się problemy. Myślę, że gdyby Specer powiedziała, że boi się spać sama, bez insynuowania, że Ian może jej zagrozić, Melissa nie miała by nic przeciwko. Wkurzyła się dopiero, gdy Spencer dała jej jasno do rozumienia, kogo się boi.

ocenił(a) serial na 9
lily333

w sumie Spencer faktycznie tak mowiła, aby było wiadomo, ze boi sie
Iana

ocenił(a) serial na 9
olcia_pll

myślę, że te insynuacje miały na celu dowiedzenie się czy Melissa obroniłaby Spencer przed Ianem czy nie - przecież w finale 1. sezonu Ian powiedział jej, że "Melissa chciałaby żeby zajął się tą sprawą", w domyśle: uciszeniem Spencer . może chciała się upewnić czy ma wsparcie w siostrze czy w razie czego lepiej szukać pomocy gdzie indziej?

ocenił(a) serial na 10
kilmenyy

kilmenyy - to jest urok tego serialu. chcą tak nam poprzekręcać w głowach, żebyśmy się szybko nie dowiedzieli kim jest "A" lub kto zabił Ali. ja nawet lubię jak tak kręcą, bo wtedy można sobie więcej rozważyć i już mamy ochotę na kolejny odc jak się wszystko rozwiąże. słyszałam że już mają pomysły na sezon 3,4,5, a nawet i 6. mają pomysł jak zacząć sezon i jak go skończyć. czyli jakby nie wiedzą co w środku, ale mam nadzieję, że aż do 5 nie przedłużą, bo im więcej sezonów tym więcej zagadek, a im więcej zagadek tym mniej odpowiedzi a im więcej wszystkiego tym większy mętlik w głowie. ja bym chciała, żeby skończyli na 3 sezonie, a potem wymyślili inną (równie podobną lecz tak samo zaskakującą i dramatyczną) historię. po prostu byłby to 4 sezon, ci sami aktorzy, inna historia, ale to już nie byłoby to samo. to już w sumie nie było by PLL. oj już sama nie wiem. najlepiej żeby było jak najdłużej tylko żeby się już sami w tym nie pogubili ;)

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

A macie podejrzenia kto był u Jasona? (Nie wiem czy juz to było wczesniej)
Wtedy jak firanka sie ruszała w oknie ?:)

olcia_pll

Co do promo, to wydaje mi się, że dziewczyny zobaczą zwłoki Iana.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

szkoda tylko, że nikt nie zauważył tego o czym rozmawiała Melissa z kimś na początku odc. kiedy Spencer się obudziła to Melissa szukała obrączki. potem jej komórka zadzwoniła. nie interesuje was o czym gadała ? z tego co wysłyszałam to było to: "I can't talk now. I know what you mean, Ian but I will be there". na początku jeszcze przy Spencer powiedziała że nie jest sama i pójdzie na górę. odsłuchiwałam ten fragment na fulla z jakieś 10 razy by się upewnić. nie jestem tylko pewna czy powiedziała dokładnie "I can't talk now" ale reszta to było na pewno to co napisałam. jak wy uważacie ?

ocenił(a) serial na 9
PLL_fan

tez sie wsłuchiwałam i wydawało mi się ze mowila Ian. ALe ja mam odrobinke zepsute głosniki wiec nie ma mowy żebym zrozumiała takie szepty ;:(

PLL_fan

Melissa mówiła (powtórzyła z 3 razy)
"I know, I know, I know" co oznacza wiem, wiem ,wiem
Mówiła to dość usprawiedliwiającym tonem, jakby chciała kogoś uspokoić (Iana, Jasona, Wrena ? >.< ) lekko też żartobliwie (Można to zinterpretować na wiele sposobów) ;D

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

o to sneak peek do 4 sezonu:

1. http://www.youtube.com/watch?v=NAEDmCXVsWY&amp;feature=related
2. http://www.youtube.com/watch?v=Hbw-HSV75b8&amp;feature=related
3. http://www.youtube.com/watch?v=kAg8wwdlj9w&amp;feature=related
4. http://www.youtube.com/watch?v=ylG7onltHq0&amp;feature=related
5. http://www.youtube.com/watch?v=KGvk_KDyexE&amp;feature=related

I jak ?

ocenił(a) serial na 10
PLL_fan

odcinka PLL_fan . 4 odcinka

ocenił(a) serial na 10
Szalott

A co Wy na to , ze moze te kulary z plakatu to jakas podpowiedz, ze A nosi je rowniez :)

ocenił(a) serial na 10
Szalott

tak sorki do 4 odcinka ;D

PLL_fan

http://www.youtube.com/watch?v=kAg8wwdlj9w&feature=related

Skąd -A zdobywa te rzeczy ? Może ma jakiś kontakt z kimś z uczelni Danby ? A może po prostu tam studiowało ? Pamiętacie by ktoś tam stuiował, a Ezra gdzie studiował ?

http://www.youtube.com/watch?v=kAg8wwdlj9w&feature=related

Sądzicie, że ta randka wyjdzie i czy Lucas będzie z Daniell ? Może jeszcze czuje coś do Han i szczerze to uważam, że jest dla niej najlepszy no bo jaki chłopak zdobyłby się na gest "podrzucenia" konkurenta prawie pod drzwi swojej sympatii ?

http://www.youtube.com/watch?v=NAEDmCXVsWY&NR=1

W poprzednim odcinku widać było, że sprzedawca nie zna -A. Może teraz jakoś go "przekiełbasiło" łapówką na swoją stronę ?

I to tyle moich przemyśleń na temat sneak peak'ów

ocenił(a) serial na 10
FlammeFleur

Ezra mówił, że właśnie skończył się uczyć w Hollis chyba w pierwszym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Ezra powiedział, że może wszechświat chce jej coś powiedzieć, może trafiła na zajęcia z Jenną, żeby mogły pójść dalej, powiedział też że obie są utalentowanymi artystkami i że pewnie mają ze sobą więcej wspólnego niż jej się wydaje. a później jeszcze że może uciekać, ale nie może się ukryć. a potem dodał: jeżeli możesz poprawić stosunki z Jenną, to dlaczego nie ? myślę że Ezra specjalnie nie mówił Arii że Jenna chodzi na te zajęcia, bo wiedział że by zrezygnowała. a tego nie chciał, mógł to uknuć. to by w sumie pasowało do "A".
wspominając scenę z Jasonem, kiedy wyrzucił ten worek i wypadły te bandaże, chusteczki z krwią to spojrzał się na ich reakcję i powiedział że się zaciął. i to z uśmiechem, żeby nie było że kłamie. widać że to nie jego krew. kogo ona może być ? Iana ? myślę, że Ian jeszcze żyje i że na początku odc Melissa rozmawiała szeptem z Ianem. ktoś powiedział że w 5 odc ma być pogrzeb Iana. jeśli to prawda to w przyszłym odc pewnie ktoś go zabije. może Jason? wydaje mi się że te cienie, które widziała Spencer w domu Jasona to był Ian i on go torturuje i to była jego krew. a pewnie w 4 odc go może zabić. no bo jeśli to prawda że bd Iana pogrzeb, to kto inny mógł by go zabić jak nie Jason? a może to Jason zabrał jego ciało z dzwonnicy? co wy na to ?

ocenił(a) serial na 9
PLL_fan

Wow :D Ciekawa teoria z tymi torturami !:)
Tak nawiasem mowiac ten nowy Jason jest wg mnie bardziej przerażający(w dobry sposob), tajemniczy!:D
Pasowałoby to do niego

ocenił(a) serial na 9
olcia_pll

Z tych sneak peekow podoba mi sie ten ze Spencer.
Ten sprzedawca napewno został przekupiony czy cos przez bodajże "A" , bo napewno pamietałby Spencer...

PLL_fan

Trochę to zbytnio zagmatwane. Prawdopodobnie władze w 5 odcinku będą sądziły, że Ian który zaginął bodajże 2 tyg temu jest martwy, pewnie ktoś (w domyśle -A, Melissa, Jason) sfabrykuje dowody "śmierci" Iana. Może uciekał przed czymś/ kimś i Melissa/ Jason chcą mu pomóc ? Nie wiem jaka jest w tym rola Wrena, ale oni wszyscy są ze sobą w bardzo ścisły sposób powiązani ...

ocenił(a) serial na 10
FlammeFleur

Z tymi torturami to raczej nie , ktora torturowana osoba chodzi sobie po domu kolo okna :P gdyby go sila przetrzymywal to na pewno w piwnic zzakneblowanymi ustami :)

ocenił(a) serial na 9
bianka226

no racja, ale ciekawie by było ;d

ocenił(a) serial na 10
olcia_pll

mnie juz dobija troche ten film chociaz go uwielbiam :) im dluzej leci mamy wiecej pytan niz odpowiedzi ;/

ocenił(a) serial na 9
bianka226

no dokładnie. Ale ja go ubóstwiam xd jak się skończy to będzie z;e haha:) jednak w końcu trzeba wyjaśnić wszystko

bianka226

Jestem prawie pewna, że oni "przechowują" Iana, żeby był bezpieczny przed kimś ;)

ocenił(a) serial na 5
FlammeFleur

taak, będzie bardzo bezpieczny na trawniku przed domem przykryty tylko jakąś płachtą;> trochę to naciągane by było no ale w koncu to PLL;)

Lyra_2

Ian żyje jestem prawie pewna ;D Może to on ma brata bliźniaka ? I brat bliźniak zabił Ali i chciał zabić Spence, a prawdziwy Ian żyje i się ukrywa bo nikt nie wie o tym bliźniaku. Strasznie poplątałam ;D

ocenił(a) serial na 9
FlammeFleur

Nie no :D Ogolnie wszystkie teorie są świetne haha :)

ocenił(a) serial na 10
olcia_pll

Wiecie co na chlopski rozum to jest niemozliwe ,zeby ktos je tak szpiegowal ,ze wszystko widzialby i wiedzialby ..chyba ,ze w kazdym domu sa kamery,a kazda pluskwe ma na ciuchach wtedy byloby wszystko janse :P:P:P:P

bianka226

Ale zajebisty odcinek :p najlepszy w 2 sezonie!!!!

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

A powiedzcie mi , bo jeszcze nikt nie napisal o poczatku filmu , dziewczyny siedza sobie w kinie rozmawiaja,a tu A z latarka ...dziwne co ???

ocenił(a) serial na 10
bianka226

A I chciala dodac ,ze A z postury na mezczyzne wydaje mi sie :P

bianka226

Jak dla mnie ''A'' to mężczyzna na 99 % :P
A co do tego kina to przeciez byl sen

ocenił(a) serial na 5
Oleandria

To jak dziewczyny siedziały w kinie to był sen Spencer...

ocenił(a) serial na 9
Aisha_

no sen, ale mi tez sie wydawało, że to mężczyzna

ocenił(a) serial na 10
olcia_pll

Tak ,tak, ale A wyglada na 90% mezczyzna

ocenił(a) serial na 6
bianka226

Myślę, że Wren dostarcza leki dla Ian'a, który mieszka w domu Jason'a. :)

ocenił(a) serial na 10
Smile_by_tears

A ja mysle ,ze Melissa nie jest w ciazy ,a Wren daje jej falszywe badania ,a po co mialby leki dostarczac rownie dobrze moglaby kupic w aptece :) W Ameryce to nie jak w polsce ,ze wszystko na recepte :P

bianka226

Nie sądzę, żeby udawała ciążę. Przecież po wypadku była badana, jakby nie była w ciąży, lekarze raczej by się zorientowali. Leki specjalistyczne, silne, albo powodujące groźne skutki uboczne nawet w USA są na receptę. Chociaż nie sądzę, że Ian żyje.