miały być wczoraj wieczorem, albo dziś rano.. podobno..
w ogóle już jest taki temat..
cos na razie jeszcze nie ma...może jak ktoś znajdzie niech wrzuci linka, ja osobiście szukam z napiproject
ja juz we wtorek zaczelam tlumaczyc i mialam 10 minut filmu, ale stwierdzilam, ze ktos mnie na pewno wyprzedzi i moja praca pojdzie na marne...:P a jak widze nadal nie ma wiec moglam sie nie poddawac tak lekko
też ubolewam :( kiedy jakiś dobry człowiek się zlituje i rzuci na którąś ze stron odcinek z napisami? <prosi>
ciekawe czy w ogole beda napisy do tego odcinka. Miały być we czwartek w nocy lub piątek a tu sobota i zero. No cóż, trzeba sie zabrac za angielska wersje ;]
ma ktoś trochę przetłumaczone?
niech wstawi tutaj i możemy po 10-15 minut tłumaczyć każdy
i za chwilkę się złoży cały odc.
co chwile odświeżam iitv miejąc nadzieje że zobacze tam odcinek ale coś czuje że poczekam pewnie gdzieś tak do jutra...
ja was podziwiam, że tyle wytrzymujecie! ja to pierwsze co rano we wtorek to torrenty i ściąganie odc, a później od razu oglądanie. Po co napisy ;p
No ja na przykład tez tak robię
ale niektórzy tu są zieloni jeśli chodzi o angielski ... i się nie dziwię, , bo sama kiedyś kulałam
Tyle, że ci co znają podstawy powinni dać sobie rade,
PLL nie ma zbyt inteligentnych i trudnych dialogów.
A napisy... no uwielbienie dla naszego polskiego rodzimego języka przeważa. Mimo że oglądałam już po ang, chciałabym porównać z polskim tłumaczeniem
No pewnie :D też czekam na napisy, żeby obejrzeć i z nimi ;)
Z resztą, ja najczęściej sobie wrzucam angielskie napisy, bo wiadomo że czytając więcej się zrozumie, niż z słuchania, bo oni czasami bardzo niezrozumiale mówią.
A ja się za jakaś wybitną znawczynie angielskiego nie uważam, a odcinek zrozumiałam w 90%. ;)
Ja mam rozszerzony niemiecki, a angielski tylko na podstawie, tak więc zazwyczaj rozumiem wszystko tylko nie najważniejsze wydarzenia xD Z resztą i tak zawsze oglądam z przyjaciółką, a ona to już w ogóle tylko niemiecki, a angielskiego ze słuchu nie daje rady, więc muszę czekać i już nie mogę wytrzymać normalnie...
Jedna pozytywna rzecz - jeśli obejrzycie w końcu 20 odcinek to będziecie mieć mniej czekania do 21 :D O ile napisy będą na czas tym razem :)
to prawda, masz 100% racje. Czasami lepiej poczekać, a później obejrzeć 2 odcinki na raz. Tak właśnie czekałam z obejrzeniem tego serialu. Dopiero jak się skończyła pierwsza część to zaczęłam oglądać :-)
Nie chce mi się czekać, kurde. xD Może rzeczywiście weźmiemy się za tłumaczenie?
tylko że łatwiej znaleźć 40 min na obejrzenie odcinka pomiędzy książkami, pracą itp niż 80 min
a wie ktoś może gdzie można znaleźć angielskie napisy? wtedy było by mi łatwiej jako tako rozumnie sobie przetłumaczyć, bo polskich to się chyba nie doczekamy :(
ja już nie czekałam na polskie i obejrzałam z angielskimi, proszę:
tvsubtitles.net/tvshow-706-1.html
apricoot nie trać nadziei :D ja nawet nie zaczynam ogląda po angielsku raz obejrzałam plotkarę i potem jak oglądałam z napisami to się śmiałam sama z siebie że wszystko nie tak zrozumiałam :D
ja wlasnie zaczęłam tłumaczyć, gdyż nie mogę się doczekać. mam przetlumaczone 10 minut, więc szukam kogoś do pomocy, zeby było szybciej ;)
Ja niestety nie nadaję się do tłumaczenia ;( mam nadzieję, że napisy w ogóle wejdą ;(
paandu no nie tracę, nie tracę , ale już niedługo pojawi się następny odcinek a nie będę mogła go obejrzeć do póki nie obejrzę 20 xd i dzięki z link :*
Mogę ci pomóc z tym tłumaczeniem jeśli masz ang. napisy bo ze słuchu nie dam rady ;]
mam angielskie napisy, przetlumaczylam już 30 minut wiec nie dużo zostalo ;)podaj mi adres swojej poczty to ci wyśle to co już mam ;)
weroni3czk4 , czy mogłabyś mi też wysłać to co już zdążyłaś przetłumaczyć ? :)
a może można by było założyć nowy wątek i tam wkleić tam co już zdążyła przetłumaczyć weroni3czk4 ?
Ma napisy24 jest już 90%, więc ciekawe, które napisy będą pierwsze. W ogóle dziwne, że tak długo napisów nie ma, jak zwykle były przed Plotkarą i 90210, które jeśli dobrze mi się wydaję lecą tego samego dnia :)
oby były, bo ja sama dla siebie tłumaczę ale żmudnie mi to idzie jak dopiero 2minuty przetłumaczone ...