PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73436
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Dużo osób poleca i jednocześnie zachwyca się tym serialem. Miałam zamiar go zacząć oglądać, ale jednak nadal nie mogę się przekonać. Może spróbuje mi ktoś powiedzieć o czym mniej więcej jest serial, co w nim fajnego i czy w ogóle opłaca się oglądać :))

deoming555

jeśli lubisz zagadkowe historie i kombinować ,,kto, jak, gdzie '' w dodatku seriale młodzieżowe o rodzaju thriller i jesteś dziewczyna to na pewno Ci się serial spodoba.

youarenotalone18

A nie wiesz może ile sezonów ma powstać ? :)

ocenił(a) serial na 10
deoming555

Powstały 4, nagrywany jest 5 i prawdopodobnie będzie jeszcze następny :)

Kaarola_96

Dzięki :) Nie jest wiele więc mogę zacząć. Nie lubię być bardzo w tyle z serialem. Grrrr ;/

użytkownik usunięty
deoming555

Deoming555 ratuj się przed tym serialem,póki możesz ;-) Jeszcze masz szansę.

Zamiast PLL polecam Ci El Internado o niebo lepszy serial mystery ze znakomitą fabułą.;-)

A coś więcej możesz powiedzieć ? :) Czy bardzo się różnią albo dlaczego El Internado lepszy ? ;-)

deoming555

Ja mogę od siebie powiedzieć tylko tyle, że PLL jest fajny i w miarę logiczny w pierwszym sezonie, może jeszcze w drugim, ale im dalej, tym bardziej nie ma sensu opierać się na logice. Ten serial wciąga, to prawda, dlatego nadal go oglądam, ale naprawdę nie ma po co tracić energii na zastanawianie się, kto też może być tym A, kto miał jakie powody itd. Tam już nie ma konsekwencji :)
Co do El Internado to nie oglądałam, ale wielokrotnie czytałam pochlebne opinie o nim na forum pod PLL i mam zamiar po niego sięgnąć w najbliższym czasie:)

charlotte93

Dzięki wielkie za wyjaśnienie opinii. Chyba spróbuje zacząć PLL chociaż nie wiem czy będę umiała się powstrzymać przed rozwiązywaniem tej zagadki xD

użytkownik usunięty
deoming555

El Internado

Jest to serial o uczniach w hiszpańskiej elitarnej szkoły z internatem. Mury szkoły skrywają tajemnicę na którą napatoczą się grupka uczniów. (Vicky, Caroline, Marcos, Ivan, Cayetano, Rogue). Obarczeni sekretem szkoły próbują dociec przyczyny i głównego motywu- takie przedsięwzięcie przynosi im wiele niebezpiecznych splotów wydarzeń-zagrażających nawet życie.
Twórcy od samego początku zbudowali wielowątkową historię, operująca przeszłością oraz teraźniejszością, każdy wątek jest doprowadzony do końca i większym lub mniejszym stopniu związany z główną intrygą. Każda postać miała wpływ na stan dzisiejszy szkoły. Twórcy od samego początku podają wskazówki, wątki, które naprowadzają widza na właściwy tor (tu nie ma fałszywych tropów). Przede wszystkim jest bardzo dobrze przemyślany mystery serial dla nastoletniej widowni. (Nie zwiedź się pierwszym sezonem.) Oczywiście w serialu pojawiają się wątki romantyczne. Odcinek trwa ponad godzinę i ma specyficzny hiszpański klimat;)
A co najważniejsze, postacie są bardzo dobrze zbudowane i EWOLUUJĄ pod wpływem takiego a nie innego biegu wydarzeń. Wzrusza do łez, rozśmiesza do bólu, wciąga od pierwszego odcinka i pozostawia niedosyt.;-)

Ringer
Jest to historia o bliźniaczkach, która jedna z nich popadła w ogromne tarapaty. Bridget była jedynym naocznym świadkiem morderstwa jednej z striptizerek. Sprawcą jest wpływowy członek mafii,która nie ma skrupułów i teraz powziął sobie za zadanie uciszyć kłopotliwego dla niego świadka. Bridget ucieka do swojej siostry Siobhan, znajduję tam schronienie. (Jednak Siobhan nie jest w stanie wybaczyć historii przed lat,w której główną rolę odgrywała Bridget.) Podczas wyprawy łódką, po Siobhan nie ma śladu, a Bridget aby ocalić własne życie-od tej pory podszywa się pod swoją wpływową bogatą siostrę. Niemniej jednak również ktoś czyha na życie Siobhan. Czy Bridget będzie w stanie zmierzyć się z demonami przeszłości? Kto i dlaczego chcę pozbawić Siobhan życie? Czy Bridget naprawi wszystkie błędy swojej siostry? Przekonaj się sam. Z każdym odcinkiem czeka Cię więcej odkrywanie prawdy dot. Siobhan. Prawie wszystkie wątki pozostały dobrze poprowadzone i przeplatają się przez cały pierwszy sezon.

Ooo dziękuję. Ale teraz to już sama nie wiem co oglądać xD I jedno i drugie wydaje się interesujące. No trudno, będę się musiała zastanowić. W każdym razie dziękuję za streszczenie :)

użytkownik usunięty
deoming555

Wybacz,że dopiero teraz odpowiedziałem ale czasem cierpię na deficyt czasu.
Jeśli chodzi o El Internado,to jednak trzeba przebrnąć przez pierwszy sezon,gdyż wtedy wydaje się on serialem z pograniczy fantasy (a tak nie jest)....Sam prawie zrezygnowałem z tego serialu, ale mój brat mnie zmusił wręcz siłą do dalszego oglądania. I tak się wciągnąłem,że przez całe ferie (byłem chory) nic innego nie robiłem jak zabunkrowałem się we własnym pokoju z podręcznym zestawem wodopoju i spichlerza oraz zapasem chusteczek ;-) A jak przechodziłem obok pokoju brata (on był wtedy na VI sezonie) więc,aby sobie nie spoilerować wysyłałem mu sygnał ostrzegawczy aby zaprzestał na chwilę oglądania abym mógł spokojnie sobie przejść obok ;-)
I mała rada, nie spoglądaj na listę odcinków i obsadę bo możesz uraczyć dwa ogromne spoilery. Uwierz mi, sam sobie taką krzywdę wyrządziłem więc,żeby nie było,że nie ostrzegałem ;-)

Mi jedynie szkoda,że Ringer nie otrzymał II sezonu,bo jak na amerykańskie standardy wybijał się z pośród reszty ale to kolejny dowód na kiepski gust obywateli USA.

zgadzam się Ringer świetny serial!!! zdecydowanie polecam ;) ogląda się jednym tchem! szkoda, że tylko 1 sezon ale zdecydowanie polecam!

gdzie można obejrzeć El Internado? obejrzałam cały 1 sezon na kinomanie i serial mi się spodobał, ale 1 odcinek 2 sezonu nie chce mi się załadować, jakiś błąd czy coś. proszę o pomoc, bo nie mogę znaleźć :(

użytkownik usunięty
julix1708

Próbowałaś swoich sił na zalukaj?

nie trawię za bardzo zalukaj (kojarzy mi się z miliardem wyskakujących reklam i wolnym ładowaniem), ale tak czy inaczej dziękuję - spróbuję :)

użytkownik usunięty
julix1708

Reklamy można łatwo zablokować,wystarczy zainstalować w Firefox-ie dodatek pt. Adblock. Owa wtyczka blokuje wszystkie wyskakujące reklamy, bardzo ułatwia korzystanie z internetu ;-)

Już zrobiłam to jakiś czas temu, ale Zalukaj i tak niezbyt dobrze mi się kojarzyło. Niestety jest tylko pierwszy sezon Internatu - pozostaje mi szukać dalej lub ściągnąć :)

ocenił(a) serial na 10
deoming555

Jakbyś nie wiedział to Pretty Little Liars to serial o pięciu przyjaciółkach. Kiedy jedna z nich ginie w niewyjaśnionych okolicznościach reszta zaczyna dostawać SMSy od tajemnieczego A. Serial bardzo wciąga i cały czas zastanawiasz się kim jest A i co zdarzyło się tak naprawdę w noc zabójstwa jednej z dziewczyn :D Musisz obejrzeć <3

ocenił(a) serial na 3
deoming555

Jeżeli nie jesteś pewna serialu, to polecam przeczytać książki. :) Są zupełnie inne serialu, a przy tym naprawdę dobre.