Tak sobie rozkminiam i dochodzę do wniosku, że ten motyw z nocą zaginięcia Alison jest
mocno popaprany o.O Nie wiem czy dobrze pamiętam te wydarzenia, ale chcę to ogarnąć więc
jakby co to mnie poprawcie
1. Alison wraca od babci
2. Dziewczyny robią sobie party hard w stodole u Spencer i piją alkohol
3. Alison wychodzi na romantyczny meeting z Ianem, ale zanim to nastąpi to kłóci się ze
Spencer
4. Spotyka się z Toby'm na kamieniu całowania, on jej daje sweter, a ona odjeżdża z jakimś
kolesiem, Ian'em bodajże;
5. Ian i Ali kopulują i sobie to nagrywają ;o
6. Alison żegna się ze swoim Romeo i spotyka Jennę i Garreta
7. Garret uderza kijem w drzewo i Jenna myśli, że zabił Alison (to by wyjaśniało motyw ze
stronami z końcówki 2A)
8. Alison spotyka się z Byronem w tym samym miejscu i go szantażuje, on jednak jest
(TWIERDZI ;3)nieugięty.
9. Melissa wychodzi na ganek i rozmawia przez telefon
...
Alison zakopują żywcem, wcześniej była uderzona czymś w głowę czy też duszona?
Po****e to, ile osób można spotkać w jeden wieczór, pewnie po Melissie nadejdzie jakiś inny
podejrzany, eh.
Dajcie znać czy chociaż dobrze kojarzę fakty :D
Alison wraca od babci, daje Emily tę kulę, w której był klucz, impreza w stodole, kłótnia ze Spencer, spotkanie z Tobym, który daje jej sweter, spotkanie z Ianem + seks taśma, spotkanie z Jenną i Garrettem, upozorowanie śmierci przed Jenną, gadka z Byronem i Melissa dzwoniąca do kogoś (wydaje mi się, że do Wrena [chociaż chyba go wtedy jeszcze nie znała], bo mówi, że musi zadzwonić pod 911, żeby zwrócić jego uwagę), potem na pewno coś jeszcze się działo..... zakopanie żywcem ...... plus milion innych wątków zapewne :D
Alison w rzeczywistości nie była u babci, tak tylko wszystkim powiedziała.
Chyba nie wiadomo dokładnie kiedy się widziała z Ianem - najpierw na filmiku było jasno, a potem ciemno (albo odwrotnie), w dodatku raz miała kręcone, a raz proste włosy i bodajże inne kolczyki - także ten filmik był jakiś podejrzany.
Cały serial jest mocno naciągany, ale ta noc wręcz graniczy z absurdem i pewnie nie wiemy jeszcze o kilku osobach, które się z nią wtedy widziały.