Witam. Wpadłem na taki dość... dziwny pomysł odnośnie Allison. Nie musicie się ze mną zgadzać, bo w sumie nie mam żadnych dowodów ani nic - jest to tylko taki luźny pomysł do spekulacji.
A więc... co myślicie o tym, że może Ali popełniła samobójstwo? Co chwile mamy nowego podejrzanego na zabójcę, przez dwa sezony odkrywaliśmy okoliczności morderstwa, a może twórcy chcą nas strollować i tak naprawdę popełniła samobójstwo, idealnie wszystko pozorując.
Pomyślmy. Mamy wskazówkę, że BYĆ MOŻE Alison była w ciąży. BYĆ może ze z Wildenem. BYĆ MOŻE właśnie na aborcję potrzebowała pieniądze od ojca Arii. Może ten cały stres z tym związany zmusił ją do samobójstwa.
Wiem, że nie jest to zbytni realne, ale to w końcu forum od spekulacji, więc co myślicie?
Bylibyście zaskoczeni takim rozwiązaniem, a może sądzicie że już zwariowałem i to kompletnie nierealne? :D Zapraszam do dyskusji.
he he ciekawa teoria _ jest tylu podejrzanych ja juz sama nie wiem komu mam ufac :)myle ze MARLENE sama jeszce nie wie kto zabil ALI czy tez sama sie zabiła .Wszystko moze sb zmienic na koncu i moze to byc własnie samobójstwo .Choc ogólnie uwazam ze ALI zyje i ten motyw bliżniaczki bd.BArdzo bym nie chciala takiego zakonczenia :D no ale coz LUBIE PLL i bd dalej ogladac chocby nie wiem co sie działo :D
a co do ost. odcinka troche kiepski te poprzednie podniosły poprzeczke :)
masz moze konto ba tym nowym forum:)widze ze duzo osób sie przeniosło :( dla mnie to głupota nawet nie wiem jak sie tam dostac <starczy mi FILMWEB
Sądzę, że to mało realne, aby popełnić samobójstwo w taki sposób, żeby uderzyć się tępym narzędziem i żywcem zakopać :D
W tym serialu to już chyba wszystko jest możliwe ._. Więc nie zdziwiłabym się nawet, jak by okazało się, że Ali chciała się zabić i poprosiła o pomoc wróżki zębuszki albo czarodziejki Winx:)
Czarodziejki Winx- hahha dobre ;) Ja bym się nie zdziwiła gdyby Harego prosiła o pomoc!
Hmmm, ciekawa teoria, ale chyba zgodzę się z haushi, nawet jeśli Ali była bardzo zdeterminowana, zakopanie się żywcem nie byłoby takie łatwe. :p
No i pozostaje kwestia A-teamu, samobójstwo ich prześladowczyni byłoby chyba wystarczającym "zadośćuczynieniem", po co mieliby dręczyć dziewczyny? Niemniej jednak, ten serial jest na tyle pokręcony, że chyba żadnego pomysłu nie można wykluczyć.
wiesz, właśnie ja miałam taką samą teorię. też myslałam nad tym czy Alison nie popełniła samobójstwa, ale w sumie to by było już dziwne gdyby przez 3 sezony wszyscy sie tak srali kto zabil Alison a pod koniec okazuje sie ze ona sama :) wiec chyba nierealna teoria :<
Dość ciekawe :D Gdybyś tego nie zaproponował ,nie pomyślałabym ani o samobójstwie. Gdyby chcieli zaskoczyć widzów, myślę ,że mogli by wybrać taka opcje. Trudno było by wyjaśnić ,ale myślę ,że by coś wymyślili ;))
Twoje "luźne myśli" nie mają najmniejszego sensu.
Sama nie dałaby rady się uderzyć łopatą, a nawet JEŚLI to przecież wiemy, że zakopano ją żywcem (w odc. halloweenowym była nawet pokazana sama ręką i chyba każdy się zgodzi, że chodziło o Ali). Poza tym gdyby chciała mogłaby się zabić na 100 innych mniej skomplikowanych sposobów albo uciec i zacząć swoje życie na nowo (nie wiem czemu miałaby to robić). Serio.. Nie trzyma mi się ten pomysł kupy. Ja rozumiem, że jest to serial dla inteligentnych inaczej dzięki scenarzystce ale bez przesady, że policja i koroner by się dali na to nabrać. Żeby w ogóle ktoś pomyślał o samobójstwie musi być jakiś powód (list pożegnalny, poważne kłopoty czy dziwne zachowanie), a w sytuacji Ali nic takiego nie wiemy, a odcinków było już sporo.
Szybciej uwierzyłabym w siostrę bliźniaczkę, chociaż to też jest słabe.
To może być bardzo prawdopodobne!! Zdziwił mnie fakt że chłopak ogląda PLL ale pozytywnie ;)
Bo nigdy się z tym nie spotkałam dla tego też napisałam że zaskoczenie pozytywne. W Polsce PLL nie jest tak popularne. To nie miało zadania nikogo urazić. ;)
nie chcę zakładać nowego wątku, ale mam pytanie czy tylko to mi się wydaje,czy faktycznie tak jest:
w jednej z retrospekcji z ojcem Arii Ali stoi obok drzewa, obok niego jest ziemia obtoczona czymś jak krawężnik, na końcu jednego odcinku- chyba pod koniec 3A była ręka wystająca z tego miejsca. Jak myślicie to jest miejsce gdzie zakopano Ali żywcem? tak zaraz przy domu?
to było w odc. halowenowym i z tego co wiem to był flashback ale bardziej stworzony na potrzeby odc. że niby strasznie - ogólnie miało to trzymać w napięciu.
ja nie sądze żeby to mogło być realne ona była za cwana i zdeterminowana żeby się zabić, w ost odcinku Emilly miała przebłysk jak ona trzymała łopate jakby chciała zaatakować Ali, ja myśle że grupa A nie ma nic wspolnego z zamordowaniem Ali :D ale ogólnie ktoś stoi wyżej niż głupiutka Mona czy Toby,myśle ż ejest ktoś na samej górze kto nienawidzi ich wszystkich, ale no czas pokaże :)
Jakoś nie pasuje mi samobójstwo do Alison....a co do głównego A, to mam nadzieję, że będzie to ktoś kogo od początku nie podejrzewano (np. Ali czy Ezra). Przydałoby się jakieś rozsądne rozwiązanie tej pokręconej zagadki.
mi sie wydawało że ktoras z dziewczyn ma cos wspolnego ale teraz nie sądze zeby takie swinstwa sobie robiły :p no gdzieś czytałam że to ma byc ktos kto mieszka od zawsze w tym mieście co one więc może byc ciekawei :D
Moja teoria jest taka, iż Ali zabiła swoją siostrę bliźniaczkę, tak, by A i wszyscy inni myśleli, że Ali zginęła.
nie czytałam książki:(
może być jeszcze tak, że ktoś zabił bliźniaczkę, myśląc, że to Ali
a Ali była tego świadkiem
i teraz z obawy o swoje życie ukrywa się
To, że Alison popełniła samobójstwo to najgłupsza teza ever. Mam nadzieję, że rozwiązaniem zagadki w serialu zajmie się jakiś scenarzysta typu American Horror Story (tam finał zaskakiwał i był przemyślany) a boje się, że w PLL na tyle skupili się na łądnych bucikach Hanny i seksownych chłopczykach, że pogubili najważniejsze wątki i sami nie wiedzą OCB.
Też tak sądzę. Scenarzyści już chyba sami nie do końca potrafią odnaleźć się w tych wszystkich wątkach i zamiast próbować wybrnąć, to tylko namnażają kolejne. Ciekawe, czy na koniec będą próbowali wyjaśnić wszystkie kwestie, czy po prostu zostawią je takie urwane... A co do zaskakującego finału, to myślę, że ich samych on zaskoczy, bo jeszcze nie wiedzą, kto jest A.
To by był najgłupszy motyw. Jakim cudem przez tyle lat by utrzymywała to w tajemnicy ? No i kto miałby nie żyć bliźniaczka czy ali. Pani w czerwonym zawsze może okazać się Cece, bo przecież to nowa antypostać serialu