SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
SPOILERY SPOILERY
Pretty Little Liars - Episode 1.21 - Monsters in the End - Press Release
ROSEWOOD’S FOUNDERS FESTIVAL SETS THE STAGE FOR MORE SECRETS IN AN ALL-NEW EPISODE OF “PRETTY LITTLE LIARS,” PREMIERING MONDAY, MARCH 14th AT 8:00 PM ET/PT ON ABC FAMILY
Burbank, CA (March 3, 2011) – When dealing with relationships and feelings, some secrets are best kept hidden, in “Monsters in the End,” an all-new episode of ABC Family’s hit original series “Pretty Little Liars,” premiering Monday, March 14th (8:00 – 9:00 PM ET/PT).
Everyone has something to hide – whether it be a secret romance, who they really are and what their true intentions are. For Aria, Emily, Hanna and Spencer, keeping things hidden is second nature, but having to live with those secrets can become a big burden. How long can Aria be with someone when they can’t go out in public? Is it a true friendship when Spencer and Toby aren’t able to be seen together? How truthful can Emily be when she can’t be honest about whom she wants to be with? And how can Hanna move on when she secretly still wants to be with the one who broke her heart? With someone like “A” out there to watch their every move, four Liars may not have to worry about keeping things hidden for too much longer.
Meanwhile, Rosewood police officer Garrett Reynolds is keeping his promise to keep a close eye on the girls – much closer than they realize.
Tłumaczene;
W trakcie radzenia sobie ze związkami i z uczuciami, niektóre tajemnice są najlepiej ukrywane.
Każdy ma coś do ukrycia - czy to sekretny romans, to, kim są i jakie są ich prawdziwe zamiary. Dla Arii, Emily, Hanny i Spencer sekrety to druga natura, ale życie z tymi sekretami to duże obciążenie. Jak długo Aria wytrzyma z kimś, z kim nie może się publicznie pokazać? Czy to prawdziwa przyjaźń pomiędzy Spencer a Tobym, kiedy nie mogą być ze sobą widywani? Jak prawdomówna może być Emily, kiedy nie może być szczera co do tego, z kim chce być? I jak Hanna może iść na przód, kiedy tak naprawdę nadal chce być z kimś, kto złamał jej serce? Z kimś takim jak "A", który/a widzi każdy ich ruch, cztery kłamczuchy nie muszą się martwić o to, że te tajemnice pozostaną na długo w ukryciu.
W międzyczasie, oficer Garrett Reynolds przyrzeka, że będzie miał oko na dziewczyny - będzie bliżej, niż one zdają sobie z tego sprawę.
NEW EVIDENCE MAY BE THE NAIL IN THE COFFIN IN THE SEASON ONE FINALE OF “PRETTY LITTLE LIARS,” MONDAY, MARCH 21ST AT 8:00 PM ET/PT ON ABC FAMILY
Finale Follows an All-Day “Pretty Little Liars” Marathon from 11:00 AM – 8:00 PM ET/PT
Burbank, CA (March 9, 2011) – The Pretty Little Liars decide to go to an unlikely source for help to put an end to “A’s” game, in “For Whom The Bell Tolls,” the Season One finale of ABC Family’s hit original series, “Pretty Little Liars,” premiering Monday, March 21st (8:00 – 9:00 PM ET/PT). Fans can track all of “A’s” moves in an all-day marathon starting at 11:00 AM (ET/PT) and running up to the season finale at 8:00 PM (ET/PT).
Now that Aria, Emily, Hanna and Spencer are in possession of the information that Alison left them, the girls decide that it’s time to finally put an end to “A” and the mystery surrounding their friend. But without certain proof that their hunch is right, how can the girls catch “A” in his/her own game? And with little more than a video and hazy memories of the night that Alison disappeared, the Liars may have to turn to an unlikely source of information to help them put a stop to “A” once and for all – or so they think.
Odcinek obejrzany. Osobiście znienawidzilam Mone po tym odcinku. Moja ulubiona para rozpadła sie po tym odcinku:((((( ale Toby i Spencer byli moja 2 ulubiona para, ale po tym jak Caleb odszedł- są numerem 1. Biedna Hanna
I w związku Arii i Ezry coś sie dzieje. Wreszcie!
I want Caleb back!!!
No wlasnie, najlepiej ze strony peb, ja akurat sciagalam z chomika rumiko, tam jest pelno seriali i zawsze szybko odc sa dodawane :)
Mam nadzieję, że związek Arii i Ezry się rozpadnie definitywnie :) nie pasują do siebie.
Jak myślicie kto je śledził od lat? To ta sama osoba, która śledzi je teraz? Jenna? Przecież to ona chciała ten klucz, może nie chciała żeby dziewczyny się dowiedziały, że je szpiegowała? Mam nadzieję, że to się wyjaśni w następnym odcinku.
Ciekawe co ukrywa Ian i Melisa, bo już wiadomo, że ona nie była jednak w tym hotelu :)
Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=qdlmaHKaqVE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2dQj98wKitk
Sneak Peaki:
http://www.youtube.com/watch?v=E7fZNKoFD7o
http://www.youtube.com/watch?v=OQEs2RznA8o
http://www.youtube.com/watch?v=itFl4c4dCxI&feature=channel_video_title
Ja tez mam od rumiko;))
Ja chce Caleba! Niech on wraca! PLL bez niego to jak... Po prostu bez niego bedzie inaczej. I chce, by Hanna była szczesliwa... Ale Toby i Spencer... ahhhhh;D
A mi ten policjant wydaje się być podejrzany. Jakiś dziwny jest. Czemu je obserwował zza tych manekinów?
Mony od samego początku nie lubiłam, ale teraz.... Gr. Rozniosłabym ją. Bo mimo że nie jestem za parą Caleb - Hanna, to zachowała się jak podła sucz, i udaje taką słodko-pierdzącą, a jest wredna.
Dalej jestem zauroczona końcówką, gdy Spenc biegnie do Tobiego i się całują *.* Cudny fragment!
Co do Ezry i Arii mam już mieszane uczucia, bo na samym początku byłam bardzo za nimi, a teraz sama nie wiem...
I umrę do następnego wtorku!
Zgadzam się! Ej tydzień da się wytrzymać, są jeszcze inne seriale( przynajmniej w moim przypadku)- gorzej czekać kilka miesięcy;) co do odcinka- bardzo fajny! Wreszcie chciało sie oglądać Arie i Ezrę! nie przynudzali;) podobali mi się oczywiście Toby i Spence- to jak do niego podbiegła przy rodzince było przesłodkie;) Caleb i Hanna- hmmm, pewnie wróci, czy coś. A jak nie płakać nie będę;) Emily+ Paige+ Blondi-haha, Paige niezdecydowana- niech spada, widać Em może mieć lasek ile chce;) no i czytałam gdzieś, że ma wrócić Maya. Ian mnie strasznie irytuje, ale nie wiem wydaje mi się, że to nie Melissa chroni Iana ale jest na odwrót.. Zresztą nie wiem. Jenna mała podglądaczka.^^
Właśnie ja też się coraz bardziej zastanawiam nad tym, że to Melissa ma więcej do ukrycia, niż Ian. Myślę, że on nie jest aż tak zły...
Zgrywa się :D
Podstawili nam go specjalnie, zresztą pewnie tak jak większość innych bohaterów, żeby nas zmylić.
Btw co do finału sezonu - Lucas wraca, Noel też - to mi się nie podoba.
I kim jest ta dziewczyna na pierwszym filmiku tak ok. 00.14 ? I czy to Lucas zdejmuje okulary Jennie? :D
Ta dziewczyna to chyba ta sama co ze zdjęcia z Ezrą? Czy mi się wydaje?
A ten co ściąga okulary to nie policjant? hahaha, nie wiem :D
Odcinek świetny;)
Macie racje, Mona do wredna su...
Toby&Spencer- super para, szczególnie podobal mi sie moment pocalunku.
Szkoda, ze Hanna nie przeczytala listu od Caleba..przeciez tam pisalo 'Kocham Cię'.. tak mi szkoda tego.. widać, ze chłopak się naprawde zakochał a Mona wszystko zniszczyla.
Nigdy nie przepadałam z Arią i Ezrą jako parą ale nie spodobało mi sie to przyjscie policjanta do Ezry..
Zgadzam się z Wami, to Ian kryje Melisse a nie na odwrót.Jestem pewna, ze ona maczala we wszystkim palce. A co do Spencer, to ciekawi mnie czemu zostala zamknieta w tej kapsule czy cokolwiek to bylo. Moze ktos nie chcial zeby spotkala sie z Tobym? Moze to Jenna wynajela kogos do tego, bo uslyszala, ze Toby ma sie spotkac ze Spencer?
Jestem wściekła na Mone ;/ Dlaczego Hanna nie przeczytała tego listu ;( Normalnie aż mi się smutno zrobiło ;(
Też mi się zdaje, że Melissa ma coś z tym wspólnego. A scena, gdy Spencer biegnie do Tobiego mmm ;)) Ogólnie odcinek fajny z wyjątkiem wkurzającej Mony ;/ ale ehh mam nadzieję, że będzie dobrze ;)
A wyczytałam :
we got that ezra is dumping arya
jenna isnt blind - no to chyba wiemy od początku xD
i czy w samochodzie z Lucasem jedzie Caleb? XD
czy to on jedzie zx Lucasem to nie wiem, ale wydaje mi się że w ostatniej scenie kanadyjskiego promo jest Caleb, czyli...chyba jeszcze wróci :P
Bo po co tłumaczyć, skoro jest już stała tłumaczka?
_
Napisy będą w jutro popołudniu bo dziś już nie zdążę.
Nie jesteś jedyną osobą, która chciałaby przetłumaczyć odcinek. Tłumaczyłaś wszystkie? warto dać szansę początkującym tłumaczom (mam na myśli tych co pierwszy raz dodają napisy do odcinka)
Ja chciałem się spytać czy ktoś ma link do angielskich napisów?
Byłbym bardzo wdzięczny :)
,,jenna isnt blind - no to chyba wiemy od początku xD'' - Głupota. Jak tak się okaże, że widzi, to chyba przestanę to oglądać.
Wrażenia po odcinku
-Mona to puste głupie COŚ, i każde słowo wychodzące z jej ust brzmi jak....fałszywe!
-Nawet gdyby Hanna przeczytała ten list od Caleba, wątpię, że by mu wybaczyła na tyle by pożegnać się przy autobusie...
-Ezra i Aria wpadli - NARESZCIE!!! xD xD
-Toby&Spence <3
-Ian, jest albo zupełnie niewinny, albo głupi, bo pojawia się w takich momentach że wszystkie podejrzenia ściąga !
-Melissa mi śmierdzi- w sensie oczywiście zamieszania w całą sprawę Alison.
-Kto nagrywał dziewczyny?? Ciekaaaawe xD
Następny odcinek finałowy pierwszej serii...
MAM NADZIEJĘ ŻE WRESZCIE COŚ SIĘ Wyjaśni!!! xD
@spyro0 http://www.tvsubtitles.net/episode-31494.html
Lucas wraca i nieźle namiesza;p. ciekawa jestem kto wziął klucz Ezry, albo bardziej po co on jest potrzebny A. odcinek taki sobie, już mam powoli dosyć zagadek. mam nadzieję że w finale sezonu coś się wyjaśni.
Też mam nadzieję, że się wyjaśni.
Może ten policjant faktycznie je śledził jako nastolatek? On jest młody i w którymś odcinku była mowa o tym, że od niedawna pracuje w policji i znał wcześniej dziewczyny.
Czy w książce tez był ten motyw z wcześniejszym śledzeniem?
moze to i on ale troszke to by bylo daremne, najlatwiejsze rozwiazanie, wstawic kogos nowego do serialu i go za wszystko obwinic :)
No, nie twierdzę, że by było :) Ale tak mi przyszło do głowy. On też nie jest znowu taki nowy, bo już wcześniej się pojawiał.
możliwe, bo po rozmowie Spencer z Tobym, pod jego domem, ten policjant Garrett powiedział do Spencer coś w stylu: jeśli śledzenie cie oczyści twoje imię, to lepiej żebym ja cię śledził, niż ktoś kto uważa cię za winną
mnie najbardziej rozwalił tekst " it's not like we invading Poland" co za pomysłowość scenarzystów lol ;]
podczas rozmowy wszystkich dziewczyn gdy Aria opowiada ze widziala zdjecie Ezy z ta Jackie czy jak ona tam miala :D
Mona przegięła!
Masakra że ten policjant nakrył E. i A. Niezłe kłopoty może mieć :/
A i ciekawe po co 'A' zabrał klucz spod wycieraczki Ezvry.
Ian jest coraz bardziej podejrzany wg mnie
Nie żeby jakoś uwielbiała Hannę i Caleba, ale Mona to prawdziwa sucz. Nagle zgrywa wielką przyjaciółkę która chce chronić Hanne :/
Tekst Arii o Calebie i Polsce: "He looked through your stuff, he didn't invade Poland." Podobało mi się, zarobiła u mnie plusa za wspomnienie naszego kraju ;)
Spence&Toby <3 Najlepsza scena odcinka to właśnie gdy Spence totalnie olała swoją rodzinkę i wybrała Toby'ego <3 Ale widać jak strasznie przykro mu było jak myślał że jednak pójdzie z matką. ;(;(
Dramaty Em mnie nie obchodzą, podobnie związek Arii i Ezry. Chociaż przyznam że podobało mi się jak założyli te torby papierowe na głowę i zrobili sobie fotkę ;)
Czyżby Ali zginęła bo wiedziała kto je obserwował? No i kto to mógł być? Ian raczej odpada, coś czuję że on jednak jest niewinny.
Dzięki wielkie za napisy^^
Ucieszyłem się gdy zobaczyłem Claire Holt. Mam nadzieję, że jej postać zostanie w serialu na dłużej - a może i nawiąże bliższe relację z Emily :)
Jak coś to napisy już są :D Wrzuciłam je też na mojego chomika ;) (kwiatuszekk14)
Jesli chodzi o oba promo to wydaje mi się że MEN IN BLACK to ten gliniarz , mówi ze nikt prócz niego nie wie gdzie sa ( czyżby porwał Spencer?) i wyciaga bron . Chyba że całkowicie jest to urwane z kontekstu i zlepione tak zeby wygladało ze to on jest facetem w czerni. Chociaz na obydwu promach widac że Spencer idzie do kościoła i tam ktos nia "rzuca" ,potrząsa i ona ucieka , chowa sie itp:P Mam nadzieje że to nie ją uśmiercą