To jakiś nowy sezon PLL? Bo nie wiem ;P
http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /Pretty+Dirty+Secrets,1998057
Też nie do końca rozumiem. Nowy odcinek PLL ma być 23 października - odcinek Hallowenowy. Do tego czasu w każdy wtorek będzie nowy odcinek Pretty Dirty Secrets. Akcja ma skupiać się na wydarzeniach pomiędzy letnim finałem "The Lady Killer", a wydarzeniami z odcinka Hallowen'owego.
Pierwszy odcinek trwa ponad minutę i jest na YouTube, ale po angielsku. Osoba, która wrzuciła będzie wrzucała każdy odcinek po premierze telewizyjnej. Myślę, że z napisami też zrobią :)
Po prostu wypuszczają taki mini serial żebyśmy nie stracili zainteresowania serialem podczas przerwy. Z tego co kojarzę odcinki mają być 5 minutowe.
Niestety takie zasady rządzą w amerykańskiej telewizji. Przede wszystkim produkcja serialu trochę trwa więc,aby nakręcić dodatkowe odcinki potrzebują mniej więcej dwóch miesięcy. Ponadto nie opłaca im się wynajmować studia do produkcji odcinków,które będę emitowane w porach gdy ominie ich badania pod względem oglądalności, targetu. Dodatkowo ramówka pewnie jest przepełniona więc na miejsce PLL na czas tzw. hiatus wejdzie inny serial i tak koło się zatacza.
Taka sama sytuacja, jak u nas z wakacjami, kiedy wszystkie seriale są przerywane. Tylko u nich w innych miesiącach i każdy serial ma taką przerwę w innym czasie.
I to nie jest głupie, a dokładnie przemyślane. Gdyby odcinek był zawsze raz w tygodniu to policz, jak szybko skończyłby się serial. A tak mogą na nim zarabiać nawet w przerwach, wszyscy czekają, aktorzy pojawiają się wszędzie, gdzie mogą, reklamy itd.