Hej :) Według strony ABC Family zaraz po odcinku summer finale ma wyjść serial
internetowy o nazwie Pretty Dirty Secrets. Będzie on leciał co tydzień do odcinka
Halloweenowego. Może wyjaśnią nam jakiś wątek? A może wręcz przeciwnie ^^.
Jak chcecie przeczytać o tym to : http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/blogs-
details/new-pretty-little-liars-web-series-pretty-dirty-secrets/1007954 tu jest więcej
informacji :)
http://www.filmweb.pl/serial/Słodkie+kłamstewka-2010-556945/discussion/spin-off+ -+bardzo+ciekawe,1993363
http://www.filmweb.pl/serial/Słodkie+kłamstewka-2010-556945/discussion/Spin-off, 1995636
http://www.filmweb.pl/serial/Słodkie+kłamstewka-2010-556945/discussion/Pretty+Di rty+Secrets ,1994015 :)
było,było,ale nadal mnie zastanawia w jakiej formie będziemy to oglądać u nas w Polsce ;(
Stacja CBS jak kręciła webepisodes: The Other Side (spin off Ghost Whisperer) to umieszczała je na oficjalnym kanale stacji. Nie mam pojęcia czy tak samo postąpi stacja ABC family.
no ja mam taki problem,że na ABCfamily nic nie umiem obejrzeć;/ żadnego tam u nich filmiku bo chyba w naszym kraju zablokowane ;/ ale mam nadzieje,że przynajmniej na youtube będzie z tłumaczeniem czy coś ;)
To samo mnie spotkało. Miałem problem ze stacją ABC family oraz Lifetime (chcialem obejrzeć promo The Client List). Najczęściej udawało mi się znaleźć oficjalny kanał na youtube - na którym również udostępniali takie filmiki na zabicie niecierpliwości. Słyszałem o programie, który utorował możliwość korzystanie z filmików na objętych zabezpieczeniami zagranicznych serwisach. Niemniej jednak nazwa wyleciała mi z głowy.
Podczas emisji II sezonu serialu Ghost Whisperer, stacja CBS wraz z twórcami wyprodukowywała równowcześnie The Other Side. Główny bohater pierwszego sezonu The Other Side pojawia się w finale II sezonu oraz SPOILER przechodzi na tamtą stronę w 16 odcinku III sezonu przy pomocy Melindy Gordon. Pod koniec IV sezonu Ghost Whisperer ( odcinek 23) pojawiają się bohaterowie z kolejnego sezonu The Other Side.;)
Link do pierwszego odcinka http://www.youtube.com/watch?v=roNjNTsw5T0
Na przełomie 2009r. na świat przyszła podwójna seria komiksów,gdzie głównym wątkiem były przygody Melindy Gordon: Licząca V numerów seria niosąca nazwę "Ghost Whisperer:The Haunted" oraz licząca IV numery seria "Ghost Whisperer:The Muse".
Jestem po "przeczytaniu" I-ego numeru "Ghost Whisperer:The Haunted i jestem zmuszony przyznać,iż jestem pod wielkim wrażeniem(aż łezka kręci się koło oczka),bardzo mnie wciągnęło(już się nie mogę doczekać kiedy doczytam reszty). Gdy ujrzałem Melindę,Jima,Profesora Rick'a to od razu bezapelacyjnie na mojej twarzy pojawił się uśmiech radości.
Ostatnio odnalazłem w internecie. Stronkę autorstwa osoby,która była przy kręceniu odcinków GW. Pracowała w studiu. Na stronie umieściła bardzo ciekawe intereaktywne podstrony. Najciekawszą dla mnie był internetowy pamiętnik Melindy (ze zdjęciami).
W materiałach znajdziemy ciekawostki,sceny nieużyte w serialu,w raz z nią wejdziemy na scenografię GW. Zaprowadzi nas do zakamarków domu Melindy i Jim'a,sklepu
http://ghostwhisperer.tumblr.com/archive .
Ponadto pojawiło się pełno książek dotyczących przygód Melindy przy boku Jim'a.
Wybaczcie za mega offtopic.
Dzięki wielkie za bogate wyjaśnienie i inne cenne informacje;)
A ta strona z materiałami i ciekawostkami po prostu świetna;))) Więcej seriali powinno coś takiego mieć;)))
Oglądałeś może El Barco - Statek, hiszpański serial??
Bardzo się cieszę,że mogłem pomóc;) Zawsze możesz mnie się o wszystko zapytać dot. Ghost Whisperer. Jako fan jestem kopalnią szczegółów i dodatków do serialu.;)
Twórcy Ghost Whisperer bardzo uważnie brali sobie do serca uwagi widzów, starali się poprzez takie interaktywne dodatki urozmaicić przygodę z serialem (a przy tym zebrać większą rzeszę przed telewizorem). Udało im się rekordowa oglądalność serialu eskalowała się w 10-11 mln widzów.
Wstyd się przyznać ale po kwadransie wyłączyłem pilotażowy odcinek. Może kiedyś się zbiorę na siłę i obejrzę chociaż pierwszy odcinek.;)
Jak Ci się podobał pierwszy webepisode spin off: The other side.;)?
Na pewno bardziej niż webepisode PLL;D Zaciekawił mnie i muszę oglądnąć resztę odcinków;)
Co do El Barco to nie masz co się przejmować, bo sama byłam zawiedziona pierwszym odcinkiem.Ciągła się bez sensu ta akcja na przystani, nuda na potęgę, potem się rozkręca. nie wiem jak można było taki słaby pierwszy odcinek zrobić. Na szczęście potem jest tylko lepiej. Polecam, bo ma fajny klimat i nie jest taki prosty w odbiorze. No i podobnie jak w Internacie narratorem jest mała dziewczynka, przyjemnie się jej słucha;) Polecam serialik:)
Dzięki za pomoc, jak się uporam z El Barco to sięgnę jeszcze raz do GW, żeby oglądnąć go jeszcze raz, bo mam też luki w niektórych odcinkach. Wiesz co fajnie, że twórcy tak dbali o widzów i liczyli się z ich zdaniem nie to co w PLL czy TVD. Dla mnie mogli by jeszcze zrobić jakiś ja wiem blog czy coś z jej stylizacjami, bo miała szałowe;D Nawet o taki szczegół potrafili zadbać jak jej ciuchy, przez to była jeszcze bardziej wyjątkowo postacią;)
Zawsze staram się obejrzeć chociaż pół sezonu i zdecydować czy dalej jest sens śledzenia losów bohaterów. Piloty zazwyczaj wypadają blado przed dalszymi odcinkami;)
Cała garderoba Melindy wraz z dodatkami i biżuterią w I sezonie wyniosła koszty ok. 60 000 $. Następnie wszystkie kreacje zostały wystawione na aukcje a dochód z nich przeznaczony został na cele charytatywne.
Kreacje na prawdę były dopięte na ostatni guzik. Najbardziej gustowne i zarazem idealny dopasowane -wg mnie- wszelkie elementy stroju i fryzury to wizerunek Melindy w II sezonie. Choć jestem przedstawicielem płci męskiej to strasznie jestem pod podziwem całej gammy tych sukieneczek,płaszczy, topów i wiele innych: takie nienachalnie pociągające. Kolor włosów i zmiana zaczesanie(raz loki,raz proste,raz kok) coś cudownego. Kozaczki też są godne uwagi. Melinda ma doskonały gust, nienachalny pociągające rozkloszowane sukienki ;) Same stylizacje powinny otrzymać jakąś nagrodę w kostiumografii;) Każdy jej zazdrości pokaźnej garderoby. Jennifer Love Hewitt w jednym z wywiadów powiedziała,że Melinda w ten sposób rekompensuje sobie życie w małym miasteczku. Poprzez stroje wyraża swoją indywidualność oraz wyjątkowość. Jej zdaniem oprócz tego,że Melinda jest wzorem do naśladowania, to czasem J.L.Hewitt miała wrażenie,że zamknięto niewinną 9 letnią dziewczyną w ciele dorosłej kobiety. Cudowna kreacja postaci.
No tak co do garderoby to już chyba nic nie muszę dodawać;D Mnie też zachwyciła praktycznie każda jej stylizacja. A wiesz, że też pomyślałam, że fajnie by było wystawić to na aukcji??Oczywiście jakbym miała tyle kasy to kupiłabym całą;D I żebyś wiedział, że powinni dostać jakąś nagrodę za kostiumy! Mnie też zachwycił jej sklep, coś pięknego. No i zapomniałabym o domu, który z każdym sezonem był bardziej umeblowany, tak jak w rzeczywistości. Nabierał duszy z coraz dłuższym pobytem tam Melindy. Wiesz coś w tym jest, że mała dziewczynka była uwięziona w ciele dorosłej kobiety, ona miała taki delikatny urok, była też dziecięco ufna i zawsze praktycznie wierzyła, że człowieka można uratować;)
Od początku serialu urzekł mi ten na pozór nic nie wyróżniający się dom Mel&jim'a. Wszystko było umeblowane, udekorowane z wyczuciem. Te dodatki, żywe kolory a przede wszystkim było można odczuć te ciepło z tych pomieszczeń. Kolejna zasługa Jennifer oraz David'a. Przez przypadek trafiłem na angielskojęzyczną stronę architekta,który na podstawie seriali tworzy plan mieszkania/domu. W jego "portfolio" również widniał plan domu naszej ulubionej telewizyjnej pary.
http://www.fantasyfloorplans.com/Fantasy-Floorplan-for-Ghost-Whisperer-Residence -of-Melinda-Gordon-Jim-Clancy-1st-Floor-13x19-Archival-Blueprint.html
http://www.youtube.com/watch?v=dPVYBj626Co&list=UU4-wsqL8VTgaYPrx43KIhVA&index=2 7&feature=plcp
Dom Melindy jest umieszczony w UNIVERSAL STUDIO-Hollywood na ulicy Wiązków (Elm street) http://www.thestudiotour.com/ush/backlot/street_elm.shtml
Już nie wspominajac o najlepszej parze na małym ekranie. Mieliśmy okazje także zobaczyć idealny związek dwóch ludzi;) W moim przypadku doceniam ich jeszcze bardziej od tamtej pory;) Tyle przeszli przez te inspirujące,ciekawe życie;D Miłość,która ich łączy jest przepiękna i promienieje ciepłem oraz prawdą,nawzajem chłonęli słowa partnera. W ich związku można było znaleźć wszystkie elementy najpiękniejszej relacji dwojga ludzi: miłość,zaufanie,zrozumienie,wiara w siebie nawzajem. Życzę sobie i wszystkim tutaj na forum znaleźć taką miłość:Jim/Mel;)
Uwierzysz,że wszystko tak się zaczęło:
http://www.youtube.com/watch?v=EvdaaCx6XCI
Obiło mi się o uszy,że w hiszpańscy producenci robią przymiarki do hiszpańskiej wersji Zaklinacza Dusz. Bardzo ciekawi mnie ten zamysł ale budzą się u mnie obawy,że nikt nie przebije doskonałej kreacji Jennifer Love Hewitt i David Conrad. Ich chemia była wyczuwalna przez ekran telewizora,a łzy Jennifer z podwójną siłą działały na ludzką duszę. Jestem zainteresowany jakie Wy macie o tym zdanie.
Wybacz za Offtop ale o tym serialu mogę gadać godzinami xD
Zły link CI wrzuciłem;/
To ten właściwy;)
http://www.youtube.com/watch?v=-4ag3AzpWuo&feature=related
Heh wiem, widać, że to Twoja pasja i dobrze;)
Co do ich pary to zgadzam się, tworzyli taki partnerski związek. Wiesz może Ci podpadnę teraz, ale mnie dopiero później Me przekonała do tego, że równie mocno kocha Jima jak on ją. Na początku jak zaczęłam to oglądać to właśnie widziałam, że on ją kocha bardziej niż ona jego. Później dopiero zauważyłam, że ona też go tak mocno kocha. Wiesz tu chyba sama Jennifer włożyła wkład w tę role, bo widać jej zaangażowanie.
Co do hiszpańskiej wersji to też jestem ciekawa jej tym bardziej, że hiszpańskie seriale mają taki swój urok i klimat. Na pewno nie będzie taki jak amerykańska wersja, ale jeśli by poszli właśnie w stronę ich klimatu rodzinnego to myślę, że wyszło by całkiem przyzwoicie, bo nie zmałpowane tylko trochę inne, w swoim stylu;) Mam nadzieję, że zrozumiałeś chaos moich myśli;D
Też sobie życzyłabym takiego faceta jakim był Jim, że kochał ją za to jaka była i szanował i wspierał jej "inność";)
Nie popadłaś;) Nie mam nic przeciwko odmiennemu zdania;) Zawsze przez nią następuje żywa dyskusja;)
Rozumiem;) Właśnie ten hiszpański klimat serialu nie można oddać na papierze;)
Dlatego przyjemnie sie z Tobą rozmawia;)
Ja ogólnie lubię seriale ,które mają swój niepowtarzalny klimat. Jaki to jest klimat zależy oczywiście od gatunku serialu. Ja mam tyle ich do nadrobienia, że nie wiem kiedy mi w końcu czasu wystarczy na to wszystko;)
Dokładnie, własny odrębny styl to połowa sukcesu serialu.;) Po prostu musi się czymś wyróżniać;) Walczyć z oklepanymi schematami i motywami;)
Na razie muszę się ograniczać z serialami. Walczę z nałogiem. Choć czekam z niecierpliwością na najnowszy odcinek Castle.;)
Dokładnie, być inny niż wszystkie;) Oj ja też od kiedy zaczęłam oglądać Castle;))) Ja jeszcze czekam na Bones;) To śmiesznie brzmi, że można się uzależnić od seriali, ale tak jest! Człowiek tak się wciągnie, że z utęsknieniem nie może się doczekać kolejnego odcinka!;)
Na pewno będzie można ściągnąć z torrentów i sądzę, że na i i t v też opublikują ;]
już próbowałam na oficjalnej stronie abc ale mimo że jest to serial internetowy przez internet można go oglądać tylko w stanach
odcinek jest na youtube i trwa troszke więcej niż minute ;(( jestem mega zawiedziony ;/
gdzie moge zobaczyc 1 odcinek i kiedy wychodzi nastepny? moglby ktos wstawic link?
Brudne sekretciki to jakiś bzdet, mi wyglada to na scenki które nie zmieściły się w serialu, bo co ma wnosić np ta rozmowa Jansona z Cece ?
wiedzielismy bo przeciez CeCe sie tym chwaliła przed kłamczuchami, że ja Janson unika.. ,, dla mnie dlatego to wyglądalo jak wycięta scenka z odcinka która sie nie zmiescila.. ciekawe, czy nie mogli tak od razu, że będa scenki nie pokazane w serialu.. kto uwierzy, że to jakies specjalnie extra nowosci nakręcone z myślą o fanach...