Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Z ciekawości sprawdziłam w jakim wieku są aktorzy z PLL. Zdziwiło mnie, że Ezra jest w
rzeczywistości rok młodszy od Spencer. I mega zdziwienie - aktorka grająca Alison urodziła
się w 1996 roku, więc jest 7 lat młodsza od Arii i Hanny, 9 lat młodsza od Emily i aż 11 lat
młodsza od Spencer! W ogóle Spencer od początku wyglądała mi na kogoś, kto już dawno
skończył szkołę i zdziwiło mnie, że jest uczennicą liceum. Z kolei między Ezrą a Arią są w
rzeczywistości tylko 3 lata różnicy, a w serialu ona jest licealistką, a on świeżo upieczonym
nauczycielem.

CzerwonyKaktus

mnie to nie zdziwilo wystarczy na nich spojrzec zeby zobaczyc ze to dwudziesto-paro letnie aktorki a nie 16-sto latki. Smiesznie to troche wyglada i sprawia ze seriale tego typu sa mniej przekonujace ale wiadomo ze dzieci by nie zatrudnili. Swoja droga gdyby dziewczyny naprawde mialy te 16 lat to ogladanie zwiazku Arii i Ezry bylo by dosc niesmaczne :) Wszystkie amerykanskie seriale o nastolatkach to w rzeczywistosci 20/30-sto letni aktorzy. Nie dziwne ze nastolatki tak szybko dorastaja jak maja takie wzory w telewizji i dziwia sie dlaczego same tak nie wygladaja. Trzeba pamietac ze to tylko aktorzy

CzerwonyKaktus

Bianca Lawson (Maya) ma 33 lata, a gra 16/17-letnią dziewczynę :D

CzerwonyKaktus

a np. mama Arii jest od niej tylko 13 lat starsza (patrząc na rzeczywiste fakty, nie serialowe ;))

z tą Biancą Lawson (Mayą), to faktycznie odlecieli. ale trzeba przyznać, że ona wygląda bardzo młodo, do tego odpowiednie ciuchy i może grać licealistkę/studentkę.

ocenił(a) serial na 10
CzerwonyKaktus

w kazdym serialu licealistów graja ludzie dorosli , to samo jest w 90210, Jane By Design, Hellcats i wielu innych.

MsNaty

Hellcats było o studentach, nie licealistach :P

CzerwonyKaktus

Standard w amerykańskich serialach. Jak byłam mała to wyobrażałam sobie, że w liceum będę już nie wiadomo jak dorosła z "dorosłymi" problemami, właśnie przez te seriale... ale faktem jest, że oglądac 16-to latki na ekranie byłoby beznadziejnie, a tak myślę twórcy mogą trafic też do troszkę starszych widzów (mnie na przykład), a nie tylko do gimnazjalistów.

ocenił(a) serial na 7
lot_of_bananas

W parodiach sie z tego zawsze wysmiewaja.
Nie pojmuje dlaczego nie moga dac mlodszych aktorow
lub obsadzic serial w "starszych" realiach, co by sie stalo gdyby serial toczyl sie na ... studiach?

lot_of_bananas

No ja też, i że będę wyglądać na nie wiadomo jak dorosłą, hahaahahah :D

lot_of_bananas

W jakimś serialu grali nastoletni aktorzy. Teraz już nie pamiętam, w którym, ale było to podawane jako sensacja :D.

Aguslava

skins (kumple )

CzerwonyKaktus

Gdy oglądałam 1. odcinek, to w pierwszej chwili pomyślałam, że Spencer to starsza siostra Hanny, Mony albo jakiejś ich koleżanki.