Czy to Aria jest ''A''?! Ponoć ''A'' miał być przebrany za czarnego łabędzia!!! http://spoilery.fan-
strefa.pl/wp-content/uploads/2012/03/arr.jpg
Ja tam się zastanawiam jak oni mogą normalnie spać w domach gdzie każdy może wejść i się włamać... baa do tego rodzice spencer chyba mieszkają w innym domu niż spence xD
Bezndzieja!! SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILERS - Mona jest A?? Podejrzewałam,że ona możebyć A, ale miałam nadzieje, że jest inaczej. Jak dla mnie to schrzanili. I zapowiada się trzeci sezon ;o.
Spoiler!!
3 sezon był już zapowiedziany.
w książce A była Mona, co było zaskoczeniem bo twórcy mówili, że nie beda wiernie odwzorowywać książki... ale dobrze, że zabili Mayę, nigdy jej nie lubiłam... ;D
SPOILER
No wiem jak było w książce, a wypowiedzi twórców nie czytam,więc miałam nadzieję, że będzie to ktoś inny ;< Ale w sumie to chyba nie do końca Mona jest A, mam wrażenie, że ona tylko była pionkiem prawdziwej A, bo pod koniec w psychiatryku ona mówiła do kogoś "Zrobiłam wszystko co mi kazałeś/aś". Nie wiem już... No ja wolałam Mayę niż Paige na przykład! Nie znoszę tej Paige, nie dość że brzydka to jeszcze tępa. Najlepsza z dziewczyn Emily była Samara, szkoda, że jej już nie ma.
Nie jest brzydka. No co Ty XD
SPOJLER cd
Kiedyś czytałam (chyba na facebooku oficjalnym), że prawdziwą A może być Alison. Tylko skąd Alison, przecież nie zyje? No niyb tak, ale miło by było, gdyby znalezione ciało Alison okazalo się kimś innym (przekupiony koroner, sfałszowane badania itp) a prawdziwa Alison nadal żyje i kontynuuję zabawę A, która przecież kiedyś ją też tam dręczyła... motyw jak w pile... ;D wiesz o co chodzi ;p
no i ten czerwony płaszczyk w scenie z Moną.... Alison, co nie? tzn ta czarnowłosa Alison ;p
no a jeszcze motyw z Jenna jak wkopała pana policjanta, ona też jest podejrzana, ma motyw ;D
zaraz się dowiemy bo trzeci sezon jest w przygotowaniu ;D
No może nie jest strasznie brzydka,ale ma taką irytującą urodę (mnie przynajmniej działa na nerwy jej mimika i głos) :D.
SPOILER
Właśnie!! Zapomniałam o tym płaszczu czerwonym całkiem. No myślę, że to Vivien mogłaby być A. Może Alison zmieniła tożsamość, bo chciała umrzeć jako Ali i prowadzić inne życie? Może to wszystko było ukartowane od początku i Ali jest A, uśmierciła siebie (tak jak mówisz, przekupiony koroner itp.). Wzięła sobie pomocników takich jak Mona (myślę, ze Melissa, Jenna i inni też mogą być pomocnikami A.) i męczy dziewczyny. Tylko jaki w tym cel? Nie wiem, Alison lubiła gierki w końcu? To byłoby coś, dobrze to pomyślałaś :D
teraz widzę,ze po tej akcji z płaszczem w finale wszyscy spekulują,że Aria może być A.
Hmm ja osobiście nie wierze,żeby któraś z głównych bohaterek była A.
Dla mnie to nie miałoby sensu.
Mona powiedziała do Arii ''Big A' bo jej imię zaczyna się na literę A,a w czołówce Aria robi na końcu ''shhh' moim zdaniem dlatego,bo one przecież ukrywały,że A do nich pisze i je zastrasza.
SPOILER
Ja w sumie nie zdziwiłabym się gdyby Aria była "A". Od początku taka niepozorna, jednak - nie odpowiada mi takie rozwiązanie, jest moją ulubioną postacią. Moim zdaniem ta osoba w czerwonym płaszczu to Vivian - siostra bliźniaczka Alison, którą zabiła bo nie wiem, była chora psychicznie. Takie rozwiązanie byłoby całkiem ciekawe ;)
wiemz e pisze w zlym temacie ale czy ktos z was wie skad siostra hanny kate miala ta wielka blizne?????? bylo o tym w ksiazkach??
ja nie wiem.......
ale tez mam pytanie.
Myslicie,ze przemowa Jenny w 1x08 na uroczystosci byla szczera?
no w sumie racja ;:P
i zastanawia mnie jeszcze jeden tekst z tego odcinka.Jenny do Spencer ''czy dlatego jedna z was zrobiła to,co zrobiła?''
......
Jeśli głównym A lub jakimkolwiek będzie Ali to będę bardzo zawiedziona, do tej pory uważałam go jako najlepszy jaki oglądałam a pójście w stronę książki to pójście na skróty, nikt nie będzie zaskoczony bo większość ludzi czytała książkę albo wie jak się kończy.
Każdy będzie lepszy niż Ali czy jej bliźniaczka (mam nadzieję, ze motyw z bliźniaczką Al się nie pojawi)
A mnie się jednak wydaje że się pojawi , oni nie bedą w stanie wymyśleć czegoś lepszego bo za bardzo to jest zagmatwane juz , chociaz byłabym bardzo zawiedziona gdyby tak było ze ali jest A lub ta cała bliźniaczka. Wedlug mnie najbarziej zaskakujące rozwiązanie to żeby Aria była A .
nawet kiedyś na Twitterze Marlene na pytanie o sukienkę Arii z balu maskowego odpowiedziała, że "wszystko kryje się det'A'lach".
Łabędzia przecież widzieliśmy, dziewczyny ją goniły na balu. To jest zapewne osoba z którą rozmawiała Jenna. W pierwszym odcinku 3 sezonu Lucas chyba z nią rozmawiał (gdy dziewczyny stały w kolejce, w szkole) . Całkiem możliwe, że ona też jest w grupie A :>
Hm wszystko kryje sie w detAlach czyli trzeba jeszcze uważniej ogladać niz dotychczas ;))
a może każą nam skupić się na detAlach, abyśmy byli zaskoczeni jak banalna jest prawda?
Doszukujemy się innych rzeczy, bo uważamy to za zbyt proste, a może faktycznie tak być. Moim skromnym zdaniem Garret, Melissa i Jenna mieli powód do zabicia Alisson. Tak samo jak Lucas, Mona i tajemniczy łabędź mogą być A. Wszystko idealnie nam pasuje, jednak w to nie wierzymy. To tylko moja koncepcja, byłabym bardzo zaskoczona jeżeli na prawdę coś przeoczyliśmy :D
Ale wlasnie moze o to im chodzi bo tak jak mowisz wydaje nam sie zbyt proste a proste rozwiazania sa czasami najlepsze :D tez twierdze,ze mieli powod ale teraz sama nie wiem tyle osob wydaje sie podejrzanych ,ze juz myla mi sie kto jest podejrzany a kto nie.Chyba zaczynam podejrzewac wszystkich.
No i to chyba było celem twórców serialu :D moim zdaniem bezsensu by było jakby był to ktoś z całkiem innej beczki. Najpierw podsuwają nam postacie, które na prawdę mogły to zrobić i są na to dowody (z resztą w realnym świecie od razu byliby podejrzani), a następnie osobę która nie wiadomo dlaczego to zrobiła, ale oczywiście oni coś wymyślą :D
no własnie takze ja licze,ze godnie zakoncza serial i A okaże sie kims kogo znamy ;)
Większość osób będzie zawiedziona takim zakończeniem, bo dla nich każdy jest podejrzany. Moim zdaniem to wszystko ma sens, ale znając wyobraźnie twórców się mylę :)
Niekoniecznie.. Zobaczymy jak to wszystko się wyjaśni, bo w ślepo nie będę mówić :D