Hej wszystkim,
postanowiłem zrobić mały research w poszukiwaniu spoilerów i oto, co udało mi się znaleźć. Nie wiem ile z nich jest prawdą, niektóre brzmią tak absurdalnie, jednak jest jeden, który został podobno oficjalnie potwierdzony przez Marlene.
-CeCe wie wszystko
-Wren postrzelił Ezrę w NYC (to już nie Szona)
-Maya żyje (ten spoiler jest chyba najbardziej popularny)
-Maya była w domku Spencer, w noc, w którą podłożono tam ogień.
-CeCe zabiła Monę
-Aria była pacjentką Radley zanim poznała dziewczyny
-Nie zobaczymy kłamczuch idących do college'u.
-Maya i Szona to siostry.
-Jedna z kłamczuch umrze do końca serialu (Alison - zwiastuje to podobno odcinek świąteczny)
-Jason uderzył Alison kamieniem.
-CeCe ma bliźniaczkę, Courtney.
-W pociągu były 3 królowe kier - Melissa, Wilden i CeCe (serio, oni chcą jeszcze wracać do tego wątku)
-Bethany zabiła Mrs. D
-Bethany jest powiązana z Jessicą, rodziną Spencer i... rodziną Arii.
-Spencer jest adoptowana
-Hanna pierwsza dowie się, kto zabił Monę.
-Noel jest w A-teamie, by pomóc Alison.
-Jenna była osobą, która nosiła maskę Emily w jednym z odcinków.
-CeCe wjechała autem w dom Emily.
-Ezra i Aria wezmą ślub! (POTWIERDZONE)
-Emily się zacznie z powrotem interesować chłopcami.
-Aria zajdzie w ciążę jako pierwsza z kłamczuch
-Alison będzie całować się z Calebem.
-Melissa ma wrócić w 5x22
-Black Widow to Courtney i ma zginąć pod koniec 5 sezonu. Jest fragment scenariusza (ciekawe czy prawdziwy i wiarygodny), jak dziewczyny dopadają ją, zdejmują tę spaloną maskę i odkrywają, że to właśnie bliźniaczka Cecylii.
-Grunwald jest babcią Alison.
-Wren widział, jak CeCe zabija Wildena i zadzwonił na policję.
-I uwaga, uwaga - będziemy mieli geja w Rosewood! To Jonny! Będzie blisko Spencer po to, żeby później móc zbliżyć się do Tobiego, bo ma na niego oko (uwierzcie mi, padłem jak to przeczytałem)
-Matka Mony podzieli los swojej córki.
-Maya powróci do Rosewood
-Szona nigdy nie była -A.
-Ashley wyjdzie za mąż.
-Hanna będzie podejrzewać ciążę
-Hanna zostanie skazana za zabójstwo Mony (WTF?!)
-Albo Jessica, albo Wren odpowiada za śmierć Marion.
Sami widzicie, niektóre spoilery brzmią tak absurdalnie, aczkolwiek ten o Jonnym i jego miłości do Tobiasza rozwalił mnie całkowicie, podobnież jak ciąża Arii i ślub Ezrii. Alison mogliby wreszcie uśmiercić, a w to, że Maya żyje, wierzę od dawna i jej powrót nie zrobi na mnie większego wrażenia.
Zaznaczam, że wszystkie spoilery, poza jednym, o ślubie, są niepotwierdzone, aczkolwiek część z nich pewnie jest prawdziwa.
Co myślicie?
dla mnie praktycznie każdy z nich brzmi absurdalnie, Maya żyje, Jonny zauroczony Tobym, Alison będzie się całować z Calebem, Aria pacjentką Radley zanim poznała dziewczyny, WTF XDDDD
no ale to PLL, nie będę zdziwiony gdy większość z nich się sprawdzi, serio.
Hahah, mam kolejne spoilery
-Aria wróci do Radley w 6 sezonie
-będzie przerwa czasowa między 5 i 6 sezonem (hm?)
-Jessica zapłaciła CeCe by zabić Wildena
-Maya była w A-teamie zanim zaginęła
-Maya uratowała dziewczyny w noc pożaru
-Szona podłożyła wtedy ogień
-Jenna wysadziła dom Tobiasza.
-Oficjalnie w A-teamie są Wren, Mike, CeCe, Paige, Courtney i Melissa.
-Alison zabije Melissę.
Niech oni się określą, kto w końcu jest kim. Szona nie była -A, ale jakiś zakapturzony ktoś podpalił ten domek i to ma być ona, zakapturzone coś w NYC okazało się właśnie Szoną w premierowym odcinku 5A, a teraz się okazuje, że to niby był Wren. Ludzie..
-Spencer zabiła Sarę Harvey
-Emily uderzyła Bethany
-Bethany żyje
Szkoda, że nie ma tu możliwości edycji postów, bo aktualizowałbym na bieżąco.
A co tam, wróćmy do odcinka z drugiego sezonu, przecież wcale już nie mamy 8738647836478 innych wątków, którymi można by się zająć :D ale w te spoilery z Mayą, Shaną i powiązaniami Bethany z rodziną Arii wierzę, sama też się na nie kilka razy natknęłam
Też mam garść absurdalnych spojlerów, tym razem z brazylijskiej strony. :D
- Ezra, Mona i Toby nigdy nie opuścili A-Teamu
- Spencer uderzyła Bethany kamieniem w TĘ noc
- Ali miała romans z Jenną, kiedy się ukrywała (...proszę, nie)
- Dziecko, którego spodziewała się Melissa, było Toby'ego
- Ian miał romans z Ashley
- To Toby zabił swoją matkę
- Aria jest częścią A-Teamu, dołączyła w tajemnicy przed dziewczynami tylko po to, by dowiedzieć się, kto jest Big A
- Spencer i Maya znały się jeszcze nim Maya wprowadziła się do Rosewood
- Ojciec Alison molestował ją, dlatego Jason go nienawidzi
- Travis jest częścią A-Teamu (serio, ktoś jeszcze pamięta o Travisie?)
- Mona od czwartego sezonu przygotowywała się do upozorowania swojej śmierci, by móc odejść z A-Teamu
- Osobą, która pomagała Monie i która jest na nagraniu, to Sydney
Teraz nieco bardziej realne spojlery:
- Alison zostaje uznana winną, a Kłamczuchy zostają aresztowane za współudział
- A porywa dziewczyny (bez Alison), kiedy te są transportowane do więzienia i ogłusza je
- Istnieje nagranie z porwania i Caleb wykorzystuje swoje hakerskie czary, żeby pomóc policji ustalić ostatnie miejsce, w którym widziano samochód. Policja ustala, że jakaś stodoła jest częścią kryjówki A
- Dziewczyny budzą się w realnych rozmiarów domku dla lalek, wszędzie są kamery
- Mona żyje i także jest w domku dla lalek. Udaje Alison, nosi jej maskę, blond perukę i ubrania Alison z nocy jej zaginięcia. Wyjawia dziewczynom, że przez cały czas była więziona i zmuszana do "zabawy"
- A chce, by dziewczyny także w tym uczestniczyły i zmusza je do odgrywania scenek, np. planowania studniówki, jakby używało ich jako żywych lalek
- A kontroluje dziewczyny przez zamykanie ich w pokojach, a jeśli coś nie idzie po myśli A, rozlega się głośny dzwonek
- Spencer rozszyfrowuje anagram, rozwiązaniem jest "Charles". Spencer wierzy, że tak ma na imię A i przez to dziewczyny myślą, że główne A jest mężczyzną
- Mona i Spencer współpracują i opracowują plan wyłączenia prądu w "domku dla lalek". Udaje im się, jednak okazuje się, że są otoczone płotem i nie mogą się wydostać
- Spencer i Toby nie zrywają. Toby uznaje, że Spencer jest dla niego ważniejsza niż bycie policjantem
- Mike jest niewinny (niespodzianka)
- Nigdy nie dowiemy się, kto lub co było w beczce, bo było w stanie zbyt zaawansowanego rozkładu. Widocznie policja w Rosewood nie odblokowała achievmentu "badaj DNA"
- Paige ani Cece nie pojawią się w nadchodzących odcinkach
- W kolejnym odcinku Hanna dochodzi do wniosku, że nie ma żadnego talentu do zaprezentowania na konkursie piękności, więc Emily uczy ją kilku kroków tanecznych. Emily i Hanna tańczą uwodzicielsko do "Bang Bang" Jessie J, a trenerka Hanny mówi jej, że Hanna nie nadaje się do tego typu konkursów
Z innego źródła, ale niepokojąco podobne!:
- Odcinek finałowy zaczyna się od wyroku skazującego dla Ali i Kłamczuch
- Gdy dziewczyny jadą vanem do więzienia, wjeżdża w nie samochód. Tracą przytomność, a ktoś w czarnych rękawiczkach wyciąga je z vana
- Budzą się w dużym domku dla lalek, wszędzie są kamery, w oddali widzą kogoś w masce Ali, blond peruce i jej ubraniach z TAMTEJ nocy
- Gdy podchodzą bliżej okazuje się, że to martwa Mona
- Dziewczyny zmuszane są do odgrywania scenek
- Anagram to nie "Charles", a "N.A.T. Club"
- Okazuje się, że opowieść Alison o bliźniaczkach to historia Pani D i Marion Cavanaugh. Pani D dźgnęła Marion nożem, gdy były dziećmi
- Jest zasugerowane, że Bethany to córka Marion
- Marion i Bethany były razem w Radley. Alison lub jej matka wypchnęła ją z okna, co widziała Bethany. Wtedy Pani D robi jej pranie mózgu i nawiązuje romans z jej ojcem, by przekupować ją prezentami
- Bethany ucieka z Radley i postanawia zabić kogoś ważnego dla Pani D, dlatego ta była tak zaniepokojona i chciała, by Alison została w domu. To Bethany uderzyła Ali kamieniem
- Myśląc, że Ali nie żyje, Pani D zaczyna ją zakopywać, by chronić Bethany i siebie
- N.A.T Club ma filmik z nocy śmierci Marion, Toby go znajduje i szuka zemsty
- Dziewczyny są torturowane przez A, ponieważ każda z nich wie coś o nocy zaginięcia Ali, jednak one same tego nie pamiętają. Zobaczymy tylko część tego, ale ta historia powróci w pierwszym odcinku szóstego sezonu
- Czarna Wdowa jest dobra i stoi po stronie Kłamczuch
- Czarną Wdową okaże się Ashley i to ona zdemaskuje A - Toby'ego. Jednak zobaczą to tylko widzowie
- To Toby zamknął dziewczyny w domku dla lalek, ponieważ w historii bliźniaczek bawiły się one lalkami
- Osobą, o której mówił Keegan Allen (że widzieliśmy ją od samego początku i że wszystko nabierze sensu) jest Toby - to on łączy Bethany, Panią D i Radley
To z tym domkiem dla lalek brzmi jak niskobudżetowy horror typu Cube;P Nie wiem, czy producenci porwą się na coś takiego, chociaż mogłoby to być ciekawe.
Te pierwsze spojlery brzmią rzeczywiście absurdalnie i wyglądają, jakby je sobie ktoś po prostu wymyślił i to ktoś z niepokojącą wyobraźnią.
Nie widzę jakoś Toby'ego jako A, to by było zbyt oczywiste zważywszy na to, że to właśnie Keegan opowiadał o A w wywiadzie. Mam wrażenie, że to też ktoś zmyślił ze względu na tę jego wypowiedź.
Zastanawia mnie też dlaczego to Marion miałaby trafić do Radley, skoro to niby Jessica ją dźgnęła nożem, no i od kiedy to matka z córką zawsze trafiają razem do psychiatryka? Ogólnie nie wierzę w te pokrewieństwa, to już nadinterpretacja. Jakby chciano z tego zrobić brazylijską telenowelę, gdzie każdy z każdym jest spokrewniony albo uprawia seks, albo jedno i drugie.
Z tym domkiem dla lalek, naprawdę ciekawe :D gdyby rzeczywiście zdecydowali się na coś takiego, przywołaliby klimat starego PLL z 1 i 2 sezonu, chociaż znając ich logikę to nie spodziewajmy się wielkiego szoku... Wczoraj na Wetpaint czytałem wywiad z aktorem grającym Mike'a. Mówi w nim, że to będzie najbardziej szokujący finał od zawsze. - cóż, każdy finał ma być wielce szokujący i bardziej przerażający od poprzednich, a z każdym kolejnym jest coraz gorzej i bardziej abstrakcyjnie.
Weishenne, te pierwsze spojlery z Twojej listy wygrzebałaś nie wiem skąd xD wszystko brzmi tak idiotycznie, że aż śmiesznie. Alison była molestowana przez ojca i dlatego Jason go nienawidzi. A co ma piernik do wiatraka? W sumie, jak tak bardzo mu przeszkadzał, to też mógł go zabić, w tym mieście zabójstwo, to chyba jedyna rzecz, która nie jest karana... Wiele wyjaśnia fakt, że pochodzą ze stron brazylijskich xD
Reszta brzmi dosyć sensownie, choć w Tobiasza jako główne -A nie wierzę. Ashley mogłaby być czarną wdową, gdyby faktycznie oznaczało, że BW jest "tą dobrą" - ja cały czas pamiętam, że niby bylo gdzieś potwierdzone, że Black Widow to także Big -A. Nie wiem ile w tym prawdy, bo ktoś kiedyś tu przytoczył jakiegoś tweeta Marleny, że "BV is endgame". Czyli może być to również wróg -A.
Bethany to córka Marion? Ja widziałem gdzieś (i to parokrotnie), że Bethany była siostrą Wrena, na innych, że jakoś spowinowacona z DiLaurentisami i rodziną Montgomery. Jednak najczęściej pojawiające się spoilery to właśnie te o tym, że Maya i Bethany żyją, a CeCe ma bliźniaczkę, która stoi za tym wszystkim. Bez sensu.
Te brazylijskie spojlery były opisane jako "POTWIERDZONE I PRAWDZIWE!!!", więc tym bardziej radość. :D
Ale z tym N.A.T to też pokręcone, na kim Toby niby chce sie zemścić, skoro wszyscy członkowie już nie żyją? Okaże się, że to kolejne upozorowane śmierci? Na żywe typuje się już i tak Bethany, Monę i Mayę. Jak ożywią jeszcze kogoś, to autentycznie zwątpię w cokolwiek.
Ciekawe o jaki anagram chodzi, bo nie ma takiego słowa, z którego można by jednocześnie ułożyć N.A.T Club i Charles. Chyba, że to zlepek jakichś wyrazów, chociaż Soencer by to rozgryzła od początku, ale jeśli nie ona, to chociaż Mona.... Kogoś ponosi fantazja :D albo twórców spoilerów, albo serialu :D
Cały wątek z domkiem dla lalek jest raczej realny i ten CHARLES, dzięki któremu mamy znać płeć Big A również.
Ja w to, że Maya żyje, jakoś nie wierzę, przecież ją zabił Nate! Koleś całkowicie nie związany z A. Sam o tym powiedział Emily.
To, że Grunwald ma być babcią Ali, to też niezły beton, zwłaszcza, że w Ravenswood było chyba powiedziane, że córka Grunwald zginęła i była duchem, o ile dobrze pamiętam.
W Jonny'ego-geja wierzę, chociaż niekoniecznie w to, że podoba mu się Toby.
O tym, że Hanna ma podejrzewać ciążę gdzieś czytałam, ale to chyba nawet sama Marlene pisała. To znaczy ona napisała kiedyś 3 motywy z PLL, z których jeden ma być kłamstwem, a dwa pozostałe prawdą i było to, że Calem ma zostać prawie upieczony (sprawdziło się), że Hanna ma podejrzewać, że jest w ciąży i że Ezra ma zacząć spotykać się z inną uczennicą. W to ostatnie jakoś nie wierzę, więc zostaje domniemana ciąża Hanny.
A to, że Shana nigdy nie była A, to myślałam, że jest oczywiste. Przecież ona tylko chciała się zemścić na Ali za Jennę, nie było nigdzie powiedziane, że współpracuje z A-Teamem.
Nie sądzę, żeby Aria była pacjentką Radley. Przecież pracowała tam później jako wolontariuszka - nie sprawdziliby, że sama się tu wcześniej leczyła?
A dlaczego nikogo nie dziwi, że do banków, sklepów i lekarzy przychodzi osoba w czarnym kapturze i skórzanych rękawiczkach, podczas gdy w mieście giną kolejne osoby? No właśnie :D
No tak, ale z Radley to akurat była sytuacja, że Spencer nie chciała iść szpiegować jako wolontariuszka, bo była w Radley. Więc Arii też by to dotyczyło.
No to niedopatrzenie z mojej strony.
W każdym razie, to, że ona była tam pacjentką to był tylko jeden spoiler. Więcej było na temat tego, że ona dopiero trafi tam w 6 sezonie.
najbardziej prawdopodobne że Ashley miała romans z Ianem :D
lubi młodszych ;p
Tez mnie to zastanawia. Mamy taką sytuację: pracujesz w sklepie i przychodzi do ciebie klient, zamaskowany, w rękawiczkach, cały na czarno z kapturem zarzuconym na głowę. Co robisz?
a) sprzedajesz mu to, czego potrzebuje
czy
b) jesteś przerażona i myslisz, że chce na ciebie napaść
No cóż, najwidoczniej w Rosewood to zupełnie normalne, że chodzisz po sklepach, bankach i innych miejscach publicznych ubrany/a jak zbir.
Nikt nie powiedział, że A chodzi w masce cały czas:P A to, że ktoś nosi kaptur i rękawiczki może być podejrzane, ale nie zaczniemy krzyczeć widząc kogoś takiego na ulicy:P
Słyszałam o nich. Jest kilka, które są dla mnie bardzo prawdopodobne:
- Maya żyje
- Jason uderzył Alison kamieniem.
- -Bethany zabiła Mrs. D
-Spencer jest adoptowana
-Melissa ma wrócić w 5x22
-Ashley wyjdzie za mąż.
-Hanna zostanie skazana za zabójstwo Mony
Co do spoilerów z Wrenem: nie sądzę, aby którykolwiek był prawdą. Aktor grający Wrena nie chce już grać w seiralu, więc wychodzi na to, że jego wątki nie będą rozwijane.
Ja gdzieś jeszcze czytałam spojler, że w 6 sezonie Aria ma upozorować swoją śmierć i śledzić A od drugiej strony;)
A ja czytałem, że Emily ma upozorować śmierć. Aria ma niby dołączyć do A-teamu, by poznać tożsamość Big -A. Podobno będzie szantażowana, żeby wstąpić w szeregi zAłogi. To też się dosyć często przewija i na pewno gdzieś już padło, więc nie wymieniłem tego na liście.
Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać...
Najlepsze <3:
- Ali miała romans z Jenną, kiedy się ukrywała (...proszę, nie)
- Dziecko, którego spodziewała się Melissa, było Toby'ego
- Ian miał romans z Ashley
+ widzę doskonały punkt wyjścia do prześladowania przez A, następnego pokolenia, dzieci kłamczuch
Cóż - Alison i Jenna oraz Toby ojcem dziecka Melissy to faktycznie najbardziej kretyńskie spoilery od czasów tego, że Ella jest Red Coat (tak, takie coś też było xD). Ashley gustuje w młodych ogierkach, Hanna i jej domniemana ciąża była podobno gdzieś potwierdzona przez Marlene, Emily była kiedyś w związku z chłopakiem, więc jest raczej biseksualna niż całkowicie lesbijką. Alison do wszystkich wali tekst "I know You wanna kiss me", więc możliwe, że i Caleb ulegnie magii tego czarodziejskiego zwrotu, a o ciążę u Arii to nie problem.
A co do ostatniego to można się zastanowić. Em wiele razy zawiodła się na kobietach, nie wykluczone, że na powrot może stać sie hetero.
A co do ciąży Arii, to A jest bardzo obyte w temacie różnego rodzaju medykamentów, nie problem więc podmienić jej tabletki na jakieś witaminki. Często też biega z jakimś szydłem czy innym szpikulcem, więc przekłucie Ezrze jego antykoncepcji też nie byłoby wielce trudne xD
To swoją drogą, ewentualnie nagle poczuje instynkt macierzyński. A się ucieszy, prześladowanie ciężarnej to podwójna radość dla psychopaty xD
Ewentualnie można stworzyć nową teorie, że Rosewood jest pełne idiotów a A jako jedyne normalne chce się ich pozbyć :D
I A jako "straż sąsiedzka" działa dla dobra miasta! OMG TERAZ TO WSZYSTKO MA SENS<3333333333
Obawiam się, że związek to nie tylko seks i fizycznośc, ale i emocje, uczucia.
To działa w obie strony. W pewnym wieku związek to już nie tylko emocje i uczucia.
To że kocham moją przyjaciółkę nie czyni mnie lesbijką. Wyjaśnijmy sobie jedno. Emily lubi chłopaków, po prostu nie jest nimi zainteresowana. A myślenie "Ostatnio nie idzie mi z dziewczynami, to przerzucę się na facetów" jest mało związane z czymkolwiek :P
Nareszcie ktoś mówi do rzeczy. Mam dość czytania postów w stylu "Dajcie wreszcie tej Emily chłopa!". ;P
Dokładnie, miałam napisać, że nie ma czegoś takiego, jak: "stanę się nagle homo/hetero, bo mi się obecnie z daną płcią nie układa", ale nie chciało mi się wywoływać gównoburzy
Na powrót stanie się hetero? No serio? Ludzie żyjemy w XXI wieku, ktoś jest homoseksualny albo nie. Mogłaby być co najwyżej biseksualna, ale przecież po tym, jak ujawniła się z tym, że woli kobiety wiele razy mówiła, że wcześniej udawała kogoś kim nie jest, więc raczej jest 100% lesbijką.
Spojlery opublikowane 7 lutego, czyli trzy dni przed 5x19:
- Ashley Marin jest Głównym A/jednym z Red Coats
- W 5x21 Spencer pojedzie do Londynu na rozmowę wstępną do college'u
- W Rosewood zostanie zorganizowana zbiórka krwi. Następna wiadomość od A będzie brzmiała: "Thanks for donate to my” get out of jail “-fond" i zdjęcie trzech fiolek z krwią z imionami Aria, Spencer i Hanna (czyli spojler dokładnie się sprawdził)
- Dowiemy się, kim jest A w finale 5 sezonu i zobaczymy tę osobę. Kłamczuchy dowiedzą się tego w sezonie 6
- Aria i Mona znały Bethany Young
- A jest wściekłe z powodu tego, co znajdowało się na nagraniu
- Jeszcze w sezonie 5 dowiemy się, jak wygląda Bethany Young
- Aria spróbuje poprawić oceny i w tym celu poprosi o pomoc Andrew (sprawdziło się!)
- Hanna wybada przeszłość Lesli - okaże się, że Lesli nie kłamie, ale okaże się bardzo ważną postacią w serialu
- Mike nie zabił Mony, ale wie, gdzie znajduje się jej ciało i kto jest mordercą - nie jest to Ali, Cece ani Big A
- W 5x19 Mike będzie zamieszany w jakiś incydent z krwią (sprawdziło się!)
- W 5x20 Aria dowie się, że Mike miał coś wspólnego z nocą śmierci Mony (nocą...?)
- Emily pocałuje Hannę, ale nie będzie to nic znaczyło :D
- Alison spała z Byronem
- Aria nie jest Big A, chociaż niedługo wszystko zacznie na to wskazywać (jak gdyby wszystko nie wskazywało na nią już od 1x01)
- Po kilku odmowach, Emily zgadza się związać z Talią
- W sezonie 6 Mike zacznie żywić uczucia do Hanny
- Caleb prawie spłonie żywcem (sprawdziło się!)
- A ma Przyjaciela/Asystenta, który zostaje ujawniony w 5x25
- Alison i Maya były najlepszymi przyjaciółkami
- Alison nigdy nie była częścią A-Teamu
- W 5x21 dziewczyny zrobią wszystko, co mogą, by wyciągnąć Ali z więzienia
- W 5x21 dziewczyny pójdą porozmawiać z Ali po tym, jak odkryją coś nowego na temat Mony
- Aria odnajdzie miejsce, w którym Mike chowa skradzioną krew
- Alison nadal czuje coś do Ezry
- Prawnicy zaproponują Ali ugodę - jeśli się zgodzi, będzie musiała podać nazwisko Kłamczuchy, która jest współwinna
- Wkrótce dowiemy się, dla kogo Mike zostawiał cukierki
- W Londynie Spencer spotka się ze starym znajomym Melissy, Colinem i zaiskrzy między nimi
- Gdy Spencer będzie w Londynie, Aria, Emily i Hanna będą szukać dowodów na niewinność Ali, ale tak, by nie obciążyć Mike'a
- Aria zostanie porwana przez A
- W bardzo zaskakujący sposób dowiemy się, kto zamordował Monę
- W beczce nie ma ciała, ale coś innego (kolejna świnia?)
- Jason jest bratem Alison (wtf)
- W noc zaginięcia Alison dziewczyny zrobiły coś strasznego A, ale nie pamiętają tego, bo były pod wpływem alkoholu i prochów
- Aria zostanie postrzelona w ostatnim odcinku 5 sezonu
- W 5x25 dziewczyny odwiedzą ulubiony sklep Bethany z lalkami
- Jenna nadal knuje zemstę na dziewczynach ;P
- W 5x21 zrozumiemy, czemu Mike odwiedził Ali w więzieniu
- Możliwe, że Mike zginie pod koniec sezonu, bo Cody dostał rolę w Teen Wolfie
- Mona może mieć bliźniaczkę
- Aria zostanie aresztowana za zamordowanie Shany
- Z winy Ali Hanna trafi do więzienia na dwa odcinki
- Alison opuści więzienie w 5x22
Jedno mi uciekło:
- Zobaczymy flashback z bliźniaczkami, o których opowiadała Ali w 2x13
Omg, teraz Ashley kreują na podejrzaną numer 1?
Ja dorzucę jeszcze od siebie cztery spoilery (jeden potwierdzony,trzy niekoniecznie)
-Peter Hastings ukrywa wielki sekret i nie należy mu ufać (to ten prawdziwy)
-Melissa jest winna większości zgonów w Rosewood
-Pam jest jedyną matką, której możemy ufać.
-Jason wprowadzi się do domu Marinów (WTF?!)
Ten spoiler o Pam dosyć często się pojawia, a to automatycznie narzuca nam pytanie: co jest nie tak z resztą rodziców? Rodzina Spencer od początku jest podejrzana, Ashley też coś tam może mieć na sumieniu, ale co mogła zrobić taka Ella?
Jeśli spojler o Byronie sypiającym z Ali jest prawdziwy, to Ella mogła zrobić naprawdę wiele. :D Wiem, że brzmi to obrzydliwie, bo Ali miała wtedy 15 lat lub nawet mniej, ale w końcu jej fascynacja Lolitą, historią dojrzałego nauczyciela mającego romans z dziewczynką nie wzięła się pewnie znikąd. ;P
To by było bardzo w stylu PLL, aby 40paro latek miał romans z dziewczynką, która miała jakieś 14 lat. Chociaż nie sądzę, aby Ella o tym wiedziała.
Btw, jest jeszcze tata Emily :D
On pracuje w wojsku, a -A swojego czasu miało kontakty w armii :D więc to też byłoby do wytłumaczenia :D
Byłabym bardziej skłonna do stwierdzenia, że przypadkowo kogoś zabił w tym wojsku albo coś :D
Może Ella tylko udaje taką nieświadomą, a tak naprawdę jest geniuszem zbrodni i ze swej skromnej nauczycielskiej pensji opłaca całą armię Czarnych Kapturów i Czerwonych Płaszczy. :>
A tak serio: dobija mnie, że serial, który ma tyle inteligentnych nawiązań do filmu, sztuki i literatury, ma tak głupi i nielogiczny scenariusz. xD
Podobnie jak synek, który w wieku 15/16 lat kradnie krew i włamuje się do domów ;D