Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73541
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Hej wszystkim,

postanowiłem zrobić mały research w poszukiwaniu spoilerów i oto, co udało mi się znaleźć. Nie wiem ile z nich jest prawdą, niektóre brzmią tak absurdalnie, jednak jest jeden, który został podobno oficjalnie potwierdzony przez Marlene.

-CeCe wie wszystko
-Wren postrzelił Ezrę w NYC (to już nie Szona)
-Maya żyje (ten spoiler jest chyba najbardziej popularny)
-Maya była w domku Spencer, w noc, w którą podłożono tam ogień.
-CeCe zabiła Monę
-Aria była pacjentką Radley zanim poznała dziewczyny
-Nie zobaczymy kłamczuch idących do college'u.
-Maya i Szona to siostry.
-Jedna z kłamczuch umrze do końca serialu (Alison - zwiastuje to podobno odcinek świąteczny)
-Jason uderzył Alison kamieniem.
-CeCe ma bliźniaczkę, Courtney.
-W pociągu były 3 królowe kier - Melissa, Wilden i CeCe (serio, oni chcą jeszcze wracać do tego wątku)
-Bethany zabiła Mrs. D
-Bethany jest powiązana z Jessicą, rodziną Spencer i... rodziną Arii.
-Spencer jest adoptowana
-Hanna pierwsza dowie się, kto zabił Monę.
-Noel jest w A-teamie, by pomóc Alison.
-Jenna była osobą, która nosiła maskę Emily w jednym z odcinków.
-CeCe wjechała autem w dom Emily.
-Ezra i Aria wezmą ślub! (POTWIERDZONE)
-Emily się zacznie z powrotem interesować chłopcami.
-Aria zajdzie w ciążę jako pierwsza z kłamczuch
-Alison będzie całować się z Calebem.
-Melissa ma wrócić w 5x22
-Black Widow to Courtney i ma zginąć pod koniec 5 sezonu. Jest fragment scenariusza (ciekawe czy prawdziwy i wiarygodny), jak dziewczyny dopadają ją, zdejmują tę spaloną maskę i odkrywają, że to właśnie bliźniaczka Cecylii.
-Grunwald jest babcią Alison.
-Wren widział, jak CeCe zabija Wildena i zadzwonił na policję.
-I uwaga, uwaga - będziemy mieli geja w Rosewood! To Jonny! Będzie blisko Spencer po to, żeby później móc zbliżyć się do Tobiego, bo ma na niego oko (uwierzcie mi, padłem jak to przeczytałem)
-Matka Mony podzieli los swojej córki.
-Maya powróci do Rosewood
-Szona nigdy nie była -A.
-Ashley wyjdzie za mąż.
-Hanna będzie podejrzewać ciążę
-Hanna zostanie skazana za zabójstwo Mony (WTF?!)
-Albo Jessica, albo Wren odpowiada za śmierć Marion.

Sami widzicie, niektóre spoilery brzmią tak absurdalnie, aczkolwiek ten o Jonnym i jego miłości do Tobiasza rozwalił mnie całkowicie, podobnież jak ciąża Arii i ślub Ezrii. Alison mogliby wreszcie uśmiercić, a w to, że Maya żyje, wierzę od dawna i jej powrót nie zrobi na mnie większego wrażenia.

Zaznaczam, że wszystkie spoilery, poza jednym, o ślubie, są niepotwierdzone, aczkolwiek część z nich pewnie jest prawdziwa.

Co myślicie?

weishenme

Mike może zginąć w w finale 5b, ale w 6 sezonie ma zacząć żywić uczucia do Hanny? Chyba, że jak Ezra, cudownie przeżyje :D

Dlaczego tu nie ma możliwości edycji postów? O.o

ocenił(a) serial na 3
_em_pe_

Nie wiem, ale też nad tym ubolewam. :D

Druga połowa spojlerów (od "Aria odnajdzie miejsce, w którym Mike chowa skradzioną krew") pojawiła się później.
To, że Cody zagra w Teen Wolfie, zostało podane do wiadomości 10 lutego, a spojler o Hannie i Mike'u - 7 lutego. Może wg pierwotnego założenia Mike miał w 6 sezonie smalić cholewy do Hanny, ale w związku z możliwym odejściem Cody'ego będą musieli go uśmiercić, stąd te rozbieżności. ;P

weishenme

To wiele wyjaśnia. Gdyby była możliwość edycji, to byś mogła to podzielić na dwie ramy czasowe :D Ja dalej nie rozumiem, co oni chcą zrobić z tą całą Ashley, to moja ulubiona "mamuśka" XD

ocenił(a) serial na 3
_em_pe_

Uwierz, chciałam, ale zorientowałam się już po opublikowaniu, że tego nie zrobiłam. ;D

weishenme

Ja też tak mam :< piszę coś, piszę, a później czytam po opublikowaniu i kolejnego posta trzeba pisać, bo w poprzednim jeszcze się o czymś zapomniało... ;| na PLL forum jest chociaż ten luksus, edycji postów, nad wyraz często z niego korzystam xD

użytkownik usunięty
weishenme

Diewczyny będą próbowały wyciągnąć Ali z więzienia? Czemu? Mogłaby tam zostać, nie lubię jej, wolałam jak była "martwa" :D Te pierwsze odcinki 5 sezonu jak były znowu przyjaciółkami całą piątką, były chyba najgorsze, mam nadzieję, że twórcy do tego nie wrócą :P

weishenme

A kto opublikował te spojlery? To była jedna osoba? Bo jak dla mnie, to część z nich jest bardzo prawdopodobna, ale reszta jest kompletnie wymyślona.
Chyba nie jedna osoba, skoro uważa, że Mike ma zginąć pod koniec 5 sezonu, a potem w 6 żywić uczucia do Hanny, zwłaszcza, że to już było;P
To, że Mike chowa gdzieś skradzioną krew i Aria ma ją znaleźć jest trochę bez sensu, bo przecież oddał ją Cyrusowi.
Caleb miał prawie spłonąć, ale to było parę odcinków temu, więc ktoś już to widział w serialu:P
Nie uwierzę w to, że Ali spała z Byronem, albo, że Ashley jest A, dajmy spokój rodzicom, ich kandydatura na A jest śmieszna.