Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY!!!

W tym temacie piszcie kto według Was nie jest A (najlepiej według wskazówek z serialu).

Moim zdaniem Ezra na pewno nie jest Big A (A jest, to już wiadomo, ale mam nadzieję że nie jest
zły), bo np. na końcu odcinka "Hot for Teacher" widzimy kogoś układającego koperty przebranego
w uroczy A-strój. Czy pokazywaliby tak Ezrę? W końcu widzieliśmy już jak ktoś mu wysyła zdjęcia
dziewczyn, jak monitorował je w tym swoim centrum dowodzenia pod podłogą (też odcinek 4x18).
Po tym odcinku jestem pewna że Ezra nie jest Big A.
W końcu Big A na pewno jeszcze by nam nie pokazali.

julix1708

końcówka odcinka ponownie mnie utwierdza, że Wren jest zamieszany w sprawę z A w 100%

A nie jest Hanna i Em w 100%

willemite

Też mi się wydaje że Wren jest jakoś zamieszany, ale za dużo go, stopniowo dają nam do myślenia, że on ma z tym coś wspólnego praktycznie od początku serialu. Nie sądzę żeby był Big A, ale na pewno jeszcze nie wiemy o nim wszystkiego.

ocenił(a) serial na 1
julix1708

Wren prawdopodobnie nie pojawi się już w tym serialu... Zresztą ta postać nie ma obecnie żadnego znaczenia, więc to bez sensu...

ocenił(a) serial na 8
willemite

Co do Wrena, wydaje mi się, że nie podaliby go nam tak od tak, na tacy... Może jest zamieszany, ale zapewne to nie on siedział przy biurku podczas ostatniej sceny :)

ocenił(a) serial na 1
willemite

Wren podzielił póki co los wielu innych postaci - scenarzyści zapomnieli że w ogóle kogoś takiego wprowadzali. Zapomnij o nim. ;)

ocenił(a) serial na 6
julix1708

Ezra nie jest A.
Żadna z dziewczyn nie jest A, choć Spencer prawdopodobnie ukrywa jakiś fakt z tamtej nocy.

I to by chyba było na tyle xd

ocenił(a) serial na 10
gry270

mi tam wydaje sie, ze Toby jest zly tak czy owak, jakos pasuje mi do niego ta osotania scena

bianka226

właśnie też ostatnio zastanawiałam się czy Toby jednak nie jest tym złym, ale na razie sama nie wiem.
i strasznie ciekawi mnie co ukrywa Spencer (co do tamtej nocy)

ocenił(a) serial na 6
julix1708

nie chce mieszać, ale w 4x18 tym kolesiem na końcu był chyba Jason... a dlaczego tak myśle? bo na ścianie wisiały zdjęcia Arii, takie same jak kiedyś dziewczyny znalazły w szopie, a które Jason zrobił... kojarzy to ktoś?

Paulina_Neubauer

Aaa... bardzo możliwe. W końcu dawno nic o Jasonie nie było... I być może np to że okazał się bratem Spencer było specjalnie, żebyśmy go bardziej polubili. Kurczę, ten serial jest strasznie zagmatwany :D

ocenił(a) serial na 5
Paulina_Neubauer

Tak, tyle że zdjęcia robiła Alison, a Jason je podarował Arii. Ja tam myślę, że to Aria, największa fanka czarno-białych filmów ;)

ocenił(a) serial na 6
kropkaaa

No dobra, ale jeśli AriA jest Big A, to dlaczego przez cały ten czas dawała się manipulować Ezrze?

ocenił(a) serial na 7
gry270

Może nie dawała, tylko udawała, a Ezra nie znając tożsamości Big A myślał że taka naiwna.

ocenił(a) serial na 5
gry270

Myślę jak koleżanka powyżej. Ezra myśli, że wrabia Arię, a tak naprawdę to ona nim rządzi, to byłoby genialne posunięcie. Poza tym Ezra dostał wiele zdjęć, a jak wiemy Aria uwielbia robić zdjęcia. Kolejna ciekawostka - Arii nie ma na żadnym z tych zdjęć, a reszta kłamczuch, a nawet Gabe są ;)

ocenił(a) serial na 6
kropkaaa

AriA nocowała w domku Ezry. Była kompletnie bezbronna, bo on ją ciągle obserwował i miał czas na knucie. Niby po co by z nim tam przebywała i marnowała czas? A poza tym, w międzyczasie prawdziwy A ciągle mącił w życiu innych dziewczyn.

ocenił(a) serial na 5
gry270

Ale Shaną Aria mogła się zająć, bo przecież wtedy wyszła do sklepu i wywiozła Shanę na granicę miasta, gdzie znajduje się domek Ezry.

ocenił(a) serial na 6
kropkaaa

A było pokazane w serialu, że Shana była w pobliżu domku Ezry? Bo nie zauważyłem tego. Jeśli tak, to rzeczywiście niezły trop :D

ocenił(a) serial na 5
gry270

Niekoniecznie w pobliżu domku Ezry, ale było powiedziane że chatka Ezry jest na granicach miasta, a przed Shaną była tablica z napisem "Come back to Rosewood!". Może po prostu przypadek, ale osobiście mam nadzieję, że Aria jest A, więc staram się wyłapywać takie rzeczy :D

kropkaaa

myślę że to nie Aria tam siedziała, bo pokazana tam osoba miała dość szerokie ramiona, na pewno męskie

ocenił(a) serial na 5
julix1708

To możliwe, dziwne, żeby Aria była aż tak silna, żeby znokautować Shanę ;)

ocenił(a) serial na 3
julix1708

a ja myślę, że scena z A oglądającym czarno biały film, nie jest wskazówką co do tożsamości A. jest nawiązaniem do następnego odcinka, który będzie zrealizowany w stylistyce kina noir :)

mam nadzieję, że żadna z głównych bohaterek ani ich rodziców nie jest Big A...

ocenił(a) serial na 5
julix1708

Big A pewnie sie okaże siostra bliźniaczka Ali

Lunasol

To że tak było w książce nie znaczy że tak będzie w serialu. Musieliby teraz wprowadzać wątek z bliźniaczką Ali, to by nie miało sensu. Ale za to są spoilery że bliźniaczka Cece jest Black Widow... Dla mnie to strasznie zagmatwane. Tu jest ta teoria: inlovewithpll. blogspot. com/2014/02/czy-to-mozliwe-ze-juz-wiemy-kto-ma .html (usuńcie spacje)

ocenił(a) serial na 5
julix1708

A ja uważam że to by miało sens. Bo nie widze żadnej osoby ze znanych nam bohaterów ktora mogłaby by być A. Bliźniaczka wydaje sie jedynym sensownym rozwiązaniem na BIG A, cała reszta wzbudzi śmiech i masę nielogicznych luk we wszystkich sezonach.

ocenił(a) serial na 1
Lunasol

Do nielogiczności w tym serialu jesteśmy przyzwyczajeni, więc naprawdę żadna tożsamość BiG A Mnie nie zaskoczy - nawet jeśli to będzie Andrew albo pastor Ted.

ocenił(a) serial na 7
julix1708

Moim zdaniem będzie coś z tym motywem bliźniaczek. Od samego początku co jakiś czas jest nawiązanie do tych dwóch małych blond dziewczynek... A że w tym serialu wszystkie zagadki odkrywają się z czasem, więc motyw ten pewnie będzie się ujawniać.
A jeżeli nie to wydaje mi się, że końcowym A będzie ktoś, kogo dziewczyny jeszcze nie podejrzewają ani nie będą podejrzewać... Będzie wielkie zaskoczenie...

ocenił(a) serial na 7
Dominikaa

Więc możliwe, że to któraś z dziewczyn... Chociaż ja szczerze w to wątpię... a Ezra od samego początku bardzo nadawał mi się na A, bo nikt go nie podejrzewał.

Dominikaa

motyw bliźniaczek ma się pojawić, ale podobno Big A jest osoba którą znamy od początku serialu (Marlene King tak pisała)

ocenił(a) serial na 1
julix1708

To prawdopodobnie będzie ktoś z rodziców. Tylko to byłoby sensowne.

Byłem też zwolennikiem teorii że to jedna z kłamczuch, bo np. ma schizofrenię, ale z drugiej strony - jak wyjaśnić momenty, kiedy dziewczyny dostawały wiadomość od A będąc razem, w tym samym czasie?

ocenił(a) serial na 5
MrJigssaw

To musiałby być jakiś chory psychicznie rodzic. ktory normalny ściga własne dziecko ??

obawiam sie ze A zostanie Spencer.

ocenił(a) serial na 1
julix1708

Lepiej żebyś nie miała racji, bo to właśnie zrobienie z Ezry "tego złego" i Board Shorts uratowało ten serial przed zupełnym dnem.

MrJigssaw

ale niestety gdyby Ezra nim był to by było za proste

ocenił(a) serial na 6
julix1708

Pewnie to Holbrook, skoro ostatnio wrócił do serialu.

ocenił(a) serial na 1
gry270

Holbrook miałby sens, bo mało kto by się go spodziewał.

ocenił(a) serial na 1
julix1708

Dlaczego? Przecież on jest Board Shorts, zły też może być.

Ale zgadzam się, że za proste by było, jakby był BigA.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Ale to jest proste. Ja się już wcześniej domyśliłam, wykluczając inne postacie. Po tej całej akcji w Ravenswood już miałam pewność, że to Ezra jest BigA. Z resztą, na angielskiej Wikipedii pisze, że to on jest liderem grupy "A". Podejrzewam, że już tego nie zmienią, zbyt wiele rzeczy by musieli wyjaśniać. To mieszkanie z komputerami, kryjówka w piwnicy...

ocenił(a) serial na 1
Ang_123

O, to Mnie zaskoczyłaś szczerze mówiąc.
Ale to ma sens - Ezra zawsze idealnie się nadawał na czarny charakter, osobę, która okazuje się A... Jeżeli jest tak jak mówisz - wynika że 5 sezon będzie już dotyczył pokazania jak dziewczyny to wszystko odkrywają i jak zwalcza się A-team. Widzowie będą już wiedzieć. Czasem stosowano takie zabiegi.

julix1708

Hanna, Emily i raczej Caleb (chociaż go już nie ma) Maggie też chyba nie ;)