PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73210
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Teorie

ocenił(a) serial na 6

Ja myślę, że ,,A" okaże się być ten Charles, bo ile można czekać na odpowiedzi? Myślę, że rodzice go porzucili; może oddali do adopcji. Potem wrócił i zaczął mścić się na Alison, że zabrała mu rodzinę i miłość rodziców. Może to on strzelił jej kamieniem w łeb i dlatego pani Dilaurentis go kryła. Pewnie ją od dawna zastraszał, więc nie chciała, żeby Ali wychodziła z domu, a potem powrócił i zabił Panią D. Może zaplanował to z Jasonem? Jason mściłby się za odebranie mu brata.

ocenił(a) serial na 8
Truskaffka11

To już potwierdzone,że on jest A XD

ocenił(a) serial na 9
arbuzowykoktajl18

No tak,teraz mamy tylko czekać na motywy ,ale to już chyba jest oczywiste.

ocenił(a) serial na 7
arbuzowykoktajl18

Tak, pytanie, kim jest? Jest mnóstwo teorii wewnątrz rodziny DiLaurentis + jeszcze kilka dotyczących osób spoza tej rodziny, tak naprawdę nic nie zostało wyjaśnione, nie mamy pewności która teoria jest ok, a samo imię Charles zupełnie nic nam nie mówi ;)

ocenił(a) serial na 9
Truskaffka11

Ale jedna rzecz mi sie nie zgadza , ponoć pierwszym A była Mona ale przecież najpierw dręczono smsami Ali i A w noc jej zaginięcia napisało jej że ,,dzisiaj w nocy zginiesz " czyli co - Mona ją walnęła kamieniem skoro to niby ona od poczatku była A , czy mona cały czas była tylko pionkiem ?

ocenił(a) serial na 8
Lilo66

Obejrzałam ostatni odcinek 4 sezonu i to jest tak, to znaczy tak zrozumiałam: Normalnie Mona ciągle ją straszyła i wysyłała smsy, ale Ali została uderzona przez Charlsa, tak mi sie wydaje, ponieważ jak jest scena,że mama Alison dowiaduje się,że ona żyje to potem na koniec odcinka ktoś ją zabija i zakopuje w ziemi, czyli rozumiem,że mama Alison dowiadując się,że jej córka, którą zakopała jednak żyje to mogłaby wydać osobę, która uderzyła Ali, czyli Charlsa i dlatego on ją zabił, tak to zrozumiałam..

arbuzowykoktajl18

przecież pani D sama sie walneła kamieniem i pózniej jej duch swoje ciało zakopał :D

ocenił(a) serial na 8
Marko81

hahahahah a nie zdziwiłabym się! :D

ocenił(a) serial na 6
Lilo66

Ja myślę, że jeżeli Charles jest BigA, to Mona była po prostu pionkiem w jego grze. Może to on kazał jej wysyłać groźby do Ali, a sam tej nocy uderzył ją kamieniem.

Truskaffka11

charles to andrew :D

ocenił(a) serial na 8
Truskaffka11

nooo, ale podobno to on zabrał tą gre od Mony XD

ocenił(a) serial na 6
Lilo66

I myślę, że może ta historia z bliźniakami, to historia Jasona i Charles'a, ale to trochę dziwne, że Ali opowiadała tą historię.

ocenił(a) serial na 9
Truskaffka11

No dobra ale to wszystko sie kreci wokol rodziny Ali to po co w takim razie A gnebilo reszte dziewczyn co one mialy do tego? ;)

użytkownik usunięty
karolinkaa94

właśnie to mnie rozwala, przecież reszta dziewczyn nie jest aż tak winna, żeby je aż tak gnębić. Ali była wredna. a Aria, Em i Spencer na pewno nie są winne temu, że Charles był poza rodziną

Chyba, że A jest jakoś powiązane z Tobym lub Jenną jednak. W sumie tylko w tej sprawie zawiniły wszystkie dziewczyny.

użytkownik usunięty
Truskaffka11

Ali opowiadała bajkę o siostrach bliźniaczkach, więc co oni odwalają teraz o braciach-bliźniakach? Może obaj bracia są transseksualistami? xDDD

użytkownik usunięty
Lilo66

w noc "śmierci" Ali, Mona wiedziała chyba o wszystkim, bo "przypadkiem" spotkała ją i podwiozła samochodem do motelu.

ocenił(a) serial na 6
Truskaffka11

Czy było powiedziane ile lat miał Toby kiedy jego mama trafiła do psychiatryka?

użytkownik usunięty
DarkAngel1989

kilka latek miał

ocenił(a) serial na 6

To może Matka Tobiego to była siostra bliźniaczka Pani D, I zabrała do siebie Tobiego po tym jak tamta trafiła do psychiatryka a np. A Bethany która była siostrą Tobiego okazałą się chorować na tą samą chorobę i została umieszczona z matką w Radley? A później ojciec Tobiego zajął się synem, a o córce nie chciał słyszeć i Pani. D postanowiła się nią zaaopiekować?

użytkownik usunięty
DarkAngel1989

ale to Toby by nie pamiętał, że matka Alison go wychowywała przez jakiś czas? Na filmie chłopcy mieli z 4 albo 5 lat, niemożliwe, żeby nie pamiętał, chyba że jakaś amnezja z powodu traumy? Albo ojciec starał się, żeby Toby o tym zapomniał - hipnoza czy coś? - o ile to realne

DarkAngel1989

Toby był już nastolatkiem przecież. Były sceny z retrospekcji, jak jego matka była w domu, kiedy Ali do niego przyszła i go podrywała.

Truskaffka11

Tylko, że co Ali miała do tego, że go rodzice oddali do adopcji, skoro ona była wtedy małym dzieckiem? No i tym bardziej reszta Kłamczuch nie miała z tym nic wspólnego. Jeśli Charles jest bliźniakiem Jasona, to prędzej na nim powinien się mścić, bo to on został w rodzinie i żył jego życiem.

Co do Mony, to ona była pierwszym A, ale ktoś inny uderzył Ali. Wydaje mi się tylko, że Mona musiała to widzieć, albo jakoś się o tym dowiedzieć (może już wtedy miała wgląd w monitoring miejski, ale nie widziała twarzy sprawcy), bo przecież od razu poleciała do Ali, żeby jej pomóc się ulotnić i upozorować śmierć. Tak sobie nawet myślę, czy to nie Mona zabiła tę całą Bethany i przebrała ją w ciuchy Ali, bo nie chciała, żeby ktoś Ali szukał i żeby miała od niej spokój. Tak się przecież strasznie przejęła tym, jak wróciła, więc chyba nie chciała jej powrotu.
W każdym razie nawet Ali w ostatnim odcinku mówiła, że pierwszym A była Mona, a obecne A ukradło jej grę, gdy była w Radley.

ocenił(a) serial na 7
Truskaffka11

Robią z tego jakąś modę na sukces. Pani D to taka druga Brooke Logan. Puściła się nie wiadomo z kim i potem zastanawia się czyje to dziecko.

aga160233

Mam kilka spostrzeżeń, którymi chciała się podzielić :P

Wydaje mi się, że za bardzo nam pokazali to że Charles i Jason są rzekomo bliźniakami, może to być kolejna podpucha. Jeżeli teorie o tym że Pai D. i Marion były siostrami są prawdziwe, to być może na filmie widzimy Panią D z Ali, Jasonem i swoim siostrzeńcem. Wtedy Charles mógłby być bratem Tobiego.

Widać też że Charles mimo że prześladował Ali to ma do niej słabość, to ona dostała maskę i to on miał być królem balu w parze z Alison. Być może jest o nią zazdrosny z jakiegoś powodu i chciałby mieć ja tylko dla siebie. Tak jak ktoś już pisał wydaje się że on nie chce skrzywdzić dziewczyn fizycznie, bo miał już tyle okazji ze dawno by to zrobił, pytanie dlaczego porwał wszystkie kłamczuchu skoro zależy mu na Ali?

Na balu który dziewczyny miały odtworzyć były piosenki sprzed 7 lat czyli z promu Melisy i Jasona,Iana,( nie wiem czy nie Garetta) Charles nie mógł tam być, ale dlaczego? Czy był wtedy w Radley? (Faktycznie w którymś odcinku A niszczy listę pacjentów gdzie jest wpisany C.Cavanaugh ale to ma być Chris jeden z ekipy filmowej wpisany na listę bez powodu)

A jeżeli był w Radley to mógł mieć styczność z Bethany i Marion. Tylko dlaczego byłby w Radley? Może historia Ali o bliźniaczkach które zaatakowały się nożem jest prawdziwa w pewnym sensie, to może to Charles chciał zrobić komuś krzywdę i dlatego jako dziecko został oddany albo trafił do Radley. Widać ze ma dużo pamiątek rodzinnych, być może ma żal za to, ze został oddany i że rodzina o nim zapomniała. Tylko czemu tak bardzo ufiksował się na Ali?

ocenił(a) serial na 7
Mim_4

Ale widzisz... wszystko jest tak rozpatrywane pod kątem, dlaczego Charles ma obsesję na punkcie Ali. A jak to się ma do tego, że gnębi też Kłamczuchy a Jasona w ogóle nie tyka? Jeśli Charles należał do rodziny DiLaurentisów i został odrzucony to chyba podobne pretensje powinien mieć do Jasona. Za tym musi się kryć jakaś inna historia. Kłamczuchy muszą w jakiś sposób być również połączone z Charles'em. Chciałabym też zwrócić uwagę, że ten bobasek to nie musi być Ali. Jason jest ponoć siedem lat starszy od Ali, tak? A obydwa blondaski z filmiku mają góra 5 lat. W wieku 7 lat już byłyśmy w I podstawówce i nie były z nas takie małe bąbelki :D Za to Bethany chyba była młodsza o 5 lat od Jasona. Więc zgadzałoby się. Musimy też pamiętać, że filmik nagrywano na farmie należącej do rodziny Andrew. On albo pomaga temu 'A' albo sam nim jest. Nie sądzę, żeby był z niego taki dobry bohater i sam z siebie wciągnął się w to, żeby pomóc Kłamczuchom. Pamiętam jak kiedyś 'A' ukradło recepty wystawione na nazwisko Wrena. A Andrew zaś jakimś cudem cały czas był w posiadaniu tych leków na receptę, które dawał potem Spencer. Tu musi być jakieś połączenie pomiędzy Andrew i A.

aga160233

Właśnie z tym wiekiem Jasona, to chyba coś pomieszali, chyba się scenarzystom pomieszało. Do tej pory wszędzie mówiono, że Jason jest o 5 lat starszy od Ali. Tak jest na wikipedii i nie raz już o tym czytałam, a teraz nagle się okazuje, że ten bal był 7 lat temu? No chyba, że tylko te piosenki są sprzed 7 lat, albo Arii tak się po prostu powiedziało.

akima_

Albo są sprzed 7 lat dla nas, bo w PLL czas inaczej leci:P

ocenił(a) serial na 10
Truskaffka11

Wydaję mi się że Charles to może być Caleb: przez całe życie albo był sam albo u rodzin zastępczych więc może to on się mści za porzucenie go gdy był mały. Kiedyś Alison opowiadała historyjkę o dwóch dziewczynkach (odcinek hallowen'owy) może coś w tym jest ale tak naprawdę chodziło o chłopców . Może coś się stało kiedy Jason był mały. Z drugiej strony wątpię żeby Caleb chciał zrobić krzywdę Hannie.

użytkownik usunięty
liar12

Ali jak była mała znalazła die sukienki w fortepianie, wątpię, żeby jedna z nich była dla Caleba xD

A dla Charlesa?:P

ocenił(a) serial na 5
Truskaffka11

A jest Charles, ale kto jest Charlesem? tego nie wiemy xD

qubi14

Właśnie znalazłam ciekawą teorie https ://www. youtube. com/watch?v=nx8APKTGTJM
tylko kto jest tym mimem :P

Mim_4

Czy nikt nie pamieta o jednej z retrospekcji w serialu, w której to mała Allison znajduje w Boże Narodzenie, prezent , czyli dwie identyczne sukienki , a jej mama mówi, że dostala tylko jedną i tego ma sie trzymać jak tata zapyta? Ach! Charles czyli A ma bardzo skrzywdzoną duszę, odkrywamy,że nie tylko czuje złość /nienawiść ale i ogromny żal, za to, ze nigdy nie dostal tego wszystkiego co miska Alli i z jaką łatwością jej to przychodziło...Tylko mocna zryta psycha może być w stanie wymyślić dom dla żywych lalek i przyznajcie...ile musi mieć na to kasy. Co ciekawe to Spencer odkryła znaczenie anagramu z klocek i to ona pierwsza ujrzała filmik z dwójką chlopcow i ich siostrą (wynika to ze slów kobiety-matki na filmie), no i oczywiście przypomnijmy,że Spencer jest przyrodnią siostrą Jasona i Spencer w pierwszym odcinku pilotowym,jako jedyna nie zasnęła, w noc gdy zniknęła Allison...wniosek ? Charles jest bliski zarówno Alli jak i rodzinie Spenc... Jason faktycznie zachowywał się dziwnie,tylko czy to był raz on a raz jego domniemany brat? I czemu ta sukienka...?

użytkownik usunięty
Monica_7

właśnie, Spencer też ostatnia wybiegła z sali po wyłączeniu prądu w tym bunkrze. Później jako pierwsza się zorientowała, że płot jest pod prądem, bo ostrzegła dziewczyny. Na pewno nie jest po stronie A?

Monica_7

Pamiętam o tej sukience, ale nie mam na nią pomysłu, a teorie o Charlesie, który jest chłopcem ale ubierali go w sukienki bo chciał być dziewczynką a potem jednak stwierdził, że znów chce być chłopcem jakoś mnie nie przekonują.
Tak sobie myślę że sukienka mogła być dla Bethany, w końcu Pani D. zabierała ją na konie i kupowała prezenty, pytanie dlaczego?

Mim_4

Najlepsze w tym filmiku jest to, że mim i Charles noszą muszki XD To przesądza sprawę:P

użytkownik usunięty
Truskaffka11

wiemy tylko na pewno że A jest powiązane z rodzinami Hastings + DiLaurentis

ocenił(a) serial na 7
Truskaffka11

Skupiacie się wszyscy na rodzinie Ali, ale przypominam, że A (Charles) mści się równiż na Ems, Hannie, Spencer i Arii.

ocenił(a) serial na 5
Truskaffka11

Ja sobie wyrobiłam ciekawą teorię, moim zdaniem pasuje.

Kiedy Pani Di miała romans z ojcem Spencer spłodziła nie jedno, a dwoje dzieci, a mianowicie bliźniaki - Jasona i Charlesa. Charles był chłopcem, czuł się jednak dziewczynką. Nie aprobował tego jednak Pan Di, który uważał syna za dziwoląga. Matka jak to matka, kocha dziecko. Stąd ta sytuacja z dwoma sukienkami z retrospekcji Alison. Jedna z sukienek miała być dla Charlesa. Ten jednak cały czas był zazdrosny o siostrę, o jej idealne życie i przyjaciółki. Chciał zająć jej miejsce. Dlatego ją "zabił". Ali budząc się, gdy własna matka kopała ją żywcem słyszała, jak mówi do kogoś, że chce go chronić. A kogo matka chce chronić, jeśli nie własne dziecko? Wydaję mi się, że Pan D wysłał syna do Radley jako dziecko z zaburzeniami psychicznymi, stąd powiązania Pani D z tym miejscem. Dlatego Charles ma obsesje na punkcie Alison i dziewczyn, a także na punkcie lalek

Co sądzicie?

ocenił(a) serial na 6
muchor36

Trochę dziwna teoria. Nawet ciekawa, ale Marlene zawsze idzie na łatwiznę, więc nie sądzę, że wymyśliła jakiś inteligentny motyw. Po prostu znowu nas zmyli albo zrobi tak jak większość podejrzewa, że Charles to brat Jasona, a uzasadnienia jego działania zejdą na drugi plan. Ten serial jest pelen nielogiczności. Nawet nie wszczęto śledztwa w sprawie morderstwa Pani D.

muchor36

Jak dla mnie, to i tak nie wyjaśnia, czemu A tak się mści na dziewczynach, co one mają do tego? Zresztą powinno się chyba wtedy znęcać nad wszystkimi przyjaciółkami Ali, czyli nad Shaną i CeCe też.

ocenił(a) serial na 2
Truskaffka11

Czytałam, że Charles to nie prawdziwe imię A, ale kolejny anagram. Charles DiLaurentis = Nerd Lucas is A?

ocenił(a) serial na 6
efedrine

A ja się pytam co wspólnego z tym wszystkim ma Varjack?

DarkAngel1989

Pewnie tylko ksywka, bez związku:P

efedrine

Marlene powiedziala ze Charles na pewno jest A. Lucas w zaden sposob nie laczy wszystkich wydarzen, a poza tym wiemy ze ma rodzicow, wiemy mniej wiecej cos o jego historii.
Sledztwo w sprawie pani Di bylo..przeciez znalezli jej cialo na podworku Spencer -_-
faktycznie dziewczynka na filmie to nie koniecznie jest Ali.. pani Di tylko do jednego z chlopcow mowi ze ma pocalowac siostre, wiec mozna zalozyc ze tylko jeden z nich jest starszym bratem, to moze byc mala Bethany i Charles jej starszy brat z Jasonem (moze kuzynem), a Ali sie jeszcze wtedy nie urodzila..
faktycznie farma jest wlasnoscia rodzicow Andrew, wiec to tez moze być on, ale z drugiej strony nie zgadza się wiekowo.. mam wrazenie ze teorii jest tyle ze nigdy nie znajdziemy tej prawidlowej xD

ocenił(a) serial na 6
kasia_jana

Ale ja nie wiem kto zabił Panią D. Przecież sama się żywcem nie zakopała ;)

Truskaffka11

a ze o to chodzi ... moze zalozyli ze to ta sama osoba ktora zabila Bethany.. w sumie po tym jak oczyscili z Spencer z zarzutow tez tego nie ruszyli i wszystko skupilo sie na tym kto zabil Mone.. wiec moze jak wyjasnia wszystko to tez kto zabil Bethany i Jessice.

kasia_jana

Policja w tym mieście chyba porzuciła wiele spraw morderstw, jakby im nie zależało. Kto zabił Garretha? Iana? Wildena (chyba CeCe, ale i tak jej nie złapali)? Shanę? Jessicę? Tego wszystkiego policja nie wie i nie szuka. My wiemy, że Shanę np zabiła Aria, ale oni nie i mają to chyba gdzieś.

akima_

No i Bethany oczywiście;)

kasia_jana

Marlene mówiła też, że Mona NA PEWNO nie żyje, i co?