Hej,
obecnie jestem w polowie drugiego sezonu i jest jedna rzecz, ktora strasznie mnie denerwuje. Chodzi o urywanie watkow. Przykladow jest mnostwo: np. starsza siostra Arii przyjechala do Rosewood, poszla na rndke z Ezra i nagle zniknela! Bez slowa. Tak samo maya - wyjechala na odwyk na 3 miesiace, minelo o wiele wiecej, lecz sluch o niej zaginal. I co sie stalo z jej rodzina? Czemu nagle jason mieszka w tym domu? Tak samo Peige: najpierw polowa kazdego odcinka jest o niej a potem, zniknela! Nie ma ani slowa. I to samo z Jasonem: nie bylo slowa o tym, ze wyjechal a nagle wraca (pomijajac fakt, ze wyglada kompletnie inaczej). Kolejny urwany watek: kochanka taty Arii: najpierw sie wpycha, daje do zrozuzumienia, ze bedzie o niego walczyc, ale potem... znika, nie ma jej! ehh.....
Wszystko wyjaśnia się w swoim czasie. Serial ma cztery sezony i nadal wiele się w nim dzieje. Sama napisałaś, ze jesteś dopiero w połowie drugiego sezonu, więc po prostu cierpliwie oglądaj dalej :)
Ha! Czyli jednak nie wszystko ma swoje kontynuacje. Ma starsza siostre, ktora wyjechala z Rosewood. W pierwszym sezonie przyjechala w odwiedziny i mama Arii uparla sie, ze musi ja wyswatac z Ezra! Zaczela wiec na sile kombinowac, jak to zrobic umawiajac ich na randki. Siostrze Ezra bardzo sie spodobal i zwierzyla sie z tego Arii i ze swoich planow poderwania go. Trwalo to 2-3 odcinki, az siostra... zniknela. ani slowa, ze wyjechala czy cos w tym rodzaju. Przestala istniec. Nazywa sie bodajze Simone.
Ja rozumiem, ze mozna zawiesic jakis watek, ale przydaloby sie slowo wyjasnienia. :-)
w sumie to zrobili takie zaiweszenie z kilkoma postaciami np. Hayden, Lucas.. (albo czegos nie pamietam xddd)
chlopak z którym się Aria "umawiała" by spotykać się z Ezrą chyba w 3 sezonie byl
Hmm.. moze cos pokrecilam, no ale nie zmienia to faktu, ze zniknela :-)
Lucas poki co sie pojawia, ale ja jestem na drugim sezonie dopiero :-)
A Hayden to nie wiem kim jest ;)
wiesz co też mnie to denerwuje, bo ja potem jak nagle ktoś wraca po kilkunastu odcinkach to nie wiem kto to xD po prostu już się pogubiłam, nie kojarzę tych ludzi, nawet nie pamiętam skąd się Paige wzięła... irytujące jest, jak A sie okarze taka osoba 'dochodząca' raz na 20 odcinków ;)
Peige trenowala w druzynie plywackiej razem z Emily. na poczatku byly rywalkami, gdyz obie mialy najlepsze czasy. Peige byla zdeterminowana aby zostac kapitanem (jak sie pozniej okazalo miala niezwykle wymagajacego tate) i probowala zniszczyc Emily poprzez dokuczanie jej odnosnie jej orientacji. A potem sie okazalo, ze sama jest les ;) No, ale teraz nagle zniknela bez slowa :-)
to jeszcze kojarzę jako tako ;D tylko, że ona nie była chyba jakos tak od razu od pierwszych odcinków? jakoś kojarzę, że raz była, raz nie, no i jakoś tak nie zwracałam na nią uwagi ;d
WTF ?? Aria ma siostre? Od kiedy? Ogladam kazdy odc i nie pamietam zeby mialo cos takiego miejsce ! :)
Najbardziej poki co niespojny byl dla mnie powort Jasona - jak sie pojawil w sezonie pierwszym to ubieral sie w garnitury, bal bardzo pukladany i pewny siebie i dziewczyny nie mogly wyjsc z szoku, ze tak sie zmienil od zaginiecia Ali.
A w drugim sezonie, nie dosc ze gra go inny aktor to jeszcze ubiera sie kompletnie inaczej, nie jest juz powaznym Panem biznesmenem, ktory doprowadzil do odwolania nieudolnego policjanta, tylko zagubionym, przerazonym chlopcem, ktory nie wie czego chce od zyciia...
I jeszcze jedno :-) Teraz jestem na etapie w ktorym pojawila sie Kate - pasierbica (niedoszla) taty Hanny. I jak sie pojawila w pierwszy sezonie, to byla taka nieogarnieta sierotka Marysia. a teraz, w drugim, nie dosc ze gra ja (znow!!!!!) inna aktorka, to jest kompletnie inna osoba: ladna, pewna siebie, charyzmatyczna --> metamorfoza w miesiac?!
Jasona na początku też grał inny aktor :)
Z tego co pamiętam, choć mogę się mylić, to Kate udaje tylko takie niewiniątko.
Wg. mnie wątek np. z Holdenem lub z Duncanem to nie kwestia "porzucenia" i zapomnienia. Po prostu taką mieli rolę.
To trzeba zaakceptować że pll jest jakie jest. Ucinają wątki, nie rozwiązują, z każdym odcinkiem jest wiecej pytań niż odpowiedzi :)