1.Nie zdziwiło was to,że Mona musiała udawać Alison skoro prawdziwa żyła?
A mogło ją porwać jak porwało dziewczyny ,więc dlaczego Mona miała ją udawać?
2.Czy wy też uważacie ,że chłopiec z nagrania obok Jasona,bądź Toby'ego jak niektórzy uważają, to Andrew? W końcu to jego stodoła.Mógł tam stać jako kolega pierwszego chłopca.Mogli się tam razem bawić.
3.Czy możliwe ,że śledztwo-poszukiwanie dziewczyn zostało umieszczone w pierwszy dzień bycia dziewczyn w domku?Bo gdyby to był pierwszy dzień to w drugi Toby mógł być w domku z dziewczynami i dlatego nie bał podejść się do Spencer.
Jak myslicie.Rozwiejcie moje wątpliwości.
Jak dla mnie, to on o tych retrospekcjach powiedział dlatego, że coś im się w fabule nie zgadza i nie chcą, żeby im to później wypominano:P
To może być jeden powód a drugi to taki,że z początku A była Mona,później w 3 sezonie miał być Noel,ale skoro zaczęli robić kolejne sezony to retrospekcje z poprzednich się nie zgadzały z koncepcją nowego A,dlatego mamy się takimi filmikami nie sugerować.
To już mogli tego Noela zostawić, żeby się zgadzało wszystko, bo tak, to trochę głupio wyjdzie, jeśli rzeczywiście nie będzie się coś zgadzać. Przynajmniej, jeśli będzie chodziło o jakąś istotną sprawę.
Nigdzie nie pokazywali, że Spencer komuś przywaliła łopatą o_O Spencer kłóciła się z Ali i chciała ją uderzyć, ale wtedy wypadły jej pigułki i zaczęła prosić Ali, żeby nikomu o nich nie mówiła. Bethany ktoś rzeczywiście uderzył łopatą, ale nie wiadomo czy tą samą, którą miała Spenc, ani czy to ona to zrobiła. Osobiście uważam, że to nie ona i tylko się tam napatoczyła przypadkiem, bo naćpana chodziła w nocy po ogrodzie.
ale to i tak jest bez sensu bo było powiedziane że początkowo A była Mona i na tym miało się skończyć.potem wymyslili Big A, Uber A itd.
skoro NAJPIERW Mona była A i to ona była zamieszana w te wiadomości to czemu jeszcze nie została wyjaśniona Noc Zaginięcia Ali
Wydaje mi się, że gdyby serial miał się rzeczywiście skończyć na 2 sezonie i na tym, że Mona jest A, to nie byłoby żadnej historii z nocy zaginięcia Ali, tylko Ali rzeczywiście by była martwa, a jej zabójczynią byłaby Mona. Ale jak się okazało,że będą dalsze sezony, to Marlene zaczęła wymyślać i dokładać coraz więcej wątków do tej nocy, żeby zrzucać po kolei winę na wszystkich członków obsady.
ale to by nie wyjaśniało dlaczego pani D. kryła zabójcę własnego dziecka. Dlaczego by kryła Monę?
tak, chyba jakoś tak w trzecim, bo to Ali im o tym powiedziała, a Ali się odnalazła po drugim sezonie. Pod koniec drugiego dopiero Mona poszła do Radley, złapana przez policję.
to widocznie czwarty. Tylko Ali im to mogła powiedzieć, pani D. nic nie powiedziała, do końca życia udawała, że nie wie co z jej córką
Pierwsze 2 sezony rolę A miała odgrywać Mona.Jeśli serial skończyłby się na 3 sezonie A byłby Noel.No ale sukces PLL zmusił ich do kręcenia kolejnych sezonów i pociągnięcia sprawy dalej niż Mona i Noel.
A ten bal w domku dla lalek nie był jeszcze później? Bo mi się wydaje, że wcześniej dziewczyny się spotkały co najmniej dwa razy, jak nie więcej, w nocy na te 3 minuty. Czyli to na pewno był przynajmniej trzeci dzień.
możliwe, bo policja zanim się ogarnęła to też trochę zeszło. no ale generalnie w PLL nie ma linii czasowej, jak one klasę maturalną robią trzy sezony
tak, dziewczyny nie mogą ukończyć szkoły w 6 sezonów, a Tobiasz zostaje policjantem w 3 odcinki, a w 2 goi mu się połamana noga, Ezra w 4 sezonie mówi do Arii za 7 miesięcy kończysz szkołe, a były już swięto dziękczynienia, halloween, boże narodzenie... tego podmienionego Jezuska im nie wybacze!
no Toby został policjantem ekspresowo. A jak mógł zostać policjantem jak siedział w poprawczaku?
Scenarzyści myślą,że widzowie nie łapią takich szczegółów a to jest przecież najbardziej denerwujące,takie rzeczy jak linia czasowa powinny się zgadzać! Echhh...
No powinny, a tu nic się nie zgadza. Przecież w krwi Mony i Hanny znalezionej przez policję powinny być te środki przeciw krzepliwości, które nawet upośledzone laboratorium musi wykryć, Toby był w poprawczaku, a został policjantem, dodatkowo został nim w tydzień, a w Stanach akademia policyjna trwa pół roku:P Noga też mu się błyskawicznie zrosła, a przecież była złamana. O linii czasowej nawet nie wspominam już, pomijając fakt, że dziewczyny musiałyby już chyba psychicznie wysiąść przez A, to jeszcze przebierają się 5 razy dziennie, zmieniając całą swoją stylizacje, łącznie z biżuterią i fryzurą, i piją hektolitry kawy. Kiedy się uczą? Nie wiadomo.
No i nigdy nie ucząc się zdają testy elegancko i dostają się na studia ;) też tak chce ,żeby było w realu.A co najbardziej mnie rozwala. Oglądałam 3 sezon ,Aria miała krótkie włosy,w 4 nagle miała do pasa chociaż w serialu minęło jakieś 2 miesiące(o ile tyle minęło),poza tym farbowanie włosów co 2 dni tak jak one robią jest nie dozwolone ;)
Nie minęło tyle. Przecież w 13 odcinku 3 sezonu było halloween, a w 12 (bodajże) 5 sezonu Święto Dziękczynienia, które jest miesiąc później. Czyli włosy do pasa jej urosły przez tydzień pewnie;P
Właśnie minęło już kilka dni a śledztwo było chyba tylko jeden dzień.W pierwsze dni nie było Charlesa,był dopiero w ostatni dzień,także któryś z chłopców mógł wtedy śmiało być w domku.Ale mnie wkurza to,ze nigdzie ostatnio nie ma Jasona.Nawet siostry w więzieniu nie odwiedza,coraz częściej myślę,że to on jest Big A ;)