PLL wraca dopiero 07.01.2014
Do tej pory jednak możemy zastanowić się nad tym co wydarzy się w 4B.
"Who's in the box" - http://www.youtube.com/watch?v=TAJGB_Z6SQg
SPOILERY:
* Odcinek 4x23 - https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/1382789_56488863690018 1_1769972609_n.png " A is for Alive "
* Dużo flashbacków w 4x23
* 4x23 - scena Spencer, jej matki i nowego chłopaka (Nate Buzzolic)
* dowiemy się co ukrywa Spencer, m. in czemu nie było jej z dziewczynami, kiedy się obudziły, a także dowiemy się czemu kłóciła się tamtego wieczoru z Ali.
* nie można wierzyć w to co mówi Ali, jest największą kłamczuchą z całego grona
* powróci Noel
* w 4x23 scena na posterunku policji
* odcinek 19 będzie bardzo wyjątkowy - nigdy takiego nie było w historii PLL.
" wizualnie, to nokaut " - sceny Ezrii, Paily i Spoby.
* 4x22, 4x23, oraz 4x24 - odcinki bez Tobyiego.
* Spencer będzie podejrzliwa w stosunku do Jasona, który opuścił Rosewood.
* Holbrook i Hanna mają scenę w 4x22
* zobaczymy drugą stronę Ezry...
* Ella będzie mieć niespodziankę dla Arii kiedy wróci
* 4x23 "Unbridled" - ktoś bierze ślub (przypuszczam, że Ella właśnie)
* Wraca Jason!
* W finale usłyszymy :
"So you're a liar."
"The book. It’s one of my favorites."
"I could use a hug."
"We can play it your way."
"Maybe nothing. Maybe everything. You’re the cop. That’s for you to figure out."
Co myślicie? :)
Myślę, że nie mogę się doczekać po tym jak obejrzałam promo! :D
Bardzo ciekawi mnie postać Nate Buzzolica, którego swoją drogą bardzo lubię! Ciekawe czy zagrzeje miejsce w serialu na dłużej i jaka będzie jego rola. Mógłby dla odmiany zagrać gdzieś dobrego chłopaka :>
Co jeszcze mnie zaciekawiło... powrót Noela i Jasona. Zawsze coś mieszają, zwłaszcza ten pierwszy. I jak przypuszczałam - powinno się brać poprawkę na to co mówi i robi Ali. Podejrzewam, że ta jej skrucha, łzy i prośba o pomoc nie do końca jest tym czym wydaje się być. Wszystko ma tutaj swoje drugie dno. Generalnie niespecjalnie interesuje mnie wątek Elli.
Ostatni cytat? Hmhmhm, cieeeekawe. Czyżby rozmowa Hanny z Holbrookiem?
Tak, wydaje mi sie, ze Hanna rozmawiac bedzie z Holbrookiem. Ciesze sie, ze wraca Jason, ale nie odpowiada mi Noel. I co ma Ezra do Mony?
Po co życie osobiste i odpoczynek. Niech zapindalają na planie po 16 h przez cały rok. A rozwój w innych projektach, ślub, pogrzeb? Oj tam, oj tam.... Odcinki co tydzień ważniejsze.
No jasne, niech puszczają raz na pół roku jeden odcinek. Dociągnijmy tak do 10 sezonu. Może pod 80tkę zdążę na finał.
Nagranie jednego odcinka trwa 7 dni, a poza tym kazdy serial ma conajmniej 2 dlugie przerwy w ciagu roku
Przerwa 3 miesięczna, po czym 1 odcinek, po czym kolejna 3 miesięczna przerwa. Ta jest zdecydowanie dziwna. Nie widzę problemu związanego z długim czasem nagrywania jednego odcinka. Wszystkie seriale jakoś świetnie sobie z tym radzą.
jakie 3 miesiace? pll skonczylo sie jakos w koncowce sierpnia czyli poltora.. a to serial ktory ma emisje latem i zima i to jest calkiem normalne i ma dwie 3 miesieczne przerwy, a ten odcinek w polowie pazdziernika to tylko taki dodatek dla fanow..
2 miesiące. I to wciąż jest bardzo długa przerwa. Mimo to takie przerwy są wybitnie irytujące i wybijające z rytmu. Więc jednak nie jest to całkiem normalne.
omg, przecież bardzo dużo seriali wypuszcza 10 lub 12-odcinkowy sezon, który ciągnie się może trochę ponad 2 miesiące, a później jest 10 miesięcy przerwy. To tylko tasiemce emitują bez przerwy i w niezliczonej ilości odcinków xD
Bardzo proszę nie szarżować z doborem klawiszy, które nie tworzą słowa, jedynie absurdalne znaki nazywane: buźką.
No właśnie ale z tego co pamiętam to z PLL zawsze tak było i wychodził tylko Halloweenowy odcinek. Ale się wkurzyłam i teraz zamiast czytać książki po kolei (a jestem na 3) przeglądam kazda i szukam miejsca końca dzisiejszego odcinku:D
Nie znajdziesz :) Serial z książką jako tako pokrywał się do momentu aż wyszło, że Mona to A (5 lub 6 tom) później i książka i serial idą w różnych kierunkach.
Każdy serial się tyle nagrywa, no ale cóż.
Poza tym, w PLL zawsze tak było więc nie ma potrzeby złoszczenia się bez powodu. Pozdrawiam
Nie oglądam serialu od początku, ale takie przerywanie nie jest po prostu dobrym rozwiązaniem. To nie jest złoszczenie się. Bardziej irytacja. I myślę, że nie tylko ja to odczuwam. Mogli już w ogóle tego jednego odcinka nie puszczać. Dopiero w styczniu. Albo na początku września przed pierwszą przerwą. Tyle.
Może dlatego, że nie oglądasz od początku, bardziej odczuwasz przerwę. W PLL zawsze tak było o z Halloweenowymi odcinkami.
a nie wydaje się wam czasami, że to Ali mogła być z Ezrą w ciąży? i bala sie mu powiedziec? i że na przykład dostała pieniądze od jego matki na to żeby zniknęła z jego życia? bo przecież znaleziono w jej pokoju taką wielką sumę
mnie się wydaje, że Wildena łączyło coś bardziej z CeCe niż z Ali, ale okaże się, a myślicie, że Ezra czuje coś do Arii? wtedy jak zadzwonił, keidy były na tym cmentarzu powiedział jej, żeby uważała, może on nie chce jej zrobić krzywdy
Możliwe, ale jak dla mnie jeśli on jest A, albo coś w tym stylu to jest to chora miłość :P
W sumie też miał okazję zabić Spencer a tego nie zrobił... to wszystko jest jakieś podejrzane. xd
Może na razie chciał im tylko pokazać kto tu rządzi (może, że jest facetem nie kobietą) i może nie zabił jej bo czekał aż doprowadzą go wszystkie do Ali :)
myślę, że Aria i Ezra współpracują, serio http://www.youtube.com/watch?v=3G4jeXrzkEM
To by w sumie miało sens. W pierwszej części książki, pod koniec, kiedy są takie "osobiste fragmenty" A. było napisane coś w stylu "chociaż podpisuje się A. to mam ich więcej w imieniu". Nie przeczytałam dalszych części, więc coś mogło się pozmieniać, ale cały czas jak zastanawiam się kto może być A. to w mojej głowie pojawia się ten fragment.
A Ali miała kasę z szantażu ojca Arii, sama to przyznała. \
http://www.youtube.com/watch?v=GAoGADilmV8
ale on powiedział, że nie dał jej tych pieniędzy, bo po prostu tyle nie miał, w rozmowie z Arią tak powiedział
Tutaj mówi, że potrzebowała tej kasy... tak jakby ją dostała :P
http://www.youtube.com/watch?v=0a1kAxTkQkg
nie myslicie czasami,że Ezra i Aria wspolracuja ze soba? np jak losowali butelkami whisky tzn jedna osoba najpierw losowala - wypadło na arie,pozniej ta osoba obok zakrecila jeszcze raz i wypadlo na SPENCER,wtedy otworzyli butelke whisky ze spencer zdjeciem i sie napili
Absolutnie nie, dla mnie kłamczuchy są tylko ofiarami.
A wtedy to mógł być Ezra z kim innym. Ezra współpracuje z CECE (oboje byli w A's lair)
4x23 - scena Spencer, jej matki i nowego chłopaka (Nate Buzzolic)
Jakiego nowego chlopaka?! Gdzie to znalazłaś??!! To, że bedzie taki bohater to jedno, ale przecież Spoby nie zerwie?!
NIE powiedziałam, że to nowy chłopak SPENCER, tylko NOWY, w sensie, że w serialu.
No więc scena Alison, Cece i Ezry w 4x24
Nerdy Mona w 4x24
Możliwa scena z Ianem i Garettem :)
"tak naprawdę nie znamy Ezry"
-"I bet I know one of your secrets" -Aria
"I bet you don't." -Ezra
dowiemy się czemu Ali nie ufa swoim rodzicom i nie zwróciła się do nich o pomoc
Będą sceny z Shaną, Paige
wróci Lucas ale na chwilkę, więcej go będzie w 5 sezonie
6 - 7 epizodów zajmie dziewczynom odkrycie, że Ezra jest A
w 4x17 Spencer przeczyta pamiętniki Ali, dowie się, że Ali całowała się z nieznaną postacią w barze (flashback) uda się do baru i zobaczy faceta, sporzywającego takie jedzenie jak z flashbacku (pamiętnika) Wtedy dowie się, że to był EZRA!
Sekret który skrywa Spencer może zaszkodzić Spoby
Spencer będzie mieć problemy z narkotykami
Aria będzie bardzo cierpieć
Hanna pojawi się w Ravenswood
wrócimy do Rosewood Resort - kryjówki Mony
scena Mony i Ali - kontynuacja ze sklepu gdzie Ali była Vivian
4x14 - Who's in the box?
4x17 - Bite Your Tongue
4x18 - Hot for teacher
4x19 - Shadow Play
4x20 - free fall
4x21 - she's come undone
4x22 - cover for me
4x23 - unbridled
4x24 - a is for answers
:D
Jakiś twórca mówił że Lucasa nie będzie w 4 sezonie. =(
Para ode mnie:
Do Resort wrócimy na 100% w 4x24(foty).
Wróci Melissa w 4x24.
Bardzo się cieszę na powrót Iana. Cały 1B był o nim a potem pustka. Ciekawi mnie scena AliCe i Ezry. Mam nadzieje że pójdą na noże. Dosłownie. :D
Mnie bardziej zdziwiło, że Spencer odkryje, że Ezra i Ali się całowali, haha :D
Mnie cieszy, że będzie Jason! ^^
Spence ma problemy w szkole, też za sprawką A. Nie może dostać się do collegu, dlatego będzie brać narkotyki czy coś w tym stylu, żeby osiągnąć cel i być najlepszą. Foto https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_Q4gRwMB5zZjKHfLnH3rFdOS- jvurfhvFNoKWs69ixTQxFJtzag
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/q71/1382321_555153647873680_568 785267_n.jpg
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/1239716_555153374540374_211 1753456_n.jpg sam jej wygląd mówi za siebie
Chyba miałaś na myśli flashback z Ianem i Garretem, bo przecież oni obaj nie żyją.
No chyba, że któryś zmartwychwstanie, ale to już byłaby "Moda na sukces" xd
Jeśli te spoilery są prawdziwe, może jest jeszcze dla tego serialu jakaś szansa.