Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Od razu mówię, że serial poleciła mi koleżanka. Może gdybym zobaczyła plakat, przestraszyłabym się, bo bardzo oddaje "ducha" serialu.
Brzydka pogoda, stara szopa, ogółem-już początek odcinka okraszony napięciem. Zacieram ręce, horrory i dreszczowce to mój konik. Ale już chwilę potem nastąpiło rozładowanie owego napięcia. "Hej, chwila, chwila, nawet nie zdążyłam wziąć oddechu!". Jednak, potraktowałam początek jako falstart i oglądałam dalej. A dalej było coraz gorzej. Bohaterka przyjechała do miasta, narzeka na swoją okropną sytuację, chociaż mieszka w raju, bla, bla. W barze poznaje mężczyznę i zaskakująco szybko się z nim poznaje "bliżej". Potem przerzutka, znowu jakaś historia opowiedziana szybko jak wystrzał z Kałasznikowa. I pyk. Koniec odcinka. Jakie wywarł on na mnie wrażenie?
Otóż czułam się, jakbym obejrzała teledysk.
Reżysera "Pretty Little Liars" będę odtąd omijała szerokim łukiem. Pomysł dobry, realizacja koszmarna.

ocenił(a) serial na 7
Hifumi

Po pierwszym odcinku... Pf, to tak jak ocenianie książki po okładce. Pierwszy odcinek... Nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia, bo był przed tym zwiastun, który obejrzałam kilkakrotnie. Wiedziałam, co będzie się działo. A teraz? Czekam na każdy kolejny odcinek... bo polubiłam tą historię i myślę, że jest b. dobre wykonanie. Kilka historii? To znakomity pomysł. Nie można kombinować tylko z 1 postacią, skoro mamy ich więcej.

ocenił(a) serial na 3
li90

Nie widziałam filmu, który skupiałby się wyłącznie na jednej postaci. I nie mam nic przeciwko utworom wielowątkowym. Pierwszy odcinek zazwyczaj pokazuje klimat serii. A ja tu krytykuję właśnie jej bezpłciowość.
I nie uważasz, że to delikatna przesada z maksymalną oceną tego serialu? Czy fabuła nie wydaje ci się naiwna? Czy mogłabyś wyciągnąć jakiś dobry dialog? Czy gra aktorska zwaliła cię z nóg?

Hifumi

Moim zdaniem 10 to żeczywiście za dużo na tym etapie serialu .. a 3 po jednym odcinku nie lepiej ;DD

ocenił(a) serial na 8
Hifumi

wszystko zależy od tego na co się nastawiałaś, ja obejrzałam pierwszy odcinek bo czytałam że to serial trochę w klimacie Plotkary. I jak na razie sie nie zawiodłam, pilot zachęcił mnie do obejrzenia następnych odc. Porządnego dreszczowca z tego nie będzie ;) pewnie, ale historia może być ciekawa - wszystko jest w rękach scenarzystów ;P

ocenił(a) serial na 10
Jaskolka_90

Ja tak samo , myślę że fani plotkary się nie zawiedli ja osobiście wole już ten serial od plotkary od czasu kiedy skończyła się akcja zabronionej miłości między blair a chuckiem .

ocenił(a) serial na 3
Hifumi

Przepraszam za double-posta, ale skoro znalazłam właściwy temat postanowiłam skopiować tutaj także swoją wypowiedź. Może komuś pomoże, a może zaszkodzi ;)

Obejrzałam pilot, który moim zdaniem jest nieporozumieniem (proszę by fanki mnie nie linczowały - jest to moje subiektywne odczucie + obejrzałam tylko jeden odcinek, a co za tym idzie, całokształt ocenię dopiero po obejrzeniu wszystkich serii).
Młode aktorki (w szczególności romansująca z nauczycielem) grają bardzo blado na tle aktorów dorosłych. Są nienaturalne i sztuczne. Nie wspominając już o świecie, w jakim żyją - na bogato, dziewczyny niby-nielubiane i tak mają wszystko, co sobie wymarzą SPOILER (dziewczyna kradnie okulary Prady by zwrócić uwagę matki, a ta co robi? Uprawia seks z policjantem by uniewinnić córkę - przeszłoby to w latach 20, ale nie w współczesnych. Do tego matka spoglądająca na córkę w trakcie "uniewinnienia" - miało to być formą kary? Upokorzenia? Moim zdaniem świadczy to o patologii w rodzinie).
Pilot oceniłam na 3/10 ze względu na słabą fabułę, kiepską grę aktorską, nierealność oraz kiepską muzykę (typową dla amerykańskich nastolatek).
Serial oglądać będę dalej próbując nie nastawiać się do niego negatywnie (emocje dziewczyn, które otrzymały prywatne smsy od zaginionej/zmarłej "przyjaciółki" bezcenne + uśmiechy na pogrzebie - wtf?!), a po zakończeniu odcinków, jakie wyszły, wypowiem się ponownie.
Mam nadzieję, że z odcinka na odcinek polepszy się, choć cudów oczekiwać nie zamierzam.
Pozdrawiam :)