Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

od rana będę na zajęciach na uczelni i nie będę miała jak obejrzeć tego odcinka, ciekawość mnie zżera, tak więc jakbyście mogli mi tutaj napisać kto jest RC i kto zabił Ali i kto
jeszcze jest w A-teamie. Byłabym bardzo wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 5
mini6222

póki co scena ze spence i red coat'em w łazience - jeden wielki przewał ...

ocenił(a) serial na 2
wiktorrria

ale w konia nas zrobili...jak na razie nic się nie wyjaśniło.

nutiffc

Za to mamy A latające helikopterem :D

ocenił(a) serial na 10
Aishowa

A kto latał helikopterem z Vivian? Jej kolega z Philly.

ocenił(a) serial na 5
nutiffc

i pewnie nie wyjaśni ... a tak w ogóle, SPOILER SPOILER spence zaufała toby'emu? serio ... ?

wiktorrria

SPOILER Chyba tak, ale w końcu tak zamieszali, że nie wiadomo, czy on jest dobry czy zły

ocenił(a) serial na 10
Aishowa

jest dobry! przecież tylko grał...

megaami

Teraz już wiem, to był komentarz podczas oglądania na żywo ;)

ocenił(a) serial na 10
Aishowa

jasne ;)
na żywo, gdzie?

megaami

w internetach ;] live stream.

ocenił(a) serial na 10
Jagodowy_Tort

Cóż, pewnie koło 1 - 2 w nocy, tak? :P

megaami

o 1 :)

ocenił(a) serial na 10
Jagodowy_Tort

o takich porach to ja smacznie śpię ;d

megaami

Ja zazwyczaj również zbieram się do snu jednak wczoraj się poświęciłam ;)

ocenił(a) serial na 2
wiktorrria

to jest konspira przed Moną.

wiktorrria

No -,- Zaczęłam lubić Spencer, ale teraz, to jest taka sama jak reszta dziewczyn. Ponadto, uwielbiałam Team Toby + Mona, ale teraz już nie tak bardzo...

nutiffc

tak jak zawsze mówiłam że oni tylko narobią szumu a gówno wyjaśnią:D

mini6222

SPOILER red coat to Ali

ocenił(a) serial na 5
Aishowa

ej, zacięło mi się w momencie otwierania bagażnika, pokazali ciało?

wiktorrria

Nie pokazali, odcinek sie skonczył

wiktorrria

nie, dowiemy się za 3 miesiące dopiero ;< królowej kier też nie ujawnili, prawda? bo od połowy oglądałam dopiero..

ocenił(a) serial na 3
wiktorrria

Nie pokazali. Pokazali tylko ten moment, który już kiedyś był, gdy po śmierci Ali wydostaje rękę z piachu. Teraz pokazali więcej, że niby ktoś ją złapał za rękę i wyciągnął, lol.
Szczerze mówiąc jestem zażenowana całym odcinkiem, miałam nadzieje że twórcy jakkolwiek mnie zszokują, a jednak nie, nie są do tego zdolni.
Według mnie spieprzyli serial doszczętnie - konspiracją z Moną, żywą Ali/Courtney, tym, że Toby jednak jest dobry. W ogóle cały ten odcinek był jakiś mocno popieprzony, miałam wrażenie jakbym oglądała kilka nielogicznie poskładanych osobnych scen, a nie spójny odcinek.
Zmieniłam ocenę na 2.

haushi

:D scena z ręką mistrzostwo. Powinni Marlenkę tak zakopać żywcem i po chwili ją wyciągnąć, i zobaczyć czy będzie cała...

Jagodowy_Tort

Na pewno, Marlenka już nie takie rzeczy robiła :D

haushi

To nie oglądaj kolejnego sezonu, skoro tak nisko oceniasz serial o.o

wiktorrria

SPOILER Nie - pokazali potem, jak ktoś pomaga Ali wyjść z grobu - dosłownie

Aishowa

Skoro Ali jest RC tzn że jest dobra? skoro wyciągnęła je z domu? w ogóle to nielogiczne

Ania050791

Nic nie było logiczne w tym odcinku - niby Toby tez jest w A team a wrabiają go w podpalenie ( chyba, że dom popalił jeszcze ktoś inny), Mona jest A i dostaje smsy od A...

Aishowa

mogli to zakończyć z klasą a wyszło jak zwykle. w zwiastunie są jacyś nowi bohaterzy, już mi się widzi oglądać czyjąś nową zagadkę przez następne 100 sezonów

Ania050791

bohaterowie*

Ania050791

Nie widziałam - wyłączyłam tuż po tych rękach :> Teraz będziemy się zastanawiać kto lub co było w bagażniku, później muszą dać nową zagadkę :/

Aishowa

pewnie Jason

paulinamarchewka14

Pewnie tak, ale znając Marlenkę to narobi tylu spoilerów, że będzie tam mógł być każdy

Aishowa

Marlenka to jo :* Ta sucz napisała scenariusz do ekranizacji jednej z moich ulubionych książek, jak ona i to spieprzy to załawię jej takie A że się posra xD

ocenił(a) serial na 7
paulinamarchewka14

miasto kości! ja też się o to boję :(

paulinamarchewka14

Z tego co wiem, to książki są jeszcze mniej logiczne...

paulinamarchewka14

Mam wrażenie, że w jakiś sposób może mieć to sens - ale tylko w przypadku gdyby Ali miała 2 siostry bliźniaczki niestety ;&lt;

BTW.
W jakim nowym zwiastunie -.-' po PLL zaraz był przecież ten nowy serial Twisted.

artemisek_426

ej tak w ogóle to to był koniec ezrii bo nie patrzyłam na sceny z nimi czy jednak moje nadzieje niestety zostały rozwiane?

paulinamarchewka14

Tak, to czasowo koniec - ale zejdą się znów za jakiś czas... musieli dodać trochę dramatyzmu :<

paulinamarchewka14

ja mysle ze w bagazniku bedzie cece ( moment kiedy detektyw wsadza ja do swojego auta, pozniej juz cece nie pokazuja, poza tym tak bardzo zalezalo detektywowi na aucie jakby cos tam w nim skrywal )

ocenił(a) serial na 3
Aishowa

Albo Lucas.

Ania050791

jeśli nawet Ali to RC to nie znaczy, że chce śmierci kłamczuch. woli przecież je podręczyć

elizabeth_otto

nie chce ich śmierci, bo przecież je uratowała -.- to team Jenna/Melissa/Shana czy jak jej tam, podpalił dom.

Aishowa

Skąd wiesz? Nie ma na to dowodu.

ocenił(a) serial na 7
mini6222

Moim zdaniem dom podpaiła Jenna i Melissa, dziewczyna którą widzi Toby zanim obrywa w głowę wygląda jak Jenna. Melissa, dziewczyna ze sklepu z kostiumami i Jenna miały swój niezależny plan pozbycia się dziewczyn, bo wiedziały, że będą wszystkie w domu Spencer. Rzecz oczywiście nielogiczna na maxa, bo w tym domu bywały miliony razy, a robią z tego wielkie wydarzenie i niepowtarzalną okazję do zemsty. Czemu Jenna chciałaby się ich pozbyć, skoro czasami im pomagała? Wszyscy zmieniają fronty co 10 sekund, co innego jednak kogoś straszyć, a co innego zabić. Alisson pomaga dziewczynom, a dręczyła je parę lat albo zlecała to Monie. Pamiętajmy, że Ali sama też dostawała smsy od A, więc oświeccie mnie, bo nie znam ksiązki - A to jej bliźniaczka zamknieta w Radley? Wciąż i wciąz nie pojmuje, po co zatruwać komuś życie parę lat, wkładając w to mnóstwo pracy, a potem dojść do wniosku, że nie wiadomo po co. Jak choćby Mona, która w sumie nie miała pojęcia kim jest RC (czyli kto ją odwiedził w Radley w tym stroju?). Toby oczywiście okazał się być dobry, bo to amerykański serial, w którym każdy musi być czarno-biały. Nigdy pewnie się nie dowiemy, które A występowało w konkretnych odcinkach. Kto potrącił Hannę (czy zrobiłaby to Mona? w końcu mimo wszystko H była dla niej ważna), kto próbował zabić albo przynajmniej zranić Emily (na pewna nie byłaby to niższa od Emily o głowę Mona, czyżby Toby, który się z nią przecież przyjaźnił?) nielogiczności jak zwykle mnóstwo...

esgal

Przecież osoba która podpaliła dziewczyny, chciała chyba spalić Monę i Red Coat a nie dziewczyny =.=
A nielogiczności brak, jak na chwilę obecną - więc nie wiem skąd te pomysły.

Sprawa wydaje się byc prosta:
Mona znajduje pamiętnik ALI - gdzie ta opisuje przygodę z "A" - postanawia jako 'a' skłucić dziewczyny - niestety jej to nie wychodzi... gdzieś w połowie 2 sezonu Ali jako Red Coat składa jej propozycje, by ta pracowała dla niej.

W tym samym czasie prawdziwe A - i jednocześnie osoba która próbowała zamordować Ali i mordowała resztę - dręczy dziewczyny - naprzemiennie z moną (która teraz pracuje na zlecie red coat)

Red Coat to Ali - która boi się wrócić - sama o tym przecież mówiła w 1x10, mówiła też że "wie kim jest ta ździra A" - ogólnie wszystko przewidywalne, oprócz tego że Red Coat to ALI, a nie tamto a które ją prześladowało.

Fabuły starczy jeszcze na 2 sezony - w tym wyjaśni się większość wątków, a kolejny może o walce "dobrego A" ze złym.

ocenił(a) serial na 7
artemisek_426

Ja w sumie inaczej odebrałam scenę pożaru. Gdy Emily podsłuchuje rozmowę Melissy z Jenną, to ta pierwsza mówi coś w stylu "wszystkie będą tam dziś wieczorem" a wcześniej "wiem o tym, że mają te filmy", po czym kamera robi zbliżenie na zaproszenie do domu Hastingsów, które Melissa pokazuje Jennie i dziewczynie ze sklepu z kostiumami. Myślę więc, że to dziewczyny miały zginąc w tym domu

ocenił(a) serial na 2
artemisek_426

W takim razie mamy dwa A....co za zaskoczenie :|

ocenił(a) serial na 9
artemisek_426

Moim zdaniem sprawa wygląda tak:
Red Coat to dobra siostra (tzn. ta, która chciała dobrze dla dziewczyn). Teorie mam dwie, bardzo podobne.
1. Courtney zaczęła dostawać listy od A - czyli Alison. Jednak tak podpisane pogróżki powinna od razu rozpoznać (zostały napisane przez Ali), skoro tego nie poznała , pytała Tobyego czy to on je pisał, więc wskazuje to bardziej na moją drugą teorię:
2. Alison dostawała listy podpisane "A". Nie wiedziała od kogo, bała się. Upozorowała swoją śmierć (jak widzieliśmy w 3x24 ktoś jej w tym pomógł). Pozostaje pytanie co to za ciało, o które było tyle afer. Być może nastąpiła kanfrontacja z Courtney, w której ta zginęła, albo ktoś trzeci zabił Courtney, bo myślał, że to Alison i wtedy Ali mogłą zniknąć.

Meggie_Rocks123

Lol, a kim jest Courtney bo chyba mi umknęło??