Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

prośba :)

ocenił(a) serial na 10

Mam do Was prośbę, piszę akurat na forum tego seriali, bo jest jednym z moich ulubionych więc może inni oglądający mi coś doradzą :D
Do października przerwy w nadawaniu seriali lub przerwy przed kolejnymi sezonami, wziąłem się parę dni temu za Hart of Dixie ale mnie totalnie pochłonął i już skończyłem:P

Czy możecie mi polecic jakiś serial do obejrzenia w tematyce PLL, Lying Game, Hart of Dixie, Revenge.... może być też coś w stylu Once Upon a Time, Pamiętników wampirów czy też Nikity...

Myślę nad Veronicą Mars...znacie? Warto? Może jakiś inny tytuł?

Będę wdzięczny za pomoc ;)))

użytkownik usunięty
Sajmonnn

Buffy the vampire slayer- Buffy: postrach wampirów
Joss Whedon stworzył coś więcej niż infantylny serial dla młodzieży. Każdy odcinek dotyczył ogólnej błędnej mentalności ludzkości dążącej do konsumpcyjnego trybu życia. Naśmiewał się z ludzkich przywar, idealnie lecz przerysowanie oddał każdą wadę jak i zaletę postaci. Każda z ról została napisana z kilku sezonowym wyprzedzeniem. A sama idea stworzenia z drobnej blondynki(która de facto w każdym slashererze została by pierwszą ofiarą morderstwa) uczyni silną feministyczną postać. Przy tym można znaleźć smaczki komediowe: dla wielbicieli czarnego poczucia humoru.Serial dawał do zrozumienia,że śmierć jest nieodzowną częścią życia (nawet dla nastolatków),że świat to nie utopia. ;) Produkcja Buffy: the vampire slayer jest z pewnością na wyższym poziomie niż dzisiejsze seriale dla młodzieży.

Internat-El Internado
Jest to serial o uczniach w hiszpańskiej elitarnej szkoły z internatem. Mury szkoły skrywają tajemnicę na którą napatoczą się grupka uczniów. (Vicky, Caroline, Marcos, Ivan, Cayetano, Rogue). Obarczeni sekretem szkoły próbują dociec przyczyny i głównego motywu- takie przedsięwzięcie przynosi im wiele niebezpiecznych splotów wydarzeń-zagrażających nawet życie.
Twórcy od samego początku zbudowali wielowątkową historię, operująca przeszłością oraz teraźniejszością, każdy wątek jest doprowadzony do końca i większym lub mniejszym stopniu związany z główną intrygą. Każda postać miała wpływ na stan dzisiejszy szkoły. Twórcy od samego początku podają wskazówki, wątki, które naprowadzają widza na właściwy tor (tu nie ma fałszywych tropów). Przede wszystkim jest bardzo dobrze przemyślany mystery serial dla nastoletniej widowni. (Nie zwiedź się pierwszym sezonem.) Oczywiście w serialu pojawiają się wątki romantyczne. Odcinek trwa ponad godzinę i ma specyficzny hiszpański klimat;)

Sajmonnn

Dollhouse http://www.filmweb.pl/serial/Dollhouse-2009-479149