Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Hej, oglądam PLL i miałam nadzieję, że ten serial będzie jakoś mniej naciągany, ale wychodzi tak, że z jednej nocy, z jednego morderstwa robi się już po prostu galimatias. Zbyt scenarzyści kombinują, kombinują, sami się w tym gubią i już nie wiadomo co z tego będzie.

To jest moja opinia, wiem, że wiele osób ten serial KOCHA i nie chcę teraz prowokować hejterów!

Moje pytanie jest takie; czy w książce / książkach też fabuła się ciągnie w nieskończoność czy wątek zostal zakończony np. przy tym jak Mona okazała się być A? Jest tam jakiś sens, logika? Czy książka jest, a rozwiązanie będzie w kolejnych częściach?

Z gory dzięki za odpowiedź. I błagam - nie hejtujcie (co przy byle jakim wątku jest modne)!!

ocenił(a) serial na 8
natalia0

Jest sens. Serial tak właściwie dopiero sie zaczyna po Monie. Jest wiele interesujących wątków. Ja radze po kazdym odcinku chwile pomyśleć i układać sobie wszystko w głowie. Ja dzięki temu nie mam żadnych problemów że co chwile sa tropy na kogoś innego.

ocenił(a) serial na 8
Wonderlife

Dziękuję za opinię, jednak nie czekam na takie odpowiedzi (no bo to oglądamy, że nam sie podoba) tylko co z fabułą w książce?

ocenił(a) serial na 6
natalia0

ja czytalam wszystkie czesci jakie sie ukazaly w jezyku polskim, i powiem, ze zakonczenie , kim NAPRAWDE jest A , nie Toby czy Mona, jest BARDZO zaskakujące, ksiązke bardzo polecam , bo jest lepsza od serialu, czyta sie bardzo szybko, a w 9 części jest juz odkryta cała sprawa, i tak, w książce tez jest tak pogmatwanie, nawet troche bardziej, ale chyba na tym to polega :)), ale nie bede wam zdradzac , chodzi o to kim jest osoba w czerwonym, bo ja wiem ;)

ocenił(a) serial na 8
oliwiaaaaa

A wiec zastanawiasz sie nad serialem czyli go nie oglądałaś, ale po co masz oglądać skoro pewien ynteligent ci wygdał wszystko?

oliwiaaaaa

Ja też niedawno skończyłam 10 część- najnowszą chyba, i powiem Ci, że nie mam pojęcia kim jest już to "A". Książka też się ciągnie, a tych części ma być jeszcze kilka chyba. Ale fakt czyta się bardzo szybko, i polecam chociażby po to, aby przekonać się jakie różnice występują między serialem a książką.

ocenił(a) serial na 6
mcsteamy4

jeszcze 3 części :)

oliwiaaaaa

Więc chyba do ostatecznego rozwiązania trzeba jeszcze czekać w książce. Czytałaś tylko te co wyszły w języku polskim? Czy te pozostałe 3 które u nas jeszcze się nie ukazały też? Nie wiem czy w ogóle gdzieś są dostępne.

ocenił(a) serial na 6
mcsteamy4

mozna zamówic przez empik.com , chcialam zamówic, ale w koncu nie zamówilam :/

ocenił(a) serial na 6
oliwiaaaaa

chodzi o te 3 pozostale