Hej, oglądam PLL i miałam nadzieję, że ten serial będzie jakoś mniej naciągany, ale wychodzi tak, że z jednej nocy, z jednego morderstwa robi się już po prostu galimatias. Zbyt scenarzyści kombinują, kombinują, sami się w tym gubią i już nie wiadomo co z tego będzie.
To jest moja opinia, wiem, że wiele osób ten serial KOCHA i nie chcę teraz prowokować hejterów!
Moje pytanie jest takie; czy w książce / książkach też fabuła się ciągnie w nieskończoność czy wątek zostal zakończony np. przy tym jak Mona okazała się być A? Jest tam jakiś sens, logika? Czy książka jest, a rozwiązanie będzie w kolejnych częściach?
Z gory dzięki za odpowiedź. I błagam - nie hejtujcie (co przy byle jakim wątku jest modne)!!
Jest sens. Serial tak właściwie dopiero sie zaczyna po Monie. Jest wiele interesujących wątków. Ja radze po kazdym odcinku chwile pomyśleć i układać sobie wszystko w głowie. Ja dzięki temu nie mam żadnych problemów że co chwile sa tropy na kogoś innego.
Dziękuję za opinię, jednak nie czekam na takie odpowiedzi (no bo to oglądamy, że nam sie podoba) tylko co z fabułą w książce?
ja czytalam wszystkie czesci jakie sie ukazaly w jezyku polskim, i powiem, ze zakonczenie , kim NAPRAWDE jest A , nie Toby czy Mona, jest BARDZO zaskakujące, ksiązke bardzo polecam , bo jest lepsza od serialu, czyta sie bardzo szybko, a w 9 części jest juz odkryta cała sprawa, i tak, w książce tez jest tak pogmatwanie, nawet troche bardziej, ale chyba na tym to polega :)), ale nie bede wam zdradzac , chodzi o to kim jest osoba w czerwonym, bo ja wiem ;)
A wiec zastanawiasz sie nad serialem czyli go nie oglądałaś, ale po co masz oglądać skoro pewien ynteligent ci wygdał wszystko?
Ja też niedawno skończyłam 10 część- najnowszą chyba, i powiem Ci, że nie mam pojęcia kim jest już to "A". Książka też się ciągnie, a tych części ma być jeszcze kilka chyba. Ale fakt czyta się bardzo szybko, i polecam chociażby po to, aby przekonać się jakie różnice występują między serialem a książką.
Więc chyba do ostatecznego rozwiązania trzeba jeszcze czekać w książce. Czytałaś tylko te co wyszły w języku polskim? Czy te pozostałe 3 które u nas jeszcze się nie ukazały też? Nie wiem czy w ogóle gdzieś są dostępne.
mozna zamówic przez empik.com , chcialam zamówic, ale w koncu nie zamówilam :/