znacie moze jakies seriale ktore akcja czy fabula przypominaja pretty little liars? :D
Hmm.. nie spotkałam jeszcze podobnego serialu, ale dużo osób na tym forum polecało El Internado. Namówili mnie, jestem na 4 sezonie i jest naprawde dobry;)
Jak już wcześniej Megi1313 zauważyła wiele osób (w tym ja) gorąco poleca El Internado.
Jest to serial o uczniach w hiszpańskiej elitarnej szkoły z internatem. Mury szkoły skrywają tajemnicę na którą napatoczą się grupka uczniów. (Vicky, Caroline, Marcos, Ivan, Cayetano, Rogue). Obarczeni sekretem szkoły próbują dociec przyczyny i głównego motywu- takie przedsięwzięcie przynosi im wiele niebezpiecznych splotów wydarzeń-zagrażających nawet życie.
Twórcy od samego początku zbudowali wielowątkową historię, operująca przeszłością oraz teraźniejszością, każdy wątek jest doprowadzony do końca i większym lub mniejszym stopniu związany z główną intrygą. Każda postać miała wpływ na stan dzisiejszy szkoły. Twórcy od samego początku podają wskazówki, wątki, które naprowadzają widza na właściwy tor (tu nie ma fałszywych tropów). Przede wszystkim jest bardzo dobrze przemyślany mystery serial dla nastoletniej widowni. (Nie zwiedź się pierwszym sezonem.) Oczywiście w serialu pojawiają się wątki romantyczne. Odcinek trwa ponad godzinę i ma specyficzny hiszpański klimat;)
Widzę jedno humorystyczne podobieństwo między tymi obiema produkcjami: w obu przypadkach głównym bohaterom również ginęły dowody obciążające osoby (Choć w Internacie jest to w miarę dobrze wytłumaczone).
Ostatnio zauważyłem,że AXN (bądź AXN CRIME) ponownie emitują odcinki od początku. Stacja jest -chyba- na etapie II/III sezon serialu. W internecie pewnie na stronach typu i i t v i e k i n o jest możliwość obejrzenia odcinków online, niemniej jednak na c h o m i (k) u j jest dostępne do pobrania na dysk twardy.
wielkie dzięki jak bedzie czas to moze obejrzę teraz szkola ale jak sie wolna chwila znajdzie to napewno wielkie dzieki :)
ta dokładnie jeszcze liceum ale za to we wakacje z PLL bawiłam się swietnie szkoda ze tyle musimy czekać :D
Jestem w klasie maturalnej więc sporo pracy przede mną. Teraz na przykład przerabiam Cykl Calvina.;p Magia szkolnictwa;p
jestes chłopakiem no nie ?pytam tak ot tak wspólczucie ja mam 1 klasa Lo weszłam do szkoły i sie przeraziłam
Z punktu widzenia drugoklasistów i trzecioklasistów wygląda to zabawnie: jak linia produkcyjna. W mojej szkole przez pierwsze miesiące pierwszoklasiści są obserwowani (II klasa organizują otrzęsiny-kotowanie). Ogólnie w mojej szkole oprócz panuje miła atmosfera.;)
Ja oglądam na stronie kinomaniak. tv. Tam można obejrzeć za darmo;) i z lektorem
Właśnie wersja lektorska jest na wyśmienitym poziomie. Dzięki dobremu tłumaczowi nie ominą Cię ciekawe,komiczne dialogi. ;) Tym bardziej pod uwagę trzeba brać Jacintę ;) "Tylko mi tu pilnować porządku. Bo inaczej to co wam urządzę, Guantanamo będzie niczym kinderbal"
Z podziękowaniami to nie do mnie;) Ja tylko polecam serial, w który wciągnęły mnie inne osoby z forum;)