Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Proszę o pomoc czy ten jest warty oglądania ??

ocenił(a) serial na 10
ola1986

WARTY OGLĄDANIA? mało powiedzianie, oglądaj koniecznie!

użytkownik usunięty
ola1986

Serial jest strasznie nierówny więc początki będą wciągające ale z każdym sezonem ta mierna intryga będzie Ci bardziej grała na nerwy niż przyciągała przed ekrany telewizora.
Aczkolwiek polecam El Internado (nie zwieźć się pierwszymi odcinkami, dopiero się rozkręcał): hiszpańska produkcja typu mystery. Wszystkie wątki są pokończone i świetnie ze sobą połączone, główna intryga jest bardzo ciekawa i zaskakująca. Postacie napisane z rozmysłem, są dynamiczne zmieniają się przez to wszystko się dzieję w Internacie. Wszystko okraszono niezłym humorem i wątkami romantycznymi ;-)

ocenił(a) serial na 10

Gdzie oglądasz/ oglądałeś? :P

użytkownik usunięty
megaami

Oglądałem ten serial na sławnym serwisie dla kino maniaków. opatrzony wersją lektorską. Nagranie pochodziły ze stancji AXN.;-)

ocenił(a) serial na 10

Rozumiem, bo kiedyś szukałam wszędzie, ale wersje były tak do bani, że wytrzymałam raptem kilka minut ;/

megaami

warto go obejrzeć :) powiem tak sezony 1-2 są najlepsze jak dla mnie dlatego dałem 10, natomiast gdybym miał oceniać wszystkie 1-4 to serial otrzymałby ode mnie nie więcej niż 7.

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

Dokładnie, zgadzam się. Warto zacząć oglądać choćby dla tych 2 sezonów.

mateo jaki serial ty polecasz w czasie przerwy PLL? widzę, że oglądasz Fringe doby jest? ;)

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

W czasie przerwy od PLL polecam oczywiście "El Internado". Po tym serialu nawet nie spojrzysz na nasze biedne kłamczuchy. Ja właśnie znów zaczynam organizować sobie powtórny seans owego serialu.
Kiedyś Brat mi podrzucił parę odcinków "Fringe" i muszę przyznać,ze ma swój klimat łudząco przypominające "Z Archiwum X". Kilka motywów jest godnych uwagi. Aczkolwiek nie wciągnął mnie na tyle,aby obejrzeć cały serial.
Jeśli (Twój nick) pochodzi z Charmed to również polecam obejrzeć siostrzany serial "Buffy: the vampire slayer". Jeden z najlepszych seriali dla młodzieży ostatniej dekady.
Rzuć jeszcze okiem na Dollhouse, Utopia.

tak mój nick pochodzi z Charmed :) bo od tego serialu zaczęło się moje zamiłowanie do seriali. Dzięki za polecenie El Internado powiedz mi tylko gdzie można go obejrzeć bo na (i-i-t-v)go nie ma :(

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Jestem przekonany,że znajdziesz El Internado na serialnet oraz kinomaniaku. Przygotuj się,że każdy odcinek trwa z godzinę.;-)

ocenił(a) serial na 6

Och El Internado i wspomnienia wracają ;> Genialny serial <3

użytkownik usunięty
dagao

Pamiętam,że całe ferie spędziłem nad tym serialem. Jak dziś przypominam sobie,jak tylko odnawiałem mój zapas w podręcznym spichlerzu i wodopoju przy każdym odcinku. A chusteczkach już nie wspomnę xD

ocenił(a) serial na 6

Hahaha znam ten stan XD

użytkownik usunięty
dagao

W takich momentach brakuje mi możliwości usunięcia z pamięci wspomnień związanych z serialem i tym sposobem delektowanie się serialem jak za pierwszym razem...

ocenił(a) serial na 6

Masz całkowitą rację. Przyznam się bez bicia, że miała chwilę zwątpienia. Denerwowało mnie to, że akcja ciągnęła się przez wiele sezonów, bo czasem to było bardzo naciągane., ale oglądałam dalej i nie żałuję. Widzę, że to samo dzieje się w PLL, ale tym razem nie będę mieć chwili zwątpienia :P

ocenił(a) serial na 5
Leo_Wyatt

Jest na i i tv, ale występuje pod nazwą Internat, ewentualnie Boarding School. Dziwna sprawa.

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Qlenaa już Ci podpowiedziała,gdzie możesz znaleźć serial.
Na rozbudzenie ciekawości podsyłam Ci trailer (z angielskimi napisami) Internatu: http://www.youtube.com/watch?v=6N9iInZ5ln8

ola1986

Hej, również poszukuję jakiegoś dobrego serialu, który by mnie wciągnął :) Może ktoś coś polecić? "El Internado" widziałam, PLL oglądam (choć już taki dobry nie jest), a Ravenswood odpuściłam po pilocie. Będę wdzięczna za jakieś serialowe sugestie ;)

gossipgirl_plotkara

Ja mogę polecić ''Revenge''

Redcoat_A

A od którego odcinka serial nabiera rozpędu? Widziałam jakieś 6 odcinków pierwszego sezonu i utknęłam. Czy druga połowa pierwszego sezonu jest lepsza?
P. S: dzięki za odzew :)

gossipgirl_plotkara

Tak wydaje mi się że druga połowa pierwszego sezonu jest lepsza ale skoro nie wciągnęło cię po 6 odcinkach to nie wiem czy ci się spodoba, Niestety 2 sezon jest trochę słabszy od pierwszego ale za to trzeci jest bardzo dobry. Może jeśli spróbujesz obejrzeć jeszcze raz to się wciągniesz, ja osobiście revenge uwielbiam :)

Redcoat_A

W takim razie dam "Revenge" jeszcze szansę. Dzięki :)

użytkownik usunięty
gossipgirl_plotkara

Mogę Ci jeszcze polecić "Ringer". Muszę Cię ostrzec,że pierwsze odcinki nie trzymają takiego poziomu co następne. Akcja się zagęszcza, napięcie wzrasta dopiero po paru odcinkach.

Mateo obejrzałem pilota Ringer :P bardzo fajny serial.! obejrzałeś wszystkie odcinki ? szkoda tylko, że przerwali :(((

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Pochłonąłem ten serial w jeden dzień (kolejny długi weekend spędzony nad zaległościami w serialach). Ogólnie oglądałem go ze względu na Sarah Michelle Gellar ale na tyle mnie wciągnęła cała intryga z siostrą Bridget i związane z nią zamiana tożsamości,że nie potrafiłem się oderwać od ekranu telewizora. Kolejny wielkim plusem,był świetny klimat (jak w kinie noir) oraz towarzysząca muzyka z gatunku indie. Do dziś słucham kilka utworów odkrytych podczas seansu Ringer.

A co do kasacji serialu: po raz kolejny Amerykanie dowiedli,że nie mają gustu. Pozostało nam tylko cieszyć się dobrym pierwszym sezonem. Na szczęście w finałowym odcinku zamknęli wszystkie "znaczące" wątki ale głód pozostał.

zawsze tak jest, że jak serial jest na poziomie to zawieszają, albo przerywają! a inne będą kręcić po 10 sezonów przez 10 lat.

Co do głównej bohaterki Sarah Michelle Gellar to uwielbiam ją ;) oglądałeś "Weronika postanawia umrzeć"?

Ringer już widziałam ;) Ale i tak dzięki.

ola1986

Tak jest warty oglądania

helagolasz

mateo1114 skończyłem ogladać Ringer :D dzięki wielkie za polecenie zaje**sty serial! ;) chyba bardziej mnie wciągnął niż PLL. Tylko czemu 1 sezon?????????

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Co Cię najbardziej zaskoczyło w serialu?;-)

najbardziej? chyba (związek i knucie) Olivii i matką Juliet :p + intryga z wyłudzeniem kasy... a Ciebie??? przyznam się szczerze, że brakowało mi na samym końcu 22 odcinka konfrontacji Bridget i Sioban ;p

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

UWAGA SPOILERY ZWIĄZANE Z RINGER-em i BUFFY

MI również brakowało konfrontacji Bridget z Siobhan jak i również kolejnego sezonu ale pocieszam się faktem,że pierwszy sezon trzymał poziom od samego początku. Im dalej, tym trudniej można było się oderwać wzorku od ekranu.
Najbardziej mnie zaskoczył fakt,że Henry nie stoi za porwaniem Gemmy, ogólnie powiązanie wszystkiego z kluczową postacią Bridget/Siobhan.
Mnie dziwi fakt,że w USA serial miał niską oglądalność, co dowodzi na to,że Amerykanie -czasem- nie mają za nic gustu. Świetne zdjęcia,muzyka, imponująca gra Sarah-y Michell Gellar. Stała się moją ulubioną aktorką,gdy ujrzałem ją w Buffy: the vampire slayer. Swój talent aktorski udowodniła w jednej ze scen odcinka "The Body" sezonu V Buffy the vampire slayer (cały odcinek jest jednym wielkim spoilerem więc ostrzegam przed linkiem). W tym odcinku (do którego można sięgnąć nie oglądając poprzednich) wykazała się swoim kunsztem.
Sporo ludzi zarzuca Sarah-rze,że jej gra jest nazbyt teatralna, za dużo gestykuluje i akcentuje konkretne wyrazy. A moim zdaniem to jej atut. Najważniejsze,że doskonale potrafi odegrać każdy stan emocjonalny i przekonać mnie do postaci,w którą się wciela.

dla mnie Sara Michell Gellar to jedna z kilku ulubionych aktorek a ten serial tylko mnie w tym utwierdził :) znakomicie wcieliła się w obie role, i co ważne nie była sztuczna tylko mogliśmy podziwiać jej świetną grę. Nawiązując do oglądalności serialu też czytałem, że nie cieszył się dużym zainteresowaniem... nie wiem dlaczego i jest to dla mnie absurdalne, może nie miał zbyt dobrej promocji???? wydaje mi się, że od tego w dużej mierze wszystko zależy. Obejrzałem w niecałe 7 dni wszystkie 22 odcinki i nie żałuję było warto :) będzie mi brakować tego serialu. Na pewno będę do niego wracać :) polecam wszystkim i dziękuje Ci za jego polecenie.

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Teraz pozostało CI tylko zabrać się za Internat ;-)

chyba tak :) szkoda tylko, że nie pociągli jeszcze z 10 odcinków Ringer.. mimo wszystko lepsze 22 odcinki niż przeciąganie serialu w nieskończoność. A i jeszcze jedno świetna gra Sary Michell Gellar ;) uwielbiam ją począwszy od "Weronika postanawia umrzeć" poprzez Ringer ;)

obejrzyj "Nie z tego świata" :D super!

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Nie podszedł mi ten serial. Cała koncepcja mnie nie wciągnęła na tyle,aby śledzić serial dalej.