PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93643}

Słoneczny patrol

Baywatch
1989 - 2001
5,7 22 tys. ocen
5,7 10 1 22037
5,4 10 krytyków
Słoneczny patrol
powrót do forum serialu Słoneczny patrol

Ten serial pozytywnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się galerii dużych biustów
poruszających się pod kostiumem kąpielowym oraz czegoś co udaje fabułę...
A tu niespodzianka. Czołówka (swoją drogą jakaś mało dynamiczna, bez wyrazu i przydługa)
a tu brak Pameli Anderson i Carmen Electry. Tylko młoda Erika Eleniak. Kolejne
zaskoczenie - akcja zawiera poważne tematy. Do tego trochę klimatu ulic i bulwarów z
tamtych lat. Sporo wątków kryminalnych. Ogląda się całkiem nieźle - ciekawe kiedy serial
stanie się taki jakim go pamiętam...

Słoneczny Patrol odzyskał dobrę imię - polecam

viikmae

Bo pierwsze dwa sezony serialu (przełom lat 80-tych i 90-tych) są na prawdę na poziomie. Widać że na samym początku twórcy serialu mieli dużo pomysłów na serial. Niestety później pomysły się skończyły, a w rekompensacie twórcy serialu zarzucili widzom przegląd króliczków Playboya...

Theodoros

No ja też pamiętam tylko te późniejsze odcinki.... :)

Theodoros

Niestety już drugi sezon jest kiepski.
Już na samym początku zaserwowano nam 15-latki w bikini chcące zaliczyć ratownika, poźniej był konkurs mokrego podkoszulka a teraz dziewczyny w bikini pojawiają się jako ozdobnik.
Do tego odeszło pół obsady: Craig, Gina, Cort. Bez nich niewiele zostało interesujących postaci, bo nowe są nijakie. Do tego Hobiego gra inny chłopak w porównaniu do Brandona Calla wyglądający jak dzieciak.
Często pojawiają się dłużyzny a retrospekcje to już w ogóle tragedia.
Odnoszę czasem wrażenie, że serial skoncentrował się bardziej na plaży - ale nie wyszło to na plus.
Podejrzewam, że to wszystko to wynik faktu zostanie przez Davida Hasselhoffa producentem.

Nie polecam

viikmae

OK, tylko że drugi sezon ratują jeszcze Billy Warlock i Erika Eleniak, poza tym twórcom serialu zdarzają się tu jeszcze skromne przebłyski i od czasu do czasu zarzucają jakimiś nowymi pomysłami. W kolejnych sezonach (szczególnie po odejściu tej pary aktorów) jest już po prostu tragedia. Ale generalnie zgadzam się z Tobą, że pierwszy sezon był zdecydowanie najlepszy...