Jeden z lepszych seriali jakie ostatnio oglądałem. Ciekawa fabuła, mroczny klimat, wręcz duszna atmosfera purytańskiego polowania na czarownice, realistyczne przedstawienie zarówno osady Salem z XVII wieku jak i jej mieszkańców, świetnie przedstawiony sabat czarownic, doskonałe efekty podczas trwania magii wiedźm (szczególnie podobały mi się podróże astralne Mary Sibley i jej wykręcone ciało wiszące w powietrzu nad łóżkiem).
Wszystko to opowiedziane na nowo (to nie ewangeliccy fanatycy polują na czarownice, ale to czarownice kontrolują egzekucje osób oskarżonych o czary, by poprzez śmierć przeprowadzić swój rytuał) wraz ze świetną grą aktorską Janet Montgomery daje naprawdę udaną produkcję.
Z ciekawosci zajrzalem na Twoj profil. Od dziewiatek i dziesiatek tam sie az roi (jesli chodzi o seriale). Dla Ciebie niemal co drugi serial to swiatowe arcydzielo, albo przynajmniej rzecz wybitna, epokowa, niemal genialna.
To fajnie, że są tacy ciekawscy ludzie jak Ty.
A mój profil na facebooku, Twitterze i Instagramie też "z ciekawości" obejrzałeś?? Może ciekaw byłeś też, jaki mam gust muzyczny, jakie książki czytam , czy jestem aktualnie w związku, gdzie się uczyłem ?? Jak ktoś da 10 pod serialem to zawsze od razu go szpiegujesz, przeglądając wszystkie jego oceny? Nie cierpisz czasem na nadmiar wolnego czasu??
Podobał mi się serial "Salem" i uzasadniłem to, a Tobie, "panie Ciekawski", dziękuję za ten zjadliwy, acz niewątpliwie bardzo potrzebny komentarz.