PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862320}

Sandman

The Sandman
2022 - 2025
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 25545
6,5 20 krytyków
Sandman
powrót do forum serialu Sandman

Gwendoline Christie jako Lucyfer. Szatan był ... kobietą. I to blond-kobietą. Tak to zrobią? Feministki to zbulwersuje. No chyba że Gwendoline będzie udawała faceta?

Shadow_dawnego_gggggg

Przecież Lucyfer w komiksie był właśnie blondynem. Do tego wizualnie inspirowany Davidem Bowie, więc androgenicznosć nawet bardziej tu pasuje.

Mernoc

Dzięki że mnie oświeciłes.

ocenił(a) serial na 4
Shadow_dawnego_gggggg

...czemu miałoby to którąkolwiek z nas zbulwersować, że kobieta ma do zagrania dobrą postać?

Shadow_dawnego_gggggg

Lucjan akurat w komiksach był blondynem, faktycznie trochę androgyniczny. Ludziom się się chyba utrwalił wizerunek Lucka jako brunet Tom Ellis :) Akurat w Sandmanie wizerunek postaci to tylko ich personifikacja, żeby było można ich przedstawić wizualnie. Ale fakt, wolałbym jako Lucyfera faceta (Śmierć to też powinna być porcelanowo biała bruneteczka :) ale to już już nie w tym wątku :)

ocenił(a) serial na 10
Shadow_dawnego_gggggg

xD widać że nie rozumiesz lucyfera z sandmana. Lucyfer w sandmanie dosłownie nie ma płci. Plus jest blondynem. To gówno serialowe pod tytułem lucyfer nie umywa się do lucyfera z komiksu Sandman

ocenił(a) serial na 6
sinekmen

Lucyfer w komiksach jest facetem(taką postać przybiera), po prostu anioły nie mają genitaliów, ten wątek jest poruszony w pierwszym tomie zbiorczym Lucyfera. Bardziej mnie zastanawia dlaczego z Constantina zrobili kobietę... on akurat był śmiertelnikiem.

Buddte

Przez brak praw do Johna

Shadow_dawnego_gggggg

Taka ciekawostka. W Pasji Mela Gibsona szatana też gra kobieta.