PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862320}

Sandman

The Sandman
2022 - 2025
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 25535
6,5 20 krytyków
Sandman
powrót do forum serialu Sandman

Sorry, ale naprawdę trudno nie czuć oburzenia czy zawodu w związku z tym jak przerobione zostały wątki i postacie względem pierwowzoru.

To tak, jakby w ekranizacji Harry ego Pottera, Ron był czarny, Hermiona lezbijką, Harry trans itd, a zostawić tylko główny core fabularny. Not cool at all.

Oryginalne historie/filmy z wątkami lgbt i poprawnoscia polityczną mi nie przeszkadzają, ale takie przemiany pierwowzoru już tak. Zwłaszcza, że tu nie są to delikatne, kosmetyczne, zmiany, tylko zmieniono każda rzecz, którą się dało...

JangoFett

miałam to samo, ale daj sobie szansę ;) kiedy dynia mówi do gadającego ptaka zrozumiałam, że to ekranizacja komiksu z całym jego dobrodziejstwem
hahaha

ocenił(a) serial na 8
JangoFett

Zatem wymień konkretnie co zostało przerobione czym jest w serialu a jak w komiksie? Pomijamy rolę Constantine, to już w wielu postach zostało ustalone, wzięli babkę, bo nie mogli faceta przez licencję. Czekam na resztę kto i co został zmieniony w jakich kontekstach, postaciach, zdarzeniach LGBT nie było w komiksie, a rzekomo znalazło się dopiero w serialu?

ocenił(a) serial na 2
mike__25

Chcesz mi udowodnić, że to nie jest aż tak dużo? Czy że to wcale nie takie wielkie zmiany?
Nawet randomowy ksiądz został kobieta... I to zawiewa żenadą.

ocenił(a) serial na 8
JangoFett

No w niektórych kościołach kobiety pełnią funkcje kapłańskie. Dowiedziałeś się tego dopiero z serialu?