Jak zobaczyłem akcje z potężnymi STRAŻNIKAMI ŚMIERCI, którzy jednym ciosem wgniatają blachę w naczepie tira, wspinają się po ścianach jak spider-man, noszą przerażające maski i mają komiczne gumiaste szpony to myślałem, że popuszczę ze śmiechu. Coś na poziomie Power Rangers, banda śmieszcze wyglądających stworków (opisywanych ze słabo udawanym strachem) leci po koleji na bohaterów i albo dostają kulkę i odwalają kitę (dokładnie jak kitowcy z Power Rangers), albo z liścia...i w sumie też odwalają kitę :/ Scenariusz na niskim poziomie, podobnie reżyseria (o głównych postaciach nie będę wspominał). Infantylne, naiwne, nudne. Nie, dziękuję. Według mnie mocno naciągane 5/10, biorąc pod uwagę,że gusta są różne.
Właściwie to mnie pierwsze odcinki też nie powaliły, a teraz od tego serialu oderwać się nie mogę. Ja na twoim miejscu obejrzałabym cały pierwszy sezon a dopiero potem oceniła.
Zgadzam się, potem swoją jakością bardzo ładnie zaciera pierwszy ironiczny uśmiech. Każdy jakoś musi zacząć, ale lepiej się rozwijać po drobnych wpadkach na początku niż wymagać od siebie coraz mniej. :) Pozdrawiam
To serial fantasy czego właściwie oczekujesz?A efekty specjalne może i nie najwyższych lotów,ale zważywszy na fakt że ten serial powstał tylko do internetu,a później się rozwinął i jest emitowany przez stacje tv syfy nie powinien dziwić,tv.syfy jest po prostu oszczędna.Na szczęście efekty specjalne a fabuła to dwie różne rzeczy,mnie się fabuła serialu podoba,bo po prostu lubię takie coś,a i aktorzy całkiem nieźle dają radę,nieporównywalnie lepiej niż w wspomnianych Power Rangers.No ale są gusta i guściki...
Fakt odcinek ze strażnikami śmierci był strasznie lipny :] Ale ten jeden można wybaczyć bo cała reszta naprawdę ciekawa.Te nawiązania do 19w. i znanych historycznych postaci, super.
Lipny?zależy kto czego oczekuje mnie się podobał no ale ja lubię fantasy a nie dzielę włosa na 4 jak niektórzy krytycy na filmwebie...
Ja wytrzymałem do połowy sezonu drugiego. Potem mnie niestety smiertelnie znudził. Zwłaszcza głowna bohaterka działa mi niesamowicie na nerwy. W stargate tez mnie wkur.... ale nie aż tak.
trzeba przyznac ze ta aktorka potrafi niezle irytowac, ale serial uwazam mimo wszystko za świetny.
Wydaje mi się, że serial się rozwija i staje się coraz lepszy. Tak więc radziłabym Ci przemęczyć się z pierwszymi odcinkami, bo moim zdaniem bardo dobrze się go ogląda. Owszem, efekty specjalne może nie są powalające, ale przecież nie tylko o to w serialu chodzi, prawda?
Aktualizacja. Za radą kilku osób zmusiłem się do "pociągnięcia" tego serialu. Fakt, późniejsze odcinki są lepsze (gdzieś tak od 3 sezonu znośnie się ogląda), nie widać już tyle niespójności i wpadek logicznych. Dalej uważam, że serial nie wyróżnia się niczym szczególnym ale ocenę trochę podnoszę.