PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684871}

Santa Diabla

2013 - 2014
7,3 312  ocen
7,3 10 1 312
Santa Diabla
powrót do forum serialu Santa Diabla

Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczona. Historia ma spory potencjał, do tego ciekawi bohaterowie i przystojny Santiago. Zamierzam oglądać. :)

Lineczka_filmweb

Ja tez jestem pozytywnie pierwszym odcinkiem :D kiedys chcialam go obejrzec w internecie i szukalam chociazby z napisami angielskimi ale nic z tego wiec mialam nadzieje ze bedzie leciec w tv no i prosze JEST :D Santiago jest tak przystojny ze chyba bym zemdlala jak bym go na zywo zobaczyla :D Te jego oczy i spojrzenie !! mmmm! :D <3

Lineczka_filmweb

Zgadzam się, że historia ma potencjał, ale ja jednak nie jestem w stanie tego oglądać.

Powód prozaiczny, mianowicie rozbudowana, muskularna protka, która mnie autentycznie przeraża. Nie wiem dlaczego dobrali takie wielkie babsko dla Aarona Diaza, który chociaż wysoki, wygląda przy niej jakoś filigranowo. No i widać po niej, że jest już dojrzała... Chyba sobie odpuszczę tę telenowelę.

ocenił(a) serial na 10
krokodylica89

Mnie irytują jej miny, takie żmijowate. Rozumiem złość i zemstę, ale i tak mnie denerwują. A tak poza tym nie mam nic do aktorki, może być. Szału nie ma, ale i tragedii też nie ma. Oglądam dalej, moim ulubieńcem jest Santiago. :D

Lineczka_filmweb

Mnie jest ciężko dostrzec jakąkolwiek minę, kiedy widzę jej ramiona. :p

Lineczka_filmweb

Mi akurat aktorka odpowiada :) Zanim zaczęłam oglądać nie podobała mi się, ale teraz uważam że świetnie pasuje do tej roli i dobrze gra (o ile po dwóch odcinkach można to stwierdzić) :P Jej żmijowate miny mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie :P Widać że ma charakterek. I dobrze! Dość już przesłodzonych, dobrodusznych, szlachetnych i bogobojnych protagonistek. Nareszcie jakaś zmiana :)

krokodylica89

Ja pamiętam, że trochę na początku ciężko mi się było przyzwyczaić do wzrostu protki, ale dałam radę ;) Poza tym wg mnie Gaby jest śliczna.

jagodajulia

Szczerze, to ja wolałam "Królową ...", tutaj bohaterowie są jacyś nijacy. W tamtej przynajmniej można było się pośmiać, było więcej ikry.

Co do bohaterki, to ma podobno 176 cm, a główny bohater 183 cm, a wygląda przy nim potężnie, nawet na płaskim.

krokodylica89

ja z kolei jestem troszkę zawiedziona, bo myślałam, że ten Santiago będzie miał więcej charyzmy i będą lecieć iskry, a tu on już lata za nią z wywieszonym jęzorem jak zbity piesek.... zgadzam się, że Gaby jest trochę masywna, ale w sumie mi to nie przeszkadza ;)

jasmin35

A mi się oni podobają Santa z Santiagiem ;)

jagodajulia

trochę za mdły jest dla mnie narazie.... chociaż przeczytawszy spojler zastanawiam sie czy jest sens na to patrzeć.

jasmin35

Dlatego lepiej nie było czytać spoilerów :P Bo wg to teraz za bardzo nie ma sensu oglądać... Ale zrobisz jak uważasz ;)

jagodajulia

oglądnę te pierwsze odcinki, a potem rzucę ;) przeczytałam już cały zarys teli na angielskiej wikipedii i jednak podziękuję.... a szkoda, taki był ładny... amerykański.... hahahaha ;)

jasmin35

Ja oglądałam w oryginale, więc nawet się nie będę wypowiadać :)
Tak :D haha

jagodajulia

Aaron Diaz to przystojniak dlatego trochę szkoda ;) a znasz hiszpański?:) ja kiedyś oglądałam ich wspolne sceny bo zaintrygowala mnie ta telenowela jakis rok temu, ale nic nie rozumialam ;D

jasmin35

Taaak, przystojniak to z jego powodu oglądałam Santa Diabla. Pierwszy raz go zobaczyłam, ale świetną chemię z Gaby mieli. Tak, znam hiszpański ;) Byłam w stanie całą telkę zrozumieć ;)

jagodajulia

samouk czy uczylas sie w szkole/na studiach/kursie?:)
suuuuper masz, mozesz sobie podgladac nowosci ;)
ja telenowele ogladam dopiero odkad weszla telewizja cyfrowa, wczesniej nie odbieralo nam tvnu a na nim leciala wiekszosc teli;D

jasmin35

Jestem samoukiem :) Oglądałam telki i się nauczyłam i mogę oglądać co chce (oczywiście nie zawsze rozumiem 100%, gdy jakieś trudne wyrazy są). Tak, oglądałam Tierra de Reyes oraz Lo Imperdonable ;) Ja nigdy telek nie oglądałam, dopiero od jakiś czterech lat :D

jagodajulia

może jest jeszcze dla mnie nadzieja? ;) ja cos tam zrozumiem, jakieś proste frazy, ale napewno nie tak jak ty ;) aż ci pozazdrościłam ;) jak ci tak dobrze idzie z nauką i osłuchiwaniem się języka to może turecki teraz ?:D:D:D:D

jasmin35

Nadziej jest :) Jakby mi ktoś powiedział 5 lat temu, że będę oglądać telki i znać hiszpański to bym go wyśmiała haha A jak język się podoba to jest duża szansa, że się nauczysz, tylko trzeba czasu i wszystko, co hiszpańskie trzeba mieć dookoła :D Próbowałam z tureckim, ale nic nie rozumiem :P Może kiedyś haha ale na razie ciężko mi cokolwiek wyłapać i po turecku niewiele osób mówi ot tym ciężej z nauką.

jagodajulia

to ja już 3 lata ogladam i jestem w stanie cos tam zrozumieć ale generalnie niewiele:) ale licze na cud :]

ocenił(a) serial na 10
jasmin35

Nie jesteś sama, tez próbuje uczyć sie hiszpanskiego ogladając telenowele. Obejrzalama dopiero jedna (Krolowa serc) i zwrócilam uwage na jezyk dopiero w połowie, ale juz duzo kojarze. Ostatnio wg zainteresowala mnie tematyka nauki jezyków obcych właściwie hiszpńskiego ;)

_sarna88

jestem trochę zawiedziona, bo troche juz tych telenowel oglądnęłam (od 2012) i powinnam więcej rozumieć :) ale moze nic straconego:) hiszpański jest piękny, może nawet najpiękniejszy:)

ocenił(a) serial na 10
jasmin35

Ja notowalam wyłapane słowka i zwroty. Teraz przeglądam strony/blogi do nauki, wypisuje wazniejsze słowka i zamierzam słuchac radia w tym jezyku aby sie osluchać. Ale mnie wzieło a zawsze uwazalam, że mam alergie na jezyki obce ;)

ocenił(a) serial na 10
jasmin35

Dokladnie to samo pomyslalam, brak mu charyzny, charakteru, tego czegos, patrzy na nia blagalnym wzrokiem z tekstem: nie wychodz za mojego brata. Licze , że sie rozkreci ;)

_sarna88

A mi się to podoba :D Jest taki uroczy.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Jak dla mnie to po obejrzeniu Królowej serc, juz żaden aktor nie przebije Sergio Mura - Patricio ;)

jagodajulia

naogladala sie Ayaza romantyka to teraz i ten sie podoba hahahaha :]]]]

jasmin35

Ayaz jest bezkonkurencyjny :P :D Ale Santiaga oglądałam wcześniej :P

_sarna88

o to to to:) wkurza mnie jeszcze ta tępa wstawka z irytującą muzyką ;D

ocenił(a) serial na 10
jasmin35

Dokładnie muzyka, tez zaciskam zęby jak leci ;)

_sarna88

nijak pasuje do romantycznych momentów ;)) takie łup łup jak dla mnie:)

jasmin35

Mówicie o tej piosence, przecież ona jest świetna :D Ja tę telkę zaczęłam oglądać ze względu na Santiaga i Santę oraz piosenkę z czołówki ;)

ocenił(a) serial na 8
Lineczka_filmweb

Tak Santiago jest bardzo przystojny :-) ale po obejrzeniu ostatnich odcinkow na yt (tak wiem nie moglam sie powstrzymac) UWAGA SPOILER stwierdzilam ze jesli on ma byc zly to ja nie ogladam :)

xhulix12

Po co piszesz o spoilerach w temacie do tego nie przeznaczony???????????????????! I w tym momencie psujesz oglądanie całej telenoweli, pogratulować mądrości. Niektóre rzeczy przeczytaj i zachować dla sb.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Napisałam uwaga spoiler
Moglas nie czytac

xhulix12

Ale po co pisałaś uwag spoiler w temacie, który nie jest do tego przeznaczony?! Mogłaś założyć własny i tam go napisać. A Ty mogłaś nie pisać.

jagodajulia

A ja po obejrzeniu ostatniego odcinka jestem na całkowite NIEEE! :(

syl_kon

To powinnaś to napisać w temacie spoilery!

jagodajulia

A co takiego napisałam? Bo nie rozumiem... Tylko, że koniec mi się nie spodobał, to nawet swoją ocenę serialu musze spoilerować? ;)

syl_kon

Napisałaś o ostatnim odcinku, a temat dotyczy pierwszego. Poza tym serial się u nas nie skończył.