PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684871}

Santa Diabla

2013 - 2014
7,3 312  ocen
7,3 10 1 312
Santa Diabla
powrót do forum serialu Santa Diabla

wie ktoś może o co chodzi w tym filmie ? :P poogladałam z ciekawości ostatni odcinek i zgłupiałam jak zobaczyłam końcówke.

ewela_129

Jakbyś oglądała od początku do końca, a nie odwrotnie to byś wiedziała, o co chodzi :P

jagodajulia

Może jej chodziło o ostatni odcinek który leciał w tv.
Ja ci jeszcze nie pomogę, mam nagrane z ostatniego tygodnia, miałąm oglądać dziś, ale nie dałam rady, pewnie zacznę dopiero w następny weekend.
Jak to z telemundo bywa spodziewam się telenowali z wątkiem kryminalnym,z dużą dozą zagmatwania, gdzie opuszczenie jednego odcinka, może skutkować pogubieniem się w całej akcji :)

ewelina84

Ale jest napisane "poogladałam z ciekawości ostatni odcinek i zgłupiałam jak zobaczyłam końcówke." Skoro zostało użyte "z ciekawości" i "ostatni odcinek" to wg mnie osoba miała na myśli finał ;) Chyba, że się mylę.
I ostrzegam, że chce oglądać telkę to lepiej uważaj na spoilery, aby Ci ktoś nie zepsuł oglądania.

jagodajulia

Kurde wiesz co ja sobie już tak obiecałam że nie będę w przypadku tej telenoweli czytać spojleró i mam zamiar się tego trzymać. Mma nadzieje że dam radę. jesli chodzi o telenowele Telemundo to lepiej tego nie robic, bo faktycznie można sobie wszystko popsuć, w ich serialach nic nie jest pewne od początku do końca, nie to co w televisie.

ewelina84

To jak tak postanowiłaś to się tego trzymaj ;)

jagodajulia

poogladałam finalowy odcinek z ciekawości :D i chyba niepotrzebnie bo nikt raczej nie jest w stanie zaspokoić mojej ciekawości czemu tak sie stało :D

ewela_129

Ja byłabym w stanie odpowiedzieć na to pytanie, gdyby znalazło się ono w temacie oznaczonym jako spoiler.

ewela_129

SPOJLER!!!!!

czytałam na angielskiej Wikipedii (było tam trochę niejasno to wszystko napisane), że tak naprawdę to Santi jest tym złym bratem i on odpowiada za wszystkie morderstwa, jest psychicznie chory i ujawni się to w końcowych odcinkach, przemieni się w villana. Będzie chciał zmusić Santę do ślubu. Santa będzie chciała być z Humberto, bo okaże się, że był cały czas tym dobrym, ale Santiago go zabije. Santiago siedział w więzieniu z mężem Santy, i tam znalazł jej zdjęcie, ale szczegółów nie znam. W każdym bądź razie taki scenariusz jest dla mnie nie do przyjęcia i żegnam się z tą telenowelą.

jasmin35

Humberto wcale nie był dobry, mam napisać kogo zabił..? :P

jagodajulia

mozliwe, ja tej teli nie znam:) tylko przepisalam to co wyczytalam:) a z kim Santa bedzie miec dziecko? nie zajarzylam z kontekstu z kim:)

jasmin35

Humberto przedstawiony został jako ten "lepszy" z braci, b zawsze pomagał Santiagowi ukryć jego zbrodnie, ale jak dla mnie to obaj mają zaburzenia osobowości :P Santa dwa razy była w ciąży z Humbe, na początku telki i na końcu. Pierwsze poroniła.

jagodajulia

aha to tak się sprawy mają.... dla mnie prot to prot i jak mozna takie cos odwalić? szok! już kiedys ta tela mi sie spodobala, ale nie moglam sobie przypomniec co mi w niej nie spasowało, teraz sobie przypomnialam az za bardzo:) na forach zagranicznych i chyba Twitterze (podczas emisji teli w Meksyku) ludzie skarzyli sie ze nie ma chemii miedzy Santa a Santiago i sugerowali zamiane protow bo Gaby miala wieksza chemie z tym drugim. Podobno te komentarze przyczynily sie do takiej zmiany, choc niektorzy twierdza, ze taki scenariusz mial byc od poczatku.

jasmin35

Ja byłam TeamSantiago i jak dla mnie chemia była :) A telka z założenia miała dwóch protów. Ja żadnej chemii między Humbe i Santą nie widziałam, tym bardziej pod koniec telki.

jagodajulia

Aha czyli jednak nie warto tymi opiniami się kierować, właśnie widziałam gify z gorących scen S&S na forum i nawet nawet:) a o co chodzi z tym Willym, okaże się, że to jakaś menda ?

jasmin35

Ja na forum, którym komentowałam to większość była za Santiagiem i Santą (tylko nieliczni za Humbe, powiedzmy na 20 osób dwie), oczywiście do czasu, aż prawda nie wyszła na jaw :P Dla mnie to było straszne przeżycie....
Niektórym nie podobała się za bardzo gra Aarona, bo grał "jedną miną", ale w scenkach za Santą był świetny (później jako villian bardziej się podobał :P, w sensie, że lepiej grał, nawet w scenach, w których był sam).

Okaże się, że Willy pół miasta zaliczył :P (łącznie z teściową :D :P, tylko nie pamiętam, czy oni mieli romans, czy tylko raz skok w bok, czy tylko się całowali). Jednak z Willym to jest trochę skomplikowane, bo on był więziony w piwnicy przez jedną osobę.

jagodajulia

to jakim cudem odmówił wtedy tej Barbarze na początku skoro taki z niego kobieciarz?:)

jasmin35

Założę temat ze spoilerami i tam CI odpiszę ;)

jasmin35

Założyłam i napisałam :)