Spodziewałem się czegoś lepszego, a tutaj tylko pokaz bujnej wyobraźni bez ładu i składu do tego kiepski dubbing. Ładna kreska to za mało
Większej bzdury dawno nie przeczytałem. Jesteś szkodliwym bezgusciem albo nie masz pojęcia o czym mówisz. Najpewniej jedno i drugie. Nie pozdrawiam
tylko tak umiesz? Trudno sobie wyobrazić że ktoś ma większe wymagania? Pokaz kreatywności, ale na mnie nie robią wrażenia pomysły w stylu roślinka smaży mięso, albo przełammy jakieś stworzonko i dostaniemy światło, albo wsadźmy sobie w coś w nos i możemy oddychać. Ta planeta to swoiste perpetuum mobile. Wszystko z niczego można zrobić....No mnie coś takiego nie rusza w fantastyce, bo świat staje się mało wiarygodny. Do tego wszystko co się dzieje na ekranie to takie scenariuszowe cliche, że głowa mała. Pokaz ładnych obrazków. Już na ziemi chyba survival jest trudniejszy....
na psychodele? Bo tym jest ta animacja. Pokaz psychodelicznych pomysłów. Nie sci-fi tylko fantasy jak władca pierścieni.
myślę dokładnie to samo.
Pod względem logiki i ewolucji ten swiat nie trzyma się kupy
Pomysły na stworzenia nie są logicznie usytułowane w środowisku.
Ot, poczytali sobie o róznych ciekawostkach przyrodniczych i zrobili z nich główne prawidła przyrody.
Tworzenie zombie z innych gatunków występuje też na ziemi, niektóre owady kiedują innymi za pomocą fermononów. Ba nawet niektóre grzyby umieja zawładnąć umysłem innych zwierząt.
Problem powstaje np jak jest roślina która klonuje przechodzące obok inne zwierzeta. Po co? Nie wiadomo. Naturalne by było, jakby się tak rozprzestrzeniała. Ale nie, nie rozprzestrzenia się. Klony zwierząt podszywają się pod dawców "DNA" i zabijają po czasie wszystkie inne zwierzęta w stadzie. Po co? Nie wiadomo. Coś takiego mógł wymyślić tylko człowiek, żeby zabijać inne gatunki tylko po to żeby zabijać. To w przyodzie taką jaką znamy na Ziemi, nie występuje.
Zgadzam się z Asz_Musiałem że to bez sensu ale nie dałbym oceny 1.
Na pewno nie jest to arcydzieło na 10 tak jak mówi to Berserko, wystarczy obejrzeć kilka odcinków programów przyrodniczych na Discovery/National Geogrphic żeby znać większość koncepcji które są użyte w tej animacji. Nie ma się czym aż tak bardzo zachwycać, z prostej przyczyny, prawdziwy swiat jest podobnie niesamowity a bardziej logiczny.
"Problem powstaje np jak jest roślina która klonuje przechodzące obok inne zwierzeta. Po co? Nie wiadomo. Naturalne by było, jakby się tak rozprzestrzeniała. Ale nie, nie rozprzestrzenia się. Klony zwierząt podszywają się pod dawców "DNA" i zabijają po czasie wszystkie inne zwierzęta w stadzie. Po co? Nie wiadomo. Coś takiego mógł wymyślić tylko człowiek, żeby zabijać inne gatunki tylko po to żeby zabijać. To w przyodzie taką jaką znamy na Ziemi, nie występuje"
No ale akurat to właśnie ta roślina się rozmnażała tak. W scenie gdzie zabiła całe stado potem wyrósł ten las. Więc jak najbardziej jest "po co". Problem w głównej mierze jest taki, że to sposób efektowny ale nie efektywny. Wystarczyło by, że roślina infekowała by swoim nasieniem żywiciela i ten umierałby rozsiewając zarodniki. Ale cała ta seria to zbiór takich efektownych ale nieefektywnych pomysłów.
"Nie ma się czym aż tak bardzo zachwycać, z prostej przyczyny, prawdziwy swiat jest podobnie niesamowity a bardziej logiczny."
Ładnie napisane.
Dałem 1/10 z prostej przyczyny. Oceniam jako zwykły widz, nie krytyk. Poza oceną zasad tworzących ten świat fantasy oceniam też kiepsko scenariusz z banalnymi zwrotami akcji. Oczywiście obowiązkowo musiał być wpleciony wątek homo w dodatku z happy endem. I mimo oceny 1/10 to oglądało się ok, głównie ze względu na muze i styl graficzny i czekam na 2 sezon mimo wszystko, ale dalej uważam że jako sci-fi to jest to mierne dzieło.
a rzeczywiście, obejrzałem jeszcze raz tą retrospekcję w 6 odcinku i tam urósł ten las. Zgadza się
ale wszystko to jest tak mało subtelne i przerysowane że widać że to nie może być prawda. Tak jak napisałeś, nieefektywność tych strategii jest oczywista dla widzów NG czy Discovery.
Ocena 1/10?. Troll albo oderwany od rzeczywistości idiota. Naprawdę jest to jeden z najgorszych filmów jakie widziałeś??? Tak jak pajace, którzy dają knajpom opinię 1 gwiazdki bo musieli czekać na kanapkę 5 min a chcieli od razu.
Tylko oderwani od rzeczywistości idioci płaczą, bo ktoś wystawił na stronie internetowej "1".
" Naprawdę jest to jeden z najgorszych filmów jakie widziałeś???" To nie film tylko serial i tak jest to jeden z najgorszych jakie widziałem w tej konwencji. Łatwa jedynczeka :) A teraz wysmaruj dupsko maścią, bo cie boli :)