Sceny z życia małżeńskiego

Scenes from a Marriage
2021
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15314
7,5 19 krytyków
Sceny z życia małżeńskiego
powrót do forum serialu Sceny z życia małżeńskiego

Zabicie poczętego dziecka - to taka grypa żołądkowa..
Od dziecka ważniejsza kariera... Tragedia..

anngaj

NIe no strasznie, że ludzie rozsądnie podchodzą do macierzyństwa a nie byle jak, byle gdzie

anngaj

Ziew, widzę że wysoka ocena Pasji - i wszystko jasne.

anngaj

Propagandę uprawiają osobę, które używają pojęć "poczęte dziecko" lub "nienarodzone dziecko". Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem żeby płód miał wyrobiony dowód osobisty.
Serial podszedł z szacunkiem do tematu aborcji. Widać na twarzach małżonków że sytuacja sprawia im ból. Zamknijcie się wreszcie i dajcie ludziom spokój. Każdy powinien mieć prawo podejmować decyzje zgodnie ze swoim sumieniem. Kobieta nie jest workiem na spermę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
anngaj

Tylko z powodów ideologicznych oceniasz serial na "1"? A propos: badania pokazują, że kobiety nie żałują na ogół decyzji o dokonaniu aborcji. Były więc to przemyślane decyzje i nie mają poczucia, że zrobiły coś, co można by nazwać "tragedią". https://www.google.com/amp/s/www.focus.pl/artykul/amp/aborcja-jednak-okej-badani a-95-proc-kobiet-nie-zaluje-zabiegu

ocenił(a) serial na 2
Lukasz_Gugulski

Zgadzam się z Tobą. Nie wyznaję żadnej wiary ale serial faktycznie ocieka lewacką propagandą.

Lilymoon_Ayla

Czym się objawia ta "lewacka propaganda"?

Lilymoon_Ayla

bo pokazuje scenę aborcji? XDDDDD to w takim razie jak film pokazuje scenę w kościele to jest prawacką propagandą? LUUUUUDZIEEE.... -,-

BlueLips

W punkt! Bardzo niektórzy nadwrażliwi i skłonni do dawania łatek. A temat aborcji stary jak świat.

Lukasz_Gugulski

Gugulski jak to Gugulski zawsze staje w obronie lewactwa i lewackiej propagandy.

divx_avi

Latasz po forach i wszędzie do mnie piszesz te same bzdury o "lewactwie". Niech zgadnę: zakochałeś się, ale nie wiesz jak zagadać?

Lukasz_Gugulski

Po prostu wszędzie bronisz lewactwa.

divx_avi

Po prostu masz obsesję na punkcie "lewactwa".

Lukasz_Gugulski

Po prostu wszędzie bronisz lewactwa. Gdzie nie wejdziesz, to bronisz lewackiej propagandy.

divx_avi

Ale nudzisz. Zapisz sobie w notesiku: Gugulski nigdy nie głosował na żadną lewicową partię, jego punkt widzenia jest konserwatywno - liberalny. Podkreśl wężykiem.

Lukasz_Gugulski

Nie jesteś żaden konserwatysta, ponieważ żaden szanujący się konserwatysta nigdy nie poprze aborcji na życzenie ani związków partnerskich.

divx_avi

Napisałem: "punkt widzenia konserwatywno - liberalny", więc nie czysto konserwatywny. Wybieram złoty środek, dlatego nie popieram ani zakazu aborcji, ani przymusu aborcji. Swoją drogą, postulat formalizacji zwiazków to raczej konserwatywny jest. Ale, rzeczywiście, nie jestem aż tak konserwatywny, by żądać małżeństw, to prawda, związki partnerskie - homo czy hetero - zupełnie wystarczą.

Lukasz_Gugulski

Związki partnerskie to nie jest żaden postulat konserwatywny. Już nie wymyślaj. Konserwatywne to jest małżeństwo. A co to do tej aborcji, to ewidentnie jest ci bliżej do promowania aborcji na życzenie.

divx_avi

Za brytyjską ustawą o uzgodnieniu płci (Gender Recognition Act 2004) głosowali np. leuburzyści, liberałowie i część konserwatystów. W Niemczech uchwaloną jeszcze za RFN ustawę o transpłciowości pisali liberałowie. Geert Wilders, szef "skrajnie prawicowej" Partii Wolności, mówi: "The freedom that gay people should have — to kiss each other, to marry, to have children — is exactly what Islam is fighting against". Itd. A ty w kółko jedno, jak zdarta płyta: lewactwo, lewactwo, wszędzie lewactwo.

Lukasz_Gugulski

W UK nie ma żadnych konserwatystów. W Holandii również nie ma żadnych konserwatystów. To są najbardziej lewackie kraje jakie są na świecie.

divx_avi

A może zajrzyj do jakiejś książki politologicznej? Wtedy zobaczysz, że świat nie dzieli się prostodusznie na konserwatystów i "lewaków", ale na konserwatystów, socjaldemokratów, nacjonalistów, faszystów, libertarianów, chadeków, liberałów itd. I wtedy odkryjesz, że za prawem do aborcji może być socjaldemokrata, owszem, ale też liberał, libertarianin i ksiądz katolicki, który wpadł z kochanką. 

(Nawiasem mówiąc, może napisz do francuskiego Zjednoczenia Narodowego, węgierskiego Fideszu, hiszpańskiego Voxu i polskiego Ruchu Narodowego, że są w jednej frakcji - Patrioci za Europą - z "lewakami" z Holandii).

Lukasz_Gugulski

Powtórze jeszcze raz, bo czegoś nie zrozumiałeś. Żaden szanujący się konserwatysta nie poprze nigdy aborcji na życzenie ani związków partnerskich. To są postulaty lewicowe,

divx_avi

Widzę, że grochem o ścianę. Ok, zatem inaczej: dlaczego związek partnerski to "lewicowy postulat"?

Lukasz_Gugulski

Ponieważ związek dwóch mężczyzn nie ma nic wspólnego z tradycją, a konserwatyści są przywiązani do tradycji.

divx_avi

Gwarantuję ci, że "związki dwóch mężczyzn" mają długą tradycję. Pytanie tylko, co ma tradycja do podziału prawica - lewica. Owszem, konserwatyści najbardziej cenią sobie (przynajmniej deklaratywnie) tradycje, ale jeśli ktoś nie ceni sobie tradycji to znaczy, że jest "lewakiem"? Związek partnerski dla homoseksualistów to postulat wolnościowy. Możesz go zawrzeć, ale nie musisz. I nic nie tracisz, jeśli ktoś go zawrze.

Lukasz_Gugulski

Art. 18 Konstytucji: Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej"

divx_avi

No i co w związku z tym? Konstytucja z 1997 r. to jest ta tradycja, o której piszesz?

divx_avi

Na twoim miejscu sprawdziłbym jak w referendum konstytucyjnym głosowały najbardziej hołdujące tradycji województwa typu podkarpackie czy podlaskie. Ale ok, już ci wyjaśniłem, że tradycja nie ma tu nic do rzeczy. Naprawdę, problem leży w tobie, jeśli nie jesteś w stanie znieść tego, że dwoje kochajcych się ludzi chce sformalizować swój związek.

Lukasz_Gugulski

Ja mam problem z tym że dwóch facetów chce się nazywać małżeństwem i mojej zgody na to nie ma.

divx_avi

Dziwne masz problemy w życiu, ale ok, śmiało więc możesz popierać związki partnerskie, małżeństwa zaś nie.

Lukasz_Gugulski

Nie, bo LGBT chce tego i tego, a potem będzie chciało adoptować dzieci. Na to też nie ma mojej zgody.

divx_avi

To może małżeństw hetero też nie popieraj, bo właśnie dlatego, że one istnieją, to homoseksualiści chcą małżeństw.

Lukasz_Gugulski

Ja uznaje tylko małżeństwa hetero, bo innych nie ma.

divx_avi

W Polsce, bo gdzie indziej są.

Lukasz_Gugulski

No ja mówię o Polsce. To że w innych krajach jest patologia, nie oznacza że w Polsce ma być.

divx_avi

Patologią to jest raczej sytuacja, w której część obywateli jest bezzasadnie wykluczona i nie może zawrzeć małżeństwa, a nie sytuacja, w której dwoje dorosłych, kochających się ludzi bierze cywilny ślub. Ale te twoje "patologia", "lewactwo", "tradycja" to tylko pozbawione logiki frazesy, którymi chcesz przykryć fakt, że jesteś zwykłym zamordystą, który z pobudek ideologicznych nie chce ułatwić ludziom życia, ot wszystko.

ocenił(a) serial na 8
anngaj

Lewacki serial bo pokazuje scenę aborcji? Wiesz ze oryginał tego serialu jest z lat 70 i tam tez była ta sama scena?

ocenił(a) serial na 1
anngaj

Absolutnie się zgadzam. Lewacki ściek, którego nie jest w stanie obejrzeć żaden inteligentny człowiek.

Mrkarli120

No to najwyraźniej musiałeś wytrwać i obejrzeć cały serial. Gratulacje