PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788553}

Seal Team

2017 - 2024
7,7 2,2 tys. ocen
7,7 10 1 2204
Seal Team
powrót do forum serialu Seal Team

Zawiodłem się. Aktorstwo na niskim poziomie i poziom realizmu "komandosów". Aktorzy mogli pójść na kilku tygodniowe szkolenie a tu nawet broni nie potrafią trzymać poprawnie.

maro69_filmaniak

Nie trafiłeś z krytyką komandosów, tak się składa że wśród aktorów grających w tej serii jest jeden zawodowy żołnierz - Tyler Grey. Spędził prawie 10 lat w armii służąc w 75 Pułku Komandosów, w trakcie swojej służby 4 krotnie był w Afganistanie i Iraku. Jego trening jako zawodowego Rangera obejmuje umiejętności takie jak walka w przestrzeniach zamkniętych (CQB), snajper, broń ręczna, desant z dużej wysokości (HALO). Był też instruktorem w The Selection: Special Operations Experiment.

strony

A co z resztą aktorów? Dla mnie niszczą ten film. Widziałem dużo lepsze. Myślisz, że ten komandos pokaże w filmie swoją taktykę przed kamerą? Nie sądze.

maro69_filmaniak

Nie zgadzam się jestem po 9 odcinku a do tego widziałem inne produkcje. Uważasz że inne są lepsze, wymień tytuły.
Nie widać tu błędów, powiedz w który momencie źle trzymają broń bo chyba przeoczyłem.

J_Punisher

np.
"Helikopter w ogniu",
"13 godzin: Tajna misja w Benghazi"
"Act Of Valor"

ocenił(a) serial na 9
maro69_filmaniak

Sorry, ale zgadzam się z jpryjma i strony.
Poziom prezentacji zagadnień od strony taktycznej, czy obsługi sprzętu i zachowania jest na wysokim poziomie jeśli chodzi o produkcje serialowe.

maro69_filmaniak

Dokładnie taktyk nie pokażą i nie zdradzą, to jest zrozumiałe i newet bardzo wskazane. Ale to nie jest film dokumentalny. Wspomniany przeze mnie wcześniej Tyler Grey jest tam nie tylko aktorem ale również jednym z producentów, ma zatem spory wpływ na to co znajdzie się na ekranie. Biorąc pod uwagę jego duże doświadczenie na lini ognia można zakładać, że pewne wątki przedstawione są z życia wzięte. Właśnie jestem po odcinku 10 - Pattern of Life, który bardzo mi się podobał. Pokazuje mentalność ludzi zamieszkujących tamte tereny o czym zresztą pisał Chris Kyle w książce "Cel snajpera" oraz Luttrell Marcus w "Przetrwałem Afganistan" - obie pozycje polecam.

ocenił(a) serial na 8
maro69_filmaniak

wszedlem zoaczyc czy beda wypowiadac sie "specjalisci" i jak widac jest juz jeden ucestnik wielu szkolen misji.. komnados jeb.any z forum pewnie asg ped.al z pistolecikiem na kulki i Taki jak kazdy wie najlepiej czesto opasiony brzuch szpeju za kilkaset zlotych a po paru metrach biegu umiera ale jak zwykle komntuje najlepiej :)

ocenił(a) serial na 8
maro69_filmaniak

Marko, widać chłopie, że u Ciebie wiedza o wojsku kończy się na call of duty na playstation. Jeśli chodzi o "odgrywanie" żołnierzy to dają goście radę, i oceniam to ze swojego punktu widzenia, jako żołnierz. a to co Strony ci napisał totally agre Bruv. Tyś się naoglądał fajerwerków a praca operatora to dość żmudna i naprawdę ciężka służba. Także wyłącz pleja i idź spać.

użytkownik usunięty
lipert_2

Czyli jako osoba, która "siedzi w temacie" polecasz serial? Ocena niezbyt zachęca do oglądania...

ocenił(a) serial na 7

warto oglądać a z odcinka na odcinek lepiej.Oblookaj tez w tematyce sił specjalnych serial The Unit ,on dopiero to klasa i moc.

ocenił(a) serial na 6
maro69_filmaniak

Wytrzymałem 10 minut. Sam poziom realizacyjny jest niestety niewysoki.

ocenił(a) serial na 6
per333

Po kilku dniach podszedłem ponownie i tym razem udało mi się przebrnąć początek i jakoś się dać porwać narracji. Serial wybitny nie jest, trochę goni za własnym ogonem, dramaturgicznie jest przeciętny, ale mimo wszystko da się obejrzeć, tym bardziej, że wcale nie jest bezgranicznie głupi. Obejrzałem tylko pierwszy sezon, bo tylko jeden sezon jest obecnie dostępny na Skyshowtime. Słyszałem, że ostatnie sezony to ostry zjazd, ale mimo wszystko na razie daję wysoką ocenę 6/10 (niezły), bo z pewnością nie jest tak durnowaty jak Special Ops Lioness, również dostępny na Skyshowtime.