PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253914}
8,2 22 tys. ocen
8,2 10 1 22001
8,3 3 krytyków
Sensacje XX wieku
powrót do forum serialu Sensacje XX wieku

czemu juz tego serialu nie robia :(((.. szkoda bo bardzo lubie historie 2 wojny swiatowej

ocenił(a) serial na 10
Maciejka

właśnie! brakuje mi tego................................

ocenił(a) serial na 9
Maciejka

taka historia w pigułce, pozbawiona "akademickiego bełkotu" i głos Wołoszańskiego.....

wie ktoś czy można gdzieś kupić Sensacje na DVD?

ocenił(a) serial na 10
sarwe

Najlepszy cykl polskich filmów dokumentalnych !!!
Mam nadzieje że jeszcze coś znowu zacznie tworzyć .

Sensacje XX wieku - na youtube jest kilka odcinków do obejrzenia

ocenił(a) serial na 9
Maciejka

Tego serialu już nie robią ponieważ jego autor okazał się byłym agentem SB.

ocenił(a) serial na 10
Johnson_3

co niezmienia faktu,jest(był) dobry.nawet bardzo dobry

ocenił(a) serial na 9
Johnson_3

Nieprawda. Wołoszański odszedł z TVP w 2005 roku. Informacja o tym, że był agentem pojawiła się w 2007 roku. Zresztą kiedyś jeśli ktoś chciał wyjechać za granicę np. jakiś uczony na badania to musiał zostać agentem. Zresztą nie był w SB tylko w wywiadzie.

Maciejka

Żałuję, że byłam taka mała, jak to leciało. Bardzo bym chciała obejrzeć. Przykre, co teraz nadają w TV

Maciejka

Kiedyś nagrywałem odcinki na VHS i oglądałem je tysiące razy. Większość znałem na pamięć :)

ocenił(a) serial na 8
Maciejka

Dla mnie serial bomba. Uwielbiałem oglądać, dzięki temu uwielbiałem historię w szkole.

ocenił(a) serial na 8
Maciejka

Nie mam pojęcia czemu, ale na prawdę szkoda, bo facet potrafił pokazać, że historia wcale nie musi być nudna. Fakt, że sporo osób zarzuca mu niedokładnośc albo ubarwianie faktów, ale co z tego? Jak chcę 300 stron suchych faktów, to sięgam po książkę historyczną koncentrującą się na danym temacie. Kiedy teraz patrzę na programy emitowane np. na Discovery, to ręce mi opadają jaki kit jest tam wciskany...